Tek başına tartışmak

Dırdır yaptığım için değil işine gelmediği için uyuyor olmasını konunun sonundaki nottan anlamış olmamızı beklerdim. Ki hiçbir zaman dırdır yapan bir tip olmadım, nişanlım benden daha çok konuşur. İşine gelirse.
Zaten gerilmişsin belli sen de git bi yüzünü yıka uyu,ilişkinin dinamiğini tam olarak bilmeyenlere de enerjini tüketme bende dahil. Ben can sıkıntısından ya da bi başkası tamamen öyle anladıgından bi yorum yapar daha çok gerilirsin. Şimdi konuyu bilmiyoruz,kim haklı kim haksız fikrimiz yok ,mesajlardan kaçmak için uyudugunu söyleyen bi adam var,burdan bakınca bana dırdır gibi geldi,sen değil diyorsun bilemedim. Yarın onun seni aramasını yahut mevzuyu onun açmasını bekle,o açmadığı sürece bekle bence,tekrar uzun ve gereksiz konuşuyor durumuna düşme. Ben böyle yapıyorum

Canini sıkma o nasıl hareket ediyorsa sende ona öyle davran kafana çok fazla takma kendini yipratmaki iliskinizde yıpranmasin oda seninle tartisinca ayni hareketi ona yap bakalım hoşuna gidiyor mu güzel oluyor mu
Beni anlasın diye bende sana lanlı kabaca konuşucam, birine sinirlendiğimde yanımda senin olduğunu önemsemeden o kişiye küfür edicem o zaman anlarsın beni dedim sen bir kız olarak yakıştırıyor musun kendine dedi. Bahanesi her zaman hazırdır.

Zaten gerilmişsin belli sen de git bi yüzünü yıka uyu,ilişkinin dinamiğini tam olarak bilmeyenlere de enerjini tüketme bende dahil. Ben can sıkıntısından ya da bi başkası tamamen öyle anladıgından bi yorum yapar daha çok gerilirsin. Şimdi konuyu bilmiyoruz,kim haklı kim haksız fikrimiz yok ,mesajlardan kaçmak için uyudugunu söyleyen bi adam var,burdan bakınca bana dırdır gibi geldi,sen değil diyorsun bilemedim. Yarın onun seni aramasını yahut mevzuyu onun açmasını bekle,o açmadığı sürece bekle bence,tekrar uzun ve gereksiz konuşuyor durumuna düşme. Ben böyle yapıyorum
Evet buradaki insanlar sadece bu konuya göre yorum yapacağı için dırdırcı bir tip olarak algılanabilirim haklısınız

İletişim önemli tabi ki susup içinize atın demiyorum bu iyi bir şey değil. Ama sinir harbiyle patlamak da iyi değil. En mantıklısı biraz sakinleştikten sonra karşılıklı konuşmak oluyor. Ben erkek arkadaşımla tartıştığımda ya ben ortamı terk ediyorum ya da o ediyor. 1-2 saat sonra sakinleştiğimizde daha verimli konuşup anlaşabiliyoruz. Öteki türlü o sinir haliyle herkes içini püskürterek boşaltıyor, geri dönüşü olmayan sözler sarf ediliyor, iki kat daha kırıcı oluyor.

İletişim önemli tabi ki susup içinize atın demiyorum bu iyi bir şey değil. Ama sinir harbiyle patlamak da iyi değil. En mantıklısı biraz sakinleştikten sonra karşılıklı konuşmak oluyor. Ben erkek arkadaşımla tartıştığımda ya ben ortamı terk ediyorum ya da o ediyor. 1-2 saat sonra sakinleştiğimizde daha verimli konuşup anlaşabiliyoruz. Öteki türlü o sinir haliyle herkes içini püskürterek boşaltıyor, geri dönüşü olmayan sözler sarf ediliyor, iki kat daha kırıcı oluyor.
Gerek duyulduğunda uzaklaşılmalı evet ama konuyu yarıda kesip uzaklaşmak her zaman doğru bir seçenek değil benim için.
Ben sadece bir konuda çok rahatsız olduğumu soyluyordum kendimi tam ifade edemeden uyudu. Ben sakinleştim mi hayır 2ye katlandı hem beni kırdı hemde kırgınlığımı yok sayarak rahatça uyudu.
İkimizinde olayın üzerine bir kaç saat konuşmama sakinleşme kararı aldığımız günler de oldu. Ama bu istek karşılıklıydı. ikimizde susmak iştemiştik. Şuan ben kendimi ifade edip rahatlamak istiyorum, o ise yine uzaklaşmak sakinleşmek istedi ve uzaklaştı beni önemsemeden.

