tedavim iptal oldu laparoskopi yapılacak

ada67

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2008
1.525
11
158
Diğer
merhaba arkadaslar dun gıttım anatolyaya bulent hoca muayene ettı sol tarafımda agrım oluyordu sol tüpümde sıvı varmıs ayrıca endometrioma almamız lazım dedı bu sıvı embriolara zarar verır basarılı olamayız dedı 28 nısanda amelıyat olucam umutlar ertelendi.....

Bence uzulme tam tersi sevin canim.Benimde ilk mikroya baslayacagim zaman bir dr.ayni teshisi koyup laporoskopi yapilacak dedi.Ben unlu 5-6 dr. a daha gorundum hepsi gerek yok dedi.Dr. degistirip yaptirmadim 5 negatif mikrom oldu.Simdi onlarda bir acip bakalim diyorlar.O yuzden bence yaptir.Kaybedilecek zaman varsa kaybediliyor acele etme bence yaptir.Simdi ben de laporoskopi oldum.Simdi 6. mikroya hazirlanyiorum.

Adacım geçmiş olsun şimdiden, bu tüplerdeki sıvıyı muayene edip mi anladı? merak ettim ben de gideceğim ya, çok çok geçmiş olsun.. her işte bir hayır vardır bak en azından bir engel ortadan kalakacak.. sonraki deneme ne zaman olacak? laparoskopi ameliyatı nasıl yapılıyor, anestezi ile mi?

Arkadaşlar bu laporoskori ve histereskopi hakkında bilgisi olan varsa benide bilgilendirebilirmi.Aralarındaki fark nedir diye

merhaba arkadaslar dun gıttım anatolyaya bulent hoca muayene ettı sol tarafımda agrım oluyordu sol tüpümde sıvı varmıs ayrıca endometrioma almamız lazım dedı bu sıvı embriolara zarar verır basarılı olamayız dedı 28 nısanda amelıyat olucam umutlar ertelendi.....

ada benim de endometriyomam vardi, az kalsin yumurtaligimi kaybediyordum, acil bir laparoskopik ameliyat oldum. doktorum yumurtaliga zarar vermeden endometriioma'yi temizledi. ameliyattan sonra 6 ay dogal yollarla hamile kalmayi denedim ama olmadi. olmadigi gibi bu kist tekrar etti. tup bebek tedavisine basladigim sirada kist vardi, 11 yumurta alindi ve sadece 2 tane cok kaliteli embriyo oldu, digerleri kist yuzunden kalitesiz oldu o yuzden kullanamadik. cok sukur su an hamileyim.

sana soylemek istedigim ameliyati yapacak doktorun bu konuda cok cok tecrubeli olmasina dikkat et cunku kisti alayim derken yumurtaliga zarar verme ihtimalleri yuksek. benim doktorum sirf bu ihtimal yuzunden 2. kez ameliyat etmedi beni. bir de sunu aklinda tut: endometrioma daha az kaliteli embriyolara neden olabilir ama asla gebelige engel degil. en iyi ornegi benim. senin ihtiyacin olan zaten 1 adet embriyo, eger yasin da gencse (ben 33 yasindayim) kiste ragmen hamile kalmaman icin bir neden yok canim.

iyi sanslar diliyorum sana!

a.s.

doktorlar banada laparoskopi yap dedi ama bence gerek yok çünkü benim rahim filmim temiz çıktı muayneler iyi çıkıyor ama 3 yıldır bebek olmuyor artık bende laparoskopi ile falan vakit kaybetmek isdemiyorum direk tüp bebek yapacağım inşallah doğrusunu yapıyorumdur

doktorlar banada laparoskopi yap dedi ama bence gerek yok çünkü benim rahim filmim temiz çıktı muayneler iyi çıkıyor ama 3 yıldır bebek olmuyor artık bende laparoskopi ile falan vakit kaybetmek isdemiyorum direk tüp bebek yapacağım inşallah doğrusunu yapıyorumdur

sende de kist mi var sissem?

canlarım sağolun bana moral oldunuz evet daha saglıklı bır sekılde tüp bebek denemek ıcın bu amelıyatı olmam lazım bulent hocaya olan sonsuz guvenım perçınlendı ınanılmaz rahatlatıcı konusmasıyla anlattı herseyı tuplerdekı sıvı embrıyolara zarar verır basarısız oluruz dedı laparoskopımı kendısı yapacak ne yapalım herseyın bır zamanı var bıze yıne beklemek düştü....

