Tek başıma seyahat

Ne var ya Türkiye'de, bence baştan başa kamp yapılacak harika yerlerle çevri bir ülke. Enn alakasız şehirde (mesela Ankara şereflikochisarda) bile harika kampingler var
Türkiye'nin 25 şehrinde kamp kurdum, çoğunda tektim , neredeyse hepsinde para verilmeyen yerlerde kamp attım 😂 hiç de olmayacak şey değil. yakın bir arkadaşım bundan 6 sene önce bisikletle İspanya'dan yola çıktı, üç ayda tüm Türkiye'yi gezdi. Çoğu yerde kampta kaldi, bir o kadar couchsurfing sitesinde kaldı (benle de o site vasıtasıyla tanıştı)
Harika bir anı yaşadı.
Bence mutlaka yap. Ama yolculuğa nispeten basit bir yerden basla. Marmara bu iş için ideal 😇 benim tavsiyem kamp duşlari satılıyor, hiç yer kaplamiyor. Onlardan al. Su bulunca içine doldur yasiyabilecegin kadar suyu, as bir ağaca. Seni bir süre idare eder, meyveni sebzeni, catalini bardağını yıkarsın,güneş enerjisiyle ısındığı için duş da alırsın. Büyük kolaylikEki Görüntüle 3278056
Daha gençlik yaşlarımda hep sizin gibi yaşamak istemiştim Tek başıma yurt içi yurt dışı gezmek kamplar kurmak falan. Tabi hiç birini 20. yaşlarda yapamadım. O yüzden sizin bu şekilde özgür kafanıza göre hayatı yaşamınıza çok hayranım 😍 böyle devam edin. Çünkü bu yaşlar bir daha gelmiyor Hayattan keyif alarak yaşamak bir sanattır. 30 lu yaşlarda ancak turlarlar la biraz gezebildim şuan ikanım olsa tek başıma turlarla dünyayı gezerim. Fakat şuan tek başıma kamp yapamam cesaret edemem Konu sahibi için cesaretiniz varsa tabikide gezin görün fakat kendinize dikkat ederek gezin. Benim 20 li yaşlarımda imkanım olsaydı ben yapardım fakat o zamanlar bu ülke böyle değildi daha yaşanılır daha güvenliydi. Şimdi ise o güvenlilik gitti grup olarak kamp daha güvenli geldi bana

baktım şimdi doğu bile değil kocaelinde öldürmüşler kadını.
Kocaeli gibi merkezi bir yerde böyle bir şey yasandiysa bu yolda yürürken de başımıza herhangi bir şey gelebilir demek oluyor, ki geliyor da dümdüz yürürken öldürülenler var. Bu ihtimalleri düşünürsek yan mahalleye bile giderken risk var demektir🥺

Türkiye'nin 25 şehrinde kamp kurdum, çoğunda tektim , neredeyse hepsinde para verilmeyen yerlerde kamp attım 😂 hiç de olmayacak şey değil. yakın bir arkadaşım bundan 6 sene önce bisikletle İspanya'dan yola çıktı, üç ayda tüm Türkiye'yi gezdi. Çoğu yerde kampta kaldi, bir o kadar couchsurfing sitesinde kaldı (benle de o site vasıtasıyla tanıştı)
Harika bir anı yaşadı.
Bence mutlaka yap. Ama yolculuğa nispeten basit bir yerden basla. Marmara bu iş için ideal 😇 benim tavsiyem kamp duşlari satılıyor, hiç yer kaplamiyor. Onlardan al. Su bulunca içine doldur yasiyabilecegin kadar suyu, as bir ağaca. Seni bir süre idare eder, meyveni sebzeni, catalini bardağını yıkarsın,güneş enerjisiyle ısındığı için duş da alırsın. Büyük kolaylikEki Görüntüle 3278056
Son bir yıl içerisinde güya güvenli, nezih bildiğimiz aile restoranlarında sinek kovalar gibi adam öldürdüler.
Bir değil iki değil.
Geçtiğimiz ay başka bir şehirde sıradan hatta esnaf lokantasında çocuklarımla yemek yerken 1 metre yan dükkanda kavga çıktı, birbirlerini bıçakladılar.
Çocuklarım maalesef kaçmaya fırsat olamadan o kan revan durumlarını öldüresiye kavgayı polisi ambulansı gördü.
Benim için bir travma iken 1 metre boyları olan canlıda ne hasar kalır, bilmiyorum.

