Tek başıma seyahat

Tesekkurler🕊️ biber gazimi alip yola koyulacaktim ama ben de ufaktan bir tirsmiyorum degil
Tozlu bavul diye çok tatlı bı hesap vardı şu anda yürümüyor ama tek başına şahane yolculuklar yaptı belki İlham olur. Ben aşırı korkak biri olarak hayatta cesaret edemezdim umarım sizin için güzel olur her şey

Güvenliği söyleyenler olmuş zaten, biraz da kanuni yönünde bakalım. 2021'den itibaren belirlenen, camping lisanslı alanlar haricinde çadır kurup gece konaklamak yasaklandı haberiniz olsun. 200 küsür lira cezası var, belki son zamlardan sonra o da artar. İzinsiz kamp yapıldığı bilinen bazı alanlara hava karardıktan sonra jandarma devriye düzenliyor, bazılarında ise sabah 5'te çadırlara gelip "toplanın, yoksa ceza yazılacak" diyor. İnat ederseniz ya da geç kalırsanız güzel güzel cezanızı yiyorsunuz. Burada hazır başa gelmişi var, oradan biliyorum. 🥶 Ayrıca yangın mevsimi başladığı için ormanlık alanlara girmek de yasaklanacaktır muhtemelen bu hafta sonundan itibaren Ege ve Akdeniz kıyılarında. Hem Orman Bölge, hem de kolluk kuvvetleri devriye atar, çok ciddiye alıyorlar son iki senedir, sanırım cezası 500 lira gibi bişeydi. Bunu da ormancılarla birlikte çalıştığım için biliyorum. Lisanslı yerlerde kamp yapmak de hiç ekonomik değil, geçen yaz kişi başı 180-200 lira arasındaydı. Duşta sıra bekleyip kirli tuvalet kullanmak, yandaki çadırdan gelen tüm sesleri duymak ve sabah 6'da sıcaktan cehennem gibi olan çadırın içinde uyanmak için çok ama çok fazla bir para 😐 Nispeten ucuz pansiyonlarda kalıp örneğin Likya Yolu'nu yürüyerek de içsel yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz bence, emin olun daha güvenli ve ekonomik olur. :)

Bence de uçuk fikir konum Türkiye neticede. Otelde kalmanız daha iyi olur. İlla çadır diyorsanız da kamp alanında kalın. Kamp alanı dışında nerede çadır kurmayı düşünüyorsunuz onu zaten anlamadım. Biber gazı sizi korumak için yeterli değil

Hanımlar merhaba. Kendi içsel yolculuguma çıkmak, kendimle baş başa vakit geçirmek hem bana iyi gelecek hem de kişisel gelişimime katkısı olacak diye dusunuyorum. Bu yuzden Türkiye turu yapmaya karar verdim. Edirne'den Kars'a. Ama otellerde vs konaklamayi dusunmuyorum. Cadirimi kurmak istiyorum her gittiğim yere. Ama kamp alanlarına değil kendim uygun bir yer keşfedip oraya çadır kurarak. Hem ekonomik açıdan daha uygun hem de biraz çabalamali olsun istiyorum. Bazı arkadaşlarıma fazla uçuk bir fikir geldi sizler ne düşünüyorsunuz?
Airbnb uygulamasından hem yerleşim yerine uzak hem de yürüyüş yapılabilecek bir konumda bulunan bir yer kiralayıp inzivaya çekilebilirsiniz, bahsettiğiniz şey içsel yolculuktan ziyade macera için yapılan bir eylem gibi gözüküyor.

Güvenliği söyleyenler olmuş zaten, biraz da kanuni yönünde bakalım. 2021'den itibaren belirlenen, camping lisanslı alanlar haricinde çadır kurup gece konaklamak yasaklandı haberiniz olsun. 200 küsür lira cezası var, belki son zamlardan sonra o da artar. İzinsiz kamp yapıldığı bilinen bazı alanlara hava karardıktan sonra jandarma devriye düzenliyor, bazılarında ise sabah 5'te çadırlara gelip "toplanın, yoksa ceza yazılacak" diyor. İnat ederseniz ya da geç kalırsanız güzel güzel cezanızı yiyorsunuz. Burada hazır başa gelmişi var, oradan biliyorum. 🥶 Ayrıca yangın mevsimi başladığı için ormanlık alanlara girmek de yasaklanacaktır muhtemelen bu hafta sonundan itibaren Ege ve Akdeniz kıyılarında. Hem Orman Bölge, hem de kolluk kuvvetleri devriye atar, çok ciddiye alıyorlar son iki senedir, sanırım cezası 500 lira gibi bişeydi. Bunu da ormancılarla birlikte çalıştığım için biliyorum. Lisanslı yerlerde kamp yapmak de hiç ekonomik değil, geçen yaz kişi başı 180-200 lira arasındaydı. Duşta sıra bekleyip kirli tuvalet kullanmak, yandaki çadırdan gelen tüm sesleri duymak ve sabah 6'da sıcaktan cehennem gibi olan çadırın içinde uyanmak için çok ama çok fazla bir para 😐 Nispeten ucuz pansiyonlarda kalıp örneğin Likya Yolu'nu yürüyerek de içsel yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz bence, emin olun daha güvenli ve ekonomik olur. :)
Bu arada tek başınıza bir alanda kalırken çakal, tilki, domuz gibi yaban hayatının öğeleriyle tehlikeli karşılaşmalar yaşayabileceğinizi de belirteyim. Karadeniz'de böyle bi eyleme kalkışacaksanız boz ayıları da denkleme ekleyeyim, şu aralar tam üreme dönemleri, genç erkekler fıldır fıldır geziyorlar 😅

