tedavi olmaktan korkuyorum.

Vajinismus musun , veya gecmısınde varmıydı vajınısmus?
Yok çok şükür öyle bi sorunun olmadı şimdide yok daha 2 gün önce esimle birlikte olduk ama yanma var bi kac gündür kanamamdan önce ve şimdi yine var daha önce mantar olmuştu ilk evliken yine olabilir galiba o yüzden mi korkuyorum anlamadım baya korkuyorum ama yalnız gitmek istemiyorum o derece ama mecburum esim ışte kimsem yok bu sehirde

Buradaki konu alttan muayene mi? Sanki etinden et kopartılmış gibi anlatılmış da.. Eğer alttan muayene ise doktorumun neden bana her defasında aferin dediğini şimdi anladım. Bence anlatılan acının iki sebebi olabilir: doktor unsuru ya da algı.

Yok çok şükür öyle bi sorunun olmadı şimdide yok daha 2 gün önce esimle birlikte olduk ama yanma var bi kac gündür kanamamdan önce ve şimdi yine var daha önce mantar olmuştu ilk evliken yine olabilir galiba o yüzden mi korkuyorum anlamadım baya korkuyorum ama yalnız gitmek istemiyorum o derece ama mecburum esim ışte kimsem yok bu sehirde
Konu sahibine sormustum :hamarat:

Ya ben 1 aylık evliken olmuştum o zaman psikolojisiyle şimdi bir değil o zaman evliliğine bile alışkın değildim şimdi korkma sebebi de regli ol gel dedi aceba şimdi ağrım var daha artar mi korkusu galiba
Sancınızdan dolayı muayeneyi hissetmeyeceksiniz bile genelde doktorlar reglinin 3 ü günü çağırır zaten herşey normal olacak acı yok

bugün bende uzun zamandır erteleyip duruduğum muayeneme gittim
benimki çocukla ilgili değil yalnızca genel bir kontroldü
doktor muayene ederken o sandalyeyi öyle bir tırmaladım ki kaçmak için
ilk baktığı şey canımı acıttı ama ultrasyon kısmı iyiydi
bende de içinde dışında öyle bakteri var ki çok kötü durumda dedi
bir poşet ilaç verip yolladı
ilkti ama atlattım çok şükür

Arkadaşlar eşim aşırı derecede çocuk istiyordu ama ben olumlu düşünmüyor tedaviyi erteliyordum sürekli. Sonunda bende eşimde tedavi olmaya karar verdik. Tedavi olup bekleyelim dedik.

Dün randevum vardı ama resmen berbattı. Çok kötüydü psikolojim alt üst oldu sadece ultrasonla bakması yetti vazgeçmem için. Öylesine titredim ki gözlerimi kapadım hem ağlıyorum hem bitmesi için dua ediyorum. Bitti, bu kadar aç gözünü dedi bir baktım eşim tam karşımda mosmor olmuş. Sonra gri oldu sonra beyaz oldu sonra bayıldı. Ben kendimi bıraktım ona iyi olduğumu ikna etmek için uğraştım. Yatırdı doktor ayaklarını dikti falan ben diğer tarafta bayıldım bayılcam bayılamıyorum. İçimden inşallah doktor bizi kovmaz diyorum. Ya aklıma geldikçe ürperiyorum. Rezil olduğumuza mı üzüleyim canımın acıdığına mı anlamadım.

Doktor hsg isteyebilirim dedi ama nette bayağı araştırdım ben o testi yaptırırsam sedyede can veririm. Dün geceden beri ağlıyorum ben ağlıyorum eşimde ağlıyor. Sen zaten en başından beri istemiyorsun böyle hevesli istekli değilsin. Sanki zorla oluyormuş gibi hissediyorum. Canımı yakıyorlar diyorum. Dirayetli ol güçlü ol. Sen ol o zaman neden bayıldın doktorda diyorum. Seni öyle görünce içim kötü oldu sen güçlü olsan bende olurum diyor.