Gerçekten ben artık sokağa adım atmaya kalabalığa karışmaya ya da ıssız bir yerde bulunmaya korkuyorum, şaka değil bu.
12 yaşından beri yalnız seyahat eden, çoğu tatiline plansız tek başına çıkmış, oralarda arkadaşına çat kapı gitmiş biriyim.
35 yaşımda güvenim öldü benim hem kendime, hem ülkeye…

Hanımlar merhaba. Kendi içsel yolculuguma çıkmak, kendimle baş başa vakit geçirmek hem bana iyi gelecek hem de kişisel gelişimime katkısı olacak diye dusunuyorum. Bu yuzden Türkiye turu yapmaya karar verdim. Edirne'den Kars'a. Ama otellerde vs konaklamayi dusunmuyorum. Cadirimi kurmak istiyorum her gittiğim yere. Ama kamp alanlarına değil kendim uygun bir yer keşfedip oraya çadır kurarak. Hem ekonomik açıdan daha uygun hem de biraz çabalamali olsun istiyorum. Bazı arkadaşlarıma fazla uçuk bir fikir geldi sizler ne düşünüyorsunuz?
Ekonomi en son derdiniz olsun. Can güvenliği ne olacak?

Kocaeli gibi merkezi bir yerde böyle bir şey yasandiysa bu yolda yürürken de başımıza herhangi bir şey gelebilir demek oluyor, ki geliyor da dümdüz yürürken öldürülenler var. Bu ihtimalleri düşünürsek yan mahalleye bile giderken risk var demektir🥺
Evet. Bindiğiniz dolmuş, girdiğiniz mağazanın kabini, İzmir Folkart'ın bilmem kaçıncı katı.. Her gün her yerde çok üzücüdür ki onlarca kadın tecavüze uğrayıp katlediliyor. Oraya gidemem başıma bir şey gelebilir, buraya gidemem bir şey olabilir. Bununla nereye kadar yaşayacağız? Çıkın gidin kampa. En büyük engel beyinlerimizde.

Sizin sıkıntınız net bir güzergah yok bu sizi çok yorar.
Tehlikeli vs yorumlarına kısmen katılıyorum ama heves kırıcı olmamak lazım.
Bazı bölgeler tehlikeli evet ama bazı yerlerde çok güvenli.
Maksat yürüyüş yolunu tamamlamaksa Likya yolundan başlayabilirsiniz.
Zaten çok uzun bir güzergah ve çok turist falan da olduğu icinde eğlenceli olur diye düşünüyorum.
Ancak yürüyenler genelde tüm malzemeleri ve eşyaları taşımanın zorluğundan bahsediyorlar.
O yüzden arada bir bı pansiyonda otelde kalıp yola öyle devam etmek iyi bir fikir olabilir.
Çünkü böyle yapan insanlar genelde araçla yapıyorlar araç üstü çadır var mesela sürekli çadır sizi yorabilir.
Birde sizde araç var mı bu da önemli bir sorun bence.

Ne var ya Türkiye'de, bence baştan başa kamp yapılacak harika yerlerle çevri bir ülke. Enn alakasız şehirde (mesela Ankara şereflikochisarda) bile harika kampingler var
Ne mi var, yaşadığın ülkenin gerçeklerine bu kadar uzak olduğunu bilmiyordum Yengenç. Yalnız bir kadından bahsediyoruz ve her yerde kamp alanı yok, olsa da ortamını bilmiyoruz. Ege sahillerinde takılmayacakmış ki üye. Pippa Bacca gibi bir örnek var. Bu kadar tozpembe bakamıyorum ben olaya.

