Tek başına taşınmak :(

selopi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
641
1.115
63
37
Merhaba kızlar forumda yeniyim yani uzun zamandır takip ediyorum ama yeni üye oldum. 1 senelik evliyim ve hayatımda ilk kez taşınacağım. Ne yazık ki hem kendi ailemden hemde eşimin ailesinden uzakta yaşıyoruz ve bize taşınırken yardıma gelebilecek durumda değiller. Bildiğiniz bir nakliye firması var mı Kocaeli'de.Eşyalarım da yeni nasıl bir yol izlemem gerekli zarar görmemeleri için? Tecrübelirinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)

Çok zor bu kış günü bende taşındım bizimde kimsemiz yoktu.kırılanlari gazete kağıdına sarıp kutuya yerleştir. Bol gazete bol kutu bol bant al

Merhaba kızlar forumda yeniyim yani uzun zamandır takip ediyorum ama yeni üye oldum. 1 senelik evliyim ve hayatımda ilk kez taşınacağım. Ne yazık ki hem kendi ailemden hemde eşimin ailesinden uzakta yaşıyoruz ve bize taşınırken yardıma gelebilecek durumda değiller. Bildiğiniz bir nakliye firması var mı Kocaeli'de.Eşyalarım da yeni nasıl bir yol izlemem gerekli zarar görmemeleri için? Tecrübelirinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)

valla bende ilk defa taşındım hem daha iyi tecrübe oluyor insanda. büyük kalın siyah poşetler olur bimilyoncular da satılıyor onlara koymuştum yorganı falan, mutfak eşyalarını kutulara koymuştum gazatelere sarıp, ama bir ay öncesinden ufaktan başlamıştım, yorucu ama kendime güvenim geldi korkmuyorum artık :))

Taşınma işi tamamen piyango.. internetten bulduğum firma folyolarla koltukları sarıp sarmaladı en ufak bi zarar gelmedi de güvendiğim firma eski püskü şeylerle taşıdı mesela.. ne bileyim iyice sor nasıl taşıdıklarını her şeyi peşin peşin konuş.. toplarken iyi de yeni eve taşırken atıp gidiyor %90'ı..

bir şey olmaz gözünüzde büyütmeyin

benim eşim tek başına ben 6 aylık hamile iken bizi taşıdı

tabak çanak koliledi

geri kalanlar hurçlara, bavullara

büyük eşyaları da adamlar

sabah beni işe bıraktı eve döndü taşındı yerleşti

akşam da işten alıp yeni eve götürdü

Çok zamanım yok ne yazıkki taşınmak için 1 hafta 10 gün falan var. Mesela koltuklarım beyaz; ben mi sarmalıyım neyle sarmalıyım? Önce nereyi toplamalıyım? Gazete kağıdı mı almalıyım yoksa balonlu naylon mu? Neleri kendim taşımalıdır önceden evin neresini yerleştirmeliyim? Gibi gibi kafam karışık yani. Çoook acemiyim kısacası :KK17: evler birbirine çok uzak sayılmaz. Bu arada derincedeyim körfeze taşınacağım :KK55:

Sıkıntı yapma cnm benim ben iki kere taşındım tek başıma üstelik iki çocukla. Öncelikle bol bol koli bant gazete ve siyah kalın çöp poşeti ve hurç lazım bunları teğmin et. İlk önce vitrinlerinin içini hallet gazete ue sar sar kolilere koy ağzını bantla üstüne de yaz içine koyduklarını. Yorganları yastıkları hurçlara yerleştir. Kıyafetleride hurçlara bavulara yerleştir. Mesela ben ev terliklerini ayakkabıları siyah çöp poşetlerine koymuştum. Ya böyle böyle toparlarsın merak etme en sona mutfak kalır zaten onuda akşamında gazete ye sar koy. Buz dolabınında üstü dursun altınıda gitmeden bir saat önce çuval gibi yada kolilere yerleştir okadar takma kafanı toplamak kolay emin ol yerleştirmek çok yoruyor

Ne kadar zor olabilirki? Bizde tasindik.
Lazim olan buyuk buyuk kutular, bolca poset ve koli bandi. Bide gazete kagidi.

konuyu sabote etmeden bende sorumu sorsam ; butun toplama isini biz yapacagiz diyen firmalara guveniyor musunuz? ben tasinmaktan yoruldugum icin her isi yapan bir firma ariyorumda.

Bende taşınmıştım.öncelikle bol burç almıştım yorgan hurcu;kazak hurcu tüm kullandığım dışındaki battaniye;yorgan;fazla havlu giysileri hep hurçlamıştım.hemde hamileydim.eşimle vitrindeki yemek takımları;v.s hep kutuladık.mutfak eşyalarımıda biz topladık.nakliyeciler işi bildikleri için toplanmamız taşınmamız kolay oldu.bende başka bir ilçeden taşındım mesela.herşeyi onlar söküyor streçliyor sarıyor.pek zarar gelmedi şükür.taşındığın ebede hepsini kuruyorlar.

Bende aynı durumdaydım. Kırılacakları kendim paketledim hiç bir şey kırilmadı. Kutuları yazdim kırılabilir diye. Taşıtırken eşimin 2 arkadaşı geldi taşıyıcıların başinda durdu. Mobilyaları da aldığimız yer söküp taktı. Sonra ben de yavaş yavaş düzenledim evi. Zor değil emin ol. Sadece toplatken ne nerde hangi kutuda onu bil yeter.

Aaa bana çok yakına geliyorsun istersen k0rfezde oturan arkadaşlarıma soriyim mi? Nakliye firması var mı diye?
Çok sevinirim varsa :KK24:

Ozaman yarın ilk iş marketlere gidip koli istemek bide gazete bulmak bir sürü. Teşekkür ederim. Peki bu herşeyi kendileri taşıdıklarını söyleyen firmalarla daha mı iyi olur acaba hani eşyalara zarar gelmemesi açısından yoksa kendim mi paketlesem? İşin kolaylığında değilim de malum daha ciciler :)

Bende harçlar bol bol kutularla taşındım. Kristal bardak takımımı baloncuklu naylonlara sardım. Diğer camları da gazetelere... Mobilyalarımı battaniye ye sardılar. Asansörlü sistemle taşındı - halen sırtında taşıyan firmalar da varda burada.

Bir mobilya çizilmiş. Napiim benimle yaşamayacak ya dedim. Değiştirmedim tabi duruyor.

Bu arada evimi temizlediğim ve temizlettiğim için adamlara terlik giydirdim:KK53: Sağ olsunlar o şekilde girdiler eve

Taşıma şirketi ile anlaşın. Kıyafetlerinizi dahi gelip topluyorlar. Yalnızca iç çamaşırı ve değerli eşyalarınızı kendiniz topluyorsunuz o kadar. Biz de yeni taşındık. Hiç koli bant gazete kağıdı aramadık. Tüm malzemeleri getiriyorlar.

Back
X