• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma nasıl üstesinden gelirim?:(

Benimde kayınvalidemden başka kimsem yoktu 1hafta kaldı ama emzirmek için bile kucağıma aldığımda karışıp kucağa alışır koy yerine diyordu akşam 8de yatıyorduk anne olmadım da hapse falan girdim sandım temizliğinde kendim yapıyordum çamaşır bulaşığında üstelik sezeryanla Doğum yapmıştım tabiki iyi yada kötü Yinede Allah razı olsun ama o kendi evine dönünce çok daha rahat ettim sanki hep varmış bebeğim Yen'i öğrenmiyormuşum gibi cesaret geldi Allah yardım eder sağlıkla kucağınıza alın

oncelikle insan bazen batabiliyor bu durumlarda.karisan her kafadan ses cikan olmayacak bole dusun. hastanede hemsireler sana guzel tiyolar verecektir ve yaninda olacaktir. aklina takilan ne varsa onlara sor. bebek icin gerekli esyalar icin de nette arastirma yapabilirsin. hic uzme kendini. bu devirde herkes kendi halinde kendi isini kendi goruyo artik. bi sure snra tecrubeli ve akil veren bi anne olacaksin hic suphen olmasin:)

Benim de annem vefat etti, bir aylık bebeğim var. Doğum yaptığımda yanımda sadece kv vardı ama inan o olmasa daha iyiydi. Bu kadar cahil, bu kadar her şeyi yanlış yapan bir insanla sinir küpü olacağına tek eşinle kal daha iyi. Benim ilk bebeğimdi, her şeyi kendi kendime hemşirelerden ya da internetten araştırarak öğrendim. Bir bez bağlar çocuk leş gibi çiş içinde kalır, yıkamayı bilmez suyu yavaş yavaş döker çocuk su yutar, kıyafet almayı bilmez gitmiş 9 aylık çocuk kıyafeti almış ne var böyle büyük giydir diyo. Saçma sapan nerde bana yasak olan yemek var her gün birini pişirdi. Eşim para verir git peynir tereyağı al mandıradan diye gider ucuz bi marketten adı sanı duyulmamış faydasız katkı maddeli şeyler alır. Sabah bi kahvaltı hazırlar zeytin ekmek. Keşke ben de eşimle kalsaydım bu kadar sinir olmasaydım, gerçekten çok şanslısın. Sakın korkma, ikiniz her şeyin üstesinden gelirsiniz.

Bu doğumunda kimseyi alma bence :)
Allah hayırlı evlat nasip etsin ins
Amin hepimize inşallah.
Ben de öyle düşünüyorum, doğum gerçekleştikten sonra haber vereceğim yoksa 15 kişi doğurmaya çalışıyoruz.
Hastaneden sürüyle eve geçiyoruz.
Bir tek kayınpederim demiş hemen yan odalarında doğum yaptım çünlü, böyle her şeyi duyacağımızı bilsem gelmezdim diye.
Bunu bahane edeceğim.:rolleyes:

Yalniz degilsin ki esin yaninda. Ayrica cok da rahat edersin basinda herseye karisan biri olmaz. Bebek bakimi ile ilgili yuzlerce kitap var okuyamam dersen binlerce video var. Banyosundan masajina emzirmeye kadar hersey elinin altinda. Hepsini 3 5 kere izle zaten annelik ic gudusu diye bisey var ustesinden gelirsin.

İnanın belki böyle olması daha iyi :)
Kızım da herkes başımda herkesten bir laf çıkıyor :( Çocuğa yapmadıklarını bırakmadılar altını açmama bile fırsat vermediler :( Hiç yıkamadım kızımı :(
Sonra oğlum oldu yanımda kimse yoktu:) Kendim emzirdim üzerini değiştirdim. Uyudum uyandım oda gep uyudu zaten :)
Ama oğlanı hiç yıkayamadım çünkü bilmiyordum. Allahım sen yardım et diye diye yıkadım. :nazar:
Kendinize güvenin herşeyin üstesinden gelirsiniz:anneadayı:
İnternete bebek alışveriş listesi yazın herşey çıkıyor zaten ben öyle hazırlamıştım listeyi tadını çıkarın:anne:
İnsan tabiki ister yanında kimseyi ama olmayınca olmuyor maalesef:dua:

