tek başına ikizlere bakmak deli cesareti mi?

coco_cambo

irem derici ağızlı kadın :)
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
2.460
2.493
448
yürek mi yedim yoksa biri tarafından istemsızce gaza mı getırıldım;henüz bilemesem de ikizlere dogduklarında nasıl tek basına bakılır bunun teknıklerını ogrenmek ıstıyorum.kafayı kıracagımdan hıc suphem yok...hayatım boyunca sorumluluk oldu mu,tabanı yağlar kaçardım.evllılıgı bıle nasıl ıdare edıyorum sasırırken bir de ustune tek basına ıkızlere bakma durumu da eklenınce sız degerlı annişkolardan benım uzuuuun uzadıya fıkır almam lazım...

not: annem bana 3 vesaıt uzaklıkta.dogduktan 2 ay sonra en fazla kalabılır.evde 5 kişi eline bakıyor cunku.evımızı kıraya verıp annemın ust katını kıralayıp tasınalım dedık malesef evımıze 40 mılyarlık masrafın taksıtlerını hala odedıgımız ıcın kıraya vermeye kıyamadık...kayınvalıde olayı ıse kızının cocuguna bakıyor.artı ilerde işten ıstıfa edıcem...

sız neler yaptınız yada cevrenızde ıkız annelerı nasıl ıdare edebıldıler.şu acemı anne adayına yorumlarınızı yardırın ...

cocuk buyutmek guzel oldugu kadar bıokadarda zor iş.. benım cocugum yok ama yegen tecrubesıne dayanarak soluyorum.. evet deli cesareti :))

Valla belki biraz zor olur ama Allah yardimciniz olsun. Cok hoş ya.
Allah evlatlarinizi size bagislasin. Esinizle bakarsiniz karşılıklı.
Bi de tüp bebekle mi ikiz gebelik yasiyorsunuz? Yoksa dogal yolla mi?

birkızbiroğlan diye bir blog var canım, orada ikizleri olan bir anne yaşadıklarını yazıyor. Aynı zamanda diğer ikiz annelerinin bloglarınada ulaşabilirsin, ben denk gelip okumuştum, ikizlerine tek başına bakan bir anneyle söyleşi yapmışlardı. Bahsettiğim blog'un sahibi de ikizlerine tek başına bakıyor diye biliyorum.

Valla belki biraz zor olur ama Allah yardimciniz olsun. Cok hoş ya.
Allah evlatlarinizi size bagislasin. Esinizle bakarsiniz karşılıklı.
Bi de tüp bebekle mi ikiz gebelik yasiyorsunuz? Yoksa dogal yolla mi?

sağol cnm benım sana da nasıp olur ınsallah.genetık ıkızler dıyelım.anne bana tarafı ful cekıyor masallah.pıyango da bana vurdu

Şu an oğluyla baş edemeyen bir anne olarak, ikizi asla düşünemiyorum. Şimdi bile baş edemiyorum bitanesiyle. İkiz olsa Bakırköy'ü boylardım

Bakmasina bakarsiniz elbet öyle böyle ama yardimci biri olsa çok çok daha iyi olur hem psikolojik hem fiziksel acidan...

Eşin yardımcı olmazsa çoook zor canım ama bir yönden de eğlenceli olur yaaMesela düşünüyorum, benim kızdan 2 tane olsa canları hiç sıkılmaz,annesini çekip çekip oyuncaklarıyla oynatmaz. İnş. sağlıkla büyüsünler. Ve zor bebek olmasınlar inş. cnm

Bazen yanımdan bir araba geçiyor
Bakıyorum içinde iki tane bebek arabası iki tane puset...
araba tıksa basa dolmuş
eşime diyorum korku arabası gülüşüyoruz..
uzaktan bile ben de bu tesiri bırakıyor
Şimdiden kolaylıklar ve sabır diliyorum size

