Tek başına eve çıkma meselesi

Aynen kira bedelinden fazlasını isteyen emlakçılar var pislik yapıyorlar. Böyle adı duyulmuş çoğu yerde olan bir emlakçı var mesela onlar politikaları geregi öyle alıyormuş. Bir kere zar zor olan v bulduğumuz semtte vermek zorunda kaldık o zaman öğrendik. Bir daha da o emlagin adının geçtiği ilanlara tiklamiyoruz bile. Şimdi daha mı iyi onlar için anlamadım. Doluydum onlara anlattım iyi oldu:)

hangi emlak o isin verin :D biz de düşmeyelim

Şimdi derin bir nefes al ve 10 dan geriye doğru say ve Kendine gel bunlar hala önemli :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Şaka bir yana ben olsam daha bekarken bu kadar geçim derdine düşmezdim. Ailemin yanında kalır hayatı dibine kadar yaşardım. Evlenince zaten bazı şeylerden istesede istemesede vazgeçmek zorunda kalıyor insan.

Haklısınız kesinlikle ama inanın yol beni aşırı zorluyor, haftanın 5 günü 60 km :( sosyal hayatım da yok bu tempo yüzünden büyük ihtimalle uzun yılar bekar kalacagım daha :D

Birkaç ay aile evinde kalıp birikim yaparsanız olur. Aksi halde zorlar.
İki kişiyiz (tek kişiyle fatura bazında çok onama olmaz) 800-1000 arası fatura ödememiz var. Yani 2000 krediyi de katarsak 2500 masraf 1500 tüm ihtiyaçlar için harcama şeklinde idare edebilecekseniz olur.

kiranız 2000, krediniz 500, faturalarınız da 1000 di mi doğru anladım? Böyle hesaplayınca olacak gibi :KK70:

kiranız 2000, krediniz 500, faturalarınız da 1000 di mi doğru anladım? Böyle hesaplayınca olacak gibi :KK70:
Yok kendimiz için konuşmadım bizim kiramız yok. Faturamız 1000 civarında geliyor normal şartlarda. Sizin için hesap yaptım 1300 kira 700 fatura 500 kredi gibi. Tamamen farazi rakamlarla. Fatura 850 kredi 350 olur mesela ama yine aynı kapıya çıkar. Sonuç olarak sizin gıda temizlik özel ihtşyaçlar sosyalleşme vs 1500 lira ile geçinmeniz gerekiyor. Yapabilecekseniz olur tabi ki.

Maaşının yarısını kiraya verip eve çıkmak pek mantıklı bir seçenek değil. En az 400 lira mutfak artı faturalar tutar e önümüz kış bunun doğalgazı var. Bu sene 400 500 dolaylarında tuttu benim mesela en düşükte yakmama rağmen üstelik . Ayrıca evin hep bi beklenmeyen masraf çıkarma durumu da var maalesef.

Bi de eski sevgilim kağıthane dolaylarında oturuyordu ve semt olarak hiç memnun değildi. Her yer aynı mıdır bilmiyorum ama söylemek istedim. Bence bi süre erteleyin ya da bi tık daha uzak ama daha ucuz bi ev tutmaya çalışın

Öğrenci apartları çalışanları kabul ediyor mu emin değilim.O civarda da pek bilmiyorum bi bakmak lazım.
Ev arkadaşı konusunda güvenip aynı eve girebileceğim kimseyi tanımıyorum..bu konuda eve çıkan arkadaşlarımın kötü deneyimlerini çok duydugum için de daha bir korkutucu.
Apartlar çalışanları kabul ediyor da siz rahat edebilir misiniz ?
Sonuçta öğrenci gibi beli bi saatte gir ses yapma ışık açma vs durumları olur bir süre sonra.
Bunları göze alabilir misiniz ?
4000 tl çok yüksek bir maaş değil.
Özel sektörde iseniz iş garantisi de yok.
Kendi bulunduğunuz yere yakın bir iş bulma şansınız ya da aileniz ile beraber taşınma şansınız yok mu ?
Malesef yarı maaş kira ve faturalara gider.
Ya da en azından tek vesait ile gidebileceğiniz daha kötü biryerden daha ucuza ev bulmak olabilir.

