• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Teflonda çizik olunca kullanıyor musunuz?

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
benim teflonlarımın 3 tanesinde çizimler mevcut azıcık ama metali görünüyor kullansammı, atmayada kıyamıyorum ama kanser yapıyormuşya.
sizler ne yapıyorsunuz.
ben hiç metal değdirmem zamanında kutusuyla alınmış bakmamışlar bizimkiler. dibindeki metal görününce içim elvermiyor.

Benim de içim el vermiyor ama kullanıyoruz malesef.
Çizildiğinde atıp yenisini almak da olmuyor.

Ben kendi evimde teflon kullanmayı düşünmüyorum. Çelik tencere takımına bir sürü para verdik kullanalım di mi :8:

Atmak gerek ama ben malesef kullanıyorum çok zararlı olduğunu bilsem de. Çünkü hiç bakamıyorum teflonlara, ne kadar dikkat etsem tahta kaşık kullansam da aldıktan 1 ay sonra çizik içinde kalıyor. Yepyeni tencereyi de atamıyorum.

benide bir tanesi çizik içinde biri de fena değil. Acelemiz oluyor felan illa k metal kaşık değdiriyoruz. Yeni almadım kullanıyorum ama eşim çocuk doğunca hiç olmazsa yenisini almaktan yana ama ben atmaya kıyamıyorum.

bend asla kullanmam çocugum dogunca onun yemeklerinede ayrı aldım bizimki önemli degilde çocugumunki çok önemli ama genelde çizik görünce kullanmam saplarını kırdırıım süslemeler yaparım çerçeve falan bazende çiçek saksılarının altına koyuyyorum

2 tava attım biri kucuk biride buyuktu.. şimdi bi ortaboy tencerem var oda sıraya gırdı ama henuz fırsatını bulamadım.. her seferınde tamam bu son atıcam diyorum kullanıyorum..sonra yine diyorum tamam bu son dıye :)))
ama sanırım atıcam yaaaa üff...

benım enıstem bırakın cızık mızık olaylarını yuzeyı teflon olan herhangi bi mutfak esyasını dahı kullandırtmıyor teyzeme..kanserojen madde içeriyormus dıye :26: nerden duyduysa artık.. bızede her fırsatta soyler durur...

bende kıyamıyordum gözümü kararttım attım. sadece biz değilki oğlumuzda yiyior ondan onun sağlığını düşünüp hemen gidip attım çöpe.

ama bi tane tencerem var onu sadece mısır için kullanıyorum. tuz mahvediyor teflonu. çeliktede mısırlar yapışıp yanıyor çıkarmsaı ölüm
.

çeyizimde vardı birkaç tane. dikkatli kullanmaya calışıyorum ama çizildikçede atıyorum. ailemin sağlıgından daha önemli olamaz ya . sallayın gitsin hanımlaar :21:

Öğrenci olmama rağmen miniminnacık bir çizik bile olsa direk saplarını söküp kapağını ayırıp çöpe atıyorum.. Saplar ve kapak çelik tencerelerde lazım olabiliyor:1:

teflonda kısmını telefonda diye okuyorum :53::60: öğrenciyim bende çizmemeye çalışıyorum son senem zaten bikaç çizik var ama napiyim

bende önceden teflon kullanıyordum hemen çiziliyodu kullanmaya içim elvermiyodu. sonra gittim esseden döküm teflon tencere aldım inanın kolay çizilmiyor birde o kadar uzun ömürlüki tavsiye ederim

tencerelerimin çoğu çelik.teflon olarak tavalarım var onlarıda pek özenli kullandığım söylenemez hemen çiziliyor ama ben kullanıyorum yinede:17:
açıkcası kanser tehlikesi olduğunu bilmiyordum:26:bundan sonra bu konuda daha özenli olacağım:31:

Eskiden teflon çizik olunca kullanılmaz diye bilirdik.Annemin hastalığı döneminde doktor teflon tencereleri hiç bir şekilde kullanmayın dedi. Hepsini emekli ettim yerine çelik tenceler aldım. Bazen temizlemesi zor oluyor ama en azından içim rahat

kesinlikle atıyorum hele metali görününceye kadar beklemiyorum bile
Ama ben genelde dikkat ederim tavalarıma
bulaşık bezinin sert tarafıyla bile yıkamam çizilir diye o nedenle zaten uzun süre kullanıyorum

Back
X