Hanımlar merhaba. Kendi içsel yolculuguma çıkmak, kendimle baş başa vakit geçirmek hem bana iyi gelecek hem de kişisel gelişimime katkısı olacak diye dusunuyorum. Bu yuzden Türkiye turu yapmaya karar verdim. Edirne'den Kars'a. Ama otellerde vs konaklamayi dusunmuyorum. Cadirimi kurmak istiyorum her gittiğim yere. Ama kamp alanlarına değil kendim uygun bir yer keşfedip oraya çadır kurarak. Hem ekonomik açıdan daha uygun hem de biraz çabalamali olsun istiyorum. Bazı arkadaşlarıma fazla uçuk bir fikir geldi sizler ne düşünüyorsunuz?
Daha önce böyle bir deneyiminiz olmadıysa zorlanırsınız, çadır kurmak, çadır için uygun bir konaklama alanı seçmek deneyim istiyor.
Ayrıca daha önce hiç çadırda kalmamış biriyseniz rahatsız olma ihtimaliniz var, örneğin kaliteli iyi bir çadırınız yoksa sıcağı da soğuğu da iliklerinize kadar hissedersiniz, gece olunca her sesi duyacaksınız köpek ulumaları çalılar arasında gezen kirpi sesleri, kamp alanınıza göre değişebilir ama gece dolaşan yaban domuzları vs olacak.

Sinek, kene, yılan gibi sorunlarla mücadele etmeniz gerekecek, tuvalet ve duş sıkıntısı yaşayacaksınız, hepsiyle baş edebilirim gece bilmediğim yerde korkusuzca uyurum diyebiliyorsanız kamp yaparsınız.

İlla çadırla seyahat diyorsanız tecrübeniz de yoksa kamp alanlarını tercih edin, kamp yapmak zevklidir lakin tecrübesizler için kabusa dönebilir.

Kardeşim çok güzel bir fikir ama çok tehlikeli. Türkiye deyiz. Tuhaf tuhaf insanlar türedi. Allah korusun kamp yapacağınız yerlerde başınıza iş gelir aileniz değil cesedinizi kemiklerinizi bile bulamaz. Öyle biber gazıylada olcak iş değil. İyi düşünün derim.
Bazen insanlara şöyle bir bakıyorum. Genlermizle mi oynandı nedir. Çok değişikler türedi

Bazı yerlerde ormanlara girmek ve kamp kurmak yasaklandı mazallah jandarma yakalıyor 😂 ama istediğinizi takdir ediyorum. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama 30 yaşından küçükseniz kyklarda 5 güne kadar konaklamak yaz tatilinde bedava. Eğer yaşınız tutuyorsa gideceğiniz yerde kullanabilirsiniz

Berlin bitik. Almanyada yüzmeye gidemiyoruz korkudan. Belirli kişiler tüm topluma acik alanlari ele gecirdiler.
Google dan "Freibad-Schlägerei Berlin" aratin

Bizim şehirde de öyle mülteci falan yok sanıyordum, göle yüzmeye gittim baktım her yer bu arkadaşlardan :KK51: Başka yer bakıyorum artık daha uzak bir yere gidiyorum.

Son cesaret bükücü

ya orası öyle ama tek başına kırsalda yolculuk ve çadır açmak riski arttırmak. en azından benim için öyle olur.
yengeçe gelince o yüzyıldır bu formatta takılıyor neresi güvenilir neresi değil biliyordur. ilk defa bu şekilde yolculuk bana savunmasız geliyor. kamping alanlarını kullansanız daha güvenli olur.

Gozumun onune Italya'dan bisikletle gelip tecavuze ugrayip katledilen kadin geldi. Ki o zaman simdiki Afgan Suriyeli mülteci sorunu yoktu. Burnumuzun dibinde Urla da 2 Afganli kucucuk kiz cocugu kacirdi gecen yaz. Ege vile gucenlu degil burasi multecilerin Avrupaya Yunanistana son gecis destinasyonu. Gene de siz bilirsiniz.

Gelinlikli bir kadın vardı seneler önce. Tüm dünyayı gezdi de en son Gebze'de tecavüze uğrayıp öldürüldü. Bildiniz mi onu?
Ayni kadindan bahswdiyoruz galiba. Ya bagdat caddesinin gobeginde 12 den sonra yalniz evine giderken tecavuze ugradi kadinjn biri. Ben üste para verseler gitmem tek basima

Back
X