Ya ALLAH kimseyi evlatla sınamasın çok zor cidden. Şimdi bir daha ki ay yine çağırdı. Yine aynı işlemi yapıcak ama ben istemiyorum çok kötüyüm ya hep ağlamak istemiyorum. İşteyim birde üstüne insan görmek istemiyorum resmen. Nolur dua edin normal yolla kalayım tedavi süresinde ben aklımı kaçırırım yoksa.
benmde canım yanar çok evet ama bayılacak kadar değil.kendini sıkmamaya çalış muayne olurken ve eşinle gitme başka tanıdığın biriyle git.bunda bu kadar canın yanarsa hsg kolay işlem değil gözünü korktmak için yazmıyorum oda daha çok can yakıyor.ben aşılama işleminide bayıltarak yaptırdım ki hiç bu işlemden acı duymayan bile var benim canım çok tatlı :D

Siz once psikolojik bir destek alin bence kari koca.parmagim.kesilse bayiliyorum diyorsunuz ,yarin oburgun cocugunuz oldugunda onunla ilgili konularda nasil sogukkanli kalacaksiniz?
Sezeryanda kolay degil.Bir muayeneden bu kadar etkilendiyseniz gebelik sureci ve dogumu hic kolay yasayamazsiniz.
Tedavisi var mi bu durumun bilmiyorum ama once bu korkularinizi yenmeye calisin.

4 defa tüp bebek tedavisi, aynı gün 2 defa hsg, 1 defa histeroskopi ve rahime çizik atılması, ilk doğumumda normal doğum süreci ve gidip gelip açıklığı kontrol eden ebeler, bebeğimin kafası sıkışınca ve kafası uzamaya başlayınca doktorun gelip çatalda koluna kadar elini sokup doğum kanalını kontrol etmesi, bunun yanında tedavi sürecinde her akşam kendi kendime göbekten ve koldan yaptığım iğnelerim, 9 ay boyunca pıhtılaşma faktörü yüzünde doğuma kadar insülin gibi kendime iğne yapma zorunluluğum, her ay adetin 3. günü muayeneyi hiç söylemiyorum sonuçta bunların yanında basit bir muayene probu, iki günde bir verilen ilaçların takibi için kan vermeyi hiç saymıyorum, ilaçlı MR ları hiç söylemiyorum bile bunların hepsini 8 yılın içinde yaşadım. benimki birşey değil tam 13 kez tüp bebek yaptırıp hala anne olamayan arkadaşlarım var ama ben bunların acısını hiç hatırlamıyorum çünkü işten eve döndüğümde anneeeee diye koşuşan iki çocuğum var elhamdülillah, Rabbime binlerce şükürler olsun. Şimdi üçüncüye hamileyim ve bu bebeğim kendiliğinden geldi bu benim için bir mucize oldu ama bunda da ikili riskim yüksek çıkınca amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım. Bu muayene sırasında yaklaşık 15 cm lik bir iğnenin bebeğin kesesinin içine batırılarak sıvı çekme işlemi ve siz bunu ekranda izlerken yapılıyor. Daha yolun çok başındasınız hevesinizi kırmak istemem ama size tavsiyem çocuk düşünmüyorsanız hiç canınızı yakmayın ama evlenirken bunu eşinize söylemeliydiniz bunu kabul ederek sizinle evlenmeliydi diye düşünüyorum birde şunu söyleyeyim sezaryen doğum bu yaşadığınızdan çok daha zor bir süreç

10 yildir tup bebek tedavisi görüyorum 2 tup bebek 1 asilama 2 rahim filmi 1 histeroskopi gecirdim. O ultrasona kac kere girdigim sayamayacagim kadar cok belki 100 belki 150(abartmiyorum 10 sene boyunca hemen hemen her ay bazi aylar 4 5 kere ) ama hic esim yanima girmedi ve boyle bayilacak kadar bi korkuda yasamadim sizinki enteresan biraz tup bebek surecindeki iğneleri kendime yaptigim igneler morarmalar cabasi sonuc husran en kotu kismida burasi zaten:(

Son düzenleme:
Bende bu gün rahim filmi çekindim korktuğum kadar yokmuş

Eşin renk skalasinda ne kadar renk varsa hepsine girip cikmis. Sen o halde nasi saydin o kadar rengi :) tup bebek yontemiyle anne oldum, biraz cesur olmazsan bu is sana cok zor gelir. Bi de bayilicam bayilamadim nedir ya:) sanki zorla bayilmaya calisir gibi. Güldüm ben yazdiklarina kusura bakma.

