Tek Başına Çocuk Bakanlar

Ben de bi çok kez triplendim. O da bana triplendi. Annem ağırlaştı. Bebeği götürmek istiyorum görsün kadın diye. Son günleridir belki diyr(ki son günleriymiş gerçektrn) bana diyor ki sen bilirsin ama bebek uçağa nasıl binecek uçakta perişan olurmuş. sizin evde nerede yatacak nasıl bakacaksın vs.vs.konuşuyor. Ya sabır çektim her seferinde.aradan gün geçmiş annem yoğun bakımda bana dediğine bak neymiş memleketine dönerken beraber gidelimmiş bi süre orada kalırmışım sonra dönermişim. Sanki oraya ışınlanarak gidiyoruz. Uçağa binmeyeceğiz. Orada hazır beşik bekliyor bizi ya. Hepsini geçtim. Annem yoğun bakımda ben bebek şov yapmaya eşimin memleketinr gideceğim. Bu mevzuda çok bilendim zaten.Söyledim eşime ben gitmem diye. Bir yere gideceksem dr annemin yanına giderim dedim. Yeminle lohusalık bitene kadar ben de bittim.
Kadın gitti bi rahatlama geldi. Bi düzenim oldu. Şimdi sadecr emziriyorum. Arkamı dönüncr mama dayayan yok çocuğuma istediğim gibi koklayığ kucağıma alıyorum. Korkmasam koynumda ystıracsğom 😂
Trip gerçekten kaldıramıyorum ben hamileyim ya ben o değil

Aile ilişkilerinize yorum yapamayacağım ama birkaç öneri verebilirim doğum öncesi hazırlıklar için;
1- Doğum çantalarınızı erkenden hazırlayın.
2- Buzluğa pratik yiyecekleri erkenden depolayın. Çabuk pişirebileceğiniz. Biri geldiğinde çıkarabileceğiniz.
3- Eve çocuk bezi, ıslak mendil stoklayın.
4- Sezeryan ya da normal doğum sonrası sütünüz gelmezse elektirikli göğüs pompası edinin ve gerekirse mama vermeye çekinmeyin. Aşırı stres bu dönemde çaresizlik, ağlama, panik, gerginlik, kaygı bozukluğu gibi duygulara yol açıyor. Ama doğum sonrası en son ihtiyacınız olan şey bunlar. Sakin ve soğukkanlı olmalısınız ki rahat geçsin doğum ve sonrası.
5- Çocuğun göbek bağı nasıl düşer ilk 10 gün bakımı ve çocuk yıkama videoları izlerseniz iyi olur. Ki 10 gün çocuğunuzu ılık suyla silmenizi sadece kafasını dikkatlice yıkamanızı öneririm.
6- Aldığınız kıyafetleri bol tutun yıkamış ve ütülü bir şekilde hazırlamış olun. Özellikle tullumlar çok kullanışlı oluyor şiddetle öneririm.
7- Kendinizi doğum sonrası çok yormayın her şeye yetişmeye çalışmayın bol bol dinlenin ve bebeğiniz uyuyunca sizde arada uyuyup dinlenin.
8- İyi beslenin eşinizden destek alın ama o arada eşinizi hırpalamayın. Gergin ve yorgun olabilirsiniz.
Eminim harika bir anne olacaksınız. Güven, sabır ve azimle her şeyi çözebilirsiniz. Herkes bu yollardan geçti böyle düşünüp bende yapabilirim diye cesaretlendirin kendinizi.
Ne güzel anlatmışsın çok teşekkür ederim aydinlattigin için ....

Ben de bi çok kez triplendim. O da bana triplendi. Annem ağırlaştı. Bebeği götürmek istiyorum görsün kadın diye. Son günleridir belki diyr(ki son günleriymiş gerçektrn) bana diyor ki sen bilirsin ama bebek uçağa nasıl binecek uçakta perişan olurmuş. sizin evde nerede yatacak nasıl bakacaksın vs.vs.konuşuyor. Ya sabır çektim her seferinde.aradan gün geçmiş annem yoğun bakımda bana dediğine bak neymiş memleketine dönerken beraber gidelimmiş bi süre orada kalırmışım sonra dönermişim. Sanki oraya ışınlanarak gidiyoruz. Uçağa binmeyeceğiz. Orada hazır beşik bekliyor bizi ya. Hepsini geçtim. Annem yoğun bakımda ben bebek şov yapmaya eşimin memleketinr gideceğim. Bu mevzuda çok bilendim zaten.Söyledim eşime ben gitmem diye. Bir yere gideceksem dr annemin yanına giderim dedim. Yeminle lohusalık bitene kadar ben de bittim.
Kadın gitti bi rahatlama geldi. Bi düzenim oldu. Şimdi sadecr emziriyorum. Arkamı dönüncr mama dayayan yok çocuğuma istediğim gibi koklayığ kucağıma alıyorum. Korkmasam koynumda ystıracsğom 😂
Gidebildin mi annenin yanina peki o zaman

Cok uzuldum.. keske erkenden gidebilseydin.. kimseyi konusturmasaydin bu konuda..
Ya öyle laflar dolandı ki! O dönem kafam öyle allak bullaktı ki! Hem lohusalık hem annemin durumu inanılmaz zor bir dönemdi. Yalan olmasın annemi kötü halde görmeye de cesaret edemedim. Çok zor bir durumdu. Allah kimseye yaşatmasın.

Back
X