• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başıma nasıl üstesinden gelirim?:(

Haline dua et. Bak ben istemediğim halde kaynanam geldi kondu bile. Doğuma daha 1 ay var kadın geldi çöreklendi ya... :olamaz: Keşke kimse gelmese yanıma!

Ay allah yardimcin olsun Elmaemma Elmaemma
Sakin stres yapma kafana hicbiseyi takma bebeğinde rahat olsun sende inşallah şimdiden hayirli doğumlar allah ras getirsin inşallah :) ben yeni doğum yaptım annemden kalıyordm valla rahat tim ama bayramdan sonra kayinvalidem gelecek eşim istedi kiramadim o da onun annesi sonuçta ama napcam diye kara kara düşünüyorum sütüm falan kesilmez inşallah çünkü akşama kadar aynı evde bilmiyorum .... Bana zararı yok ama çok da anlasabildigim biri değil eşimin hatırına artık :)

Ay allah yardimcin olsun Elmaemma Elmaemma
Sakin stres yapma kafana hicbiseyi takma bebeğinde rahat olsun sende inşallah şimdiden hayirli doğumlar allah ras getirsin inşallah :) ben yeni doğum yaptım annemden kalıyordm valla rahat tim ama bayramdan sonra kayinvalidem gelecek eşim istedi kiramadim o da onun annesi sonuçta ama napcam diye kara kara düşünüyorum sütüm falan kesilmez inşallah çünkü akşama kadar aynı evde bilmiyorum .... Bana zararı yok ama çok da anlasabildigim biri değil eşimin hatırına artık :)
Allah yardımcın olsun. En azından teker teker geliyorlar hepsi bir anda gelmiyor. Ama bizimkiler çok plansız hepsi hurra diye gelecek ve evimde yatacak yer yok. Halbuki ben sadece annemi istiyorum ya. Geri kalan sonra gelsin ama işte bir şey denmiyor ki. Kendilerinin düşünmesi lazım. Üstüne bir de 40 gün boyunca kalmaya kalkışırlarsa (annem hariç) hepsini kovarım heralde. Beni zorla o noktaya getirecekler gibi.

Allah yardımcın olsun. En azından teker teker geliyorlar hepsi bir anda gelmiyor. Ama bizimkiler çok plansız hepsi hurra diye gelecek ve evimde yatacak yer yok. Halbuki ben sadece annemi istiyorum ya. Geri kalan sonra gelsin ama işte bir şey denmiyor ki. Kendilerinin düşünmesi lazım. Üstüne bir de 40 gün boyunca kalmaya kalkışırlarsa (annem hariç) hepsini kovarım heralde. Beni zorla o noktaya getirecekler gibi.

Kayinvalideme kalsa annemle birlikte o da kalacaktı canım :) neyseki annem el atmis olaya bizim orda 40 gün annesi bakar sen başka zaman gel geleceksen demiş o yüzden yirttim yani :) ama şimdi gelecek ışte ondan yirtamadim neyse :) dediğin gibi bizim evde de doğru düzgün kalacak yer yoktu ama birinin söylemesi lazım ışte ama o kişi sen olmamalisin ;) allah herşeyi gönlüne göre nasip etsin sen iyi niyetli olduktan sonra herşey istediğin gibi oluyor merak etme 40 gün kalmaya dayanamaz zaten kv , anne gibi şefkatli olamıyorlar malesef o yüzden düşünme :))

benım annem kayınvalıdem eltım etrafımda herkes vardı da noldu... insanların ödü kopuyor yardımcı olmaya iş cıkacak baslarına dıye
tek basımaydım sadece esım vardı
sulalenın en kucugu benım 31 yasımdayım omrumde bebek tutmuslugum yok degıl emzırmek alt degısmek
sezeryan oldum ustelık agır bı amelıyat seklınde 38 cm kıstım vardı sag yumurtam komple alındı sezeryanda yanı ekstra bı durum
esım sabaha kadar hıc uyumadan basımda bekledı 3 gun hıc uyumadı kızımla benle komple ılgılendı
dısardan yemek soyledı ben doguma gıtmeden 1 haftalık hazırlamıs dolaba koymustum allahtan

camasır utu yer supurme hepsını esım yaptı camasırıma kadar esım degıstı asla ama asla hakkını odeyemem ...

ve ınanın bu daha cok pekıstırıyor esımın benım ve kıızımın ustunde cok emegı var bu sayede sonucta ınsan emek verdıgını daha cok sever...
sız bı aılesınız altından kalkar ustesınden gelırsınız...

