Tek başına eve çıkma korkusu

Tek yaşamak mükemmel bir olay. Ama o maaşla o parayı kiraya vererek geçinemezsiniz eve çıkmakla bitmiyor çünkü olay bunu suyu elektirigi interneti doğalgazı var. Tek kisi yaşasanız bile en az 200 doğalgaz gelecektir,mutfak masrafi disaridan yediğini zamanlarda olacaktır. Maaşın yarisini eve vermek bana mantıklı gelmiyor. Bir de eğr şansli değilseniz depozito abonelik ücreti ve emlakci parasi da vereceksiniz. İkinci el öğrenciden eşya alsanız bile yaşanabilir standartlar için 2000 i gözden çıkarmanız lazım. Bu 2000in icinde tv koltuk falan yok. Yatak baza halı perde mutfak eşyasi çamaşır bulaşık makinesi. Bence en mantiklisi tek basiniza aparta cikin 1500 verirsiniz mesela ama geri kalan hicbir seye karismazsiniz. Bi mutfak masrafiniz olur. Apartlar hem kafa rahat herkes öğrenci calisan kimse kimseye karışmıyor.
İlle tek başıma eve cıkayım derseniz de kenarda birikmiş 10 bininiz olsun.İlk 3 ay geçim sağladıktan sonra maaşın yarisi eve gitse de rahat rahat gecinirsiniz. Ya da tüm esualari ilk etapta toplamayın. Zorunlu ihtiyackari alin sonra geri kalanini tamamlayin

Son düzenleme:
Sasiriyorum ,dediklerinize gercekden .
Ben bisküvi ikram et gezme demedim kendimce oneride bulundum bu niye bu kadar dert oldu anlamiyorum.
Biz parasizlikda gorduk zenginlikde ruh gibide yasamadik ,her gun disarida hunharca paralarida yemedik ,yeri geldi parasiz arkadaslarla aylarca evde kaldik yeri geldi paramiz oldu gezdik ,ben aylarca eriste yedigimizi bilirim ama sizin gibilerin boyle seylerden haberi yok ayrica misafire diger arkadasin dedigi gibi yemekler hazirlamyiz evde ne varsa ondan yapariz guler yuzumuzle misafirimizin gönlünü hoş tutariz ,benim gezdigim kadar kimse gezmemistir burdan boş yorum yapmayin para harcamasını bilene Güzel,eger gider her gun bir cafede havali gozukeyim diye 20 30 tl bir kahveye verir bir yemege gidip 150 den asagi cikmaz degil günü ayı bile gecirmezsin,bu yaziyi yazan arkadas maasini yazmis ,esyasida yok alti ustu esyali guvenlikli ev tut yasarsin dedik ne dokundu millete ,yorumunuzu kendinize saklayın,fakir insanlarlada yok biskuvi yiyolar diyede dalga gecmeyin ,ben evde o dediginiz biskuvlden bile yok diye misafir kabul etmedigimi bilirim.
Hayatta zenginle fakirin dusunca tarzi çok farklı,her ikisinide goreninide cok şükür ben her ikisinide gordum ama kimseyi hor görmedim.

Bu diger arkadas ben oluyorum galiba.
Evime gelen misafir basimin tacidir. Tabi ki yoksulluk varsa bir dilim ekmek bile bolusulur ama rezidansta oturup disari cikmamak, rezidansta oturup misafire yemek hazirlamayip guler yüzumuz yeter demek bana degisik gelir.
Rezidansta oturmam ama sosyallesmeme ve misafirime butce ayiririm.
Asla hor gormelik bir durum yok. Mevzu hor gormekse ben de rezidansta oturmadigim icin dileyen hor gorebilir.

