Tek basina hamilelik

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
35
Merhaba arkadaslar. Biz esimle bebek dusunuyoruz. Baslarda cok cekimserdim ancak artik ben de bebegim olsun istiyorum. Esim zaten cok istiyordu hep.

Sorunum su ki is sebebiyle sehir disina yerlesmek zorundayim bir sure. Bu sure belli degil. Yani evimi birakip baska bir sehre gidecegim. Sonrasinda tayin aldirmak icin ugrasacagiz.

Size sorum su ki ben bu sure icerisinde hamile kalsam tek basima zorlanir miyim. Cok cok istedigim bir is o yuzden isten vazgecemem. Esimin de yanima gelme sansi yok cunku onun gorevi merkezde ankarada sadece. Her haftasonu evime donme sansim var ama hamilelikte dort saat yol her hafta yorar mi. Yada yanimda birisinin olmasina ihtiyac duyar miyim.

Bana bir fikir verin lutfen.

Anlamadım tek basına gıdıp çocuk doğurup bakacak mısın ? İle ne zaman gıdeceksın? Çocuğa kim bakacak ? Ya Görevinden vazgeç ya da dönene kadar çocuk yapma

Yaşınız genç ise biraz ertele yin bence çünkü tek başına pek olmuyor o işler birde hamilelik döneminiz nasıl geçecek bulantı durumlarınız olabilir zorlanırsınız hem iş hemde eşinizin olmayışı.

Anlamadım tek basına gıdıp çocuk doğurup bakacak mısın ? İle ne zaman gıdeceksın? Çocuğa kim bakacak ? Ya Görevinden vazgeç ya da dönene kadar çocuk yapma
Dogum yaptiktan sonra izin alabiliyorum. Bir yil ucretsiz izin. O surede zaten tayin isi hallolur. Ben hamileligin baslarinda zorlanir miyim tek basima onu merak ediyirum.

28 yasindayim. 4 yildir evliyim. Mantigim ertele diyor. Kalbim erteleme. O kadar arada kaldim ki. Bir de karar verirsem ve olmazsq diye korku sardi.

Ilk uc ay ve son uc ay zor oluyo genelde.. once bulantilar sonraki aylarda agirlasiyorsun..

Eğer ciddi hamilelik sorununuz olmazsa hamilelik hastalık gibi değerlendirilmemeli bence. Tek başınıza gayet rahat yaşayabilirsiniz. Tabi keşke şartlar uygun olsa ve eşiniz her anına tanıklık etse ,psikolojik olarak iyi gelir.

Dogum yaptiktan sonra izin alabiliyorum. Bir yil ucretsiz izin. O surede zaten tayin isi hallolur. Ben hamileligin baslarinda zorlanir miyim tek basima onu merak ediyirum.
Tatlım hayalle işe başlama. Belkı cok mıden bulanacak belkı dusuk tehlıken olacak tek basına olmaman ıs yapmaman gerekecek. Belki de cok rahat gıder bılemeyız. Belki o ızın durumunda tayınını halledemeyebılırsın bılemeyız.bence ertelemekten başka çaren YOk

O da geliyor aklima. Esim bebek konusunda cok istekli. Istiyorum ki bu guzel gunlerde hep yanimda olsun. Her anina esim de sahit olsun.

Hamilelik kişiye göre değişir
Ben son 2 haftaya kadar çalıştım ama yanımda çalışan arkadaşım 9 ay yattı sürekli
En iyi kararı siz verirsiniz
Ki hamile kalmadan da nasıl geçeceğini konusunda fikir sahibi olamazsınız

Bence bebek düşünmelisin. Kendi adıma çok zorlamamıştım. Eski eşim yanımdaydı ama olmasa daha tatlı ve sakin geçerdi . Onunla atraksiyonu bol olmuştu. Sadece midem bulandı ve kustum bu kadarını hatırlıyorum.
Ama dediğim gibi tek olsam oh mis gibi yatar uyurdum.

