Tek başıma seyahat

Hiç kamp tecrübeniz yoksa zor iş hatta imkansız
Biber gazı belki insana karşı tamam da (o da zor) yabani hayvan, böcek sokması, tuvalet ihtiyacı vs ne olacak?

Çekme karavan kiralayıp onunla gündüz yolculuk gece karavan kamplarında konaklamak olabilir

Evet. Bindiğiniz dolmuş, girdiğiniz mağazanın kabini, İzmir Folkart'ın bilmem kaçıncı katı.. Her gün her yerde çok üzücüdür ki onlarca kadın tecavüze uğrayıp katlediliyor. Oraya gidemem başıma bir şey gelebilir, buraya gidemem bir şey olabilir. Bununla nereye kadar yaşayacağız? Çıkın gidin kampa. En büyük engel beyinlerimizde.
Beynimizde degil engel. Sokakta gezen Sapikta multecide. Tehdit olmayan yerde niye kendime ket vurayim

Çok iyi fikir ama bu şekilde değil. Kampinglerle ve pansiyonlarla devam edin. Hem bu konuda tecrubesizseniz kamp işi zor. Yiğit can iç'in YouTube kanalı vardı. 3 gün kamp yapıyorlarsa atıyorum birgün yıkanmak vs için pansiyona gidiyorlardı. Hem kadın erkek ayrımı var. Tur demişler turu çok uzak destinasyon olmadıktan sonra ben tercih etmiyorum.

Kocaeli gibi merkezi bir yerde böyle bir şey yasandiysa bu yolda yürürken de başımıza herhangi bir şey gelebilir demek oluyor, ki geliyor da dümdüz yürürken öldürülenler var. Bu ihtimalleri düşünürsek yan mahalleye bile giderken risk var demektir🥺
Abartsaydın.85 milyonluk ülke.30 yaşına geldim adam gibi bir tehlike atlatmadım.iki haber izleyip de coşmak yersiz geliyor.neyse herkesin kendi düşüncesi.millet de maşallah afganistandaki gibi herkes taramalı tüfekle bir köşede bekliyor sanacak.nesi varmiş.herşeyi de yaptım ettim.kimse gık demedi.

Abartsaydın.85 milyonluk ülke.30 yaşına geldim adam gibi bir tehlike atlatmadım.iki haber izleyip de coşmak yersiz geliyor.neyse herkesin kendi düşüncesi.millet de maşallah afganistandaki gibi herkes taramalı tüfekle bir köşede bekliyor sanacak.nesi varmiş.herşeyi de yaptım ettim.kimse gık demedi.
Hayat senin 7 24 unden ibaret degil.

aman allahim korkunç bir fikir bu ülkede. ben esimle çadır kurmaya korkarım ki siz tek başınıza.... emin olun biber gazı ise yaramayacaktır. biri niyeti bozduysa (hırsız da olabilir sapık da)gerisi önemli değil. bence bu fikrinizi cidden rafa kaldirin

Ne mi var, yaşadığın ülkenin gerçeklerine bu kadar uzak olduğunu bilmiyordum Yengenç. Yalnız bir kadından bahsediyoruz ve her yerde kamp alanı yok, olsa da ortamını bilmiyoruz. Ege sahillerinde takılmayacakmış ki üye. Pippa Bacca gibi bir örnek var. Bu kadar tozpembe bakamıyorum ben olaya.
Son bir yıl içerisinde güya güvenli, nezih bildiğimiz aile restoranlarında sinek kovalar gibi adam öldürdüler.
Bir değil iki değil.
Geçtiğimiz ay başka bir şehirde sıradan hatta esnaf lokantasında çocuklarımla yemek yerken 1 metre yan dükkanda kavga çıktı, birbirlerini bıçakladılar.
Çocuklarım maalesef kaçmaya fırsat olamadan o kan revan durumlarını öldüresiye kavgayı polisi ambulansı gördü.
Benim için bir travma iken 1 metre boyları olan canlıda ne hasar kalır, bilmiyorum.

