• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi tedavi yumurta rezervimizi azaltır mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Vildan

umutluyum
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
402
2
96
Diğer
arkadaşlar ben aşılama ve tüp bebek tedavisi oldum hamile kalamadım
sorun:sayı azlığı hareket
şuan küçük bir yerdeyim burada tedavi olamıyorum dr'a bu ay yumurta takibi yaptırmak istediğimi söyledim (klomen ve çatlatma iğnesiyle) o da bana sen ilaç kulandıkça yumurta rezervini azaltırsın direk tüp bebek tedavisine git dedi.
benim sorum eğer gerçekten yumurta rezervizimizi etkiliyorsa neden drlar aşılama ve yumurta takibini erkek infertilesindede ısrarla tavsiye ediyorlar..

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun sen önce git sana öyle diyen doktora tekraradan tıp okumasını söyle.
sana şu şekil anlatayım senin her ay yumurtan 5 yada 10 yaşına göre oluşuyor ma bunlardan sadece olğunluk önemine 1 tanesi erişiyor gerisi sönüp gidiyo,kullandığın ilaçlar daha fazla erişkin yumurta büyümesini sağlar.
zaten sene her ay bu yumurtalar keniliğimen oluştuğu için bir kaybın yok rezevrlerin azalmışsa bunun neeni ilaçlar değil sepette yumurta kalmadığı içindir,yumurta rezevrlerini çoğaltmak gibi birşey bir ilaç da yok.
Ama bazı kürlerlee daha fazla rişkin yumurta sağlayabilirsin (incir kürü+havuç kürü)her doktora inanma bana bunları tüp bebek uzmanı anlatmıştı.k.i.b.

bende çok şaşırdım ve üzüldüm hatta dr'a dedim ki tamam ben tüp bebeğe gidecem ama şimdilik gidemiyorum bi umut olsun diye bari yumurta takibi yaptırayım..o da bana işte...........tüp bebek merkezine git dedi.yumurtalarına yazık dedi

bende çok şaşırdım ve üzüldüm hatta dr'a dedim ki tamam ben tüp bebeğe gidecem ama şimdilik gidemiyorum bi umut olsun diye bari yumurta takibi yaptırayım..o da bana işte...........tüp bebek merkezine git dedi.yumurtalarına yazık dedi

tatlım o doktor yaramaz diplamasını büyük bir ihtimal pazardan almıştır,kendine daha iyi bir doktor bul iyi akşaaaaaamlarr

Back
X