Amin hepimize inşallah.
Ben de öyle düşünüyorum, doğum gerçekleştikten sonra haber vereceğim yoksa 15 kişi doğurmaya çalışıyoruz.
Hastaneden sürüyle eve geçiyoruz.
Bir tek kayınpederim demiş hemen yan odalarında doğum yaptım çünlü, böyle her şeyi duyacağımızı bilsem gelmezdim diye.
Bunu bahane edeceğim.:rolleyes:

Ay en güzeli. Susuz aşım ağrısız başım mi derler öyle bişey. Ikinci düşünüyorum yine kimseyi cagirmicam. Gerek bile yok.
Bahane süper bu arada

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
canım emin ol annelik ic güdüsel bı durum herşeyi zaman la kendi kendine öğreniyor insan

Bebek bakımı ile videolar izleyip yazılar okumakla başlamalısın .
Yanımda kendi annem kaldı kendi kayınvalidem de 7 gün her gün gelip gittiler.
Ancak ben her işimi kendim yapmayı istediğimden bebeğimi kendim yıkadım buyutulecek birsey yok videolar izlersen öğrenirsin. Kiii kendi annem çok güzel bebek yıkar komşularımiz dahi annemi arardi ilk zamanlar. Buna rağmen kendim yapmak istedim.

Ben kendim yemeğimide yaptım ara ara. Herzaman yapabilirdim aslında ama müsade etmediler kIzdilar abartma diye :)
Sezeryan doğum yaptım bebeğimin altını alırken eğildiğimde zor kalkıyordum ve inanılmaz oluyodu ancak ben kendim aldım altınıda .

Herşeyİ ile ben ilgilendim.
Yani demem o ki eşin le huzurun yerinde olsun her zorluğun altından kalkarsin ..
İnan bana okuduklarım araştirdiklarim Vs beni çok çocuk büyütmüş kadınlardan daha tecrübeli yaptı.
SuAn arkadaşlarım 3 .cocuğu ama arayıp bana sorar :)
Bı anne olarak mecburuz araştırmaya öğrenmeye zaten senin doğanda da var o gün kendine sasiricaksın.
En çok korktuğum nasıl emziricem gidiklanirim durumuydu. O gün kucağıma verdiler ve Sanki daha önceden biliyor gibi emzirdim öğrendiklerim sayesinde yara bile olmadı.

Lohusayken tek sorun senin canını sıkan durum olmamalı daha atarli oluyor insan.
Eşin çok destek olmalı ve seni çok daha fazla sarıp sarmalı.

Şimdiden buzluğa stok yapsan yiyecek ilk bir kaç gün idare edersin esin sadece ısıtır. . Çorbayı da kolay birsey yapar eşin oldu bittu 4-5 gün sonra yavaş yavas yaparsın işini. Evin dağilmasin kafi. .

Senin yemen gereken bol yeşillik ve bol bol su olucak zaten süt yapıcak en önemli besinler. Allah hayırlısı ile kucağına almayi nasip etsin . Sakin stres olma tadini çıkar ani yaşa .

Güçlü anne...
Güzel anne...
Hiç üzme kendini...maalesef hayat herkese adil davranmiyor ama Allah öyle büyük ki hiç korkma. Sana yaratılışında verilen annelik içgüdüsü var ya, o hormonlar var ya...onlar ne güne duruyor? Allah bize yeter diyip huzurluca uyu, bak mübarek ramazan ayindayiz. Sen karnında bir mucize taşıyorsun, sen annesin, sen mucizenin kendisisin. Eşinle bir olup Allah'ın izniyle her şeyin üstesinden gelirsin korkma.
Unutma,
"Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanirsa, ALLAH DA ONU KİMSEYE MUHTAC ETMEZ." :anne::KK16:

Bunlarida ekleyeyim dursun burada Kıyafet olarak yaz ayı zaten penye battaniye
3 taneCitcitli zibin sıfır kollu .
Ve tulum üstüne ister kisakollu ister uzun kollu. Havalar sıcak uzun olsa bile ince olsun kat kat sakin giydirme terler ve hasta olur yoksa.
Bez
Pamuk(istersen ıslak mendil ama tafsiyem pamuğu islatıp silMen yönünde )
Sıcak su torbası (göğsüne kompres yaparak sütün aşağı inmesini sağlarsin)
Biberon (lazım olmuyor ama nolur nolmaz diye al yanına evde muhakkak kaynamış suda bekletmis olmalısın )
Bol bol ağız mendillerinden
Bir giyimde fazladan koy nolur nolmaz :)
Eldiven ve şapka . Hava sıcaklîğına göre takar sin şapkayı.
Çorap
Yakalık bol al kusuyolar emdikce
Kendine alicaklarinı halletmisindir sanırım onden herseyi yıkamayı unutma arkadaşım unutmuştu :)
Aklıma gelenler şimdilik bunlar başka olursa yazarım .

