Tedavisi olmayan Hastalığım

Kolsuz agop bu hastalik icin anca mezarda gecer dermiş ki zaten vefat etti
Tesekkur ederim guzel yorumunuz icin
İgneniz kortizonlu muydu

kortizonluydu ama benım sodyumla ilgili bir sorun varmıs o yüzden sadece o ilaç etkiliymiş sadece elimi bir kere bulaşık sabuna çamasır suyu şampuana surmem yeterlıydı düşünün lateks eldıvenle dus alıyodum
cilt hastalıkları dediklerinde ürperıyorum artık
benım parmaklarım yaralardan kanardı bılgısayr tuslarına basıp hem calısıp hem acıdan ağlardım
kolsuz agop ölmedı dıye bılyorum belkıde dediğini yanlış anladım
üniversite ve araştırma hastanelerini araştır hepsının cılt doktoruna gitmenı tavsıye ederım
vardır kesın caresı sadece doktorunu bulman şart

Glutensiz, süt ürünsüz,şekersiz bir diyet ve bol probiyotik,omega 3 takviyesi denedin mi?eğer denemediysen bir şans ver.

Benim egzama problemim var ağır derecede bu diyete uyduğumda tamamen temizleniyor. Cilt problemlerinin tamamen beslenme alışkanlıklarımızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Onun dışında zaten alevlenince kortizon sür den başka tıpta bir çare görmedim.

Çok geçmiş olsun. Gümüşsuyunun size iyi gelebileceğini hissediyorum. Bir araştırsanıza. Eğer bulamazsanız söyleyin bana Facebook’ta çok sağlam bir grup vardı arayıp bulayım sayfalarının adını.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim halam tam 20 yıldır liken diye bir hastalıkla uğraşıyordu. Heryeri yara bere hiç geçmiyordu. Hastanede bile yattı. Bundan 5 6 ay önce bi doktor keşfetti verdiği ilaç sayesinde kurtuldu bu illetten. İzleri az çok kalsa da artık tekrarlamıyor yaralar.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Benim halam tam 20 yıldır liken diye bir hastalıkla uğraşıyordu. Heryeri yara bere hiç geçmiyordu. Hastanede bile yattı. Bundan 5 6 ay önce bi doktor keşfetti verdiği ilaç sayesinde kurtuldu bu illetten. İzleri az çok kalsa da artık tekrarlamıyor yaralar.
Merhaba bende de genital bölgede liken var,hangi doktora gitti özelden yazarsanız sevinirim.

Merhaba ,

Kefir tüketmenizi öneririm.Bu tarz hastalıklara iyi geldiği söyleniyor,ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle bir efsane var.Hem faydası var zararı yok,deneyin derim.

Arastir canım iyi bir doktor bul ve git lütfen. Bir de sivasta balikli bir göl var, cilt hastalıkları için çok duydum tavsiye edeni. Onu da bi arastir. Ne gerekiyorsa yapmak lazım.Allah şifa versin

nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Öyle kötüyüm ve çaresizim ki.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
Modern tıbba inancımı zaten kaybettim.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...um-bu-dertten-muzdarip-olanlar-dikkat.419973/

Glutensiz, süt ürünsüz,şekersiz bir diyet ve bol probiyotik,omega 3 takviyesi denedin mi?eğer denemediysen bir şans ver.

Benim egzama problemim var ağır derecede bu diyete uyduğumda tamamen temizleniyor. Cilt problemlerinin tamamen beslenme alışkanlıklarımızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Onun dışında zaten alevlenince kortizon sür den başka tıpta bir çare görmedim.

Şeker ve süt kesinlikle kullanmıyorum
Gluteni de bıraktım yalnızca ekmekte var onu da ekşi mayalı çavdar yiyorum organik olanlardan
Pek bir işe yaramadı diyet
Diyetin işe yaradiği insanlar bende okudum 1 ay duzgun beslenince temizleniyorlar bende katiyen oyle bir durum olmadi

Çok geçmiş olsun. Gümüşsuyunun size iyi gelebileceğini hissediyorum. Bir araştırsanıza. Eğer bulamazsanız söyleyin bana Facebook’ta çok sağlam bir grup vardı arayıp bulayım sayfalarının adını.

Gumussuyunu duymustum
Sayfanin adini bulabilirseniz cok sevinirim

Haklisiniz ama insan uzuntuyle ne konustugunu bilmiyor. Okulu dondurma konusuna ailem ne diyecek bilemiyorum. Ama dondurup yil kaybi yapmak yerine evden calisip sinavlara girerim diye dusundum
Eger istedigin uni hayatı yasamaksa dondur okulu sagligina kavusunca yaşarsın xaten. Ama diyorsanki ben evde çalışıp sınavlara girerim o zamanda senin bilecegin iş. Inan ögrencilik hayatı çok güzel ama asıl hayat mesleğini elince başlıyor. Şuan tüm edenrjini sağlığına vermelisin. Bozma moralini insan istedikten sonra olduramayacağı şey yoktur. Ha çok canın bunalırsa bana özelden yaz sana her türlü manevi desteği sağlayabilirm. Kadın dayanışması :)