emzırmeyı hemsureler ogretıyor alt degıstırmeyı esım ogretmıstı bana oda ınternetde vıdeo arastırmıs oyle ogrenmıs bebek nasıl gıydırılır nasıl yıkanır dıye yazmıs...

sıze soyle soylıyım ıcınızı rahatlatmak ıcın degıl gercegı soylıyım... ıyıkı sadece esım ve ben yapmısız herseyı. kafamız kulagımız rahat ettı hele o lohusalıkta kımseye tahammul olmuyor zaten daha cok yuregını cekıyorlar ınsanın buyuklerınde hıc bırsey bıldıgı yok allaha emanet buyumusuz :KK70: bı kac kere bırsey sorayım akıl danısayım dedım aman allahım :KK70: cocuguna en ıyı sen bakarsın

İnsan emek verdiğini sever; çok doğru bir söz. Kesinlikle her dediğinize katılıyorum. Ben cümbür cemaat doğuma gidilip babanın tamamen safdışı bırakılmasına da çok karşıyım. İki kişinin evladı oluyor ama biri odaya bile giremiyor. Sizinki daha zor olsa da daha güzel bir paylaşım olmuş gerçekten :KK9:

yok sutun yetmıyor derler yok bebek kılo almamıs yok gazı var gazı
şunu ye bunu yeme
kucaktan kucaga gezdırılır turlu turlu mıkroba maruz kalır

benı oyle cıldırtmıslardı kı bıdaha dogum yaparsam haber vermem dogurdukdan 1 hafta sonra soylerım sıze demıstım evdekı tum hatunlara :)
O mikroplar da lazım ama :KK48: Bağışıklığı güçlendirmek adına .. diğer herşey gereksiz gerçekten ..

hangi şehirdesiniz, aynı şehirdeysek ben gelirim yardıma

Tek olmanız bi yandan iyi karışan yok, lohusa kafası ile beyninizi patlatan yok.
Benim kaynanam 7/24 dibimdeydi!
Bazen iyi çoğu zaman kötü.
Sütün yok mu?
Bebeğe mama verme.
Şunu etme, bunu yapma.
Bebeğimi kucağıma alamıyodum ya.
Ben nasıl öğrencem hep onla mı yaşicam sanki.
Bana alt bile temizletmiyodu ya..
Ben o yokken bebeğimin altını temizliyodum gelince niye temizledin ben temizlerim diyodu.
Bi yere giderken, gelirken hep çocuğum onun kucağında veya kaynatamda/görümcemde oluyodu inanın çocuğuma doyamıyodum ve Hala öyle her gün alır (üst katta oturuyor) evine götürür severler getirir bi daha.
Öpme deyince inadına öpmelerini saymıyorum bile.

İl merkezlerinde toplum sağlığı merkezleri oluyor. Hamilelik, Doğum ve bebek bakımıyla ilgili bilgilendirme yapıyorlar üç seans şeklinde. Oraya gidebilirsin az çok fikir sahibi olmuş olursun. Benim de muhtemelen yanımda kimse olmayacak. Banyo, emzirme, giydirme benim de en korktuğum şeyler. Az çok oradan fikir sahibi olmayı ve internetten videolar izlemeyi düşünüyorum. Herkes büyüttüğüne göre o kadar da zor bi şey olmasa gerek :))

Haline dua et. Bak ben istemediğim halde kaynanam geldi kondu bile. Doğuma daha 1 ay var kadın geldi çöreklendi ya... :olamaz: Keşke kimse gelmese yanıma!
Herkesin derdi başka desene:-)

1 ay icin eve yardimci tutma sansin varsa alsan. soyle konu komsuya sorsan referansli guvenilir biri. Yakinin gibi olmaz ama sen bebege bakarken isi gucu yemegini halleder. Arada bi yarim saat bebekle ilgilenir uyursun.
Oncelikle ilk 15 gun kolay gaz insallah olmaz olursa 2 hafta sonra basliyor. O zamana kadar emzir yatir. Doguma kadar bol bol arastir emzirmesi bezlemesi video izle gaz icin masaj var onu izle inan ki tek kalinca daha kolay ogreniliyor. Ilk15 gun annem yanimdaydi giydirmeyi bilmiyordum ne zamanki gitti o zaman anne oldum ben. Icgudusel bir sey bi sekilde hallediyosun. Banyosunu kuvet ve file al cok kolay oluyor. Sut konusunda aklinda.bulunsun sutu en.cok arttiran sey emzirme. Bir de su. En gec 2 saatte o istemese bile emzir. Korkma o kudret senin damarlarinda var :)))

yemegi, işi gücü eşim iki hafta yapar, onda sıkıntı yok, bana bebek bakımını öğretecek biri lazım, onuda dediğin gibi video izleyerek öğrenmeye çalışıcam artık...Kuvet ve file alıcam zaten,inşallah süt gelirde emzirebilirim

