He yaa geliyorlar bide senden daha lohusalar normalleştirmeye çalışmalar falanbenım annem kayınvalıdem eltım etrafımda herkes vardı da noldu... insanların ödü kopuyor yardımcı olmaya iş cıkacak baslarına dıye
tek basımaydım sadece esım vardı
sulalenın en kucugu benım 31 yasımdayım omrumde bebek tutmuslugum yok degıl emzırmek alt degısmek
sezeryan oldum ustelık agır bı amelıyat seklınde 38 cm kıstım vardı sag yumurtam komple alındı sezeryanda yanı ekstra bı durum
esım sabaha kadar hıc uyumadan basımda bekledı 3 gun hıc uyumadı kızımla benle komple ılgılendı
dısardan yemek soyledı ben doguma gıtmeden 1 haftalık hazırlamıs dolaba koymustum allahtan
camasır utu yer supurme hepsını esım yaptı camasırıma kadar esım degıstı asla ama asla hakkını odeyemem ...
ve ınanın bu daha cok pekıstırıyor esımın benım ve kıızımın ustunde cok emegı var bu sayede sonucta ınsan emek verdıgını daha cok sever...
sız bı aılesınız altından kalkar ustesınden gelırsınız...
emzırmeyı hemsureler ogretıyor alt degıstırmeyı esım ogretmıstı bana oda ınternetde vıdeo arastırmıs oyle ogrenmıs bebek nasıl gıydırılır nasıl yıkanır dıye yazmıs...
sıze soyle soylıyım ıcınızı rahatlatmak ıcın degıl gercegı soylıyım... ıyıkı sadece esım ve ben yapmısız herseyı. kafamız kulagımız rahat ettı hele o lohusalıkta kımseye tahammul olmuyor zaten daha cok yuregını cekıyorlar ınsanın buyuklerınde hıc bırsey bıldıgı yok allaha emanet buyumusuzbı kac kere bırsey sorayım akıl danısayım dedım aman allahım cocuguna en ıyı sen bakarsın
yok sutun yetmıyor derler yok bebek kılo almamıs yok gazı var gazıHe yaa geliyorlar bide senden daha lohusalar normalleştirmeye çalışmalar falan
Ya hizmet bekleyenleryok sutun yetmıyor derler yok bebek kılo almamıs yok gazı var gazı
şunu ye bunu yeme
kucaktan kucaga gezdırılır turlu turlu mıkroba maruz kalır
benı oyle cıldırtmıslardı kı bıdaha dogum yaparsam haber vermem dogurdukdan 1 hafta sonra soylerım sıze demıstım evdekı tum hatunlara :)
canım hemsireler tarif ediyorlar . dogum nerede yapacaksın özel hastanesmi üniversitemi bu ikisinde baska seyleride tatif ediyorşar ama olsun devlettede yapsan ac vidyo izle.Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgımDogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgımDogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
Doğumum cümbür cemaatti.
Ay Allahım, nasıl zor bir şey.
Annem bir yanımdan çekiştirir bana tutun benle yürü, kayınvalidem yok ben şöyle acı çektim seninki bir şey değil der vs.
En son odada uyuma numarası yaptım da ablam herkesi başımdan kovaladı, eşimle ben kaldım.
İnanın doğum anında eşiniz hariç kimseyi görmek istemiyorsunuz çünkü o an ikinizin hayatının değiştiği an, gerisi sadece fazlalık.
Evde de 2 hafta sonra yalnız kaldık keşke baştan yalnız kalsaymışım.
Gelip kurulmalar, annemin hem bana hem bebeğe hem gelene hizmet çabası, her kafadan çıkan ayrı ses.
Ağrım var deseniz, şimdikiler nazlı derler, uyumaya kalksanız yata yata hasta olursun derler.
Bebeğe baksanız sen beceremezsinciler girer devreye.
Ne günlerdi yahu!
Şuan sizin için bir eksiklik gibi görünse de, inanın eşinizle beraber olmanız büyük şans, hiç kafanızı yormayın.
Yenidoğan bebeğin sıralaması şu; karnını doyurmak-alt değiştirmek ve uyutmak.
Bu düzen böyle 1 ay kadar devam edecek.
Aslında ilk uykudan uyanınca alt değişin derler ama açken bebekler çok ağlayabiliyor, o sebeple emzirme sonrası olursa daha iyi olur.
Her başınız sıkıştığında sağlık ocağındaki hemşirelerden destek alabilirsiniz, bizler şanslıyız elimizde internet de var.
Bebek alışveriş listesi diye bakarsanuz nelerin lazım olduğunu görürsünüz.
Hiç canınızı sıkmayın, o sizin bebeğiniz.
Sizden başka bir şeye ihtiyacı da olmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?