tek basina 2. dogum

zAnka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
401
167
123
Merhaba hanimlar, benim 2 yasinda bir kizim var ve tekrar hamileyim, ancsk yurtdisinda yasiyorum, annem dogumda gelemiycek, kayinvalidemi de cagirmak istemiyorum. Sizce tek basima ustesinden gelebilir miyim? Dogumda yanina biri gelmeyen cok cocuklu anneler tecrubelerinize ihtiyacim var :s

yurtdışında nerde yasıyorsun Allah evlatlarını sana bagıslasın insallah:nazar:

Allah yardımcın olsun canım. Bende bitane var keşke kaynanam gelmeseydı dedım tek basıma bakardım. Kendı anne gelmıycekse bosver kaynanayıda belliki sende sıkıntılısın. strese gırmektense tek basınada yapabılırsın canım. Allah yar ve yardımcın olsun

eşine bağlı bence
Birkaç gün izin alıp sana ve kızına bakarsa
Sorun olmaz bence normal doğumda daha çabuk toparlanırsın tabi
Allah kolaylık versin

en azindan 1 hafta boyunca biri 2 yasindaki kizinizla ilgilenir ve size yemek vs yapabilirse ustesinden gelirsiniz. bu kisi esiniz de olabilir arkadasiniz da. tabii normal dogum yapacaginizi var sayiyorum.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim, pakistanda yasiyorum, esim pek izin alamiyor acikcasi, burda arkadaslar var, bir sure yemek gonderirler 5 6 gun, kizimda normal dogum oldu, cabuk toparlandim,kayinvalidem beni cok gerer, aslinda aramiz iyi ama pek gormuyorum, zor bir insan, logusalikta zaten her sey batiyo insana.

Cevaplariniz icin tesekkur ederim, pakistanda yasiyorum, esim pek izin alamiyor acikcasi, burda arkadaslar var, bir sure yemek gonderirler 5 6 gun, kizimda normal dogum oldu, cabuk toparlandim,kayinvalidem beni cok gerer, aslinda aramiz iyi ama pek gormuyorum, zor bir insan, logusalikta zaten her sey batiyo insana.
aynen benimde oyleydı ıkıncıye cagıtmayı dusunmıyotum. İnsan kendone basına oldumu daha rahat yemeğini yapacak biri varsa geritisi kolay canım. Allah kolaylık versin

Allah sana güç kuvvet verir hiç canını sıkma .. Tek başına üstesinden gelrsin..

kizina kim bakacak sen dogumdayken? doguma yalniz mi gireceksin?

Benim de ayni sizin gibi Yakin da dogumum oldu annem rahatsız olduğu için kv geldi
Sinirlerim alt üst oldu keşke gelmeseydi dedim. Sırf kızımı ellere birakmayayayim dite düşünerek gelmesini istemiştim .
Cok gergin günle geçirdim.
Yabancılar yakinlarindan daha hayirli olabiliyor. Biz burada yeniyiz daha kimseyi tam tanımıyoruz diye mechuren geldiler.
Sizin tanidik konu komsu da varmis
Gelip te huzurunu bozacaklarina hic gelmesinler daha iyi.
Cok şükür fazla kalmadan da gitti 3 gun kaldılar ama bana 3 sene gibi sıkıntı yasattilar.
Zaten hassas bir donemdesiniz herseyleri batabilir.
Benim koyacağım isimden bebeğin camasirlarindan hastaneye yanima aldigim zemzem ve hurmaya kadar her seye laf etti.
Ne hadtanefrn cikarken kolundan tuttu
Ne canin ne istiyor agrinn sizin var mi diye sordu. Ne 2 tas corba hosaf yada ne bilim lohussa kadina yapilan ozel bir yiyrcek hiçbir sey yok. Bunlari gectim hastaneden cikinca ben yatak odasinda yattim salondan çıkmadı yanima gelip 2 dakika ne haldesin demedi.
Bir de sezeryan la dogum yaptim.dikislerim o kadar cok agriyordi ki anlatamam uzerine emzirme sorunum gögüs lerim in acisi yara oldu .yani sen kendi derdinde olacaksin ama onlarin ilgisiz sana değer vermez tavirlari insani üzüyor.
Dogum yapan kadının yanin da Candan ciğer den birileri olmalı .olmayacaksa hic gelmesinler konu komsu esinle le yapilir.daha cok sinirlerin bozuluyor.
Hastanede yataktayim daha ter atiyorum insan bir mendille silmez mi su icinde k988aldim candan biri olsa eliyle bile siler
O an aklina gelmiyorda sonradan canı ni acıtıyor

Ah ya, iste zor yani, benim kayinvalidem iyidir ilgilenir ama ben yine de gerilirim. Sonucta agzimi acip cevap veremem bi aey isteyemem ve karisir. Dogum cok ozel ya, mutlu huzurlu olmak lazim..

Yani iste insan boyle zamanlarda yapılanları unutmuyor
En güzeli annen yoksa kizkardesin o da yoksa diğerleri kv den daha iyidir
Bence

ben kayınvalidemin yanında doğum yaptım, sonrasında 2 ay kadar yanında kaldım, sağolsun , allah razı olsun bana çok iyi baktı, ben sadece kendi kızıma baktım.Evime donunce ilk başlarda zor bile geldi hem eve hem çocuğuma bakmak. Ben olsam çağırırdım, hem kv iyidir diyorsun. diğer çocuğuna bakar evi toparlar, hiç bisey yapmasa bile yanında olması yeter bence. Allah yardımcın olsun canım, sağlıkla bebeğini kucağına alırsın işalllah...

benim çcouklarimin arasi 19 ay, annem de kaynanamda rahmetli oldu ..
esimin is saatleri çokk yogun, ilk çocuga eltim bakdi ben hastanadeyken( bana 50 km uzakda oturuyor )

hastaneden 4 gunde çikdim,geldim eve ertrsi gun de buyuk kizim geldi kayinimgilden
esimin o zaman çalisma saatleri sabah 11 gece 12 ydi ..
tanidik komsum bile yokdu sehre yeni tasinmisdim .. yani bi Allah vardi bana yardim edecek,Alllah dagina gore kar verirmis , banada oyle oldu zorlandim ama buyuduler iste,6 ve 4.5 yasindalar simdi ve ben 3. ye hamileyim, sartlar ayni hatta bu sefer eltime birakabailecekmiyim bilmiyorum kadinin birsuru çocugu var zaten :(
komsularimi tandim arkadas olduk , esimin is saatleri ayni sayilir oglen iki saat boslugu var sadece ..

merak etme hersey guzel olucak, sabredeceksin, zorluklar geçecekn her gecenin sabahi vardir ..

Allah bagıslasın yavrularınızı. 3.yü de sag salim kucağınıza alırsınız insaallah. Ne gibi zorluklar yasadınız

ben de yurt disindayim, annem kem kum ederse evde dogum yapmayi dusunuyorum.

Back
X