Kamp alanlarına yerleşecekseniz, böyle yolculuklara alışıksanız olası geldi bana.

ya tamamen risk teksin kadınsın Allah yazdıysa bozsun insanlar çok kötü zarar vermek isteyebilir , keşke bi arkadaşın olsa yanında en azından erkek bi lavabo ihtiyacı bile zor olur korkarsın yanı tek olunca.

Berlin Hanım, Berlin’de yaşamıyorsanız bilmeniz lazım aslında Türkiye şartlarını. Asla öyle bir maceraya atılmazdım.

Türkiye'nin 25 şehrinde kamp kurdum, çoğunda tektim , neredeyse hepsinde para verilmeyen yerlerde kamp attım 😂 hiç de olmayacak şey değil. yakın bir arkadaşım bundan 6 sene önce bisikletle İspanya'dan yola çıktı, üç ayda tüm Türkiye'yi gezdi. Çoğu yerde kampta kaldi, bir o kadar couchsurfing sitesinde kaldı (benle de o site vasıtasıyla tanıştı)
Harika bir anı yaşadı.
Bence mutlaka yap. Ama yolculuğa nispeten basit bir yerden basla. Marmara bu iş için ideal 😇 benim tavsiyem kamp duşlari satılıyor, hiç yer kaplamiyor. Onlardan al. Su bulunca içine doldur yasiyabilecegin kadar suyu, as bir ağaca. Seni bir süre idare eder, meyveni sebzeni, catalini bardağını yıkarsın,güneş enerjisiyle ısındığı için duş da alırsın. Büyük kolaylik
IMG_20230727_111343.webp

Off yorumlar çok sert. Kesilirsiniz, biçilirsinizden başka hiçbir şey yazılmamış okudukça içim karardı.
Çok güzel bir hayaliniz var, çok güzel düşünmüşsünüz ancak bunun için güzel bir planlama yapmanız gerekiyor. Güzergahı belirlediniz mi? Doğuyu tavsiye etmem çünkü o coğrafyayı tanıyorum öyle kamp yapılacak yer yok keza iç Anadolu da öyle zaten kurak, ormanlık alan yok geceleri de buz gibi. Oralara turla gidin. Ege ve Akdeniz düşünebilirsiniz. Sürekli yer değiştirmek yerine bir yerde 3-4 gün kamp yapabilirsiniz ortak kamp alanları var mesela Kemer'de, Alanya'da, Fethiye'de var diye biliyorum. Aracınız var mı? Varsa işiniz daha kolay. Direkt kelleniz uçurulur demeyeceğim sadece güvenli yerlere gidin.

Yalnız başıma tatil çok severim yurtiçi yurtdışı çok giderim ama çadır olayı beni hep ürkütür.
Hele de her yer Afgan Suriyeli..
Çadır kamplarını düşünmüyorum demişsiniz hiç tavsiye etmiyorum..
Hiç güvenli değil.
Çadırda ısrarcıysanız kamp alanları dışında yapmayın. Ailelerin olduğu alanlarda kurun çadırınızı her an her şey olabilir

Berlin Hanım, Berlin’de yaşamıyorsanız bilmeniz lazım aslında Türkiye şartlarını. Asla öyle bir maceraya atılmazdım.
Ne var ya Türkiye'de, bence baştan başa kamp yapılacak harika yerlerle çevri bir ülke. Enn alakasız şehirde (mesela Ankara şereflikochisarda) bile harika kampingler var

Berlin bitik. Almanyada yüzmeye gidemiyoruz korkudan. Belirli kişiler tüm topluma acik alanlari ele gecirdiler.
Google dan "Freibad-Schlägerei Berlin" aratin

Ne var ya Türkiye'de, bence baştan başa kamp yapılacak harika yerlerle çevri bir ülke. Enn alakasız şehirde (mesela Ankara şereflikochisarda) bile harika kampingler var

yengeç kampingler tamamda öyle tek başına şurayı beğendim çadır açayım kalayımlık bir ülke değiliz ki. ha kıyı kesimde alışıldıktır ona birşey diyemem de teee karsa kadar hiç akıllıca değil. vardı öyle bir turist kadın tek başına geziyordu tecavüze uğrayıp öldürmüşlerdi. lokasyon neresi hatırlamıyorumda acı ama gerçek doğuya doğru akıl işi değil.

Back
X