Ailem Kabul edecek mi onu bile bilmiyorum
Her sey mahvoldu hayatim mahvoldu
Hayattaki tek basarim bu okulu kazanmakti onu da okuyamiyorum bile zavalli gibi hissediyorum
Okuldaki arkadaslarim fotograflar atacaklar gezerken eglenirken bense memlekette...
Ben de ailemin yaninda okudum universiteyi.. universite hayati denen seyi yasamadim. Liseye gider gelir gibiydim.. ama.gene.de mutsuz degildim, ona uzulme.bence.. Su kortizonlu kreme.basla iyi gelir. Stres yapma,yagli yeme cips kola vs yeme dogal beslen. Sivi alimini artir gunluk sut ic..Sip diye duzelmez ama.duzelir.. roacutanne kullanirken.yuzum.kafa derim pul pul dokulmustu benim de. Burnumun ici iplik iplikti.. anliyorum seni,sen daha agir yasiyosunsanirim.. :( Gecmis olsun.. Okumanin da yasi yok. Hukuku bitirip tekrar bi unv girebilirsn.. yuksek lisans yaparsn ya da ,oyle yasarsin unv hayatini..

Canım Allah şifa versin tedavisi mutlaka vardır belki yurtdışında tvden duyrulsa belki bir yardımcı olan çıkabilir diye geldi aklıma..

nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Öyle kötüyüm ve çaresizim ki.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
Modern tıbba inancımı zaten kaybettim.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
Çok geçmiş olsun lütfen o kötü hastalığı ve ölümü yakıştırmayın kendinize Allah korusun, rahatsızlığınız nedir? Tedavisi neden yapılamıyor tam olarak teşhis edilemeyen bir hastalık falan mı acaba? Her ne olursa olsun her rahatsızlığı moralle yenersiniz, siz böyle üzüldükçe hastalığınız sizi 1 yerine 5 kat etkiliyor, mutlaka bir çaresi vardır sakın okulu bırakmak gibi bir hataya düşmeyin

Ohoo bende hastalığı neymiş diyodum seboymuş :)
Sadece ilaçla tedavi olamazsın gıdaylada ilgili bu durum streste tuz biber oluyo

Kırmızı gıdalardan uzak durmalısın salça domates vs bisüre hiç tüketme limondanda uzak dur

Özellikle havlu yastık kılıfı ve diğer kıyafetlerinde alerjik bünyeler için deterjan kullan 4-5 durulama yaptır. Yumuşatıcı kullanma. Yurttaysan makinada 4-5 durulama yoksa bitince makibayı deterjansız birdaha çalıştır

Fön makinası kullanma bir havluyla nemini al o havluyu kaldır başka havlu ensene koy

Parfümü ve kozmetiği unut

Yüzünede buz filan koyma çok sıcak ve çok soğuk egzamayı azdırır

Hem saçımda hem yüzümde egzamam var. İki farklı tür egzama üstelik.
Steroid dahil her tedavi yöntemini denedim. Bitkisel ilaçları da denedim. Hiçbirinden sonuç alamadım.
Saçım kepek gibi tek tek dökülüyor insanlar tuhaf tuhaf bakıyorlar, utanıyorum. Şampuan vesaire tedavi etmedi. Önerisi olan varsa ben de denemek isterim. Sizi çok iyi anlıyorum.

Hem saçımda hem yüzümde egzamam var. İki farklı tür egzama üstelik.
Steroid dahil her tedavi yöntemini denedim. Bitkisel ilaçları da denedim. Hiçbirinden sonuç alamadım.
Saçım kepek gibi tek tek dökülüyor insanlar tuhaf tuhaf bakıyorlar, utanıyorum. Şampuan vesaire tedavi etmedi. Önerisi olan varsa ben de denemek isterim. Sizi çok iyi anlıyorum.
Birkac sayfa once yazmistim kendi tecrubemi.
Bendeki egzama kuruluktan olmustu.

Ben de kuruluga en etkili nemlendirici bitkiyi aramaya koyuldum.
Buldugum en iyilerden biri Shea Butter' di. Diger nemlendirici urunlerden daha pahali 5-10 katı kadar.
Onca kortizonlu kremin kesemedigi o yangini bu kremler kesti.

Ben bayagi bir savas acmistim egzamaya. Yani genelde tedavisi yok bir ömūr cekilen hastalik vs. deniliyor da ben umursamadim.
Bir ömūr bu çileyi cekmeyecegim diye karar verdim. Cekilir gibi de degil zaten surekli tum vucudun icten yangin varmiscasina kasinmasi kabus gibi.
Dogustan gelen birsey degildi sonradan oldu eger oyleyse tedavisi de mumkundur diye inandim.
Umudunuzu kaybetmeyin. Nasil basladiysa oyle de bitecek diye dusunun.
Hastaligin neden basladigi tespit edilirse tedavi de o derece yakinlasir.

Back
X