• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma nasıl üstesinden gelirim?:(

Allah razı olsun, teklifin bile yeter, şu an doğudayım ama doğuma ankaraya gitmeyi düşünüyorum

ankarada doğum yapıcaksanız bende gelebilirim :) gerçi 3 ay sonra kısmetse bende ikinci bebeğimi doğuracağım. kimse olması konusuna gelince bazen olmamaları daha iyi emin ol. ben ilk kızımı baya sıkıntılı doğurdum. hastanede hemşire kucağıma verdi direk emzirmeye başladım. hemşire ikinci bebek heralde dedi. güldüm sadece. yani kimsede söylemedi tamamen içgüdüsel bişey rahat ol hepsi geçip gidiyor. birileri olsada bebeinin derdini senden başka anlayan olmuyor. Allah bir şekilde yardım eder hiç merak etme. üzülüp ağlama da hamilelikteki gerginliklerde bebeğin huzursuz olmasına neden olur.

ben a101 i dediğiniz gibi takip edeyim.0-3 aylık kaç tane iç zıbın, çıtçıtlı badi, altlı üstlü takım alayım sizce?Hastane çıkışı bir tane yeter herhalde, onun yerine herşeyi ayrı ayrı almak fiyat açısından daha uyguna gelir galiba...

Temizlik ve yemek eşimde olacak, o çok rahat halleder, şimdide hallediyor zaten sağolsun. Bizim tek derdimiz, bebeğin kolunu bacağını çıkarmadan nasıl bakacaz? Ben korkuyorum o daha beter korkuyor, 2-3 ay ben kucağıma almayayım hep sende dursun diyor

Gögüs ucu kremi kullanmaya doğumdan önce başlayayım mı bir faydası olur mu sizce?Şimdiden nemlendirmiş olurum:KK23:

göğüs ucu kremi de ben 6 aylık hamileyken kullanmaya başlamama rağmen işe yaramadı. en iyisi emzirirken sabun kalıbı gibi olan kakao yağı kullanman ;) o yağ hem çatlağı önlüyor hem de bebeğin ağzının pamucuk olmamasını sağlıyor. yani hayat kurtarıcı. birde yara olduğunda çamaşıra değmesi sıkıntı oluyordu ondada göğüs kalkanı kullanmıştım.

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
Olsun canım. Eşin var yanında. Herşeyi çok güzel beraberce halledersiniz. Normal doğum mu olacak canım.?

benım annem kayınvalıdem eltım etrafımda herkes vardı da noldu... insanların ödü kopuyor yardımcı olmaya iş cıkacak baslarına dıye
tek basımaydım sadece esım vardı
sulalenın en kucugu benım 31 yasımdayım omrumde bebek tutmuslugum yok degıl emzırmek alt degısmek
sezeryan oldum ustelık agır bı amelıyat seklınde 38 cm kıstım vardı sag yumurtam komple alındı sezeryanda yanı ekstra bı durum
esım sabaha kadar hıc uyumadan basımda bekledı 3 gun hıc uyumadı kızımla benle komple ılgılendı
dısardan yemek soyledı ben doguma gıtmeden 1 haftalık hazırlamıs dolaba koymustum allahtan

camasır utu yer supurme hepsını esım yaptı camasırıma kadar esım degıstı asla ama asla hakkını odeyemem ...

ve ınanın bu daha cok pekıstırıyor esımın benım ve kıızımın ustunde cok emegı var bu sayede sonucta ınsan emek verdıgını daha cok sever...
sız bı aılesınız altından kalkar ustesınden gelırsınız...

emzırmeyı hemsureler ogretıyor alt degıstırmeyı esım ogretmıstı bana oda ınternetde vıdeo arastırmıs oyle ogrenmıs bebek nasıl gıydırılır nasıl yıkanır dıye yazmıs...

sıze soyle soylıyım ıcınızı rahatlatmak ıcın degıl gercegı soylıyım... ıyıkı sadece esım ve ben yapmısız herseyı. kafamız kulagımız rahat ettı hele o lohusalıkta kımseye tahammul olmuyor zaten daha cok yuregını cekıyorlar ınsanın buyuklerınde hıc bırsey bıldıgı yok allaha emanet buyumusuz :KK70: bı kac kere bırsey sorayım akıl danısayım dedım aman allahım :KK70: cocuguna en ıyı sen bakarsın
Eşine helal olsun. Çok az böyle erkek. Eniştemde öyledir sağolsun. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Benim arkadaşım 22 yaşında ilk çocuğunu doğurdu. Annesi ve kvsi yardıma geldiler..
Her kafadan bir ses kız ikisinide 1 haftadan evden yolladı tek başına bakmaya başladı :))

ben a101 i dediğiniz gibi takip edeyim.0-3 aylık kaç tane iç zıbın, çıtçıtlı badi, altlı üstlü takım alayım sizce?Hastane çıkışı bir tane yeter herhalde, onun yerine herşeyi ayrı ayrı almak fiyat açısından daha uyguna gelir galiba...