Ha yastikla yatirma. Bebegin ustunu ortme. Yataginda her hangi bi ortu kumas vs birakma.

tamam yastıkla yatırmam, ayrıyetten arkadaşlar önerdi reflü yastığı alırım, hep onda uyuturum, o normal yastık gibi değil zaten

Tek olmanız bi yandan iyi karışan yok, lohusa kafası ile beyninizi patlatan yok.
Benim kaynanam 7/24 dibimdeydi!
Bazen iyi çoğu zaman kötü.
Sütün yok mu?
Bebeğe mama verme.
Şunu etme, bunu yapma.
Bebeğimi kucağıma alamıyodum ya.
Ben nasıl öğrencem hep onla mı yaşicam sanki.
Bana alt bile temizletmiyodu ya..
Ben o yokken bebeğimin altını temizliyodum gelince niye temizledin ben temizlerim diyodu.
Bi yere giderken, gelirken hep çocuğum onun kucağında veya kaynatamda/görümcemde oluyodu inanın çocuğuma doyamıyodum ve Hala öyle her gün alır (üst katta oturuyor) evine götürür severler getirir bi daha.
Öpme deyince inadına öpmelerini saymıyorum bile.
Aman kalsın, bu kadarına ben tahammül edemem zaten:olamaz:Benim istediğim; takıldığım noktalarda bana yok gösterecek, doğruları öğretecek biri, bana kaynanalık yapacak biri beni anca sinir stres yapar.Yeni doğan bebek anneyle güvenli , sıcak bir bağ kurmalı, anne kucağına ve kokusuna ihtiyacı var, üçüncü kişiler buna saygı duymalı, kaynatayla, görümceyle uğraşamam:KK43:

Aman kalsın, bu kadarına ben tahammül edemem zaten:olamaz:Benim istediğim; takıldığım noktalarda bana yok gösterecek, doğruları öğretecek biri, bana kaynanalık yapacak biri beni anca sinir stres yapar.Yeni doğan bebek anneyle güvenli , sıcak bir bağ kurmalı, anne kucağına ve kokusuna ihtiyacı var, üçüncü kişiler buna saygı duymalı, kaynatayla, görümceyle uğraşamam:KK43:
Malesef ben katlanmak zorundayım eşim için çocuğum için

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
Canım benim biraz hüzünlenmiş ve endişelenmiş olman normal olabilir ama bu kadar kafana takman hormonların bir oyunu mu acaba :) anne desteği tabii ki çok önemli ama biliyor musun şimdi geriye dönüp düşündüğümde annem bana annelikle ilgili birşey öğretmedi. Daha doğrusu beni büyütürken zaten öğretmiş. Sadece yardım etti, destek oldu. Çünkü ilk günler yemek yapmaya, hatta 1 bardak su almya bile zamanınız olmayabiliyor. Sana bu konularda eşin yardım edebilir. Bunun yanında belki yarım günlüğüne de olsa ilk ay bir yardımcı tutun yemek falan yapsın. Gerçekten bebeğinizle rahatlıkla ilgilenwbilirsiniz. Ayrıca hastanelerde ve bazı sağlık ocaklarında gebeler için eğitimler oluyor bunlara katılırsanız kendinizden daha emin olursunuz. Sevgiler.