Nişanlıyken sevgiliyken okusam kız haklı ya derdim.Evliyim geriye bakıyorum da çocuklukmuş çoğu tartışma.

Tartışmak yerine daha çok sevdiğimi söyleseydim.Kırgın uyuyakalacağına söylediğim güzel bişeyin mutluluğuyla uyusaydı keşke.Eşim de bana yaptı ama değmezdi emin ol

Nişanlıyken sevgiliyken okusam kız haklı ya derdim.Evliyim geriye bakıyorum da çocuklukmuş çoğu tartışma.

Tartışmak yerine daha çok sevdiğimi söyleseydim.Kırgın uyuyakalacağına söylediğim güzel bişeyin mutluluğuyla uyusaydı keşke.Eşim de bana yaptı ama değmezdi emin ol
Bende huzurlu olmak huzur vermek istiyorum dargın uyumayı bende sevmiyorum ama nişanlılık dönemi biraz farklı birşey sanırım ya da ben mi böyle oldum. Sorunların üzerine gidiyorum çünkü ilerisini düşünüyorum evlenince mutsuz olursam, sorunlar düzelmezse gibi korkular. Bu korkuları hissettikçe konuşmak istiyorum. Ya aslında konuşarak biraz rahatlamak istiyorum çünkü kafamda ki ilerde mutsuz olurmuyum gibi saplantılı sorular beni huzursuz ediyor.

Nişanlım tartıştığımız zaman sanırım uzatmamak için uyuyor. Mesaj atıyorum görmüyor beni daha çok çıldırtıyor. Sinir olduğumla kalıyorum.
Sabah işe gidicek, geç uyursam uyanamam cevap verirsem uzatacak geçe kalıcam en iyisi uyuyor numarası yapayım diyor kendince. Biliyorum.
Kırgınım, üzgünüm tartışmak istiyorum bişeyleri içimden atmak istiyorum ama uyuyor tartışmıyor ve ben bütün gece içimden atamadığım sinirimle kendimi yiyorum. O ise pireler uçuşarak uyuyor.
Oh ne rahat.:bicak:
1 saat önce gereksiz bir konudan tartıştık. Tartışma esnasında birşeylerden şikayet ediyorum, bana 23.05 te uyuyorum ben yarın seni uyandırırım dedi. 23.06 da hala şikayetlerime devam ediyordum ve uyuyorum dedikten sonraki mesajlara bakmadı. 1 dakika uyudun bende inandım sanki. Mesajı üstten okuyordur diye uyumuş numarasını yarıda kessin de mesajlarıma cevap vermesi onun en çok kızacağı tarzda şeyler de söylüyorum. tık yok. Kendi kendime konuşuyorum.
Şaka gibi ya. Umrunda değil ya kırıldım, üzüldüm hiiiç.

Not: Ben birşeylere kızdıysam ve tartışma çıktıysa o zaman uyuyorum der.
Kendi birşeye kızdıysa sabaha kadar da olsa uzatır. Tam bir bencillik değil mi bu?
Genelde yatmadan once mi tartismak gelir icinizden? Anlatiminiza bakilirsa bircok kez yasamissiniz bu durumu. Yatmadan once tartismak huy mu oldu. Erkek arkadasiniz da bundan bunaldi mi acaba. Cunku her konu her saatte konusulmaz. Yeri ve zamani vardir. Gerileceginiz bir mevzuyu geceye saklamak dogru degil bence..

Bende huzurlu olmak huzur vermek istiyorum dargın uyumayı bende sevmiyorum ama nişanlılık dönemi biraz farklı birşey sanırım ya da ben mi böyle oldum. Sorunların üzerine gidiyorum çünkü ilerisini düşünüyorum evlenince mutsuz olursam, sorunlar düzelmezse gibi korkular. Bu korkuları hissettikçe konuşmak istiyorum. Ya aslında konuşarak biraz rahatlamak istiyorum çünkü kafamda ki ilerde mutsuz olurmuyum gibi saplantılı sorular beni huzursuz ediyor.

