Tek başına taşınmak :(

ben iki çocukla tasima sirketi olmadan tasindimn tasimak için esime yardim eden bi tek yegeni vardi
butun ev sirtimizdaydi yani
bisey olmaz tasinirsiniz ALLAhin izniyle
sana diyebilecek tek sey kutularin ustune ne koydugunu yazmayi unutma :)

baloncugum yokdu benim hepsi gazteydi kirilan olmamisti

kolay gelsin $imdiden ..

Çok sevinirim varsa :KK24:

Ozaman yarın ilk iş marketlere gidip koli istemek bide gazete bulmak bir sürü. Teşekkür ederim. Peki bu herşeyi kendileri taşıdıklarını söyleyen firmalarla daha mı iyi olur acaba hani eşyalara zarar gelmemesi açısından yoksa kendim mi paketlesem? İşin kolaylığında değilim de malum daha ciciler :)
En size özelden yazarım yarın bilgo edinirsem bence siz nolur nolmaz güzelce paketleyin

Canım ben bir gün içinde evimi toparlayıp o gün yeni eve taşındım. Ani oldu oyüzden toparlanmaya vaktim olmadı. Ailem yakınımda olduğu için zorlanmadım. Mutfağını kendin taşı canım en zor ve en önemlisi. Bol gazete kağıdıyla kutula herşeyini. Gerçekten çok zor değil, evinize eşyaları koysanız içerisini yavaş yavaş halledersin. Ama koltuk vs konusunda iyice araştırıp güvenilir nakliyeci bulmanız daha iyi olur. Kış ayındayız yağmur kar yokken biran önce taşının, eşyalar ıslanırsa o baya kötü olur.

Bardaklari tabaklari havlu kagida sar. Yerlestireceginde Tekrardan yikamak zorunda kalirsin gazeteye sararsan. Herseyi sarip sarip kolile. Mutfagi onden tasiyip yerlestirirsen cok rahat edersin.Bol koli ve koli bandi gerekli. Her koliye hangi oda ve icinde ne oldugunu yaz ki adamlar ona gore odalara gotursunler ugrasma sonra. Kolay gelsin

Ben 3 yılda 3 kere tasndım.. 2. Taşınmam kabustu ve yanımda annem kv kb babm olmasına rağmen.. Çünkü nakliyeci suçlu idi ve kb.. Neyse 3.sü tektik eşimle ve nakliyeciyi bi tanıdık sayesinde bulduk.. İnanki tek topladığım kıyafette onada karışma dedilerde nakliyeciler içim rahat etmedi.. Önceden anlaşın kırılan bişeyde paradan düşün vee senet yapınn.. En önemlisi paranın çoğunu en son diğer eve esyalar gidince verin..

Bende 7 ay once tasındım 10 gun içinde ve aynen esyalarım yeniydi ustelik calısıyorum işten her gelişimde evi toplamakla ugrastım
Oncelikle toplu olarak koli buldum
Yorgan ların yastıkların hepsi için hurç aldım koydum
Pıtpıt jelatin ve koli bandı aldım
Beyaz sandalyeleri yatagımı jelatinledim
Pıtpıtlarla mutfak kolisinde her katın arasına koydum bardak canak gazateye sardım
Onemli takımların arasına pıtpıt koydum ve kolilerin en ustune kıyafet koyup saglamlastırdım
En cok mutfak yordu
Her kutunun ustu yazılıp acil acılacak kutu isminde ilk gun kullanılcak kıyafet ve tabak canak gıda yerlestirdim
Vitrin camlarını sokup pıtpıtladım
Nakliye evi gorunce sok oldu herseyi toplamıssın Allah razı olsun dedi
dedi
Nakliyenin Yaptıgı montaj demontaj
Cekyatların kollarını muhakkak cıkart ve tamamen sarılıyormu diye sor
Beyaz esyaları soktuler gardolap fln
Kısacası yoruldum ama sukur hiçbişeyim kırılmadı. Epey saglam koliledim
Esim hayret etti ve kendisi yogun old için hiç yardım edemedi tek yaptım herseyi
Tvyi flnda onlar soktuler
ALLAH YARDIMCIN OLSUN TASINMAK ZOR ZANAAT

Havlu kagıda sarma sonucta onlar için agaclarımız kesiliyor ziyandan baska birsey degil
Ben mutfagı yerlestirirken makine acıp yıkadım yerlestirdim
Boylesi en saglıklısı

Çok zamanım yok ne yazıkki taşınmak için 1 hafta 10 gün falan var. Mesela koltuklarım beyaz; ben mi sarmalıyım neyle sarmalıyım? Önce nereyi toplamalıyım? Gazete kağıdı mı almalıyım yoksa balonlu naylon mu? Neleri kendim taşımalıdır önceden evin neresini yerleştirmeliyim? Gibi gibi kafam karışık yani. Çoook acemiyim kısacası :KK17: evler birbirine çok uzak sayılmaz. Bu arada derincedeyim körfeze taşınacağım :KK55:
11 aylık evliyken taşınmak zorunda kaldım. Eşim ve ben evi topladık.
Önce cam eşyalarını kağıtlara sarmala.
Yemek tabaklarını balonlu naylon her kata koyarak sarmala. Kolilere yerleştir. Üzerine Dikkat kırılacak diye ibareyi yaz
yatak odasında ki herşey güzelce hurçlanacak.Ben iç çamaşırlarımızı bavula koymuştum birtek. Zaten lifler havlular hurçtan çıkmamıştı. Bi bakıyorsun salona ya da küçük odaya yığılı yığılı birikiyor boşaldıkça önün açılıyor. Tencerelerini bi iki tane ayır onları da kolile.
Çekyatlar koltuklar mobilyalara elini sürme sakın. Gelen firma jelatinliyor çizilmelerine karşılık sıkıntı olmuyor. Bizim Tv yi bile kartonları vardı ona sarmaladılar. Hiçbir şey olmadı. Ama çok evham yapmayın oluruna bırakın.
Eşyalar diğer eve gelince siz evde bekleyin nakliyecileri yönlendirin, bu buraya bırakılacak komidin şuraya kurulacak. Koltukları şuraya bırakın gibi. Mutfak eşyalarını mutfak tar afına.