Üc ay sonra insallah dogum yapıcam ama şöyle bir sorunum var ; surekli düşünüp hüzünlendigim içinden çıkamadıgım:KK43: Dogumda yanımda olabilecek bayan bir akrabam,tanıdıgım malesef yok,annem vefat etti,kız kardeşim, teyzem ve kaynanam yok zaten,bir eltim ve görümcem var onlarda uzaktalar,işleri güçleri ufak cocuklari var gelemezler,arkadaş o kadar samimi biri yok,samimi olanda başka şehirde o da hamile gelemez....Kısacasi kimsesiz sadece eşimle doguma gitcem,bebegi nasıl dogurcam onu hic bilmiyom,dogurduktan sonra nasıl bakmayı ögrenicem???emzirmeyi,karnını doyurmayi,altini temizlemeyi,banyo yaptirmayi,gazını çıkarmayı,kucagıma almayı,uyutmayı,hasta oldugunda bakmayı,yaa inanin ne kıyafet alacam onu bile bilmiyorum,düşündükçe agliyorum,uyuyamiyorumnapayim ben?
öncelikle sakin ol
herkez yanında biri olsada bu hayatta yalnızdır
benim dogumumda yanıma ablam geldi yengem geldi
evede annem geldi ama cocugumu hastaneden kucagıma alıp arabaya binp eve ben getiridim
sonra eve girer girmez kızımı banyoya götüdüm sezeryanlı halimle ben yıkadım annem olmasına ragmen herseyi okumustum her konuda tecrübe edindim bilği edindim aynısını uyguladım
kırk yıllık kadın gibi bebek yıkayıp yavrumu giydirdim bende dusa girdim
onun size ihtiyacı var:anne: ve siz o tontişe bakarsınz annelik içgüdüsü:emir_bebek:
emin olun en iyisni yapacaksınz okuyun ögrenin
ilk dönem alacagınz seyleri alın
5 tane cit çitlı body kolsuz yarım kollu
patikli tek alt 5 tane 5 tulum patıklı
iç zıbın 4 adet minik eldivenler sapkası bunlar 3 adet yeter
agız mendili bolca önlük bolca penye
coraplar minik minik 5 er adet
tırnak makası ates ölçer (gögüs pompası size)yalancı emzik kullanamk istersenz
bebek sampuanı bebek lifi sırt bezi bebeğe yumusk tullerden siz alın kesip küçük küçk etrafını cevirin
bebek patiği bebek küveti banyo kovası masrafası
bebek cantası en kullanıslısından alın
bebek taragı chicho
su an aklıma gelenler bunlar en önemli ihtiyacları bunlar bir bebek için
ve sizin sütünüz anne sütü içr uyur içer uyur yavrucak 6 ay ilk aylar emzirin sonra ek gıdalara baslarsınz

Kayinvalideme kalsa annemle birlikte o da kalacaktı canım :) neyseki annem el atmis olaya bizim orda 40 gün annesi bakar sen başka zaman gel geleceksen demiş o yüzden yirttim yani :) ama şimdi gelecek ışte ondan yirtamadim neyse :) dediğin gibi bizim evde de doğru düzgün kalacak yer yoktu ama birinin söylemesi lazım ışte ama o kişi sen olmamalisin :KK66: allah herşeyi gönlüne göre nasip etsin sen iyi niyetli olduktan sonra herşey istediğin gibi oluyor merak etme 40 gün kalmaya dayanamaz zaten kv , anne gibi şefkatli olamıyorlar malesef o yüzden düşünme :))
Ya şimdi Allah var kadın beni çok seviyor eşimi de beni de. Ömrü boyunca çocuklarının yanında olamamış kocası yüzünden. Aile dağınık bir aile. Oğlu ne zaman evlendi o zaman bir düzen oluştu daha sık görüşmeye başladılar beni de çok sevdi. Ama işte çok hevesli gelip yanımızda kalmaya hatta yaşamaya. Başımın üstünde yeri var ama temelli de kalmasını istemem:KK12:Bizimle kal bizimle otur dememiz için gözümüzün içine bakıyor hele şimdi torun da geliyor nasıl hevesli bir görsen... Nasıl bırakıp evime dönecem diye yakınıyor. :( Her gün bir şeyler örüyor bebek için. Kıyafetlerini seviyor falan... Yapışacak kalacak diye ödüm kopuyor. Ben kendi annemi bile bu kadar uzun süre yanımda tutmak istemem yani. Rahatsızım bu durumdan. En azından doğumda geleydi ya bir ay önceden gelmek nedir. :KK17:

Ya şimdi Allah var kadın beni çok seviyor eşimi de beni de. Ömrü boyunca çocuklarının yanında olamamış kocası yüzünden. Aile dağınık bir aile. Oğlu ne zaman evlendi o zaman bir düzen oluştu daha sık görüşmeye başladılar beni de çok sevdi. Ama işte çok hevesli gelip yanımızda kalmaya hatta yaşamaya. Başımın üstünde yeri var ama temelli de kalmasını istemem:KK12:Bizimle kal bizimle otur dememiz için gözümüzün içine bakıyor hele şimdi torun da geliyor nasıl hevesli bir görsen... Nasıl bırakıp evime dönecem diye yakınıyor. :KK43: Her gün bir şeyler örüyor bebek için. Kıyafetlerini seviyor falan... Yapışacak kalacak diye ödüm kopuyor. Ben kendi annemi bile bu kadar uzun süre yanımda tutmak istemem yani. Rahatsızım bu durumdan. En azından doğumda geleydi ya bir ay önceden gelmek nedir. :KK17:

