• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek başına kültür turlarına katılan var mııı

Selam,

Tek başına tatille ilgili sorum, derdim.

Tüm yakın arkadaşlarım ya nişanlı ya evli ya da sevgilisi var. Mecburen bu sene de tek gidicem, tek başıma eğlenebiliyorum, sıkılmıyorum ama ama ama kendimi tuhaf hissediyorum. Aileme tek gidiyorum diyemeyeceğim için yalan söylüyorum, iş arkadaşlarıma tek gittim desem bi garipseyecekler bi yıkık gibi bakacaklar diye yalan söylüyorum. (hiç arkadaşın yok mu vs diye laf edecekler ve kendimi kötü hissedeceğim hiç gerek yok.) siz kötü hissediyor musunuz??

İkinci sorum tek başına yürüyüş, kültür turlarına katıldınız mı? Nasıl geçiyor tek başına, sıkıcı oluyor mu, eğlenebiliyor musunuz :/
Ailen engel olmuyorsa katıl tabi ki. Bu hayatta ne yasarsam yanına o kar kalıyor

20li yaşların ortasında Kapadokya ve Karadeniz turuna katılmıştım, yaş ortalaması bazen büyük oluyor ve arkadaş grubuyla gelenler oluyor. İlk otobüse binince çok garip gelmişti, benim yaşıtım 1 kişi vardı, pişman olmuştum ama yarım saat sonra kaynaştık. Özellikle benden 15 20 yaş büyük ablaların o rahatlığı, futursuzca sohbetleri karşısında çok şaşırmıştım ve muhteşem eğlenceliydi. Ben Kasım kasım kasılırken onlar uçan kuşa bile laf atıp son dakikaya kadar eğlendiler

Aynı düşünceleri ben de paylaşıyorum. Konudaki cevapları takipteyim... Birde tek başına yurt dışına çıkmak mantıksız bir hareket mi onu da merak ediyorum...
Ben işim nedeniyle bir kaç ülke gezdim, İstanbul'da tek başınıza dışarıya çıkıyorsanız Avrupa şehirlerinde çok daha rahat çıkarsınız. sadece ucuz diye şehir dışı otelleri tercih etmeyin, 2. Sınıf şehir merkezine yakın otel tercih edin, ulaşım çok daha kolay oluyor. Turlara katılın, buralarda çok iyi arkadaş edinebilirsiniz ve daha iyi gezersiniz. Böyle turlarda hiç bekar Türk erkeği görmedim, kadın oluyor ve muhteşem eğlenceli

Ben işim nedeniyle bir kaç ülke gezdim, İstanbul'da tek başınıza dışarıya çıkıyorsanız Avrupa şehirlerinde çok daha rahat çıkarsınız. sadece ucuz diye şehir dışı otelleri tercih etmeyin, 2. Sınıf şehir merkezine yakın otel tercih edin, ulaşım çok daha kolay oluyor. Turlara katılın, buralarda çok iyi arkadaş edinebilirsiniz ve daha iyi gezersiniz. Böyle turlarda hiç bekar Türk erkeği görmedim, kadın oluyor ve muhteşem eğlenceli
Aşımı olduktan sonra sene bitmeden çıkmak istiyorum yurt dışına. O zaman geldiğinde sizden özelden tavsiye alabilir miyim bu konuda? :)

Aşımı olduktan sonra sene bitmeden çıkmak istiyorum yurt dışına. O zaman geldiğinde sizden özelden tavsiye alabilir miyim bu konuda? :)
İtalya, Fransa ve İspanya sanki Türkiye, çok kazık ve kalabalık. Portekiz, Hollanda, Çekya muhteşem, en kötüsü Fransa ve İtalya... istediğin zaman yazabilirsin anlatırım

Defalarca yalnız tatil de yaptım, yalnız bir kaç günlük turlara da katıldım. Çok keyifli oluyor, kafaca ve ruhen daha da çok dinleniyorsunuz ve hiç abartısız kendinizi sevdiğinizi filan hissediyorsunuz 😊. Açık konuşmak gerekirse tek sorun, etrafınızda çok tatlı ve mutlu bir çift ya da çekirdek aile varsa hafiften hüzün yapması. Tabii tam tersi de oluyor, orman kaçkını kocaların tatili burnundan getirilmiş eşlerine bakıp ohh bee ne rahatım, canım kendim dediğiniz de oluyor 😁. Ha bir de tek kişilik oda az bulunuyor hatta özellikle yok gibi ve çift kişilik para ödüyorsunuz. Pandemi bitsin inşAllah güzel tur ve tatillere çıkmak istiyorum yeniden ben de. Ülke dışına ise yalnız gitmeyi tercih etmiyorum açıkçası. Yani belki yine bir turla filan olabilir ama tek başına yabancı bir ülke!... I ıhh tedirgin edici bence gerçekçi olunmalı bu konuda biraz :KK43:

