Tek basına tatil olur mu

Sezon açılmadan gidiyorum zaten şehrin ve işin kalabalığından uzak olması için ve biraz üst segment bir yer seçtim sırf Zaten insanlarla iç içe olmak istemiyorum hastalıkla alakası olmadan

evet özellikle yabancılar gelmeden gitmek daha mantıklı olabilir.

ben de çok severim tek başıma tatili. hem deniz hem de kültür turu çok yapmışlığım gitmişliğim vardır. tavsiye bile verebilirim :)

bu yıl bir yere çıkmama kararı aldım. en azından ortalık sakinleşene kadar. hali hazırda maalesef günde 1000 civarı vefat haberi olan ülkeler var. bunların başında a.b.d. geliyor ve örneğin ülkemiz direkt a.b.d. ile uçuşlara başlamamış olsa da (haziran sonu başlayacak) a.b.d.'den çıkıp mesela almanya üzerinden gelen birinin pasaportuna a.b.d.'den ne zaman geldiğine bakılmıyor. bu önlem sınır kapılarında böyleyse otellerde çok daha gevşektir.

yerinizde olsam çıkmazdım bu sene. ama tek başına tatil güzeldir o ayrı.

Ben cok severim tek basina tatili.
Ama sizi diğer konularinizdan tanıdığım icin gitmeyin derim. Orada yalniz kalip daha cok dusunup; eglenmek dinlenmek rahatlamak yerine strese girip gelirsiniz gibi geliyor.

Valla deniz kenarında yürümek bir şeyler içip havuz basında kitap okumak güneşlenmek emin olun ki düşüncesi bile huzur veriyor.

yurtdışında tek tatil yaptım. hiç sıkılmadım. zaten gezip görmeye meraklı olunca trene bindim, metrodan indim, yürüdüm derken insan sıkılmıyor.
selfie çubuğum vardı ama beni tek kendimi çekerken görenler gelip fotonu çekebilirim diyorlardır. iki sohbet falan iyiydi.
eğer insanlarla rahat iletişim kuracaksanız sıkıcı olmaz.

evet özellikle yabancılar gelmeden gitmek daha mantıklı olabilir.

ben de çok severim tek başıma tatili. hem deniz hem de kültür turu çok yapmışlığım gitmişliğim vardır. tavsiye bile verebilirim :)

bu yıl bir yere çıkmama kararı aldım. en azından ortalık sakinleşene kadar. hali hazırda maalesef günde 1000 civarı vefat haberi olan ülkeler var. bunların başında a.b.d. geliyor ve örneğin ülkemiz direkt a.b.d. ile uçuşlara başlamamış olsa da (haziran sonu başlayacak) a.b.d.'den çıkıp mesela almanya üzerinden gelen birinin pasaportuna a.b.d.'den ne zaman geldiğine bakılmıyor. bu önlem sınır kapılarında böyleyse otellerde çok daha gevşektir.

yerinizde olsam çıkmazdım bu sene. ama tek başına tatil güzeldir o ayrı.

40 gün iznim var valla evde geçirme fikri bile içimi sıkıyor kuzenlerin yanına gitsem şehir dısındalar ve yine iletişim olacak kültür turu istemiyorum kalabalık oluyor.
Çadır tatili hiç hijyenik gelmiyor.

Ailemle görüşmüyorum Sırf hastalık Nedeniyle belki tasıcıyımdır diye. Tek aklıma gelen kaliteli bir otele gidip dinlenmek :/

yalnız sıkılırım ben düşündüğüm yer köy evi dağın içinde :spor:
otelleri sevmiyorum
hele bu pandemide bile tatil köy evini hiç düşünmüyorum

avm ve cafeye gitmekle aynı tehlike değil. daha tehlikeli aslında.

yurtdışından insanlar gelecek otellere. "güvenli otel" dediğiniz şey insanların ateşini ölçmek, etrafı dezenfekte etmek gibi şeyler.

biraz sağduyulu olmak lazım. bu yıl tatile gitmezsek ömrümüz kısalmaz diye düşünüyorum

Çoğu ülke burayı güvenli olmayan ülke kategorisine aldı. Turist falan gelmez bu sene.

Ama otellerin hijyen sıkıntısı normal şartlarda bile belli. Şu dönem otel demek hasta olmayı garantilemek demek.

Çoğu ülke burayı güvenli olmayan ülke kategorisine aldı. Turist falan gelmez bu sene.

Ama otellerin hijyen sıkıntısı normal şartlarda bile belli. Şu dönem otel demek hasta olmayı garantilemek demek.

evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.

kontrolün üst düzeyde olduğu bir yerde çalışıyorum. alınan önlemleri anlatayım;
-girişte ateşiniz ölçülüyor, isminiz alınıyor, maske veriliyor.
-yemehanede her masada bir kişi oturabiliyor. o kişi kalkınca görevli masayı ve sandalyeyi dezenfektanla siliyor.
-ofisler her gün siliniyor. haftada bir dezenfekte ediliyor.
-şirkette covid-19 vakası çıktığında temas zinciri oluşturularak ilgili kişilere 10 gün idari izin veriliyor. bu süreçte covid-19 testi yapılıyor.

ama tüm bunlara rağmen insanlar mecburen servis kullanarak işe geliyorlar. yemekhaneye gelen yemekleri taşıyanlar için de aynı şey geçerli.

bu tarz önlemlerle hastalık kontrol edilebilseydi hastanede covid-19 hastalarıyla birebir teması olmasa bile hayatını kaybeden o kadar sağlıkçı ve sağlıkçı yakını olmazdı. demek ki yetmiyor. ateş ölçerek falan olmuyor bu işler.

o yüzden risk almamak gerek diye düşünüyorum.