Eşin renk skalasinda ne kadar renk varsa hepsine girip cikmis. Sen o halde nasi saydin o kadar rengi :) tup bebek yontemiyle anne oldum, biraz cesur olmazsan bu is sana cok zor gelir. Bi de bayilicam bayilamadim nedir ya:) sanki zorla bayilmaya calisir gibi. Güldüm ben yazdiklarina kusura bakma.

ya bayılıcam tam ordakı asıstan elimi tutuyor bak bitti az kaldı. doktor öyle konuşuyor ki içimde alet bir yandan anlatıyor asıstana dönüyor eşime dönüyor sonra sonra bana dönüyor içimdeki kisti gösteriyor herkeze. ya nabcaksan yap bitir işte uzatma. birde tam inceleyemedim diyor. kötüydi cidden ya farkedilmicek gibi değil.

zaten adetim hala devam ediyordu dün bitti.
tam 14 gün sürdü. acaba muayeneden dolayımı çözemedim.
doktor içime sinmedi benim sorun orada. ama eşim çok sevdi sanki tedavi olan o.
şuan sağlıklı kafayla düşünüyorum da acıdan değilde doktorla uyuşamadım ben.
hepinize çok t.ederim ama bir dahaki ay nasıl giderim bilmiyorum.
eşime bir dahaki ay gircek misin benle diyorum. önüme dünyaları serseler girmem diyor. :D

zaten adetim hala devam ediyordu dün bitti.
tam 14 gün sürdü. acaba muayeneden dolayımı çözemedim.
doktor içime sinmedi benim sorun orada. ama eşim çok sevdi sanki tedavi olan o.
şuan sağlıklı kafayla düşünüyorum da acıdan değilde doktorla uyuşamadım ben.
hepinize çok t.ederim ama bir dahaki ay nasıl giderim bilmiyorum.
eşime bir dahaki ay gircek misin benle diyorum. önüme dünyaları serseler girmem diyor. :KK70:

valla bu konuda siz ne diyorsanız o. O yüzden içinize sinmediyse bir de başka doktorlar deneyin. İnşallah içinize sinen birini bulursunuz.

10 yildir tup bebek tedavisi görüyorum 2 tup bebek 1 asilama 2 rahim filmi 1 histeroskopi gecirdim. O ultrasona kac kere girdigim sayamayacagim kadar cok belki 100 belki 150(abartmiyorum 10 sene boyunca hemen hemen her ay bazi aylar 4 5 kere ) ama hic esim yanima girmedi ve boyle bayilacak kadar bi korkuda yasamadim sizinki enteresan biraz tup bebek surecindeki iğneleri kendime yaptigim igneler morarmalar cabasi sonuc husran en kotu kismida burasi zaten:KK43:
Ah arkadaşım bu süreci yaşamayan bilemez canımız yanmıyor mu sanki hemde nasıl yanıyor ama sonucunda evlat hasreti olunca güçlü olmak zorunda oluyoruz değil mi

Ah arkadaşım bu süreci yaşamayan bilemez canımız yanmıyor mu sanki hemde nasıl yanıyor ama sonucunda evlat hasreti olunca güçlü olmak zorunda oluyoruz değil mi
Evet güçlüyüm elhamdülillah yıkılmadım mi cok yikildim kimse anlamadi anlayamazda hepsi bi sinav farkindayim bazen tukeniyorum ama sonucu düşünüp her seferinde yeniden ayaga kalkiyorum inşallah birgun bende zafere ulasicam hayirlisiyla :sampiyon:

Evet güçlüyüm elhamdülillah yıkılmadım mi cok yikildim kimse anlamadi anlayamazda hepsi bi sinav farkindayim bazen tukeniyorum ama sonucu düşünüp her seferinde yeniden ayaga kalkiyorum inşallah birgun bende zafere ulasicam hayirlisiyla :sampiyon:
Rabbim bir an önce yavrunu kucağına almayı nasip etsin. Benim negatif tedavilerimde doktorum transferden önce hep şöyle dua ederdi "inşallah bu kez vakti saati gelmiştir." derdi. İnşaallah bu kez senin için de vakti saati gelmiştir arkadaşım:KK200:

Back
X