Defalarca yalnız tatil de yaptım, yalnız bir kaç günlük turlara da katıldım. Çok keyifli oluyor, kafaca ve ruhen daha da çok dinleniyorsunuz ve hiç abartısız kendinizi sevdiğinizi filan hissediyorsunuz 😊. Açık konuşmak gerekirse tek sorun, etrafınızda çok tatlı ve mutlu bir çift ya da çekirdek aile varsa hafiften hüzün yapması. Tabii tam tersi de oluyor, orman kaçkını kocaların tatili burnundan getirilmiş eşlerine bakıp ohh bee ne rahatım, canım kendim dediğiniz de oluyor 😁. Ha bir de tek kişilik oda az bulunuyor hatta özellikle yok gibi ve çift kişilik para ödüyorsunuz. Pandemi bitsin inşAllah güzel tur ve tatillere çıkmak istiyorum yeniden ben de. Ülke dışına ise yalnız gitmeyi tercih etmiyorum açıkçası. Yani belki yine bir turla filan olabilir ama tek başına yabancı bir ülke!... I ıhh tedirgin edici bence gerçekçi olunmalı bu konuda biraz :KK43:
Aksine yurt dışı daha zevkli, daha konforlu. çift olarak gelen sayılı, yalnız erkekler zaten uçaktan inince kayıp oluyorlar, turlara katılanlar kadınlar oluyor ve kendim dışında öyle kasıntı tiplerle hiç karşılaşmadım.

Aksine yurt dışı daha zevkli, daha konforlu. çift olarak gelen sayılı, yalnız erkekler zaten uçaktan inince kayıp oluyorlar, turlara katılanlar kadınlar oluyor ve kendim dışında öyle kasıntı tiplerle hiç karşılaşmadım.
Turla gidilebilir dedim ben de zaten. Turdakilerden bir zarar gelmez elbette bunu düşünmedim bile. Tur haricinde tek başına yurt dışı (daha önce gitmediyseniz, acemisiyseniz, dilini çok iyi bilmiyorsanız, vs vs) bana güvenli gelmiyor. Organ mafyasından manyağına bir sürü tehlike var ve kaybolup bulunamayan sayısız insan var. Tüm bunlar yabancı bir ülkede daha tehdit edici gibi geliyor bana. Ne bileyim işte ülkem ülkem canım ülkem. Biraz da bu konularda olumsuz anıları olan yakınlarım oldu. O yüzden de ihtimaller kuvvetli geliyor belki . Yine de açıklama için teşekkürler Hoppa

Kız arkadaşlarımla bi tatilde tek başına tatile gelen r kadın görmüştük; ne kadar özgür mutlu huzurlu r tatil geçirdi; onu görüp çol heveslenmiştim tek başına tatile ama eşimle tanışınca kısmet olmadı. Kesinlikle yapacağım; ayrıca bence kendi kendine yeten insan özgüveni harika birşey niye toplum baskısından çekiniuorsunuz, övüne övüne söyleyebilirsiniz.

Hiç gitmedim ama gitmeyi çok isterdim ya.
İnsanlardan soğudum çok.
Şöyle de bir gerçek var. Yalnızlık bağımlılık yapıyor galiba.
Uzaklaştıkça uzaklaşasın görmedikçe görmeyesin geliyor sanki.
Yine de şöyle kafa dengi bir arkadaş olsa fena olmaz gibi.
Tabi arkadaş bulunuyor da kafa dengi bulmak zor

Ya gerçekten sosyal medyadan flört ya da erkek arkadaş vs bulmak kolay da, kadın arkadaş bulmak ne zor. illa çevrendeki kısır muhabbetlere sırf konfor alanından çıkmamak için sabrediyorsun.
Kadınların sosyal çevresizlikten ya da ait hissetmediği sosyal çevreden dolayı bu kadar ilişki odaklı olduklarını düşünüyorum bazen. Halbuki kızkardeşlik harikadır. Bu konuya eğilmek lazım.

Benim bi tanıdığım tek başına yaptığı yurtdışı turunda hayatının aşkıyla tanıştı, adam memur kadın da öğretmendi ve hayattaki en büyük zevkleri dünyayı gezmek. Şuan evliler ve en son konuştuğumuzda adam 30 yaşında 21 ülke gördüğünü anlatıyordu, bu anlamda en çok özendiğim insanlar olabilirler. Bu arada o bütün seyahatleri tek başına ve turlarla yapıyordu, yalnız olmanın inanılmaz bi avantaj olduğunu çok güzel insanlarla tanıştığını anlatırdı, yanında birileri olmadığı için hep farklı insanlarla sohbet edebildiğini muhabbet sardıysa saatlerce dostane takılabildiklerini söylerdi , son ülkeleri eşiyle beraber gezdiler tabi bunun da ayrı güzel olduğunu söyler.

Bence tek başına denemelisin. Yalnız olsam denerdim.