Tek başına tatil cok güzel oluyor ama otellere o kadar para verilmesine karşıyım :confused: Deniz de sevmiyorum hep aile ortami kalabalik killi göbekli amcalar yapma cocugum yapma evladim diyen anneler bikinili kizlara cik cik diyen teyzeler benlik değil denize girmektense şezlong da kitap okumayı tercih edenlerdenim ben. sabah erken saatte gideceksin denize kimse olmadigi zaman geri kalaninda gezeceksiniz. Araciniz varsa otel yerine kampı tavsiye ederim daha eğlenceli daha masrafsiz yeni birileriyle tanisma ihtimali daha yüksek.

Son düzenleme:
Ben çok keyif alırdım tek başıma tatilden. Ama bu yaz İçin iptal etmenizi öneririm. Ben günü birlik şehir dışı turlar düşünüyordum ailemle. Ama ona bile gitmeyeceğim. Dereyi geçip çayda boğulmamak gerek.

çok da düzelmedi ortalık. Yalnızca piyasalar İçin normalleşme sürecine gidiliyor. Dışarıda bile yememeye çalışıyorum. Sonuçta sizde bir şey yok ama servis elemanlarının evlerinde bir şey var mi bilemezsiniz.

evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.

kontrolün üst düzeyde olduğu bir yerde çalışıyorum. alınan önlemleri anlatayım;
-girişte ateşiniz ölçülüyor, isminiz alınıyor, maske veriliyor.
-yemehanede her masada bir kişi oturabiliyor. o kişi kalkınca görevli masayı ve sandalyeyi dezenfektanla siliyor.
-ofisler her gün siliniyor. haftada bir dezenfekte ediliyor.
-şirkette covid-19 vakası çıktığında temas zinciri oluşturularak ilgili kişilere 10 gün idari izin veriliyor. bu süreçte covid-19 testi yapılıyor.

ama tüm bunlara rağmen insanlar mecburen servis kullanarak işe geliyorlar. yemekhaneye gelen yemekleri taşıyanlar için de aynı şey geçerli.

bu tarz önlemlerle hastalık kontrol edilebilseydi hastanede covid-19 hastalarıyla birebir teması olmasa bile hayatını kaybeden o kadar sağlıkçı ve sağlıkçı yakını olmazdı. demek ki yetmiyor. ateş ölçerek falan olmuyor bu işler.

o yüzden risk almamak gerek diye düşünüyorum.
Zaten o ateş ölçerler nasıl bir şeyse benim ateşimi ne zaman ölçseler 33 derece çıkıyorum 🤦🏻‍♀️ Ateşi olan kişiyi tespit edebilecek bir alet değil ki o ateş ölçerler.

tek başına olur da bu süreçte biraz daha zor olabilir

örneğin kimseyle tanışıp muhabbet etmek vs mümkün olmaz sanki

ama geceliği 1000 üstü olan bir yere gidip yer içer otururum diyorsanız olabilir

zira zaten oralarda birileri olsa da gün yeme içme modunda geçiyor

bir de havuz değil de deniz öneriyorlar

bence işletmeler bu sene havuzlara çılgınca kimyasal basacaklar aman hastalık olmasın diye kimyasaldan boğulacağız

Ben kışın kayak veya spa oteline giderim genelde tek gidiyorum

Şöyle diyeyim bir aktivite varsa mesela gezme, havuz, deniz, kayak rafting yürüyüş gibi dağa çıkma vb vakit geçiyor. Akşam yemeğinde de yemekle meşgul olduğum için😂😂😂 sıkılmadım. İnsandan insana değişir sıkıcı bulanlar da var. Ben deniz kenarında 75433yıl geçirsem sıkılmam mesela balık burcuyum😁 Öte yandan etraftaçiftleri aileleri görüp daha kötü de hissedebilirsiniz. Geçen yıl denizkenarında mutlu çiftleri görünce çok kötü hissetmiştim mesela.

Ben kışın kayak veya spa oteline giderim genelde tek gidiyorum

Şöyle diyeyim bir aktivite varsa mesela gezme, havuz, deniz, kayak rafting yürüyüş gibi dağa çıkma vb vakit geçiyor. Akşam yemeğinde de yemekle meşgul olduğum için😂😂😂 sıkılmadım. İnsandan insana değişir sıkıcı bulanlar da var. Ben deniz kenarında 75433yıl geçirsem sıkılmam mesela balık burcuyum😁 Öte yandan etraftaçiftleri aileleri görüp daha kötü de hissedebilirsiniz. Geçen yıl denizkenarında mutlu çiftleri görünce çok kötü hissetmiştim mesela.

bir de şu var. her şey dahil otellerin en büyük artılarından biri açık büfe. fakat bu sene açık büfe yok. tek başına deniz kenarında da bu durum oluşuyor :)

Back
X