Tek başıma başarcam ✌️

Virtcik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2016
23
5
1
Dün sabah ilk iş odamın kapısına ve buzdolabına şişman ve zayıf fotoğraflarımı astım.. Mutfağa ne zaman gitsem resme bakıp geri dönüyorum.. Odama girerken, yeterince spor yapıp yapmadığımı soruyorum kendime.. Çok faydalı oldu.. Tüm eski kıyafetlerim dolabımda.. Onların içine tekrar gireceğim günü düşünüp heyecanlanıyorum.. Bazılarının etiketleri hala üzerinde. Hiç giymemişim bile.. 36-38 beden giyindiğim zamanlardı onlar Şimdi hoş bir anı gibi kalmasını istemiyorum.. Şu andaki kilomu yazmak istemiyorum.. Ben biliyorum bu da bana yeter zaten.. Yeni bir gardrop oluşturmadım kendime, illaki o eski kıyafetlerime giricem tekrar..

Niye kilo aldım o kadar değil mi? Aklınızdan geçen soru bu.. Malesef bazı kötü hastalıklar atlattım.. O zamanlar yaşadıklarımı hatırlamak bile istemiyorum.. Hastalıkla savaşırken diyet vs yasaktı.. Gerçi hala diyet yasak.. Doktor hızlı kilo vermemi istemiyor ama kilo vermem lazım.. Çünkü kilo hastalığın tekrarlamasını hızlandırıyor.. Bir gün anlatırım bunu..

2 gündür yürüyüşe başladım.. 30 dk sabah yada öğlen yürüyorum, 20-30 dakika kadarda akşam yemeğinden sonra.. Sonra mekik çekip, karın/kol/bacak ve sırt kaslarımı çalıştıracak hareketler yapıyorum.. Yaklaşık 30 dk sürüyor.. Daha sonra 10-15 dk meditasyon yapıyor ve sporlarımı sonlandırıyorum.. Spor sonrasında sade ve şekersiz nescafe yada türk kahvesi içiyorum.. Bu yağ yakımına devam etmesini sağlıyor vücudumun..

21 gün boyunca şeker ve şekerli şeylerden uzak duracağım, bugün 2. Gün..

Sadece kahvaltıda 2 dilim çavdar ekmeği yiyorum, onun dışında ekmek yok..

Çok zorlayan bir diyet yapmayacağım.. Önceliğim yağları kasa çevirmek.. Bir taraftan zayıflayıp bir taraftan kas yapmam lazım..

Buraya yazmamın sebebi, bir kaç yıl önce yine burda diyet günlüğü tutmuştum ama farklı bir nick ile.. Ve kısa sürede 30 kilo vermiştim.. Ama o zamanlar sporu bu kadar yoğun yapmıyordum.. Spor önemli! Şunu özellikle belirteyim, eğer diyet yaparken kas kaybederseniz çok ciddi sağlık problemi yaşayabilirsiniz.. Ben yaşadım.. Doktorumun diyete izin vermeme sebebi bu..

Neler yiyorum, hangi saatte ne sporu yaptım vs yazıcam yavaş yavaş.. Ha birde; kilomu yazmayı düşünmüyorum ama bayaa çok Sadeece günlük kaybettiğim kg/g bilgisini yazacağım.. İsteyen ilk sayfadan itibaren toplar ve kaç kilo verdiğime bakar.. Derdim kas kaybetmeden kilo vermek!

Şimdi gidip şu bozulan tartıyı tamir ettireyim, sonra görüşürüz ✌️

Çok sıkıldım.. Uyuyamıyorum. Uykum var ama gözümü kapar kapamaz aklıma bir sürü düşünceler geliyor.