Çalışacağınız iş nasıl bir zorluğu varmı sizi yoracak bir is mı
Muhendisim ben. Muhtemelen proje kontrolu yapacagim. Nadir de olsa arazi isi de olur ama kamu kurumu yani cok zorlayacaklarini zannetmiyorum.

Cok haklisin aslinda. Biraz da bunlari duymak icin ikna edilmek icin actim sanirim konuyu.

Muhendisim ben. Muhtemelen proje kontrolu yapacagim. Nadir de olsa arazi isi de olur ama kamu kurumu yani cok zorlayacaklarini zannetmiyorum.

Kendinize güveniyor mu sunuz ?

Her gebelik aynı değil benim ilk gebeliğim çok zordu ama bu çok güzel geçiyor hiç bulantı yok yorgun da deilim bazı gebelikler var ki yerden kalkamıyor insan sizin bileceğiniz iş kendinize güveniyorsanız geciktirme nin anlamı yok.

28 yasindayim. 4 yildir evliyim. Mantigim ertele diyor. Kalbim erteleme. O kadar arada kaldim ki. Bir de karar verirsem ve olmazsq diye korku sardi.

Ben de 28 yaşında ve 4 yıllık evliyken anne oldum. Evliliğim ilk yılın sonunda oturmuştu. Ama atandım, tayinim çıkmadan da cesaret edemedim. Doğru karar vermişim diyorum. Çünkü 13 ay şehir dışında çalışıp her hafta gelmek (6aydan sonra haftada 2 gün nöbet izni kullanmama rağmen) çok yorucuydu, huzursuz bacak sendromu başladı bende o yorgunluktan. Üzerinden 3 yıl geçti atanmamın, halen daha çok yorulduğumda nükseder. Bir de şansıma eş durumundan gelmeme rağmen uzak ilçeye verdiler, 6-7 ay da bu yüzden erteledim. Yani aynı şeyi iki kere yaşadım desem yalan olmaz. Bence işinizin düzene girmesini bekleyin. Rabbim hayırlısıyla nasip eder zaten.

Tek başına olmaz. İlk 3 ay zaten kusma ile uğraşacaksın. Mutfağa girmek bile istemeyeceksin. Bir de ben mesela 12. Hafta idrar yolu iltihabı oldum tansiyonum düştü, ateşim yükseldi evde, çok pardon ama mal gibi yatıyordum. Kalkınca başım dönüyordu. İş için şehir dışında olan eşim geldi haftasonu hastaneye götürdü. Acilde serum yedim vs. Ateşim 39 a yaklaşmış. Antibiyotik tedavisi görmüştüm. Hamileliğin ne getirip ne götüreceği bilinmiyor. Çok rahat bir hamilelik geçirmeme, doğumumun bu huzurla kolay geçmesine rağmen hamileliği hastalık olarak görmeyen ben bile bazı zorluklar yaşadım. Aşağı yukarı tüm kadınlar desteğe ihtiyaç duyar bu dönemde.
Karnında ilk tekmesini attığında oturup sen mi izleyeceksin onu mesela? Ultrasondan yüzüne sadece sen mi bakacaksın? Ayrı olmak babalık duygusu açısından da negatif etkiler eşini. Yalnız geçirme kesinlikle bu dönemi. Daha bunun lohusalık dönemi var. O zaman zaten dünyanın kaç bucak olduğunu anlıyor insan:) yalnız geçirilmiş bir hamilelik, lohusa depresyonuna sokar da çıkamazsın. Aman diyim.

Kendime guvenemiyorum. Daha dogrusu bilmiyorum. Biraz da korkuyorum. Daha once hic hamile kalmadim. Nasil birsey olduguyla ilgili duyduklarimin otesinde bir tahminim yok. Bir de esim hep yanimda olsun istiyorum. Cocukca gelebilir bekli ama her anina o da sahit olsun istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…