Adacım geçmiş olsun şimdiden, bu tüplerdeki sıvıyı muayene edip mi anladı? merak ettim ben de gideceğim ya, çok çok geçmiş olsun.. her işte bir hayır vardır bak en azından bir engel ortadan kalakacak.. sonraki deneme ne zaman olacak? laparoskopi ameliyatı nasıl yapılıyor, anestezi ile mi?
evet canım benim ağrım oluyordu.zaten 2008 hazıranda endometrıozısten laparoskopı yapılmıstı bana agrılarım tanıdıktı o zamankı gıbı söyledım hocaya 3 deneme ıcın geldık ama agrım var dedım hoca muayenede anladı endometrıoma ve tuplerde sıvı var dedı sonrakı denemem mayıs yada hazıranda olacak laparoskopı genel anestezı ıle yapılıyor karından 2 yada 3kucuk delık acıp ordan kanullerle gırıp ıslem yapılıyor yanı acık amelıyat degıl ama 1 hafta agrın oluyor karnın şişiyor agrıyor ben en çokta ıptal olmasına değil aynı agrıları sıkıntıları yaşayacağım icin tedirginım ama bulent hoca gazı üniversıtesınde kendısı yapacak bu açıdanda ıcım cok rahat senın tedavın ne zamandı

benim haziran sonu 2. tedavi, 3 ay ara verdik, ilaçlar da zaten o zaman bitiyor, biter bitmez başlarız demişti Bülent Hoca, bana muayeneye gerek yok, direk 2. tedavide ilaçlara başlayacağız demişti, sadece protokol değişik olduğu için ilaçları nasıl kullanacağımı gidip öğrenmem gerekiyor, ama acaba muayene de olmalı mıyım bilmiyorum..

bende kist yok mambaa
bende hiç birşey bulanamadım hata yaşıma göre yumurta rezervim oldukça iyiymiş buarada 32 yaşındayım eşimde problem yok
canım anlıyacağın oldukça iyiyiz ama 3 yıldır çocuğumuz olmuyor 2 aşılama yaptık olmadı rahim filmidede kanallar açık çıktı doktorlarda acaba laparoskopide bir şey çıkarmı ki diyorlar? bende açıkcası laparoskopi yapmayı düşünmüyorum çünkü bir şey çıkmasa yine bilinmeyen inferbilite diyecekler ve tüp bebek yapacaklar yok birşey varsa yine tüp bebek yapacaklar yani haksızmıyım bana vakit kaypı gibi geliyor
yapmamın bir faydası olurmu sence?
buarada ben doktorlara gitmeden önce soğan kürü uygulamışdım belkide ondan yumurta rezervim falan iyi çıktı

bende kist yok mambaa
bende hiç birşey bulanamadım hata yaşıma göre yumurta rezervim oldukça iyiymiş buarada 32 yaşındayım eşimde problem yok
canım anlıyacağın oldukça iyiyiz ama 3 yıldır çocuğumuz olmuyor 2 aşılama yaptık olmadı rahim filmidede kanallar açık çıktı doktorlarda acaba laparoskopide bir şey çıkarmı ki diyorlar? bende açıkcası laparoskopi yapmayı düşünmüyorum çünkü bir şey çıkmasa yine bilinmeyen inferbilite diyecekler ve tüp bebek yapacaklar yok birşey varsa yine tüp bebek yapacaklar yani haksızmıyım bana vakit kaypı gibi geliyor
buarada ben doktorlara gitmeden önce soğan kürü uygulamışdım belkide ondan yumurta rezervim falan iyi çıktı

bence cok haklisin. yerinde olsam ben de lap. yaptirmazdim. dedigin gibi bir sey ciksa da cikmasa da tup bebek yaptiracaksin. maden oyle neden bir de ameliyatin sikintisini cekesin ki? hem vakit hem moral kaybi. hicbir faydasi olmaz senin durumunda. ne bileyim endometriyozis olsa, kist olsa neyse diyecegim ama sende hicbirsey yokken sirf meraktan lap yapilmasi cok sacma.

