tedavi olmaktan korkuyorum.

ama bunlar yaşanacak yahu, yani ultrasondan korkan biri nasıl yatacak o ameliyat masasına? kendini psikolojik olarak hazırlaması lazım. acımasız gerçekler bunlar :olamaz:
Ya hayatın gerçeği yapcak bişey yok da benim tansiyon düşük malesef bide böyle şeylere hassasım biraz acı çeken bağıran birini bile görsem duysam bayılabilirim ama kendi başıma geldiğinde yatırabilirim sadece vajinal muayeneye acı dolayısıyla değilde birşey girecek hissi bendeki asıl korku sebebi zaten vajinismustum ben yendim ama hala o korku kaldı iste

arkadaşlar bazılarınız çok abarttığımı söylemiş. tamam haklısınız abartmış olabilirim ama adetimin üçünçü günüydü en yoğun günümdü. yabancı bir cisim içimde oynuyor. başıma ne gelicek bilmiyorum. doktor uzatıyor. kan korkum var çıkan sesler. birde kist falan var dedi. bu ay doğum kontrol hapı kullanıcam zaten. herkez siz gibi dayanıklı olmak zorunda değil. zaten üstğmde yeteri kadar abartıyosun baskısı var. zaten panik atağım var. bunun için tedavi oluyorum. keşke konu açmasaydım iyice kendimle küstüm.

ben yaklaşık 2 yıldır tedavi görüyorum ve tedaviye başladığım günden itibaren hemen hemen her ay (ara verdiğimiz aylar hariç ki buda en fazla 3-4 defadır) adetimin ilk günü ve 3. günü muayene oluyorum evet adetliyken acı ve rahatsızlık hissi biraz daha fazla oluyor ama kendinizi sakinleştirmeniz ve alışmanız lazım hsg yi bende çektirdim hemde anestezi almadan 2 kez aşılama yaptırdım defalarca muayene oldum tüp tüp kan verdim evet çok zor ama bi sonuca ulaşıp bebeğini kucağına almak istiyorsan biraz sabredip dirayetli olmanız lazım daha yeni başlamışsınız inşallah doğal yollarla hamile kalırsınız ama o zamanda bitmiyor ki daha yolun çok başındasınız Allah yardımcınız olsun

Ben 11 aydır her ay adet zamanı ve ovilasyon zamanı giriyorum yapıcak bişey yok eşimde ilk çok kötü olmuştu bi daha odaya almadım onu kendi kendimi motive ettim bi yerden sonra da zaten alıştım dediğim gibi yapıcak bişey yok bebek istiyorsak mecbur

Üzülme topla kendini erkek her zaman güçlü kadın ister kararlı ol belki de sonunda çocuğun olucak ve bu anları hatırlayıp çocuğunu kucağına alıcaksın düşünsene kendini dik tut hepsi Allahın sınavı eşini senin yanında durucak mı diye seni de güçlü olman için sınıyo unutma :KK66:

Vajınısmus gecmısı olan bır kadınım ve cocugum olmuyor ıkı defa asılama oldum ... Hsg cekıldım evet ultrasona gırerken cok korktum hatta doktor ılk ultrason cubugunu yerleştırırken cıglık attım ve kendımı acayıp kastım yıne de acı hıssetmedım canım bana kalırsa sende hıssetmedın sadece korktun. esın haklı gonulsuz gıttıgın ıcın burnundan getırmıssın bence tedavıne gıt ama sen ultrasnda byle yağarsan nasıl dogum yaparsın ? tedavıyı ıstememen dogum korkun mu??? Sana tavsıyem nacınzane ınternetten arastrma cunku cok abartılıyor rahım fılmıne gıderken korkumdan geberdım az daha kalpten gıdecektım ama ıslem yapılınca bumuydu ya dedım kendıme guldım gercekten korkulacak bısey degıl brdahakı ultrasnda kendını sıkarak korkutmak yerıne sakın olmaya calısıp vucunu dınlersen agrıyıp agrımayacagını grmeye calısırsan acımadıgını sadece kendını korkuttugunu greceksın ve unutma bunu sen yapmazsan senın ıcın kımse yapamaz bunu sadece senın yapman gerekıyor ve herkes bunu yapıyor senın ne eksıgın var elbette sende yapabılırsın cesaretını tpla ve kararlı ol bu korkular yuzunden ertelenecek durumlar degıl bunlar cok cıddı zaman kaybına sebeb olan kucuk detaylar gıden omurden gıdıyor ve senın bıseyler yapman lazım

Tamam herkes dayanıklı olmak zorunda değil eyvallah. Acı esiginiz çok düşük olabilir ona da eyvallah. Lakin ultrason altı üstü yahu. Hanı yaptırmayan biri olsam inanicam çok acidigina. Psikolojik tedavi olmadan sakin çocuk yapmayın. Zira hamileyken çatı muayenesinden tutun, normal doğumda açılma muayenesine kadar epey kurcalanacaksiniz. Hadi sezeryanla doğum yaptınız diyelim ultrasona bu panik varsa ameliyatta ne olacak?