Ya gerçekten sosyal medyadan flört ya da erkek arkadaş vs bulmak kolay da, kadın arkadaş bulmak ne zor. illa çevrendeki kısır muhabbetlere sırf konfor alanından çıkmamak için sabrediyorsun.
Kadınların sosyal çevresizlikten ya da ait hissetmediği sosyal çevreden dolayı bu kadar ilişki odaklı olduklarını düşünüyorum bazen. Halbuki kızkardeşlik harikadır. Bu konuya eğilmek lazım.
Artık girdiğim bir ortam da çok kolay arkadaş bulabiliyorum, bu biraz yaş ile alakalı sanırım. Çok kesin cümleler kurmadan, fazla nasihat ve ben odaklı davranmadan güzel sohbet edilebiliyor.

Artık girdiğim bir ortam da çok kolay arkadaş bulabiliyorum, bu biraz yaş ile alakalı sanırım. Çok kesin cümleler kurmadan, fazla nasihat ve ben odaklı davranmadan güzel sohbet edilebiliyor.
Evet sohbet etmelik arkadaş vs bulmak tabi daha rahat ama bir yaştan sonra aktivite arkadaşı bulmak zor oluyor.
Ne bileyim mesela bisiklet sürelim istiyorsun, çoğunu da anlayabiliyorum çoluk çocuk tabi. Kendin gibi birini sosyal medyada daha kolay bulursun aslında ama o da sadece tanışılan platformda kalıyor.

Evet sohbet etmelik arkadaş vs bulmak tabi daha rahat ama bir yaştan sonra aktivite arkadaşı bulmak zor oluyor.
Ne bileyim mesela bisiklet sürelim istiyorsun, çoğunu da anlayabiliyorum çoluk çocuk tabi. Kendin gibi birini sosyal medyada daha kolay bulursun aslında ama o da sadece tanışılan platformda kalıyor.
Bu konuda haklısınız, bu olayı başlatmak mesele bir kere, var olan bir olaya dahil olabilmek, içinde yer alabilmek daha kolay.

Şans biraz da şu anda en yakın arkadaşlarımdan biri ile Ege Akdeniz turu, diğeri ile Balkan turunda tanıştım. Başka bi grubum drama kursu , bı başka grubum kkdaki kitap konusu vs vs . Şeye de bakabilirsiniz reklam olmasın diye isim veremiyorum. Özellikle İstanbul'da çok aktif etkinlik uygulaması var istediğin etkinlik türüne göre gruba katılabiliyor dün, Corona sonrası bakabilirsiniz

Ben oğlumla gezmeyi düşünüyorum şuan 8 yaşında pandemi olmasa gezibelilir uyum sağlar yorgunluğa artık diye düşünüyorum oda tek gezme sayılır arkadasim esim olmadan ama ben zevk alırım tamamen tek gidemem ama sıkılırım kucağımda çocuğumla bebekte olsa gezmek zevk veriyor onunla konuşuyorum ya bakıp gülüyorum vs tek ciksss işimi görüp donerim tek başıma bı kafeye gitmem çocuğumla giderim ama oda şöyle oluştu eşim işte oğlum küçük evdeyiz komşu arkadas hadi çıkalim desem kocam kizar ışım var ben eltimle gidicem diyolardi aldım oğlumu çıktım nereye gitmek istiyorsam ikimiz gittik baktım zevkli devem ettim yoksa depresyon kapidaydi yalnızlıktan. Tek giymek olarak halamın kızı tek giderdi eşiyle turda tanıştı girişken biriysen tura katılan birileri de sana arkadas olabilir neden olmasın

Selam,

Tek başına tatille ilgili sorum, derdim.

Tüm yakın arkadaşlarım ya nişanlı ya evli ya da sevgilisi var. Mecburen bu sene de tek gidicem, tek başıma eğlenebiliyorum, sıkılmıyorum ama ama ama kendimi tuhaf hissediyorum. Aileme tek gidiyorum diyemeyeceğim için yalan söylüyorum, iş arkadaşlarıma tek gittim desem bi garipseyecekler bi yıkık gibi bakacaklar diye yalan söylüyorum. (hiç arkadaşın yok mu vs diye laf edecekler ve kendimi kötü hissedeceğim hiç gerek yok.) siz kötü hissediyor musunuz??

İkinci sorum tek başına yürüyüş, kültür turlarına katıldınız mı? Nasıl geçiyor tek başına, sıkıcı oluyor mu, eğlenebiliyor musunuz :/
Benim pek fazla.zamanim olmadi işden güçten ama tanidigim bir kiz var. Tek başina konserlere gidiyor, yuruyuse, restoranlara gidiyor. Resimlerini atiyor yani senin gibi gizlemiyor. Hepimiz kimseye bağli olmadan bir bireyiz nedencyanimizda biri olmayinca kendimizi deyersizleştiriyoruz? Gidib dolaşin gezin. Ailenize de.yalniz gidiyorum diyin, arkadaşlariniza da. Benim o kiza aşiri saygim var sirf bu yuzden. Kendine yetmeyi bilen insan çok gucludur. Tamamlanmak için illa birine ihtiyacin yok

Deniz tatillerinde kimse yanında orada tanıştığı birini istemez şahsen ben de arkadaşımla gitsem istemem.
Ben sıkıntıdan ikinci günden sonra animatörlerle vakit geçirmiştim 😂

Back
X