- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.150
- 158
- Konu Sahibi toscanatoscana
-
Kira 1300 desek, faturalar vs. Rahat 1600 bulur. Ev arkadaşı bulup bir süre o şekilde yaşayabilirsiniz. Ya da öğrenci apartı bulup tek kişilik bir oda tutabilirsiniz. Tek kalacağım diyorsanız maaşınızın yarısı kira+fatura+yemek masraflarına gidecek gerçi ailenizin evinde nasıl bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam paylaşımlı eve çıkardım.
Yeme içme alışkanlıklarınız nasıldır? Kıyafete çok para harcarmısınız? Bunları bilmeden yorum yapmak zor
Kuzum kısaca karın tokluguna çalışacağım diyorsun
Ben 46 km yol gidip gelmiştim 1.5 yıl. Ailemle şehir merkezinde oturmuş ilçeye taşınmamıştım. Çünkü kiraya, eşyaya, yiyeceğe, yakıta harcayacağım parayı kendime harcamayı tercih etmiştim :) aile evi her zaman ekonomiktir :)
Aynen kira bedelinden fazlasını isteyen emlakçılar var pislik yapıyorlar. Böyle adı duyulmuş çoğu yerde olan bir emlakçı var mesela onlar politikaları geregi öyle alıyormuş. Bir kere zar zor olan v bulduğumuz semtte vermek zorunda kaldık o zaman öğrendik. Bir daha da o emlagin adının geçtiği ilanlara tiklamiyoruz bile. Şimdi daha mı iyi onlar için anlamadım. Doluydum onlara anlattım iyi oldu:)Çağlayan'da arkadasim bin liraya teras katta oturuyor,yine çağlayan'da bir başka arkadaşım 1100 liraya kucuk şirin daire tuttu. Ayrıca izzetpasadaki evler, Mecidiyeköy gülbağdaki evler falan oldukça ucuz.
Yılma, çık haftasonu gez. Bakkallara falan sor , ev var mı diye.
Ev arama süreci iğrenç bir süreç. Geçen sene sevgilime kısa süreli daire arıyordum ve kendimi camdan atmak istemiştim :)) ama sonunda güzel bir ev buluyrosun genelde
Bol şans derim:)
Depozito da bir kira bedeli kadardir, fazlasını isteyen pisliktir adidir.
Nakliye konusunda da ne esyan var ki nakliye tutacaksın? Aile evinde değil misin? Ben öğrenciyken selamlastigim bir spotcu abi vardı. Taşınacagimi söylemiştim kamyonetini kiralamak için,benden para bile almadı. Arkadaslarim sirtlandi, abi taşıdı... Zaten bir yatağım vardı ,masa dolap halı... Sen de büyük dusunme.
Küçük bir kamyonet de tutsan tasinirsin anne evinden.
Sunu da unutma: her şeyin daha ekonomik bir yolu vardır:)
İnşallah ben de tez vakitte eve cikarim,gerçekten en büyük arzularımdan biri bu
Şimdi derin bir nefes al ve 10 dan geriye doğru say ve Kendine gel bunlar hala önemlikıyafete üst baş takıya harcamayı çok severdim, korona sürecinde bunların o kadar da önemli olmadığını idrak ettim.
Çağlayan'da arkadasim bin liraya teras katta oturuyor,yine çağlayan'da bir başka arkadaşım 1100 liraya kucuk şirin daire tuttu. Ayrıca izzetpasadaki evler, Mecidiyeköy gülbağdaki evler falan oldukça ucuz.
Yılma, çık haftasonu gez. Bakkallara falan sor , ev var mı diye.
Ev arama süreci iğrenç bir süreç. Geçen sene sevgilime kısa süreli daire arıyordum ve kendimi camdan atmak istemiştim :)) ama sonunda güzel bir ev buluyrosun genelde
Bol şans derim:)
Depozito da bir kira bedeli kadardir, fazlasını isteyen pisliktir adidir.
Nakliye konusunda da ne esyan var ki nakliye tutacaksın? Aile evinde değil misin? Ben öğrenciyken selamlastigim bir spotcu abi vardı. Taşınacagimi söylemiştim kamyonetini kiralamak için,benden para bile almadı. Arkadaslarim sirtlandi, abi taşıdı... Zaten bir yatağım vardı ,masa dolap halı... Sen de büyük dusunme.
Küçük bir kamyonet de tutsan tasinirsin anne evinden.
Sunu da unutma: her şeyin daha ekonomik bir yolu vardır:)
İnşallah ben de tez vakitte eve cikarim,gerçekten en büyük arzularımdan biri bu
6 ay kurs verirken 7.30da servise binip akşam 18.00de iniyordum. Toplam 2 saatim yolda geçiyordu. (46 km gidiş+46 km dönüş :)) Servise bindiğim için tek vasıtaydı. Sabahları ayaklarım tutmazdı resmen. Ama ev düzmektense şimdi olsa yine tercih ederim sanırımHangi ildeydiniz bilmiyorum ama ciddili soruyorum; hiç bıkıp usanmadınız mı, isyan edecek seviyeye gelmediniz mi? Uyku düzeniniz, bünyeniz, cildiniz ele gelecek seviyeye ulaşmadı mı?
Yani ben de farkındayım evet aile evi her zaman ekonomiktir vs. ama mesaim 08:00-18:00 arası..1,5 yıldır saat 6 da kalkıp 35 km sabah 3 adet vesait gidiş - akşam 2 adet vesait dönüş yapıyorum buna metrobüs dahil. eve dönüp 9 da uyuklamaya başlıyorum.. hayat değil yani bu.. 1,5 yıldır ilk kez pandemi döneminde uyuyabildim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?