Merhaba,
Ben 35 haftalık hamileyim ikizlerime. Yakında gelecekler. 4 ay ücretsiz izinde olacağım ama sonra işe dönmem gerekiyor. Anneanne ve babaanne yurtdışında ve bakamayacaklar. Tek başımayım. Ben doğumdan itibaren yatılı bakıcı istiyorum ama eşim istemiyor. O gündüzlü bakıcı istiyor. Çok endişeliyim. Sorularım şunlar:
- 3 ay kendim bakıp, 4.ayda bakıcı tutsam. 5.ayda da işe başlasam sizce nasıl olur? Bu arada eşim ne kadar zorlandığımızı -görüp bana hak verir belki diyorum.
- Yatılı bakıcı mı gündüzlü mü?
- Türk bakıcıya sgk yapmak gerek, yabancıya da çalışma izni yapmak gerek. Bu ikisi aynı masraf gibi. Türk mü, yabancı mı daha iyi?
- Yabancı bir bakıcı 2 çocuk için 1000 dolar istedi sadece çocuklara bakacak ve temizlik vs yapmayacak. Bana pahalı geldi. Bir başka yabancı bakıcı 1400 TL istiyor. Bu arkadaş deneyimsiz ama, zamanla öğrenir ve benim sözümü daha iyi dinler diye düşünüyorum. Deneyimliler kendi bildiğini okur gibime geliyor.
- Bebekleri her 2 saatte bir emzirmek gerektiğini duydum. Bu tempoda işe dönmek çok zor görünüyor. Günde kaç kez emziriyorsunuz. Kaçıncı ayında bu sıklık azalır? Biberona alışırlarsa emzirmeden kesilirler diye korkuyorum. Ama bir noktada işe dönmek zorundayım, masraflarla başa çıkabilmek için.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun! :)