Daha once diyet gunlugu tutarak 30 kilo vermissin. Yine yaparsin. Canim ben aslinda bu diyet gunlugu sayfalarinda basarı olacağını hiç tahmin etmiyordum.Bazı kişileri takibe aldım.
Bir tanesi yürüyerek ve müthiş bir irade sayesinde 24 kilo verdi. Müthiş birşey. Darısı başına ;)
Mesela onun topiğine de gelip gidenler oluyor ama genelde tek başına. Yani dediğin gibi bu iş "tek başına" başarılıyor galiba :)

Daha once diyet gunlugu tutarak 30 kilo vermissin. Yine yaparsin. Canim ben aslinda bu diyet gunlugu sayfalarinda basarı olacağını hiç tahmin etmiyordum.Bazı kişileri takibe aldım.
Bir tanesi yürüyerek ve müthiş bir irade sayesinde 24 kilo verdi. Müthiş birşey. Darısı başına :KK66:
Mesela onun topiğine de gelip gidenler oluyor ama genelde tek başına. Yani dediğin gibi bu iş "tek başına" başarılıyor galiba :)

Birileri ile diyet yapmakta kilo vermeni kolaylaştırır ama gruptan bir kişi kaçamak yapınca diğerleri de yapıyor.. O yüzden en güzeli tek başına diyet yapmak..

Bu site kilo vermene yardımcı çünkü hergün yazıyorsun.. Buraya çok güzel menüler yazıp sonrasında kaçamak yapmak insana huzursuz hissettiriyor o yüzdende kaçamak yapmıyorsun

3. Günüm

Sabah 1 bardak ılık limonlu su
Kahvaltı
Haşlanmış yumurta (üzerine 2 çay kaşığı sızma zeytinyağı) Not:vücuda iyi yağ girmezse kötü yağ çıkmaz!
Lor peyniri (üzerine pul biber) Not: acı biber metabolizma ateşleyicisidir!
2 dilim çavdar ekmeği
Salatalık
Açık çay

Şimdi sade ve şekersiz nescafemi içiyorum, birazdan yürüyüşe gidicem

Tartı yok, hala tamir ettirmedim.. Gerçi işime geliyo.. Hergün çıkıp sinirimi bozacağıma aynada bakarım, ayyy yüzüm kaşık kadar kaldı deyip eğlenirim

Şaka bi yana, 3. Gün ama farketti yani ✌️

Tam 1,5 saat yürüdüm! Yorgunluktan bittim Biraz mağazalara da baktım yalan değil.. Zayıflayınca giyeceğim kıyafetlere bakmak heveslendirdi iyice..

eve gelince 1 tane ton balığı ile salata yedim, 1 küçük biber dolması yedim..
Sonra kızlar aradı gidip onlarla şekersiz türk kahvesi içtim.. Dobik dobik oturduk kızlarla

Şimdi detoks suyumu hazırladım, yarın onu içiçem.. Tarifinide yazayım size;

1 lt su
1 yeşil ekşi elma
1/2 limon
1 kabuk tarçın
Elma ve limon küp küp doğranıp kabuk tarçınla birlikte suya atılır. 1 gece dolapta bekletilir, ertesi gün gün boyunca içilecek.. Etkisi güzel, tadı güzel, e içelim o zaman

1 tane havuç yedim şimdi.. Akşam yemeğinde çok açıkmış olmamak için ara öğün yaptım.. 18:30 gibi akşam yemeğimi yiyeceğim ama zaman sınırın 19:30.. O saatten sonra asla katı gıda tüketmiyorum.. Akşama kıymalı patates yemeği ve yoğurtlu semizotu yiyeceğim.. Sonra 30 dk yürüyüş yapıcam..
Eskiler boşuna dememiş, yemekten sonra ya 40 adım atmalı, ya sırt üstü yatmalı diye Zayıflamanın ilk şartı hareket!