Çoğu zaman oluyor ama telefon sorun üretici bence.İnsanın hislerini anlatmaya oradaki emojiler yetmiyor.Yüzyüze görüştüğünde anlatabilirsin.

Bir de ne kadar irdelersen irdele evlenince farklı yönlerini görüyor insan.Tabi ki kafandaki soru işaretlerini gider ama bezdirme.

İşe uykusuz gitmek zor düşünsene.morali bozuk uykusuz.Sen de çalışıyorsan senin için de aynısı.Çalışmasan da mutsuzluk seni etkiler.

Belki aklındaki konuların çok önemli-önemli-kayda değer vs gibi tasnif edersen her konuda da tabiri caizse arıza çıkarmamış olursun

Allah tamamına erdirsin birlikteliğinizi

Genelde yatmadan once mi tartismak gelir icinizden? Anlatiminiza bakilirsa bircok kez yasamissiniz bu durumu. Yatmadan once tartismak huy mu oldu. Erkek arkadasiniz da bundan bunaldi mi acaba. Cunku her konu her saatte konusulmaz. Yeri ve zamani vardir. Gerileceginiz bir mevzuyu geceye saklamak dogru degil bence..
Gün içinde çok konuşamıyoruz akşamları müsait oluyoruz. O yüzden oyle denk gelmiştir. Gün içinde bir tartışma çıktıysa, kendi suçluysa ve ben sinirliysem uyuyacağım bahanesini de kullanamıyorsa, alakasız espiriler yapar yumuşatmaya çalışır ama sinirliyken karışımda gülmesi beni daha çok sinirlendirir.
Hatasını anladığını bana hissettirecek cümleler kursa özür dilese affedicem ama espiri yaparak beni ciddiye almadıgını düşünüyorum ve daha cok sinirleniyorum

Çoğu zaman oluyor ama telefon sorun üretici bence.İnsanın hislerini anlatmaya oradaki emojiler yetmiyor.Yüzyüze görüştüğünde anlatabilirsin.

Bir de ne kadar irdelersen irdele evlenince farklı yönlerini görüyor insan.Tabi ki kafandaki soru işaretlerini gider ama bezdirme.

İşe uykusuz gitmek zor düşünsene.morali bozuk uykusuz.Sen de çalışıyorsan senin için de aynısı.Çalışmasan da mutsuzluk seni etkiler.

Belki aklındaki konuların çok önemli-önemli-kayda değer vs gibi tasnif edersen her konuda da tabiri caizse arıza çıkarmamış olursun

Allah tamamına erdirsin birlikteliğinizi
Farklı şehirlerdeyiz ve telefonda bir türlü anlaşamıyoruz doğrudur. Bunun konusu aramızda daha once geçmişti nişanlımla. yan yanayken sorunsuz bir çiftken uzaklaşınca bir haller oluyor. Tartışmaların bir kısmının uzaklık ve telefonun etkisiyle oluyor diye düşünüyorum ama karakter çatışmasını da es geçemiycem malesef. En aza indirgemeye çalışacağız artık, beyimiz uyumaz da iletişim kurabilirsek :KK51:
Amin, teşekkür ederim güzel dileğiniz için :)

Normalde olması gereken iki taraf sakinleşir sonra konuşulur sorun neyse çözülür. Siz üzerine gitmişsiniz oda her defasında uyuyorum bahanesine sığınmış .
O sinirlendiğinde siz de aynı tepkiyi verin uyuyorum sonra konuşalım deyip kısa kesin bakalım ne tepki verecek.