Önce panik halinizi tedavi edin sonra çocuk yapın. Nacizane onerimdir.
+1

Evet birçok marka var bu markada iyi sonuçta etken maddesi aynı çok faydasını gördüm ben olmuyor diye tüp bebek yaptıracaktım ama dr gerek Yok önce bu ilacı dene dedi birde d vitamini,b12 vitamini kullan dedi 4 kez hamilelik oldu üçünü kaybettim 4. Doğdu çok şükür. Mutlaka kullanın dr da vermiş ihmal etmeyin düzenli kullanmak önemli
Evet, özellikle bastırarak söyledi muhakkak iç diye..ben bilmiyordum bugün öğrendim..önce devlet hastanesi doktoruna gitmiştim hiç ilaç Vs vermedi..direkt tüp bebek dedi..insan en azından bir kaç aylik verirdi dimi..keşke banada vitamin verseydi neden vermedi acaba

Evet, özellikle bastırarak söyledi muhakkak iç diye..ben bilmiyordum bugün öğrendim..önce devlet hastanesi doktoruna gitmiştim hiç ilaç Vs vermedi..direkt tüp bebek dedi..insan en azından bir kaç aylik verirdi dimi..keşke banada vitamin verseydi neden vermedi acaba
Vitamin seviyelerine bakmak akıllarına gelmemiş olamaz bence ben bişey söyliyeyimi bu çok büyük bir pazar tüp bebek yaptırsan bile bilerek kötü embriyo transfer ediyorlar ger tedavi 10-15 bin Ve imkansızımış gibi konuşuyorlar beni de tüp bebeğe yönlendirdiler Antalya'da ki bütün merkezleri dolaştım en son memorieldeki dr çok insanlıklı biriymiş bana doğru yolu gösterdi bu arada vitamin seviyem çok düşüktü d vitamini 6 çıktı b12 118 çıkmıştı dr bu durumunda yumurta kalitesini bozduğunu söyledi özellikle d vitamini düşüklüğü üremeyi olumsuz etkiliyor tüp bebek yaptırsan bile sonuç olumsuz çıkar dedi haklıymış evliliğimin 9. Yılında kızım doğdu o dr sayesinde

Eşiniz neden sizi izliyor bu çok yanlış ama ben biraz abartıldığı dusunuyorum

Önce kendinizi psikolojik olarak alıştırın günde binlerce insan muayene oluyo ne var ki vajinal muayene bana da zor gelirdi ama maalesef herkes isteyince bebek sahibi olamıyor hem sağlık açısından da gerekli hsg için anesteziyle yapan özel hastaneler bile var kendinizi çok kasıyorsunuz ayrıca ona daha sonra başvurulur sevdiğim tek nokta ettiğiniz dua oldu inşallah bi sonraki muayeneye gitmeden hamile kaldığınızı öğrenirsiniz bende öyle dua etmiştim çünkü eşiniz de kendi tetkiklerini yaptırsın mutlaka

Bence bi daha böyle birşey olursa eşinize söyleyin baş kısmınızda dursun, elinizi tutsun ve sizinle konuşup oyalasın

Hamilelik başlarda kilolu olduğum için alttan bakıyorlar Dı o zaman bile almadım içeriye eşinin ne işi var o pozisyonda orada muayene ve filmde de birşey yok bu sizin le ilgili bir sorun yardım alın

Yaşlar kaçtı? Karı-koca alemsiniz valla :D hadi muayene oldun korktun seni anlarım ama eşinin bayilmasi cok ilginc geldi bana :oha:. sanki ilk defa görmüş gibi :D ilerde o tatli bebisi kucaginiza alinca bugunleri hatirlayip bol bol gulersiniz insallah.

Bilmiyorum bana tuhaf geldi.

O an sikintili olabiliyor ama eve gelince aglamak psikolojiyi bozmak abarti degil mi sizce?

Esinizin bayilmasi daha bir tuhaf.

Kac dk surdu ki? Bitti gitti.

Benim yerimde olsaydiniz kafayi yerdiniz herhalde.

Ben kanser tedavisi gordum sizin kadar psikolojim bozulmadi.

Bilmiyorum bana tuhaf geldi.

O an sikintili olabiliyor ama eve gelince aglamak psikolojiyi bozmak abarti degil mi sizce?

Esinizin bayilmasi daha bir tuhaf.

Kac dk surdu ki? Bitti gitti.