Şimdilik bu kadar, günlük mekik çekme işlemimi de bitirip biraz dinleneyim, hadi görüşürüz

Yuppiii
Tam olarak 1 kilo vermişim 4.gün! Kas yapıp yağ yakmaya çalıştığım için bu 1 kilo çok iyi.. Ömrüm boyunca yapmadığım kadar spor yapıyorum.. Şimdi avakado xamanı Sonra yazıcam

Eveet, öğlen yemeğimide yedim.. Şimdi yazalım bakalım bugün neler yedik

Aç karnına ılık limonlu su

Kahvaltı
1 yumurtayla omlet (z.yağı ile yapıldı)
1 dl tb ekmeği
Lor peyniri
Dereotu
Y.biber
Salatalık

Ara öğün
Türk kahvesi
2 erik + 6 tane kiraz

Öğlen
Yarım avakado (çooook faydalı, özellikle kas yapmak isteyenlere.. Zayıflamak içinde süper)
1 kase kıymalı karnıbahar (bol pulbiberli)

Akşam için programım,
1 kase patatesli kıymalı çorba
Salata - içine haşlanmış mantı atacağım

Mantıdan vazgeçemeyenler (benim gibi) haşlayıp salataya koyabilirler.. Yarım kase mantı, bir koca kase salata ile karıştırın.. Yağ sadece 2 yk sızma! Tuz atmayın yada çok az atın.. Tuz yerine lor peyniri kullanabilirsiniz..

Sporumunda ilk etabını yaptım.. 25 dk yürüyüş ardından mekik! Mekik çekmeye başlarken kendinizi yormayın.. Örneğin ben 30 mekikle başladım.. Hergün %30 artırdım.. Bugün 42 mekik çektim mesela.. Yarın yine artıracağım 57 olacak..
Birazdan 25 dk yine yürüyeceğim, ardından açıp müziği göbek atıcam

Haa detoks suyumuda içiyorum

Bunları belki okuyan vardır diye yazıyorum.. Ben daha önce zayıfladım gene zayıflarım! En azından bazı bilgiler okuyanların işine yarar..

Haydi kaçıyom şimdilik

Ben de yazayım mı acaba? sabah 5.30 da uyandım 6 gibi bir haşlanmış yumurta bir parçacık ekmek, okula gittim geldim 11.30da acıktım bir omlet iki yeşil biber 2 3 dilim ekmek, öğle bir kaç çatal makarna çocuğunkinden kalan komşularla Türk Kahvesi akşam 1 lahmacun 3 tane nuget şimdi de yani 22.30 da 3 dilim karpuz.

Bugün çoook yoruldummm. Kardeşimle biraz dolaşalım mağaza bakalım dedik.. Saat 12 de evden çıktık, 19:15 te evdeydik.. Bu aralıkta toplasan 2 saat oturmuşuzdur.. Ama ikimizinde ayakları ağrıdı.. Şu anda uzanarak yazıyorum çünkü yorgunluktan halim kalmadı.
Gelelim neler yedik neler içtik yazmaya..

Kahvaltı
2 tane kızarmış çavdar ekmeği (teflonda yağsız)
Lor peyniri
Yeşil biber

Ara öğün
Sade Türk kahvesi

Öğlen
Yarım simit / ayran

Akşam
Tavuk suyuna çorba
100 gr et döner porsiyon (pilav vs yemedim sadece döner)
Ayran

Bu kadar.. Yeme işlemim bitti..
Tartıyı tamir ettirmektense gidip yeni bi tane tartı aldım. Evdeki tartınında pili bitmiş meğerse Yarın aç karnına bir tartılayım bakayım.. En son 1 kilo vermiştim, üstüne kilo vermişmiyim görelim.

Birde mezura aldım.. Vücut ölçülerimi ölçtüm.. Ne siz sorun ne ben söyleyeyim. 3G ölçümlerimde tüm rakamlar 3 haneli

Ardarda gelen ameliyat ve tedavi süreçleri sandığımdan daha fazla kilo almama sebep olmuş.. Kortizonda cabası.. Mahvettin beni kortizon, bende seni mahvedicem!