Allah sağlıkla tamamına erdirsin.
Şimdi bana kızacaksınız ama ııh, yapmayın. Bakılır ama inanın çok zorlanırsınız ve anneliğinize dair ilk anılarınız hep kötü anlar olur.
Daha 14 haftalıkmışsınız maşallah ama hamileliğiniz ilerledikçe bile durumun ciddiyetini anlayacaksınız bence
muhtemelen sezaryen olur doğumunuz, onun sıkıntısı da ayrı.
Emzirme serüveni bir bebek ile bile zorken iki bebek ile süpper eğlenceli olur eminim.
Uykusuzluk, yemekti, kakaydı filan inanın zorlanma ihtimaliniz yüksek.
en azından 1 ay annenizden veya kv nizden nöbetleşe de olsa yanınızda olmalarını isteyin.
Sonra zaten alışırsınız ama cengaverlik yapıp ta kendinizi yıpratmanın manası yok.

Çok yakın arkadaşımın ikizleri var. Söylediğin şey ilk iki sene için gerçekten deli cesareti bence. Onun bebekleri uslu olmasına rağmen 2 bakıcı ve anane birlikte bakıyorlardı. Biraz büyüdükten sonra tek çocuktan daha kolay olduğunu söyleyebilirim. Hem kardeş hem arkadaş oluyorlar, anneye yapışmıyorlar. Şimdi ilkokula başladı bizimkiler, tek bakıcı iki saatliğine geliyor artık. Kreş zamanı geldikten sonra rahatlarsın.

Çalışmadan nasıl idare edeceksiniz? Bir değil iki çocuk masrafı birden olacak. Her şey iki katı. Beni en çok düşündüren işin maddi yönü olur sanırım.

eşim şuanlık ideal baba olacagım edasıyla gezınıyo ama ben evı bıle terkeder dıyorum..
senden yemek temızlık ısteyen yok sen sureklı onlarla yat yedır yeter dıyo.15 gunde bır temızlıkcı cagıracakmış.yemek yapmayı da sımdıden ogrettım...

annemin uykuları kacıyor yavrum sen hayatta bakamazsın gel ust kata dıyor ama ona cesaretım yok.kıraya verıp kıraya cıkıp evım rezıl hale gelıcek bu yuzden bu rıskı goze almadım tasınmıcam dedım..

maddı olarak umrumda degıl acıkcası;eşimin maası da 2000 tl dıyeyım sız benım yerıme travma gecırın.

hayırlı olsuun:)2yaşında düz duavara tırmanabilecek bir çocuk yannda sürprz bir hamilelik birde ikiz olacagını duyunca hamileliği rezalet psikolojiyle geçen yakınm var.maşallah da idare etti biraz annesi yardmcı oldu ama genelde yalnzdı eşi de tınlamıyordu.bi düzene koydu hayatını bir o göğsünü bir diğer göğsünü verdi.önce birini yıkadı snra diğerini.onlar uyurken diğer cocuk ve yemek temzlik.allah yardm ediyor bi şekilde üstesnden gelirsinz inşallah:)

benimde 5 aylik ikizlerim var sadece ilk bir ay yanimda kiz kardesim kaldi sonrasinda hep yalnizdim su ana kadar bir sikinti olmadi biraz planli davranip bir duzene oturtunca cok rahat bakiyorsun hem ne zamana kadar birileri yaninda olacak ki.hic endiselenme cok rahat bakarsin duzenli ve planli davranirsan

Bi akrabamin ikizleri var ve tek başına baktı şu an çocuklar 9 yaşında :)
Onun anlattığı bir anıyı unutamiyorum. Ilk aylarda sürekli emzirirken çocukların yataklarının başına kagit asmis hangisini emzirdiyse oraya çizgi atiyormus karistirmamak için. Ama bi gece yorgunluktan listeye çizgi atmayı unutmuş bi tanesini emzirmeye başlamış ama çocukların ikisi de deli gibi agliyormus sonradan farketmis emzirdigi çocuğu tekrar emzirmeye calisiyormus garibim karnı doydugu için zorlanmaktan agliyormus diğeri de açlıktan :) bi daha hata yapmamış. Sonradan ikisi oyun oynadığı için rahat etti

kahkaha attım ben de fecı dalgınım kesınlıkle bırı ac kalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…