Gerçekten ben artık sokağa adım atmaya kalabalığa karışmaya ya da ıssız bir yerde bulunmaya korkuyorum, şaka değil bu.
12 yaşından beri yalnız seyahat eden, çoğu tatiline plansız tek başına çıkmış, oralarda arkadaşına çat kapı gitmiş biriyim.
35 yaşımda güvenim öldü benim hem kendime, hem ülkeye…
İyi de ülke ne zaman guvenilirdi? Ben 90lar cocuguyum. Benim zamanımda organ mafyası- çingeneler çocukları kaçırır dururdu. Bir Ümraniye sapığı vardı, ben kucukken serseriler yeni bebeği olan alt komşumuzu döve döve komalık etmişlerdi, adam yoğun bakımda aylarca kalıp vefat etti, aynı mahallemde kahvehane taraması oldu, bir akrabam kendi evinden iki apartman yana giderken bilezigini almak için bıçaklandı, yirmi sene önce halam kadın cinayetine uğradi, yine yirmi sene önce arkadaşımın kuzeni 'ne baktın lan' kavgası ile bıçaklandı öldürüldü.
Daha öncesine gitsek adım başı silahlı insanlarla dolu, "sen şuncusun sen buncusun" diye adam öldürülen zamanlar.
Ne zaman güvenilirdi ki dunya? Yüzde yüz güvenilir,Steril bir dünya mi var? Bir ömür oturup bulunduğun coğrafyaya lanet etmek , hayallerini ertelemek mi çözüm?
Hayatında çadırda bir gece uyumamış insanlar 'cadir guvensiz' demiş, Belki de doğuya hiç gitmemiş insanlar 'dogu güvenilir değil' diyor
Bu kadar ezbere yaşamak zor değil mi ya?
Aslında Doğu oldukça güvenilir. Bugün bile tanrı misafiri olup kollanabilirsin köylerde. İnanmayan varsa yazsın, özelden italyan bir arkadasimin Ağrı'da bir ay kaldığı zaman gelen TV kanalına verdiği röportajın linkini atayım.
Pek çok kadın - erkek arkadaşım Hakkari'nin kanyonlarinda yürüdü, Dersim'in selalelerinde yüzdü. olmayacak bir şey değil , imkansız bir şey hiç değil.
İnsanın başına bir şey gelecekse evden işe giderken de gelir. Ortamda manyak çok. Ama ortamda manyak çok diye hayallerini ertelemek de çok saçma. Çünkü bu dünya dün de bk gibiydi bugün de bk gibi, yarın da bk gibi olmaya devam edecek. Geçmişi romantize etmeye gerek yok,hep kötüydü. Hep de kötü olacak. İlk insandan beri kötüyüz, tarih kötü insanlarla, savaşlarla, felaketlerle dolu. Bunca kötülük arasında bir şekilde hayaliniz varsa gerçekleştirin. Bu kadar köstek olmaya gerek yok .
Kampta size saldıracak manyak şehirde de saldırır. Bkz Ordu'da okul cikisi evine giderken apartman girişinde öldürülen balerin Ceren Özdemir.
Evden de çıkmayalim o zaman, fanusta yasayalim. Hoş yine de Kızkulesi hikayesindeki kız gibi basimiza bir halt geleceği varsa gelir

Son düzenleme:
Hayat senin 7 24 unden ibaret degil.
Yıllar yılı da türkiye cinsel açlığın afrikası deyip deyip dururlar.kızcağızlar neden sevgili bulamıyorum, neden kimse benimle ilgilenmiyor diye ağlaşıp durur. Erkek peşinde koşup dururlar. Tekmeyi yiyince de tekrar ağlarlar.kadınlar kocayı yanında tutamaz. eee nasıl cinsel açlık bu 😀😀 bu tarz algılar da buna benziyor.kalıplaşmış gitmiş.yerli mi yersiz düşünen yok.

Daha gençlik yaşlarımda hep sizin gibi yaşamak istemiştim Tek başıma yurt içi yurt dışı gezmek kamplar kurmak falan. Tabi hiç birini 20. yaşlarda yapamadım. O yüzden sizin bu şekilde özgür kafanıza göre hayatı yaşamınıza çok hayranım 😍 böyle devam edin. Çünkü bu yaşlar bir daha gelmiyor Hayattan keyif alarak yaşamak bir sanattır. 30 lu yaşlarda ancak turlarlar la biraz gezebildim şuan ikanım olsa tek başıma turlarla dünyayı gezerim. Fakat şuan tek başıma kamp yapamam cesaret edemem Konu sahibi için cesaretiniz varsa tabikide gezin görün fakat kendinize dikkat ederek gezin. Benim 20 li yaşlarımda imkanım olsaydı ben yapardım fakat o zamanlar bu ülke böyle değildi daha yaşanılır daha güvenliydi. Şimdi ise o güvenlilik gitti grup olarak kamp daha güvenli geldi bana
Yaşıt sayılırız, 91'liyim:)
Macera yaşamak yirmilik çıtırlara özel bir şey değil ki :)