Şimdi uyumayı düşünüyorum, yarın görüşürüz

Evet bu gün güzel bir gün
Bu sabah aç karnına tartıldım, toplam 1.8 kg vermişim.. Bugün başlayalı 6.gün!
Bu kadar spora umarım yağdan gidiyordur, kas yapıcam diye yaptığım yürüyüşlerin çektiğim mekiklerin haddi hesabı yok.. O istediğim kiloya ineceğim yolu yok! Bir kere yaptım bir daha yapıcam işte o kadar.

Bugüne ait paylaşımlarımı yapayım,

Kahvaltı
Bir dilim çavdar ekmeği
Lor peyniri
Biber-havuçla yapılmış omlet
Salatalık
Biber

Ara öğün
Türk kahvesi

Öğlen
50 gr nestle nesfit kırmızı meyveli cornfleks
Süt
2 kuru kayısı

Ara
Sade nescafe

Sabah kahvaltıdan sonra 25 dk yürüdüm, ardından 60 mekik + bacak ve karın kasları için biraz hareket..

1 saat sonra gene yürüyüş yapıcam, tahmini 1 saat sürer
Hadi kahvemi içeyimde sonra yollara atayım kendimi

Öğlen 1 saat yürüyüş yapma planım vardı ama olmadı.. 30 dk yürüdüm.. Ananem rahatsızlandı, o yüzden yürüyüşü başka zamana erteledim.. Akşam üzeri 15-20 dk daha yürüdüm.. Şimdide maç izliyorum..

Yediklerimi yazayım unutmadan,

Ara öğün
yarım havuç
2 tane hurma

Akşam
Yarım kase süzme mercimek çorbası
2 paket nudo makarna

Şimdi makarnayı görenler "bu nasıl diyet" diyebilir ama o iş öyle değil..

Nudo + chili biber dışında hiç birşey eklemiyorum pişirirken.. Yağ, paketin içindeki sos ve baharatları koymuyorum.. Piştikten sonra acı sos döküp yiyorum..
Böyle yemeyi seviyorum, diğer şekilde bildiğin kilo aldırma aracı olur..

Pazar sabahına kadar tartılmayacağım.. Bakalım pazar günü ne sürpriz bekliycek beni...

Biraz kendimle dertleşme zamanı.. En azından daha önce yaptığım hataları yapmam!

Daha önce zayıfladığımda (toplam 33 kilo) kendimi bir türlü zayıf hissesemiyordum.. 46 bedenken başlamıştım diyete.. Hergün kilomu kontrol ediyordum.. 5 ay sonra 38 beden pantolon bana büyük gelince bir tane butiğe gittim ve 38 beden pantolon istedim.. Satışcı arkadaş bana "size 36 hatta 34 olur, çok incesiniz" dedi.. Güldüm, benden iyi mü bilecekti ki beni?

Pantolonu verdi, kabine girip denedim tam üzerime göreydi..kabinden çıkınca adama "işte bakın 38 beden çok rahat oluyor" dedim. Adamda bana "yalnız o 34 beden hanımefendi"dedi.. Aynanın karşısında kendim baktım, pantolonun parasını ödedim ve en yakın mağazaya girip bir çikolata alıp ağlayarak yedim.. Çok zayıflamıştım.. İstediğim kilonunda altına inmiştim. Oysa o güne kadar girdiğim tüm mağazalarda hala büyük beden standına gidiyordum. Demek ruhum zayıflamamıştı..

Çok zayıfladığımı farkettiğimde biraz kilo almam gerektiğini düşündüm.. Ama ne yersem yiyeyim zayıflamaya devam ediyordum.. Bir süre sonra ilk sağlık problemim çıktı ortaya.. Son 3 yıl içinde 6 ameliyat geçirdim.. Zayıflamamla ilgisi varmıydı bilemem.. Mesela dizimde kayma oluşmuştu.. 2 kere ameliyat oldum bunun için.. Hala dizimde ağrı var ama artık hiç birşey beni spordan alıkoyamaz!
Bu sefer zayıflarken verdiğim her kiloyu hissederek vereceğim ki kendimi yine o durumda bulmayayım..