Canım onun açısından bakınca o şekilde düşünmesi çok normal ama sizi de düşünmesi lazım , aynı evin içinde olur mu o kadar zaman ,bakıma ihtiyacı olur evine getirir bakarsın ama muhtaç değil de sizin ayrı bir hayatınız var onu düşünmesi lazım yani :) belki de düşünüyordur sizi ama gönlü yanınızda kalmak istediği için ses cikartmiyordur onu da bilemeyiz , dediğin gibi kendi annenle bile o kadar istemiyordum kalmak çünkü kendi aile hayatın var .. Canım bence doğumdan sonra çok kalacak olursa sen ya anneni cagir yada annene git , inşallah hayırlı ve sağlıklı bir doğum gerçekleştirsin , doğumdan sonra sezeryan olursan 1 hafta gibi bir sürede toparliyorsun zaten annen gelirse ev kalabalık olur fazla kalmak istemez herhalde ama kalacak olursa da dediğim gibi yaparsın annene gidersin ( eğer şehir disindaysa tabi :) ) sen orda kalınca zaten kendiliğinden gider allah gönlüne göre nasip etsin inşallah hayırlı doğumlar canım :KK36:

Canım onun açısından bakınca o şekilde düşünmesi çok normal ama sizi de düşünmesi lazım , aynı evin içinde olur mu o kadar zaman ,bakıma ihtiyacı olur evine getirir bakarsın ama muhtaç değil de sizin ayrı bir hayatınız var onu düşünmesi lazım yani :) belki de düşünüyordur sizi ama gönlü yanınızda kalmak istediği için ses cikartmiyordur onu da bilemeyiz , dediğin gibi kendi annenle bile o kadar istemiyordum kalmak çünkü kendi aile hayatın var .. Canım bence doğumdan sonra çok kalacak olursa sen ya anneni cagir yada annene git , inşallah hayırlı ve sağlıklı bir doğum gerçekleştirsin , doğumdan sonra sezeryan olursan 1 hafta gibi bir sürede toparliyorsun zaten annen gelirse ev kalabalık olur fazla kalmak istemez herhalde ama kalacak olursa da dediğim gibi yaparsın annene gidersin ( eğer şehir disindaysa tabi :) ) sen orda kalınca zaten kendiliğinden gider allah gönlüne göre nasip etsin inşallah hayırlı doğumlar canım :KK36:
Teşekkür ederim canım. Allah analı babalı büyütsün bu arada. Umarım kazasız belasız kv yi çabucak gönderirsin. Annem zaten bayramdan sonra geliyor doğum yaklaştığı için. Umarım doğumdan sonra 1-2 haftadan fazla kalmaz kaynanam. Çünkü evimin öyle bir yapısı var ki kaynanamın burada kalması bir çok kişinin kalmasını engelliyor. Babam gibi... Hayırlısı artık.

Teşekkür ederim canım. Allah analı babalı büyütsün bu arada. Umarım kazasız belasız kv yi çabucak gönderirsin. Annem zaten bayramdan sonra geliyor doğum yaklaştığı için. Umarım doğumdan sonra 1-2 haftadan fazla kalmaz kaynanam. Çünkü evimin öyle bir yapısı var ki kaynanamın burada kalması bir çok kişinin kalmasını engelliyor. Babam gibi... Hayırlısı artık.

Sağol canım cumlemizinkini inşallah :) inşallah dediğin gibi olur canim çünkü uykusuz olunca bazen birine catabiliyorum inşallah o kişi kayinvalidem olmaz :)) annen gelince değişir herşey o zaman sen merak etme baban da gelirse gider diye düşünüyorum dua et hayırlısıyla gönlünce olsun herşey simdiden düşünme boşver :)

uykusuzluğa hiç dayanamıyorum, hemen agresifleşiyorum,en basit şeylere sinirlenip, bağıran çağıran biri oluyorum malesef:KK43: belki her fedakarlığı yapacam bebek için ama nasıl uykusuz kalırım onu hiç bilmiyorum, düşünemiyorum bile:KK64:
Allah sabrını veriyor simdiden düşünerek sabrını tüketme bence... Ayrıca bebeğim evet sabaha kadar uyumadı ana gündüzleri ara ara uyudu o uydumu sende hemen yatmalısın o şekilde idare edebilirsin

Back
X