Ya ne çirkin ne heves kaçırıcı bi yorum. İkeadan sepete ekleyip jesaplama yaptım, sahibinden tuzla taraflarında 1+1 evlere baktım. Üfff evde çok bunaldınız da saldırcak yer mi arıyosunız?
Eve çıkınca bütün masrafınızın toplamını yazın buraya, neyin çirkin ve heves kırıcı olduğunu o zaman tartışabiliriz.
Saldırma iddiası biraz abartılı değil mi sizce de? Pardon ama siz kendinizi kim sanıyorsunuz?Beni kim sanıyorsunuz? Neden saldırma eylemi gerçekleşsin?
sepete eklemediğin masraf kalemlerini hatırlatayım :beyaz eşya.
eve çıkınca buzdolabından tuza, televizyondan zeytin yağına, limon sıkacağından internete, doğalgaz-elektrik gibi şeylerin üzerine alınmasından aylık ödemesine (kira da var) kadar KENDİN sorumlu oluyorsun hatırlatayım istedim.
komşu evi kiraya vermek istiyor üç kira peşin, 500 dolar depozito istemiş bir kira da emlakçı. Ev20 senelik, eşya yok, 1+1. Düzgün bir muhitte eve çıkmayı Sıfırdan planlarsan cebinden çıkacak olan miktar bahsettiğimin iki misli.
Yeni masraf kalemleri yaratmaktansa birikim yapmaya çalışmak, aylık ne kadar artırabileceğine bakıp yol haritası çizmek çok daha anlamlı.
canımın sıkılmasına fırsatım yok, işindeyim gücümdeyim; gerçek sizi rahatsız etmiş olabilir, herkesi rahatsız ediyor ama üzgünüm böyle yani.
Hastalık sebebiyle dünyada her şey gittikçe pahalanıyor.

eklemeyi unutmuşum: aidat kalemi, bu da buralarda 400 ila 2000 arasında değişiyor.

Son düzenleme:
Yahu markete gidiyorsun cocuk babasindan alti ustu icecek istiyo adam diyoki paramiz yok oglum sonra,siz burda kalkmis neler diyorsunuz ayıptır ayıp.
Hanımefendi bir madde mi kullaniyorsunuz? Valla bak ban yemek istemiyorum da konuyu neredeeeeen nereye çektiniz. Bu tarz bir şey için laf eden mi var? Diyoruz ki sizin dediğiniz şart uygun değil. İstanbul'da yaşaması için bu kadına para lazım. Ki kadının maaşı iyi yani bu ne demek oluyor? PARASİ VAR. Varken niye harcamasin diyoruz biz. Kazanırken niye gidip azla yetinecegi bir sistem içinde yaşasın. Vallahi bence terapiye gidin ağır kompleks sahibisiniz. Bu kadarı fazla gerçekten. Sanki fakire fukaraya hakaret etmişiz aşağılamisiz gibi yazdıkça yazdınız. Tövbe tövbe

Evet hepiniz mukemmelsiniz harikasiniz l sinelara cafelere et yemelere doymadiniz,biz fakirlerde ne yapalim ot gibi yasamaya devam ediyoruz oldumu istediginiz komikmis birgun o komik duruma duserseniz kendi halinizede gulermisiniz acaba ,sanki kadina git coplukde yasa biskuviden baska bisey yeme dedik ,alti ustu guvenlikli esyali ev tut geri kalanla yasarsin dedik ne battı ne dert oldu , ee sonucta yarasi olan gocunurmus belkdie gormediginiz o zengin hayatlara ozenip sinemaya gitmeyi bir halt zannediyosunuzdur😁😁😁 ayyy cok komik ya sinemya gidtmeyi felan yasamak zannedenlerin olmasida ayri bir ironi konusuda neyse hadi baklim kendi kendinize burdan ne derimde uste cikarim diye düşünüp birseyler yazın benden bu kadar bys
Heh biz de sana geri kalanla yaşayamaz, yetmez diyoruz. Aldın konuyu fakire fukaraya, çocuğuna kola alamayan babaya getirdin. Bu nasıl bir başarı vallahi hayran kaldım. Helal olsun

2 yıl önce aile evinde canıma tak ettiği bir gün aceleyle eşyalarımi topladim.Istanbul değil ama başka bir yere taşındım.Kiram 1500 tl idi.Ev esyalıydi ama tabak, catal bıçak, tüm mutfak gereçleri, nevresim vs. kendime ait olsun istedim yenilerini aldım.Birikmiş biraz param olduğu için depozito, emlak bedeli, aidat vs çok zorlanmadım.

Mutfak giderleri zaten tek başıma olduğum için büçe sarsmıyordu.Elektrik, su faturasıda öyle.İnan bunlar bir yana her şeyden önce kendine inanmam lazım.Gerçekten gitmen gerektiğini düşünüyorsan birikimini yap ve bekleme.Kimseyede kulak asma.Özguveni olmayan ya da mücadaleci olmayan insanlar yapamazsin derse onlari mı dinleyeceksin burada?
En azından denedim dersin.Yaşayamadiğın için pişman olmazsin.Ben şuan hala yalnızım ve çok mutluyum :))

Back
X