Ay en güzeli. Susuz aşım ağrısız başım mi derler öyle bişey. Ikinci düşünüyorum yine kimseyi cagirmicam. Gerek bile yok.
Bahane süper bu arada

Bende 2.çocuğumda tek kalmayi tercih edicem. En güzel öbür türlü kırılır eder bilmem ne diye geriliyor insan ne kadar iyi olsada. İlk 7 gün sülale geldi gitti daraltti... geldiler bana malesef. En guzeli anne baba çocuk .

Aklıma geldi canım parça parça yazıyorum ama sen toparlarsin :)
Banyo küveti ve file almadıysan temin et mutlaka çünkü ilk denemelerin onda daha kolay olucak :)
Zaten göbek düşmeden hemen yıkamasin. Yaz ayı olması senin için çok iyi oldu çünkü öyle hemen üşümez deneyim kazanırken sen yinede çok uzatmadan yikarsin Mis gibı olur cennet kokulu n:)
Ben alistiktan sonra havalar soğumaya başlamasıyla önce kendim duş alıyordum eşim dusa bebeği getiriyordu sonra onu yıkayıp çıkıyordum. Ten temasi sütüde arttırıyor.
Ancak yinede hemen öyle yapma elinden kayabilir azıcık büyüsün :) benim oğlum 1 yaşında ve kendim eşimle büyütüyorum kimseden yardım almiyorum en güzeli. Kimse karışmasın benim hayat felsefem :KK70:

Sutun geldi mi, doydu mu, emdi mi, şunu ye, bunu yeme, bebegi giydir, bebegi soy, yıka yıkama, gazı mı var, aç bu çocuk, mama ver, sütün yetmiyor vs vs cümlelerini duymaktansa,esinizle başbaşa buyutun çocuğunuzu. Tabii insan boyle gunlerde kendini yalniz hissetmek istemez ama ben de nasipse kasimsa dogum yapacağım. Keşke kimse gelmesin esimle yalniz olmak istiyorum demek gibi bir alternatifim olsa..

Canım bunun için telaşlanma birincisi 3 ay varmış internetten bir kitap sipariş et ve okumaya basla banada özelden her türlü soruyu sorabilirsin hatta ben sana baslarda neler olacak ne yapman gerek müsait olduğumda ayrıntılı yazarım çocuk hemşiresi ve bebek yoğun bakım hemşireliği yaptım 1 buçuk yil1 2 yaşında da kızım var

Hiç güzel canini bunlarla sikma.dert de etme.allah dağına göre kisini verir. Çok küçükler bile doğurup bakıyor.en azından karısanin görüşenin olmaz. Bol bol kitap iki teknik bilgileri öğren.allah ağız tadıyla sağlıklı büyütmeyi nasip etsin

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
Canım bunları hiç kafana takma ben daha 12 yaşındayken kız kardeşim doğdu 40 ı öıktıkdan sonra altını temizledüm üzerini değiştirdim lokantamız vardı annemle babam çalışıyordu ben büyüttüm kız kardeşimi sen istedikden sonra herşeyi yaparsın yeterki eşin yardımcı olsun doğumdan sonra ilk haftanı atlatırsan gerisi kolay annelik iç güdüsüyle yaparsın herşeyi

Karışanın edenin olmayacak ne güzel bence ordan bak olaya. Hiç sevmem işime karışam insanları. Heleki bebek olunca bıt bıt herkes bi laf ediyo her konuda. Yerinde olsam üzülmeyi bırakıp bebek bakım videoları izlerim(eminim vardır youtubeda) zaten inan bana öğrenirsin yani içgüdülerin var bi kere. Ne kadar zor olabilir. Emzirmeyi hemşireler öğretiyor zaten hani en zoru o desek

Anneannemin bir lafı vardır. İş başa düşünce don başa giyilir der :) yani mecbur kalınca daha iyi yaparsın emin ol. Hiç kendini sıkma. Sakin ol. Bebeğin seni yönlendirir merak etme. Kafana takılan birşey olunca buraya yazarsın herkes yardım eder. Sen içini ferah tut. Allah yardımcın olur merak etme. Güle güle,mutlulukla büyüt bebeğini

Back
X