Çağlayan tarafı evet uygun ama bu sefer de yol parası eklenecek üzerine, belki 1000 lira altına bulunma şansı olursa o zaman değerlendirilebilir gibi.ama dediğiniz yerelere de bakacağım teşekkür ederim..
bizim evden 1 ev düzecek eşya daha cıkar aslında :) yani nakliye dediğim koltuk-dolap-masa-yatak-halı diğer eşyalar vs..
umarım siz de istediğiniz gibi bir eve çıkabilirsiniz :)
Yazılan yorumlarda verilen rakamlar bana biraz fazla geldi. İsteyen tabii ki yetmiş bine bile döşeyemez evini ama siz yeni gelin değilsiniz ki. Alt tarafı alacağınız ikinci el bir buzdolabı, bir çamaşır makinası,bir süpürge...
Öyle uçuk rakamlar ödemenize gerek yok.
Hatta hemen almanıza da gerek yok. İlk ay biriken çamaşırları annenizde yikarsiniz, ikinci ay maaşı alınca çamaşır makinanizı alırsınız. Ki benim ilk çıktığım öğrenci evinde çamaşır makinam yoktu, biriktirir çamaşırcıda yikatirdim beş liraya :) atla deve değil yani, bir ay makinasız yaşanır aslinda...
Ayrıca yurt apart falan demişler, sakın aklından bile geçirme.
İnsanın kendi evi gibisi var mı ya, Virginia woolf kitabını bile yazmış, kendine ait bir oda diye :)
Hayatında belki ilk ve son defa sadece sana ait bir evin olacak. Tamamen sana ait, istersen misafir agirla, istersen dağınık bırak, istersen on ikide gel, istersen hiç gelme, istersen sevgilin sana yerlessin, istersen arkadaşların gelsin gece yarılarına kadar okey oyna ... Bence genç bir kadın icin kaliteli bir hayat yaşamanın ilk şartı kendine ait bir ev valla. Madem elinde fırsatın var bu fırsatı kullan.
Ama yine bence en mantıklısı su birkaç ay ekonomik perhize gir (hatta umarım korona zamanında harcamadigin paralarını biriktirmissindir) . Neye masraf ediyorsan onu yapma. Eve veriyorsan verme, kıyafet alıyorsan alma.. birkaç ay paranı biriktir ve elindeki toplu parayla hareket et.
Güzel temennin için de teşekkür ederim ☺️

Merhaba maaşınız 4 bine yakınsa rahat geçinebilirsiniz diye tahmin ediyorum...

Kağıthanede gültepe de 1+1 ev fiyatları 800-1000 tl civarı diye biliyorum bir oraya bakın isterseniz...

Kâğıthane çok karisik bir yer ama uygun bir apartman bulursanız sorun yasamazsınız gibi

Kira+fatura+mutfak masrafi 2.000 tl'yi her halukarda gececek, o civarda eli yuzu duzgun bir ev dedigin gibi 1300'den asagi bulunmaz. Esya da yoksa kredi cekmek zorunda kalirsin. Gulbag'da falan da bakma cok kotu o muhitler, ben yillarca esentepe'de oturdum biliyorum yani o tarafi. Bence en iyisi ev arkadasi ya da mumkunse esyali bir ev.

1400 1500 kira diyorsunuz. Aidat ne kadar?
Bos evlere bile cilgin gelen faturalar var bilginiz var mi bilmiyorum.
Bence en az 500 tutar. Yani cep, internet, netflix, su, elektrik, dogalgaz. Parca parca az bile olsa birlesince tutar. Yazin 20 gun tatilde oluyoruz elektrik yine 70 geliyor 😂
Tasinma masraflari ve esya icin kredi de olunca evet ucu ucuna

Ha derseniz ki dogalgazi yakmam battaniyeyle otururum. Internet baglatmam netflix almam... basar karbonhidrati gecistiririm yemegi... olur.
Ama ben bundansa 70 km yolu tercih ederim.