bende kist yok mambaa

canım sakın öyle düşünme.bende senin gibiyim.ne eşimde nede bende herhangibir problem yok.rahim filmimde herşey mükemmel çıktı.1 kere aşılama yaptırdım negatif oldu.15 gün önceden 1.tüp bebeğimi denedim ve oda negatif çıktı.doktorum bana laparoskopi yapmayı önerdi çünkü tüp bebek aşamasında transfer edilirken embiriyolar rahim ağzının darlığı ve tüp yollarımın çok kıvrımlı olduğunu tespit etmişler.bu sebeplede negatif ile sonuçlandı.ve bunu ancak tüp bebek aşamasında fark edebildiler.Bence önce laparoskopini yaptır ve bi sonraki aşama olarak ise tüp bebeğe geç.Bak biz boşu boşuna dünyanın masrafını yapmış olduk.Sende böyle bişeye mağruz kalmadan önlemini almanda yarar var derim.

Arkadaşlar bu laporoskori ve histereskopi hakkında bilgisi olan varsa benide bilgilendirebilirmi.Aralarındaki fark nedir diye

canım laparoskopi ile göbekten kamera ve bir tel ile giriliyor ve bölgeye bakılıyo.histeroskopi ile de alttan işlem gerçeklşiyor.

böyle olması inan daha iyi olmuş daha sonra üzülmektense baştan çaresini bulmak daha iyi herşey gönlüne göre olur inş. sakın üzülme:teselli:

merhaba canım ben de aynı sorunu yaşadım

laparaskopi histereskopi, hsg, laparatomi herbişeyi oldum ve şimdi sol yumurtalığım fazla çalışmıyor

demem o ki sana tavsiyem kanallarını aldırman

çünkü bu şekilde iltihap kapan sıvı toplayan kanallarda delikler kalıyor bu da dış gebeliğe neden olabiliyor

ben bunu yaşadım benim kanallarım su topladı ilaçlarla kurutuldu ama delikler kalmış ve ilk tüpbebek denemem de bu delikten bir embriyo dışarı çıktı karnıma tutundu

amelyattan önce bunun gerekip gerekmediğini bülent beye sor

gerekirse aldır , benim ilk doktorum bunun gerekip gerekmediğini bana sormadı amelyatta eşime sormuş o da ben buna karar veremem demiş doktor da almamış

sonuç ilk tüpbebek denemesinde dış gebelik ne bileyim hayırlısı olsun Allah kolaylık versin

canım ..geçmış ols..inş sonu guzel olur vardır bı hayır dıyelım ...zamanı gelmemış demekkı inş bı gelır tam ve sıkıntısız gelır ...uzme kendını..dua ile

merhaba canım ben de aynı sorunu yaşadım

laparaskopi histereskopi, hsg, laparatomi herbişeyi oldum ve şimdi sol yumurtalığım fazla çalışmıyor

demem o ki sana tavsiyem kanallarını aldırman

çünkü bu şekilde iltihap kapan sıvı toplayan kanallarda delikler kalıyor bu da dış gebeliğe neden olabiliyor

ben bunu yaşadım benim kanallarım su topladı ilaçlarla kurutuldu ama delikler kalmış ve ilk tüpbebek denemem de bu delikten bir embriyo dışarı çıktı karnıma tutundu

amelyattan önce bunun gerekip gerekmediğini bülent beye sor

gerekirse aldır , benim ilk doktorum bunun gerekip gerekmediğini bana sormadı amelyatta eşime sormuş o da ben buna karar veremem demiş doktor da almamış

sonuç ilk tüpbebek denemesinde dış gebelik ne bileyim hayırlısı olsun Allah kolaylık versin

çok geçmiş olsun inş. enkısa zamanda alırsın bebeğini kucağına:teselli:

Back
X