Benim yerimde olsaydiniz kafayi yerdiniz herhalde.

Ben kanser tedavisi gordum sizin kadar psikolojim bozulmadi.
Çok geçmiş olsun.

Yaa arkadas sizinki cansa bizimki ne ? Rahat olun abartmayin bi. Sayisiz jinekolojik muayene oldum o bakilan alet normal bir şeyden (!) Cok cok daha ince zaten ucuna da bi dunya jel sürüyorlar ustelik.
Ve ayrica rahim filmi(anestezisiz) de cektirdim de yine de su kafayi yasayamadim.

Hangimiz ilk zamanlarda zorlanmadık ki?Kendini kastığın için acımıştır muhtemelen.Ben de yeni evliyken gittiğimde çok korkmuştum.Ama zamanla mecburiyetten alışıyoruz.Bebeğini kucağına almak için bir adım olarak düşün.Her hastaneye gittiğinde ,muayene olduğunda bebeğine bir adım daha yaklaştığını düşün.Herkes şanslı değil.Kimi uğraşmadan ,kimi kadın da senelerce tedavi görerek bebek sahibi ouyor.Ben ikisini de yaşadım.2.Çocuk için ben de tedavi,HSG ,yumurta takibi gördüm.Gittikçe ,muayene oldukça bu korkunu aşacaksın.Allah yardımcın olsun,inşallah istediğin gibi tedavi olmadan gelir meleğin.

zaten şuanda kimse ben kendimde dahil bana dokunmasını istemiyorum. çok etkilendim ya aşırı derece hemde. abartıyorum ama nabayım içimden geliyor.
Ya muayene alttan mı oldu o kısmı kaçırdım . Ama hamile olursanız da öyle muayeneler olacak ki :(
Allah yardımcınız olsun . Bende çok korkuyordum ama zamanla alışıyor insan .

b
Arkadaşlar eşim aşırı derecede çocuk istiyordu ama ben olumlu düşünmüyor tedaviyi erteliyordum sürekli. Sonunda bende eşimde tedavi olmaya karar verdik. Tedavi olup bekleyelim dedik.

Dün randevum vardı ama resmen berbattı. Çok kötüydü psikolojim alt üst oldu sadece ultrasonla bakması yetti vazgeçmem için. Öylesine titredim ki gözlerimi kapadım hem ağlıyorum hem bitmesi için dua ediyorum. Bitti, bu kadar aç gözünü dedi bir baktım eşim tam karşımda mosmor olmuş. Sonra gri oldu sonra beyaz oldu sonra bayıldı. Ben kendimi bıraktım ona iyi olduğumu ikna etmek için uğraştım. Yatırdı doktor ayaklarını dikti falan ben diğer tarafta bayıldım bayılcam bayılamıyorum. İçimden inşallah doktor bizi kovmaz diyorum. Ya aklıma geldikçe ürperiyorum. Rezil olduğumuza mı üzüleyim canımın acıdığına mı anlamadım.

Doktor hsg isteyebilirim dedi ama nette bayağı araştırdım ben o testi yaptırırsam sedyede can veririm. Dün geceden beri ağlıyorum ben ağlıyorum eşimde ağlıyor. Sen zaten en başından beri istemiyorsun böyle hevesli istekli değilsin. Sanki zorla oluyormuş gibi hissediyorum. Canımı yakıyorlar diyorum. Dirayetli ol güçlü ol. Sen ol o zaman neden bayıldın doktorda diyorum. Seni öyle görünce içim kötü oldu sen güçlü olsan bende olurum diyor.

Ya ALLAH kimseyi evlatla sınamasın çok zor cidden. Şimdi bir daha ki ay yine çağırdı. Yine aynı işlemi yapıcak ama ben istemiyorum çok kötüyüm ya hep ağlamak istemiyorum. İşteyim birde üstüne insan görmek istemiyorum resmen. Nolur dua edin normal yolla kalayım tedavi süresinde ben aklımı kaçırırım yoksa.
benimde canım çok tatlıdır kas bile zor aldırırim kab verirken bayoliuordum dusum artik 1 aşılamam 1 .tup bebek tedavisi olumsuz 2. tup bebek tedavisinde bebegimi kucagima aldim çok şükür ah aklıma geldi yazını görünce psikolojik olarak yipraniyorsun fiziksel olarakta ama kucağına aldığın ani bebegini aklına getirince acida neymiş myhtesem bi duygu tarifi edilemez sende bunları bebegini kucağına alicakgin ani getir aklına acı falan kalmıyor. dayanamıyorum diye pes etme aalisicakson zaten bi süre sonra kan vermeye de herseye çünkü çok sık aralıklarla kam veriyorsun değerlere bakmak için inşallah Allahım isteyen herkeze nasip etsin

Back
X