Normalde olması gereken iki taraf sakinleşir sonra konuşulur sorun neyse çözülür. Siz üzerine gitmişsiniz oda her defasında uyuyorum bahanesine sığınmış .
O sinirlendiğinde siz de aynı tepkiyi verin uyuyorum sonra konuşalım deyip kısa kesin bakalım ne tepki verecek.
O sinirliyken ben onun mesajına 1 dakika geç veremem ard arda 50 tane mesaj 50 cevapsız aramalar neler neler. Bir kere telefonumu kapattım uyudum ertesi gün açtım birdaha telefonu kapatırsam annemi arayacağını söyledi. Bu defalık aramadım küçücük olay büyüsün duyulsun istemedim dedi.
kendi sinirlenince bunları yaparken ben sinirli olduğumda uyuyor. Sinir olduğum şey de bu zaten

O sinirliyken ben onun mesajına 1 dakika geç veremem ard arda 50 tane mesaj 50 cevapsız aramalar neler neler. Bir kere telefonumu kapattım uyudum ertesi gün açtım birdaha telefonu kapatırsam annemi arayacağını söyledi. Bu defalık aramadım küçücük olay büyüsün duyulsun istemedim dedi.
kendi sinirlenince bunları yaparken ben sinirli olduğumda uyuyor. Sinir olduğum şey de bu zaten
oo hiç çekilmez o ne öyle çocuk gibi tehdit ediyor bir de.

Nisanlinizi tebrik ediyorum, olgun bir insan belliki.
Siz ise... Ne desem...
Herneyse, ne desem boş, zira yaşınız beş buçuk falan galiba.
Bu arada bencil gormek isterseniz aynaya bakin efendim.
Bence tartışmak istediğiniz için ve nişanlınızda tartışmak istemediği için öyle davranıyor.Ayrıca telefondan kavga etmek mesalaşarak tartışmak bana saçma geliyor.Bir sorununuz varsa yüz yüzeyken konuşursunuz,ona göre davranırsınız.Sevgilim bana da tartışma mesaları atıp benden cevap beklese bende uyuyor numarası yapardım.Akıllı adammış:)

Bence tartışmak istediğiniz için ve nişanlınızda tartışmak istemediği için öyle davranıyor.Ayrıca telefondan kavga etmek mesalaşarak tartışmak bana saçma geliyor.Bir sorununuz varsa yüz yüzeyken konuşursunuz,ona göre davranırsınız.Sevgilim bana da tartışma mesaları atıp benden cevap beklese bende uyuyor numarası yapardım.Akıllı adammış:)
Farklı şehirlerdeyiz bu bir
Once normal bir konu hakkında mesajlasıyorduk tartısma cıkmaya basladı bu iki
Sonrasında aradım konu daha da büyüdü kapattık ve mesajla uyuyacagını soyledı bu da üc olsun bakalım konum uzaktan cok farklı algılandı sanırım detay vermediğimden olabilir neyse:)

O zaman sizde aynısını yapın.Tartışmak yerine uyuyun veya annesini arayın.Bence mumkunse sorunuzu telefonda cözmeye kalkmayın,erkekler kadınlar gıbı değil çünkü.Olayları bizim önemsediğimiz boyutta önemsemiyorlar.Birkaç sefer olduysa dır dır gıbı geliyordur.

Farklı şehirlerdeyiz bu bir
Once normal bir konu hakkında mesajlasıyorduk tartısma cıkmaya basladı bu iki
Sonrasında aradım konu daha da büyüdü kapattık ve mesajla uyuyacagını soyledı bu da üc olsun bakalım konum uzaktan cok farklı algılandı sanırım detay vermediğimden olabilir neyse:)
Uzun mesafe ilişkilerinde böyle şeyler doğaldır.Benım 5 yıl sürmüştü dayanamadım.Empati yaptırtmayı öğretin.Erkek cocuk gibi yahu.

O zaman sizde aynısını yapın.Tartışmak yerine uyuyun veya annesini arayın.Bence mumkunse sorunuzu telefonda cözmeye kalkmayın,erkekler kadınlar gıbı değil çünkü.Olayları bizim önemsediğimiz boyutta önemsemiyorlar.Birkaç sefer olduysa dır dır gıbı geliyordur.
Empati yapınca anlıyor aslında. En azından en sonunda evet haklısın diyor. Ama her zaman yaptıklarının aynısını yapamıyorum ki. Son birkaç gündür ilgilenemedim onunla evet o konuda hak veriyorum ve hak verdigimi ilgilenemedigimi kendisine de gerekçesiyle beraber soyledim.
Kaç gündür ne arayıp sordugun var hep ben mi olucam düşünen? Aramıyosan arama lan
cümlesine göre dusunurmusunuz konuyu. Normal mi şimdi bu konuşma tarzı? Takıyorum işte ben

Back
X