Çok teşekkür ederim iyi bir planlamayla taşınmak zor değil sanırım. Anladığım kadarıyla sıkıntı eve gidince başlayacak :KK45:

bir şey olmaz gözünüzde büyütmeyin

benim eşim tek başına ben 6 aylık hamile iken bizi taşıdı

tabak çanak koliledi

geri kalanlar hurçlara, bavullara

büyük eşyaları da adamlar

sabah beni işe bıraktı eve döndü taşındı yerleşti

akşam da işten alıp yeni eve götürdü
iyiymiş valla.

aa bende gebzedeyim ama izmiti çok seviyorum ablam derincede oturuyo herkese selamlar :)

Merhaba kızlar forumda yeniyim yani uzun zamandır takip ediyorum ama yeni üye oldum. 1 senelik evliyim ve hayatımda ilk kez taşınacağım. Ne yazık ki hem kendi ailemden hemde eşimin ailesinden uzakta yaşıyoruz ve bize taşınırken yardıma gelebilecek durumda değiller. Bildiğiniz bir nakliye firması var mı Kocaeli'de.Eşyalarım da yeni nasıl bir yol izlemem gerekli zarar görmemeleri için? Tecrübelirinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)

eşyaların illaki az da olsa zarar görecek önce bi kabullen ki sonra üzülme :)
ben 3 senede 4 kere taşındım :D
taşınırken eşyalarını kendin topla kutula kutuların üstüne hangi odaya ait olduğu ve içinde ne olduğunu yaz.
nakliye firmaları için internet siteleri var
eşyalarını yazıyosun onlar fiyat veriyor.

En pahalı firmayla taşın. Sakın ucuz diye dandik firmalara güvenme, astarı yüzünden pahalıya gelir sonra.

3 kez tasınmıs bırı olarak tecrubelerımı aktarıyorum
oncelıkle salondakı dolaplardan yanı mısafır cın ayrıca kullanılan takımlardan basla gazeteye sarıp kolıleme ısıne yakın marketlere falan soyle cıkan buyuk kolılerı ayrısınlar sana dedıgım gıbı ılk once salonda olan gunluk kullanmadıgın esyalardan başla sonra yatak odasındakı yorganların yastıkların falan eskıler denk yapmak derler bılırsınız belkı buyukce bır nevresımın ıcıne agırlıkları denk geceke sekılde yerlestır 2,3 tane yeterlı gelır sanırım.mutfagı toplamayı en sona bırak cunku elın ayagın baglanmıs gıbı oluyorsun buyuk streç fılmler var komıdınlerını hıc bosaltma hatta şifonyerını bıle o styreçlerle sar 3,4 kez cekmeceler acılmıcak sekılde yenı evde bız duzenlenleme gerekır sadece bırde kolılerın uzerıne hangı odaya aıt olduklarını yaz dıkkat kırılır yaz mutlaka yenı evının kapılarınada o oda hangısıyse yaz mesela salon yaz salon yazan kolı dırek oraya gıtsın.oncelık sırasına gore 1,2 yaz kolılere yada ufak not al elbıse yastık yada çay takımı dıye kendın gorebılecegın sekılde sonra ararken zorlanmassın.mutfakdada kolılerı onem sırasına gore 1-2 yapmesela bardaklar ve tabaklar 1 olsun ıcıne çay paketide at ve caydanlıgıda cok lazım oluor kavonozu cay bardagı nıyetıne kullanmıslıgım vardır:)
tencerelere 2 yaz mesela yerlesmeden yemek pişiremeyecegıne gore :) baklıyatlara 3 yaz en son yerlestır .
kısaca sıstemı oturtabılırsen hersey daha kolay olur.

Son durum şu; nakliyeci ile anlaştık mutfak ve kıyafetleri ben toparlıyorum gerisi onlarda. Yeni ev eşimin işine yakın ben p.tesi elektrik su falan açtırıcam. Cuma nakliyeciler gelicek. Salıdan cumaya kadar küçük küçük topladığım mutfak eşyalarıyla eşim beni eve bırakacak bende temizlik yapıp yerleştiricem. En azından mutfak ve banyoları temizler camları silerim. Bide mutfağı yerleştirirsem kolaylaşır işim. Tabi pencere ve perde işini; mobilya düzenini de hallederim. Akşamları da diğer kutlama işlerini yaparım diyorum. Artık hayırlısı ya allah yardımcım olsun herkese teşekkürler :KK54:

S.a kızlar bende yeni ev taşıyacağım istanbuldan başka bir şehire hangi taşıma şirketi ile anlastiniz memnun kaldınız mi yazar mısınız

Back
X