Ben aile evi diyenlerdenim. En azindan piril piril oturursunuz. Kendi evinizde ev piril piril olsun derseniz ya tum haftasonu temizlikle gececek. Ya surekli temizlikci masrafi. Ya bilemedim gerek yok bence :)

Son düzenleme:
Kira 1300 desek, faturalar vs. Rahat 1600 bulur. Ev arkadaşı bulup bir süre o şekilde yaşayabilirsiniz. Ya da öğrenci apartı bulup tek kişilik bir oda tutabilirsiniz. Tek kalacağım diyorsanız maaşınızın yarısı kira+fatura+yemek masraflarına gidecek gerçi ailenizin evinde nasıl bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam paylaşımlı eve çıkardım.
Kesinlikle öğrenci apartı fikrine katılıyorum. Nedense yaygın değil ama benim okudugum sehirde 1000 tl 1+1 full geniş,temiz esyalı ve faturalar dahildi ki cok soğuk bir şehirdi tek yaşamaya kalksan en az 300 doğalgaz. İstanbulda da 1500 e bulunur.Üstelik karma apartti kimse kimseye karışmazdı herkes öğenci olduğu için.
----
Konu sahibi bence apart istemiyorsanız bir süre ev arkadaşıyla kalıp para biriktirin en azından 6 ay.İlk aşamada tek masrafiniz kira olmayacak. Açtırma ücretleri gerçekten çok yüksek.Ben 2017 de 600 tl bayılmıştım. Bir de bunun esyasi var. İkinci el yıkık dökük esyalar tiplu alımda dahi 1000 tlden asagı olmaz.Eve tek çıkıcam diyen insanın 5000 tl birikmişi olması lazım ki ilk 3 ay kendini döndürebilsin.

1400 1500 kira diyorsunuz. Aidat ne kadar?
Bos evlere bile cilgin gelen faturalar var bilginiz var mi bilmiyorum.
Bence en az 500 tutar. Yani cep, internet, netflix, su, elektrik, dogalgaz. Parca parca az bile olsa birlesince tutar. Yazin 20 gun tatilde oluyoruz elektrik yine 70 geliyor 😂
Tasinma masraflari ve esya icin kredi de olunca evet ucu ucuna

Ha derseniz ki dogalgazi yakmam battaniyeyle otururum. Internet baglatmam netflix almam... basar karbonhidrati gecistiririm yemegi... olur.
Ama ben bundansa 70 km yolu tercih ederim.

Apartlar çalışanları kabul ediyor da siz rahat edebilir misiniz ?
Sonuçta öğrenci gibi beli bi saatte gir ses yapma ışık açma vs durumları olur bir süre sonra.
Bunları göze alabilir misiniz ?
4000 tl çok yüksek bir maaş değil.
Özel sektörde iseniz iş garantisi de yok.
Kendi bulunduğunuz yere yakın bir iş bulma şansınız ya da aileniz ile beraber taşınma şansınız yok mu ?
Malesef yarı maaş kira ve faturalara gider.
Ya da en azından tek vesait ile gidebileceğiniz daha kötü biryerden daha ucuza ev bulmak olabilir.
Bu apartına bağlı. Ki zaten apartın mantığı yurt gibi kısıtlı ev gibi konforlu olmamasıdır. Yani bazı apartlar "sadece kadınlar icin" olup gereksiz bir kısıtlama yapıyor. Yurt kafasındalar. Karma apartlarda bu durum yaşanmaz. Öğrencilerin cogunluklu cafelerin fazla olduğu yerlerde bulunur.

Yazan vardır belki okuyamadım ama söyleyeyim ben, bu tarz durumlarda çözüm çok basit aslında alıcaksın eline kağıt kalem yazıcaksın kendi evine çıkmanın artılarını ve eksiklerini sonra oturup kahve eşliğinde bakıcaksın eğer artılar senin için daha baskınsa çıkmalısın kendi evine ha yok değilse kır dizini otur ananın evinde birikim yap 🤣🤣 bundan öte çözüm yok.

Back
X