Temizlik ve yemek eşimde olacak, o çok rahat halleder, şimdide hallediyor zaten sağolsun. Bizim tek derdimiz, bebeğin kolunu bacağını çıkarmadan nasıl bakacaz? Ben korkuyorum o daha beter korkuyor, 2-3 ay ben kucağıma almayayım hep sende dursun diyor

Gögüs ucu kremi kullanmaya doğumdan önce başlayayım mı bir faydası olur mu sizce?Şimdiden nemlendirmiş olurum:KK23:
Canım göğüs ucu kremi değil ama sanırım ç mi d mi tam hatirlayamayacagim şimdi ampul vitaminler satılıyormuş onlardan alabilirsin , göğüs ucun eğer yoksa şimdiden masajla çıkart onları , sağlık ocağındaki hemşire bana elinle her gün masaj yaparak cikart demişti de çalıştığım için akşam pert oluyordum zaten ugrasamadim onunla , o vitamin ampulunj kullan derim birde dediğim gibi eğer ucu belirgin değilse masaj yap :)

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
canım benim yaaa valla benim gelesim geldi allah yardımcın olsun ama üzülme içgüdüsel olarak zaten herşeyi yapıyosun

Boşver canım benim herkesim yakında olduğu halde özellikle eşim ile herşeyi yalnız yapmak istedik bunlar özel anlar

Lcw bebek koleksiyonundada cok indirim görüyorum istersen ona da bak, birde Tedi lerde de bebek giysileri satılıyor

3 tane hastane cikisi al birini dogunca giydiriyorlar cogu zaman islaniyor degistiriyorsun birtane de yedek al. ic zibinlar erkwkse cok al kizsa ilk 3 ay icin 5 6 yeter.

Dediğiniz gibi internetten bol bol video izleyeyim ben, almam gereken şeyleri yazan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum hepsini not ediyorum,mağazaya da gidince orda birileri, çalışanlar yardımcı olur inşallah...Sormak istediğim bi kaç bişey var, bebeği yatırırken yüzükoyun mu yoksa sırt üstü mü yatırıyorsunuz?Kusmuğunda ölen bebek falan oluyormuş, Allah korusun,en doğru yatırma pozisyonu ne? Birde emziğe bebeği alıştırmak doğrumu sizce? Kimi pedagoglar emzik kullanan bebeklerin annelerini emme de zorlandığını, anne ve bebek arasındaki bağı zayıflattığını yazmış,sizce doğrumu? Birde bu gaz sancısında ne yapmak gerek, bi ilacı,bitkisel çareleri var mı, bebeğe yapılacak masajı falan var mı?

öncelikle ilk 3 ay ben sabahlara kadar bebegimle uyumadim gaz sancısı çektik sonra aksam olduğunda ışıkları kapattım bebekte gece olduğunu anlasin diye 4. Ayda uyuma düzeni oturdu baslarda çok zorluk cekeceksin yani ve sadece videoda kalma kitap al ve oku bence ...bebeği emzirdin diyelim önce hafifçe omzuna koyup sırtını ovsala baktın gazi çıkmıyor bebeği yüzüstü yatır başını yan cevir ve sırtını o sekilde ovsala gazi çıkana kadar..ama bu pozisyondayken asla bebeği tek başına birakma yüzünü düz yapıp nefessiz kalabilir ve bu pozisyon ayrıca bebeğin en rahat ettiği ve en kolay gaz çıkardığı pozisyondur ben wc ye hemen gidip geleyim böyle kalsın demiştim hızlıca gittim geldim bir baktım kızım burnunu kapatmış hemen duzelttim ve ağladım Allah korusun ......

