Tek başına eve çıkma korkusu

15 bin kredi çeker aylık 1000 öder eşyalarıni düzersin

1000 kira
1000 kredi
2000 le de geçinirsin tek başına

Kadıköye çok uzak çekmeköy fln fikirtepede yeni siteler yapıldı onlara bi bak içleri yeni ama çevresi pek iyi değil onun dışında hasanpaşa olabilir kadıköye yakın veya bağlarbaşı

Hanımlar selamlar,

Süreç normale dönünce aksilik çıkmazsa eve çıkacağım. Annemle konuştum pek ciddiye almadı gibi geldi ama bir şekilde ikisini de ikna etmeyi planlıyorum. Hanımlar şimdi merak ettiğim şu, işe de bağlı ama muhtemelen İstanbul'da yaşayacağım yine. Tek başıma yetebilir miyim? Muhtemeln anadolu yakasında yaşarım yine, kiralar nasıl? Arkadaşlarım tek başıma geçinemeyeceğimi söylüyor, ev arkadaşı hiç düşünmediğim için ev arkadaşı istemiyorum.
Geçinemeyip, yapamayıp tekrar aile evine dönme şansım olmayacağı için her detayını düşünüp karar vermek istiyorum, bocalamak istemiyorum. Eve çıkarken ilk etapta alınması gerekenler neler :)))) bana kalsa sadece yatak,nevresim bile yeterli asjndfhfn

Şu an çalıştığım yerde 3500 TL maaşım, ama virüs olayından önce iş teklifi almıştım aşağı yukarı 4000-4500 TL gibi bir maaştan bahsetmişlerdi, tabi süreç bitince hala geçerli olur mu teklif bilmiyorum
Tuzla taraflarında yeni yapılanmalar var orada hem sade hem güzel hem modern evler var, kiralarıda normal. Araştırmalısınız.

Aslinda calisanlara icin de apart yurt tarzi yerler var bildigim, cok onceden arastiriyirdum ben de ilk kez tek basima yasayacagim zaman. Hic kalmadim ama Istanbulda kesin cok secenek vardir bakilabilir.

Öğrenci ev arkadaşı alın. Düzgün birini bulursanız size can yoldaşı olur. Üniversitelere gidip öğrenci işlerine yazarsınız yoksa boşu boşuna masraf.

Ben ilk eve çıktığım zaman her şeyimi internetten almıştım kaldı ki evlendiğim zaman da öyle yaptım zira ucuz, pahalı, kaliteli ya da idareten milyonlarca seçenek mevcut. Ev ilanlarına bakın, eşyalı/eşyasız fiyat farkını çıkartın. Eşyasız evler daha makul geliyorsa köşe koltuk, tv, yatak+baza, su ısıtıcı, fırın, Ocak, buzdolabı, gardolap, tabak çatal kaşık bardak, çamaşır makinesi, yastık, yorgan, tencere tava vs ilk etapta lazım olanlar. Açın bir siteyi atın sepete bakın ne kadar tutuyor. Taksit imkanı nedir vs... Ama her ihtimale karşı eşyalı bir daire bence daha mantıklı. Zira vazgeçerseniz boşuna eşya almamış olursunuz. Ayrıca birikiminiz olmadan böyle bir işe kalkışmayın ne olur ne olmaz.

Kadıköye çok uzak çekmeköy fln fikirtepede yeni siteler yapıldı onlara bi bak içleri yeni ama çevresi pek iyi değil onun dışında hasanpaşa olabilir kadıköye yakın veya bağlarbaşı

Twşwkkür ederim sitelerden arıtacağım dediklerinizi

Eşyalı kiralık daire mı baksaniz
Eşya çok tutar sanki

Sonuçta uzun süre yaşayacağım bir yer olacak eşyalı tutmak istemiyorum onun için :) ya ilk etapta yatak, baza, çalışma masası, mutfak gereçleri ve çamaşır makinesi almak yetwrli benim için aslında

Tuzla taraflarında yeni yapılanmalar var orada hem sade hem güzel hem modern evler var, kiralarıda normal. Araştırmalısınız.

Baktım ve inanamadım 800 liraya site içinde evler var :S aidat dilan 1300 filan ama site içi olması güvem verici

Aslinda calisanlara icin de apart yurt tarzi yerler var bildigim, cok onceden arastiriyirdum ben de ilk kez tek basima yasayacagim zaman. Hic kalmadim ama Istanbulda kesin cok secenek vardir bakilabilir.

Ben başımı sokmak için bir yer aramıyorum ki ama :) kendimi rahat hiasedemem gibi geliyor apartta

Bence sen bu fikirden vazgeç. Eve çıkmayı düşünen kişi açar sahibindenden evlerin kirasına bakar, eşyaların ederine bakar, elektriği suyu hesaplar, bütçesini tartar sonra karar verir.
sen önce karar vermişsin daha kiradan haberin yok daha eşya-depozito-emlakçı- elektrik su doğalgaz falan derken en en en az 12 bine ihtiyacın var ilk etapta

bir süredir ülkesine dönemeyen erasmus öğrencileri varsa yakında evlerini boşaltır, hem ucuz ev hem ucuz eşya bulabilirsiniz bence. ama maddi olarak zora düşmezsiniz umarım bu süreçte. benim şu an 5-6k gelirle gözüm yiyemiyor annemden ayrı eve çıkmayı, onun yerine birikim yapıp eksiklerimi gidermeyi tercih ettim. yine de iş yerine yakın ev bakayım diye tuzla'ya bakındım bi geçen sahibinden'de, aşırı iyi fiyata çogzel evler var, ilçe uyarsa bir bakın derim.

Şimdi şu var siz yalnız yaşayan bir kadın olarak öyle her yerden ev tutamazsınız.

Gidip giriş kat,1.kat,aralarda issiz sokak vs ..evet burada evler daha uygun ama riskli.sonucta can güvenliği mühim.

Bu işin eşyası depozitosu vs derken baya bi nakit para lazım.
Kısaca kit kanaat yasarsiniz

Bence sen bu fikirden vazgeç. Eve çıkmayı düşünen kişi açar sahibindenden evlerin kirasına bakar, eşyaların ederine bakar, elektriği suyu hesaplar, bütçesini tartar sonra karar verir.
sen önce karar vermişsin daha kiradan haberin yok daha eşya-depozito-emlakçı- elektrik su doğalgaz falan derken en en en az 12 bine ihtiyacın var ilk etapta

Ya ne çirkin ne heves kaçırıcı bi yorum. İkeadan sepete ekleyip jesaplama yaptım, sahibinden tuzla taraflarında 1+1 evlere baktım. Üfff evde çok bunaldınız da saldırcak yer mi arıyosunız?

Şimdi şu var siz yalnız yaşayan bir kadın olarak öyle her yerden ev tutamazsınız.

Gidip giriş kat,1.kat,aralarda issiz sokak vs ..evet burada evler daha uygun ama riskli.sonucta can güvenliği mühim.

Bu işin eşyası depozitosu vs derken baya bi nakit para lazım.
Kısaca kit kanaat yasarsiniz

Site içi bakıyorum genelde güvende hissetmek için. Şu an kenara para koyuyorum iş olana kadar da koyarım. Kemarda 2 kira kadar para bırakıp gerisi ile eşya vs hallederim

Daha gidip doğalgazı elektriği üstüne aldıracaksın ve kaç sene önce ciddi para vermiştim bunlara.
Kimi ev sahibi iki depozito ister.aidat önemli.
Siteler 200 300 aidat istiyor.

Back
X