Kısaca, tekrar zayıf olacağım bunu biliyorum.. Sadece geçen seferki hatalarımı yapmayacağım.. Örneğin geçen sefer 5 ayda toplasan 30 saat spor yapmışımdır, şimdiyse ayda 40-50 saat spor yapacağım.. Önceki diyetimde çok şeyi yasaklamıştım kendime (örneğin, dolma yemedim hiç) ama bu sefer herşeyden az yiyeceğim.. Kaçamak yapmamıştım geçen sefer, bu seferde yapmayacağım..

Neyse, şimdi çok uykum geldi bir ara yazarım gene..

Her şeyin başı sağlık canım, sağlıkla kilo vermek çok önemli. Hadi inşallah sağlıkla zayıflarız ve geri almayız bu kiloları.

En son cuma yazmışım buraya O kadar olmuşmu yahu? Günlerim spor ve diyet ile geçiyor.. Tam 1 hafta bitti başlayalı ve tam 2 kilo vermişim Kendimi tebrik ediyorum. Çarşamba günü yine tartılacağım, bakalım bakalım ne sürpriz yapacak bana tartı.. Çarşamba günü vücut ölçülerime de bakacağım, incelme var mı diye..
Şu anda çok yorgunum.. Bugün bayaa yürüdüm, spor yaptım..

Yürüme parkurunda 1 saat 15 dk yürüdüm, eve dönerken minübüse bindim.. Eve kadar yürüyecek güç bulamadım.. İyi oldu gerçi çünkü iyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş misali, minübüste bir diyetisyen bayanla tanıştım.. Spor (özellikle yürüme öneriyor) sonrası yoğurt ve tarçın karıştırıp yememi söyledi.. Yağ yakımı için faydalıymış. Tabi ki eve gelir gelmez hemen yoğurt tarçın karıştırıp yedim

Hadi dinlenmeye çekiliyom ben, görüşürüz yarın

Günaydınnnnnn (vakti itibariyle tünaydın)

Bugün tam 9.gün.. Veeee 2,9 kg vermişim Vücut ölçülerim ise 5'er cm incelmiş.. Ben şok Ben iptal

Her boş vaktimde yürüyüş ve spor yapmanın faydaları diyelim buna nazar değmesin

Bugün yediklerimi yazayım hemen,

Kahvaltı
2 salatalık
Yağsız tost

Tost makinesi bozulmuş.. Hayatta sevmediğim birşey varsa bahane üretmektir.. Çözümü kendimiz yaratmalıyız her zaman.. Benim çözümüm ise şu oldu.. 2 dilim tam buğday ekmeğinin arasına kaşar peyniri koydum ve mikrodalgaya attım.. 1 dk sonra çıkarıp içine domates ve biber koydum.. Sonra da teflon tavada ekmeklerin iki yüzünüde kızarttım.. Çok güzel oldu, tavsiye ederim

Şimdi spor zamanı, hadi kaçtım ben ✌️

Tam 1 saat 10 dk yürüdüm çoook yoruldum ☺️
Sahilde bir cafeye oturdum önce türk kahvesi ardından mercimek çorbası yedim.. Sonra eve geldim, hemen yoğurt ve tarçın karıştırıp yedim.. Az evvel bir türk kahvesi daha içtim (20 fincan içsem gene içesim gelir öyle seviyorum)

Akşam için kurufasulye yemeği düşünüyorum..

Akşama tekrar yürürmüyüm bilmiyorum, yürürsem yazarım

Ben geldim

Dün akşam bir tabak kuru fasülye ve ton balıklı salata yedim.. Yürüyüş yapmadım çok yorgundum.. Gelelim bugüne..

Sabah tartıldım ve tam 1 kilo daha vermişim Bugün 10.gün ve toplamda 3.9 kg verdim.. Kahvaltımı yaptım, yürüyüşe gidiyorum şimdi.. Kahvaltımında fotosunu yükleyeyim örnek olsun

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    43,7 KB · Görüntüleme: 53
Back
X