Gazını çıkardıktan sonra sırtüstü yatır ve başını yan cevir ilk baslarda uykusuz kalacaksın aman nefes aliyor mu kustumu ...felan diye hepimiz aynısını yaşadık ..birde emzirirken asla uyuma çok minikler memen burunlarını kapatmasın... Şimdilik bu kadar diyeceklerim :)

Butun dunya yaninda olsada gene bebegine sen bakacaksin allah o bebegi karnina dusurduyse bakman icin sana o ilhamida veriyo merak etme..! Anne içgüdüsü cok kuvetli olur sen bile sasiracaksin kendine... bi ornek; bebek uyurken aciksa aglamasa bile göğüslerin sanki damarlar cekiliyo gibi hissedeceksin o zaman .. bebek acikmis diyeceksin yani rabbim yönlendiriyor icinbrahat olsun

Hastane çıkışındaki şapkaya dikkat eğer sapka bol ise bebek döne döne ağzını yüzünü kapatabilir bu önemli ayrıntı

Olsun canım. Eşin var yanında. Herşeyi çok güzel beraberce halledersiniz. Normal doğum mu olacak canım.?
meçhul:) 26. haftadayım, zaman ne gösterirse, normal doğum yapacak cesareti kendimde toplamaya çalışıyorum, son dakika caymassam iyi

Istanbul'da misin ?
Eger buradaysan bana özelden yazarsan sevinirim
yok istanbul da değilim canım, genede çok teşekkürler

Lcw bebek koleksiyonundada cok indirim görüyorum istersen ona da bak, birde Tedi lerde de bebek giysileri satılıyor
:super:bakarım mutlaka

Benimde kimsem yoktu ve bebek bakımıyla ilgili en küçük birşey bilmiyordum. İnan o minik şeyle eve girince içinden bir anne çıkıyor sen bile inanamıyorsun evet zor oluyor ama oluyor

öncelikle ilk 3 ay ben sabahlara kadar bebegimle uyumadim gaz sancısı çektik sonra aksam olduğunda ışıkları kapattım bebekte gece olduğunu anlasin diye 4. Ayda uyuma düzeni oturdu baslarda çok zorluk cekeceksin yani ve sadece videoda kalma kitap al ve oku bence ...bebeği emzirdin diyelim önce hafifçe omzuna koyup sırtını ovsala baktın gazi çıkmıyor bebeği yüzüstü yatır başını yan cevir ve sırtını o sekilde ovsala gazi çıkana kadar..ama bu pozisyondayken asla bebeği tek başına birakma yüzünü düz yapıp nefessiz kalabilir ve bu pozisyon ayrıca bebeğin en rahat ettiği ve en kolay gaz çıkardığı pozisyondur ben wc ye hemen gidip geleyim böyle kalsın demiştim hızlıca gittim geldim bir baktım kızım burnunu kapatmış hemen duzelttim ve ağladım Allah korusun ......

Gazını çıkardıktan sonra sırtüstü yatır ve başını yan cevir ilk baslarda uykusuz kalacaksın aman nefes aliyor mu kustumu ...felan diye hepimiz aynısını yaşadık ..birde emzirirken asla uyuma çok minikler memen burunlarını kapatmasın... Şimdilik bu kadar diyeceklerim :)
uykusuzluğa hiç dayanamıyorum, hemen agresifleşiyorum,en basit şeylere sinirlenip, bağıran çağıran biri oluyorum malesef:( belki her fedakarlığı yapacam bebek için ama nasıl uykusuz kalırım onu hiç bilmiyorum, düşünemiyorum bile:KK64:

Haline dua et. Bak ben istemediğim halde kaynanam geldi kondu bile. Doğuma daha 1 ay var kadın geldi çöreklendi ya... :olamaz: Keşke kimse gelmese yanıma!

1 ay icin eve yardimci tutma sansin varsa alsan. soyle konu komsuya sorsan referansli guvenilir biri. Yakinin gibi olmaz ama sen bebege bakarken isi gucu yemegini halleder. Arada bi yarim saat bebekle ilgilenir uyursun.
Oncelikle ilk 15 gun kolay gaz insallah olmaz olursa 2 hafta sonra basliyor. O zamana kadar emzir yatir. Doguma kadar bol bol arastir emzirmesi bezlemesi video izle gaz icin masaj var onu izle inan ki tek kalinca daha kolay ogreniliyor. Ilk15 gun annem yanimdaydi giydirmeyi bilmiyordum ne zamanki gitti o zaman anne oldum ben. Icgudusel bir sey bi sekilde hallediyosun. Banyosunu kuvet ve file al cok kolay oluyor. Sut konusunda aklinda.bulunsun sutu en.cok arttiran sey emzirme. Bir de su. En gec 2 saatte o istemese bile emzir. Korkma o kudret senin damarlarinda var :)))

Back
X