İyi de ülke ne zaman guvenilirdi? Ben 90lar cocuguyum. Benim zamanımda organ mafyası- çingeneler çocukları kaçırır dururdu. Bir Ümraniye sapığı vardı, ben kucukken serseriler yeni bebeği olan alt komşumuzu döve döve komalık etmişlerdi, adam yoğun bakımda aylarca kalıp vefat etti, aynı mahallemde kahvehane taraması oldu, bir akrabam kendi evinden iki apartman yana giderken bilezigini almak için bıçaklandı, yirmi sene önce halam kadın cinayetine uğradi, yine yirmi sene önce arkadaşımın yeğeni 'ne baktın lan' kavgası ile bıçaklandı öldürüldü.
Daha öncesine gitsek adım başı silahlı insanlarla dolu, "sen şuncusun sen buncusun" diye adam öldürülen zamanlar.
Ne zaman güvenilirdi ki dunya? Yüzde yüz güvenilir,Steril bir dünya mi var? Bir ömür oturup bulunduğun coğrafyaya lanet etmek , hayallerini ertelemek mi çözüm?
Hayatında çadırda bir gece uyumamış insanlar 'cadir guvensiz' demiş, Belki de doğuya hiç gitmemiş insanlar 'dogu güvenilir değil' diyor
Bu kadar ezbere yaşamak zor değil mi ya?
Aslında Doğu oldukça güvenilir. Bugün bile tanrı misafiri olup kollanabilirsin köylerde. İnanmayan varsa yazsın, özelden italyan bir arkadasimin Ağrı'da bir ay kaldığı zaman gelen TV kanalına verdiği röportajın linkini atayım.
Pek çok kadın - erkek arkadaşım Hakkari'nin kanyonlarinda yürüdü, Dersim'in selalelerinde yüzdü. olmayacak bir şey değil , imkansız bir şey hiç değil.
İnsanın başına bir şey gelecekse evden işe giderken de gelir. Ortamda manyak çok. Ama ortamda manyak çok diye hayallerini ertelemek de çok saçma. Çünkü bu dünya dün de bk gibiydi bugün de bk gibi, yarın da bk gibi olmaya devam edecek. Geçmişi romantize etmeye gerek yok,hep kötüydü. Hep de kötü olacak. İlk insandan beri kötüyüz, tarih kötü insanlarla, savaşlarla, felaketlerle dolu. Bunca kötülük arasında bir şekilde hayaliniz varsa gerçekleştirin. Bu kadar köstek olmaya gerek yok .
Kampta size saldıracak manyak şehirde de saldırır. Bkz Ordu'da okul cikisi evine giderken apartman girişinde öldürülen balerin Ceren Özdemir.
Evden de çıkmayalim o zaman, fanusta yasayalim. Hoş yine de Kızkulesi hikayesindeki kız gibi basimiza bir halt geleceği varsa gelir
Keşke çevremde senin gibi kadınlar olsaydı

Keşke çok iyi düşünmüşsünüz diyebilseydik gönül rahatlığıyla. Ama burası Türkiye 😐 kesin gidecekseniz çoook dikkatli olun

Ek olarak projen fazla kapsamlı. Bugün benim diyen kampcinin yüzölçümü Türkiye gibi büyük biir ülkede aralıksız gezmesi zor. Ek olarak maliyeti yüksek olacak. Umadiginiz ekipmanlar, ummadiginiz masraflar.
Size çözümum Likya yolunu yapın. Nispeten güvenilir, Ekim gibi sıcak problemi biter, bir sürü bu işin ehli insanla tanisirsiniz.

Ben de çok tek başıma seyahat ettim Türkiye'de. hatta tek başıma çadır kurduğum da oldu kamp alanı olmayan yerde Ancak sizin bu bahsettiğiniz güvenliğiniz açısından tehlikeli geldi bana. Bilmediğiniz yerler (benim çadır kurduğum yerler bildiğim, daha önce gittiğim görmüşlüğüm olan yerlerdi, güvenli olup olmayacağını muhasebe edebildim). Yani size önerim ya kamp yeri ya da en azından pansiyon yanı vb yerler tercih edin.

Hanımlar merhaba. Kendi içsel yolculuguma çıkmak, kendimle baş başa vakit geçirmek hem bana iyi gelecek hem de kişisel gelişimime katkısı olacak diye dusunuyorum. Bu yuzden Türkiye turu yapmaya karar verdim. Edirne'den Kars'a. Ama otellerde vs konaklamayi dusunmuyorum. Cadirimi kurmak istiyorum her gittiğim yere. Ama kamp alanlarına değil kendim uygun bir yer keşfedip oraya çadır kurarak. Hem ekonomik açıdan daha uygun hem de biraz çabalamali olsun istiyorum. Bazı arkadaşlarıma fazla uçuk bir fikir geldi sizler ne düşünüyorsunuz?
Şaşırdın heralde

Back
X