Tedavisi olmayan Hastalığım

Seboreik dermatit esimde de farkli bir sekli var. Asla gecmiyor ancak yagsiz beslendiginde ve stressiz oldugunda azaliyor. Zaman zaman yayiliyor zaman zaman azaliyor. 5 yildir neler denemedik bilmiyorum ancak kalici ve tam cozum olmadi, hafifletenler oldu sadece.
Simdi de hindistan cevizi yagi deniyoruz biraz faydasi oldu gibi...
Bende bunu diyecektim tlc de bir program izliyordum yedikleri şeylere göre hastalıkların semptomları ciddi oranda azalıyor bunu bir araşırsınlar sizde araşırın canım bu arada konu 2017 konusu

Çok gecmiş olsun Allah şifa versin .
Bence ciddiye dahiliye ve psikolog üçüne de Detaylı olarak gidin bakılsın iyice .
Ilk aklıma nazara mı geldiniz acaba düşüncesi geldi

Hukuk okuyorum, dondurmasam da devam zorunlulugu yok sadece sinavlara gelerek bitirebilirim
Ama universite hayatimi yasayamamak oyle koyuyor ki
Canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Üniversite hayatını her zaman yaşayabilirsin şuan önemli olan sensin başka doktorlara da görün elbet çözümü çıkacaktır ummadığın anda

istanbuldasın sanırım Ermeni hastanesine gitmeni tavsiye ederim. cildiye konusunda oldukça iyi olduklarını duymuştum. kolsuz agopun öğrencileri sonuçta. Allah şifa versin tez zamanda iyileşirsin inşallah

Egzema cilt hastaliklari vs. Bunlar icten gelen hastaliklar, ama modern tip doktorlari maalesef alternatif tipi hice saymasada tanimiyolar,. Yil olmus kac bunu aciklamak zorunda kaliyosun.

Cildimizde gordugumuz hersey ama hersey genelde bagirsakla ilgilidir. Bi problem oldugunu gosterir. Gunumuz doktoru napiyo ama.. antibiyotik kortizon vs. Ustten kremlerle bastiriyosun vs. Kortizonlu ilaclar cildi inceltiyor kiristiriyor sonrasinda baska rahatsizliklar cikiyor ortaya..Olayin ana cozumu asla bu degil. Bunlar gecici seyler. Cildimizde gorduklerimiz birseylerin sonucu. Mesela bagirsaktaki kotu bakteriler cogaldiysa birseyler ters gidecektir.

Bunlar icin alerji testi.. sut urunleri olur yumurta olur.. bakilabir.. idrarda kanda diskida vs. Bunuda normal bi doktora soykesen yapmazlar kolay kolay, cunku bunlari ogretmiyolar onlara..bi otcu copcu bulmak sart.. tabii guvenilir adami bulmak zor.. saracoglu maranki bunlar sevdigim adamlar..

Ha kendimiz napabiliriz? Iyi bir probiyotik kullanilabilir mesela..bakteri dengesini sagliyor. Haricinde cildimiz icin dogal uRun kullanimi sart aslinda.. bu kadar pahali marka vs. Hepsi fasa fiso.

Allshim hasta olan herkese sifa versin, ceken bilir

bikaç sayfa okudum ama o sayfalarda da hep çaresi yok ilacı yok sadece baskılanıyor vs demişsin, biri bir kremden bahsetmiş kullanmadım ama etki etmiyormuş diye kesip atmışsın, bu hastalığa gelmeden önce şu an ki ruh durumunu düzeltecek hafif bir atidepresan başlanmalı bence sana,müthiş olumsuzsun

Dahiliye ve endokrinoloji bälümünede gidin.
Autoimmun hastaliği olabilir .Birde ona karşi aylik iģneler var (Humira).
Sedef hastaliğinda bile çok kişide iyileşme gördüm.
Hatta sizin hastaliğinizi taşiyan bayan resmen yeni bir insan oldu.

iç hastalıkla ılgılı olabılır. bı kontrolden geçin.sedece yuzeysel oalrak tedavı olmaya çalışmayın.iyıce kontrol ettırmenız lazım.ve sağlıklı beslenmenız gerekır.bır hacamatçıyada başvurun

Bende de sedef hastalığı var ve geçen hafta kök hücre tedavisi yaptırdım bir de ilaç aldım hem saçım hemde vücut için kesin sonuç veriyor dediler ama bakalım bir ay sonra tekrar kök hücre tedavisi yapılacak.
Benim gittiğim yer bir istanbulda bir eczane, çevreden çok memnun kalanların önerisi ile gittim inşallah işe yarar.
Allah size de şifa versin, kök hücre tedavisini de araştırın derim.

Aynı du
nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Öyle kötüyüm ve çaresizim ki.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
Modern tıbba inancımı zaten kaybettim.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
rum
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
ne durumdasın? Yaşadıklarının aynısını bizzat yaşadım. Herşey aynı bi final haftamda ellerimi kaşıma gözüme atmamla ortaya çıktı. Geçti mi? Psikolojim bozuldu. Lütfen cevap ver

Bu yorumu gördüm bir ilave daha yapayım, hiçbir ilaç kar etmedi dendiğinde direkt iş sizde bitiyor demek oluyor çoğu kez bu.

Bakın kendimde yaşadığım cilt problemleri ve maceralarını anlatayım, belki biraz rahatlarsınız.

