Ne mi var, yaşadığın ülkenin gerçeklerine bu kadar uzak olduğunu bilmiyordum Yengenç. Yalnız bir kadından bahsediyoruz ve her yerde kamp alanı yok, olsa da ortamını bilmiyoruz. Ege sahillerinde takılmayacakmış ki üye. Pippa Bacca gibi bir örnek var. Bu kadar tozpembe bakamıyorum ben olaya.
Son bir yıl içerisinde güya güvenli, nezih bildiğimiz aile restoranlarında sinek kovalar gibi adam öldürdüler.
Bir değil iki değil.
Geçtiğimiz ay başka bir şehirde sıradan hatta esnaf lokantasında çocuklarımla yemek yerken 1 metre yan dükkanda kavga çıktı, birbirlerini bıçakladılar.
Çocuklarım maalesef kaçmaya fırsat olamadan o kan revan durumlarını öldüresiye kavgayı polisi ambulansı gördü.
Benim için bir travma iken 1 metre boyları olan canlıda ne hasar kalır, bilmiyorum.
Gerçekten ben artık sokağa adım atmaya kalabalığa karışmaya ya da ıssız bir yerde bulunmaya korkuyorum, şaka değil bu.
12 yaşından beri yalnız seyahat eden, çoğu tatiline plansız tek başına çıkmış, oralarda arkadaşına çat kapı gitmiş biriyim.
35 yaşımda güvenim öldü benim hem kendime, hem ülkeye…
İyi de ülke ne zaman guvenilirdi? Ben 90lar cocuguyum. Benim zamanımda organ mafyası- çingeneler çocukları kaçırır dururdu. Bir Ümraniye sapığı vardı, ben kucukken serseriler yeni bebeği olan alt komşumuzu döve döve komalık etmişlerdi, adam yoğun bakımda aylarca kalıp vefat etti, aynı mahallemde kahvehane taraması oldu, bir akrabam kendi evinden iki apartman yana giderken bilezigini almak için bıçaklandı, yirmi sene önce halam kadın cinayetine uğradi, yine yirmi sene önce arkadaşımın kuzeni 'ne baktın lan' kavgası ile bıçaklandı öldürüldü.
Daha öncesine gitsek adım başı silahlı insanlarla dolu, "sen şuncusun sen buncusun" diye adam öldürülen zamanlar.
Ne zaman güvenilirdi ki dunya? Yüzde yüz güvenilir,Steril bir dünya mi var? Bir ömür oturup bulunduğun coğrafyaya lanet etmek , hayallerini ertelemek mi çözüm?
Hayatında çadırda bir gece uyumamış insanlar 'cadir guvensiz' demiş, Belki de doğuya hiç gitmemiş insanlar 'dogu güvenilir değil' diyor
Bu kadar ezbere yaşamak zor değil mi ya?
Aslında Doğu oldukça güvenilir. Bugün bile tanrı misafiri olup kollanabilirsin köylerde. İnanmayan varsa yazsın, özelden italyan bir arkadasimin Ağrı'da bir ay kaldığı zaman gelen TV kanalına verdiği röportajın linkini atayım.
Pek çok kadın - erkek arkadaşım Hakkari'nin kanyonlarinda yürüdü, Dersim'in selalelerinde yüzdü. olmayacak bir şey değil , imkansız bir şey hiç değil.
İnsanın başına bir şey gelecekse evden işe giderken de gelir. Ortamda manyak çok. Ama ortamda manyak çok diye hayallerini ertelemek de çok saçma. Çünkü bu dünya dün de bk gibiydi bugün de bk gibi, yarın da bk gibi olmaya devam edecek. Geçmişi romantize etmeye gerek yok,hep kötüydü. Hep de kötü olacak. İlk insandan beri kötüyüz, tarih kötü insanlarla, savaşlarla, felaketlerle dolu. Bunca kötülük arasında bir şekilde hayaliniz varsa gerçekleştirin. Bu kadar köstek olmaya gerek yok .
Kampta size saldıracak manyak şehirde de saldırır. Bkz Ordu'da okul cikisi evine giderken apartman girişinde öldürülen balerin Ceren Özdemir.
Evden de çıkmayalim o zaman, fanusta yasayalim. Hoş yine de Kızkulesi hikayesindeki kız gibi basimiza bir halt geleceği varsa gelir