15 yaşında filandim bir anda süratle cildim bozuldu, öyle böyle değil... Ergenlik dediler, krem vb hiçbir şey ise yaramadı. Karaciğer kaynaklı vb dediler, o çok bilindik ve herkeste ise yarayan r... adlı ilacı kullandım, sadece dudaklarımın kuruyup param parça olduğuyla kaldım. Beslenme dediler, perhiz vs vs... Olmadı.
Rahat bir 3 senede bende ne özgüven kaldı, ne insan içine çıkma isteği ne başka bir şey. Psikolojik olarak yıprandım. Unutmama da izin vermezdi görenler, sağ olsunlar,sorar dururlardı. Ama bir noktadan sonra kabullenme geldi, öyle de böyle de sivilceliyim, ya sivilceli ve hayatı iskalamis biri olurum, ya sivilceli ve hayatını yaşayan biri olurum dedim. Aynaya bakmadan gün geçirmeyen ben, haftalarca aynaya bakmadım. Şaka gibi ki, bir süre sonra kendiliğinden azaldı.

İstanbulda kolsuz Agop lakaplı sağlam bir doktor var, ona da gitmiştik, senin sorunun kendini çok sıkman demişti, verdiği kremler ve yönlendirdiği merkez ile iz tedavisine başladım ve bitti.

Ne zaman sınır, stres halinde olsam, cildime vurur benim.

Bir ikinci olay da sackiran... Ensemden aslidigimda, koca bir avuç saçın nasıl elime geldiğini o şaşkınlık ve korkuyu... Kirpiklerin eline geldiğinde ne hissettiğini anlayabiliyorum bu yüzden.

Yine dermatolog kapısını çaldık, o bölgeye kortizon iğnesi vurmaktan başka çare yok ki bunun da etkisi %30 dediler. Saç çıkabilir de cikmayabilir de... En azından ilerlemesi yavaslasin, dursun dediler...

İğne yapıldı ve benim saçım dökülmeye devam etti. Kel kalacağım ya dedim, her banyoda pat pat yere düşerdi suyla beraber tutam tutam..

Ne zaman ki "Aman dünyanın derdi beni mi gerdi! Peruk takarım len, gider fıstıki yeşiline kadar boy boy peruk alırım be!" dedim, salladım umursamadım, 2 aya kadar saçlarım minik minik kökten gerisin geri çıkmaya başladı. Şimdi zaten belimde saçlar.

İş sizde bitiyor. Kafanızda.
Zor, fiziki görüntüyü kafaya takmamak zor, ama kaybedecek bir şeyiniz yok. Kabullenince inanın olumlu bir şeyler yaşanacak.
Nasil guzel anlatmissiniz bende alopesi areta (sackiran) hastasiyim ne kasim ne kirpigim kaldi bugun aylar sonra farkli bir hastanede yine kortizon sac koklerine igne tedavisine baslandi keske sizin gibi umursamaya bilsem 😕 napicam bilmiyorum en cokta kirpiklerime uzuluyorum hicte umudum kalmadi 3 senedir arastiriyorum caresi yok boyle dokulucek diyip duruyorlar 😞

Canım çok ama çok geçmiş olsun. Yaşamayan bilemez bu dermansız hastalıkları. Benimde uzun zamandır geçmeyen bir sedef rahatsızlığım var. Önce ellerimin içinde başladı, sonra ayaklarıma, sonra tırnaklarım düşmeye başladı. Gitmediğim doktor kalmadı. Dediğin gibi tedavi sadece baskılama yöntemi ama tamamen kurtarma yöntemi değil.
Şu an yazarken bile parmaklarım yara. Benimde doktorlara, tıbba olan inancım azaldı. Kendim gidip alerji testi yaptırdım en azından tetikleyen şeyleri ortadan kaldırmak için ve yapabildiğim tek şey yaraları nemlendirmek o kadar.
Söylediklerine tamamen katılıyorum ama lütfen güçlü ol. Elbet bu rahatsızlığın atakları hafifleyecek, stres çok önemli diyorlar ama insan stressiz nasıl yaşasın bu düzende oda ayrı bir konu. Tekrar geçmiş olsun canım.
Geçmiş olsun, benimde tırnak sedefim var , sizin tırnaklarınız nasıl bende kendimi çok kötü hissediyorum bu nedenden dolayı maalesef

Ben tam 10 sene kortizonlu krem kullandım egzama var bende de her sabah yüzüm ciğer gibi şişerdi kortizonlu kremlerle biraz yatistirirdim sonra oda arkadaşım yüzümun bu halini görünce onunda saçında varmış aktar bir sabun vermiş kullanmış geçmiş sanada getireyim kullan dedi ya 10 senedir kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı bi sabunmu gecircek dedim ama o ısrar edince tamam getir dedim ve ister inanın ister inanmayın iki kere yıkadım yüzümü ve tamamen geçti eşimde bende şok olduk aylardır çıkmadı bir daha bu bikac gündür sanki yine çıkmaya başladı gibi yine kullanıyorum sabunun adı ardıç katranı sabunu aktarlarda bulabilirsiniz mucizevi bisey

Elma sirkesini denedim maalesef işe yaramadı
Coresatin dediginiz ilaç, biliyorum onu da. Denemedim ama forumlarda artik etki etmedigi formulunun degistigi ve eskiden iceriginde kortizonsuz denmesine ragmen kortizon oldugu soyleniyor
Dedigim gibi ilaclar caresiz kaliyor bana
Kızım da da bizde kullanıyoruz Allah yardımcnz olsun

Back
X