Tek başına yaşamak korkutuyor beni

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.534
158
Merhaba hanimlar.Yine ben ve yine ev meselesi

is icin çok uzak bir sehire tasinacagim.Sehir ismi vermeyim taniyan filan cikmasin simdi :)
Evi tuttum.Yalniz kalacagim.

Hem ev arkadasi bulamadığım icin hem de kime guveneyim ilk günden

Neyse ben evimde tek bile kalamayan bir insanken şimdi gurbet ellerde bi basima..

Dram dolu önbilgiyi verdikten sonra asil meseleye geliyim.Kizlar ben çok korkuyorum.Hirsizi ugursuzu arsizi bagimlisi sapigi....

Nasil tek kalicam,ya başıma bişey gelirse ne olacak?

Ev mahalle arasında üst katta epey.
Yalniz yasayan var mi neler yaptiniz siz bu ilk alisma sürecinde?

Nasıl rahatlatabilirim kendimi?

Mune ablacim lutfen tasima konumu.Her konumu taşıyosun:)
Bir kaynana derdi yok burada ama korku ,gerilim, dram var :/

Eve internet al.

TV yada video sesi hep açık olsun.

Gece lambaları al anterelere tak.

Evini sev her şeyden önce...

Mutfağını sev, salonunu, yatak odanı...

Zamanla da iş arkadaşların olacaktır. Birbirinize çaya, yemeğe, kalmaya gelir gidersiniz. Uygun zamanda da ev arkadaşı alırsın. Ama acele etme çok tanı...

Kötü seyleri düşünme.

Eve sipariş vs.. İstediğinde de yalnız olduğunu belli etme.

Mümkünse ödemeleri internetten yap. Sadece kapıya bırakmaları kalsın.
Komşular konusunda da ilk aşamada dikkat et.

Cok korkulacak bir sey degil ama dikkatli ve temkinli olmanda fayda var
En basta it kopuk vs ivir zivir olumsuzluklari dusunerek onlari kendimize cekmiyoruz olumlu seyler dusunuyoruz 1
Internet olsun tv olsun illaki evde sikilacagin zamanlar kullanirsin
Disarda zaman gecir illaki hep evde kalma
Siparis verme durumunda tup su vs bunlarda sakin ol yanlizim diye kendini sartlandirma heneb belli etme karsi tarafa
Yanliz yasam da guzel bazen sikici gelebilir ama bence guzeldi arkadas edinebilirsen dahha guzelnokur birbirinize gidip gelirsiniz her sey zamanla oturacaktir

Koridor ve salonun ışığı açık olsun geceleri.
Mutlaka kapınızı kilitleyin. Camların altına takılan kilitler var.
Onlardan kullanabilirsiniz. Alışmanız için bir süre aile bireylerinden birinin yanınızda kalmasını isteyebilirsiniz.

zaten aksam 5-10 arasi uyuyup gece uyumamayi düşünüyorum :)
tv ve tum isiklar acik olur

en korktugum evde bi tamirat isi olmasi.hayatta usta cagiramam :/

liseden mezun oldum,2 ay sonra kendi evime çıktım. 3 yıl olacak nerdeyse tek yaşıyorum. ki yaşınız benden de büyüktür hiç korkmayın.

gece eve yemek söylediğim oldu,evde tek değilmişim gibi televizyonun sesini açtım,adamla muhatap olmamaya çalışıp aldım siparişimi.

karanlıktan korkuyorum,koridorun ışığı hep yanar hiç söndürmem. evde tek olduğum zaman bazen içime bir ürperti geliyor o zaman tv açık uyurum ya da ne bileyim laptopu kucağıma alırım bi belgesel açarım o devam ederken uyurum. :)

hırsız değil ama ben komşumdan şüphelendiğim için evin kapısını değiştirdim. 3 kilitli,her biri 3 kez kilitleniyor. Yani kapıyı tam 9 kez kilitliyorum. Hırsız onu açana kadar benim komşular tepesinde biter gözleri hep benim evde...

Sitede oturabilme imkanınız varsa tercih etseydiniz keşke,güvenlik falan bir rahatlık veriyor. Ama değilse de korkmayın,sadece siz tek yaşamıyorsunuz ya,halledersiniz :)

Bunları şu an düşünmek için erken.
Hele ki büyük konuşmayın.
Öyle durumlarda güvenilir bir komşu yada arkadaş çağırırsınız.

insallab bi tane de olsa kafa dengi birini bulurum.olmazsa da artik bilime veririm kendimi.tezimi yazarim napim :)

sagolun tavsiye icin ama pek siparis veririm gibi gelmiyo.xok acil bişi olsa da ev sahibini cagirirm artik

22 yasinda yurtdisina okumaya gittim , ev tuttum kendime
Ilk gun gunduz bavullarimla girdim eve karnim ac oldugu icin gidip birseyler yiyim deyip ciktim hemen disari
Aksam eve geldim , hava karanlik , kış buz gibi , isiklari yakmaya calisiyorum yanmiyor
Kalorifer buz gibi
Kafayi yedim
Yan komsunun kapisini calip derdimi anlattim
Kadin dedi ki elektrik idaresine gidip elektrigi actiracaksiniz
Hayatim boyunca ailemle yasadigim icin yeni eve tasinma proseduru hakkinda hicbirsey bilmiyordum salak gibi akl8ma bile gelmemisti elektrigin gazin kapali olacagi
Hayatimin en korkunc ve en soguk gecesiydi , ne fener ne mum hicbirsey yoktu

Ertesi gun sabah kosa kosa elektrik idaresi aramistim :)

Sonra senelerce yanliz yasadim zaten bana gore cok keyiflidir yanliz yasamak , simdi bile bazen keske kocam cocuklari alip gitse de yanliz kalsam diyorum :)

Korkmayin eviniz ust katta , siz gerekli guvenlik tedbirini aldiktan sonra hicbirsey olmaz

Keyfini cikarin

o kilit nasil bişey biraz tarif etseniz ben de değiştirmeyi düşünüyorum da kilidi
malesef bu evi bulabildik.bu sene idare edicem artik
bn eve yemek söylesem iki kisilik isterim heralde anlaşılmasin diye :)

Bence kendinizi böyle şartlandırmayın eviniz bir savaş alanı değil sizin huzur bulacağınız yer olmalı gece uyanık kalırım Ne demek :) kapınızı sürekli kilitli tutun hem evdeyken hem evde değilken. Usta geleceği zaman bir komşunuzdan rica edersiniz ben hep öyle yaptım eve Servisi fazla tercih etmediğimi itiraf etmeliyim bu konuda garip bir olay yaşadım ilk yerleştiğim zaman (evde babam olmasına rağmen) :/ sadece su tüp gibi zorunlu şeyler için sipariş veriyorum onları da kapıda alır verir kendim takarım eğer ben yalnızken böyle içeri birileri girerse kapıyı mutlaka sonuna kadar açık tutarım. Ama bunlar evde korktuğum için değil daha çok eşeği sağlam kazığa bağlamak için tedbirli olmak iyidir ama bu kadar korkulacak birşey yok yalnız yaşamak zevkli birşey :)

o kilit nasil bişey biraz tarif etseniz ben de değiştirmeyi düşünüyorum da kilidi
malesef bu evi bulabildik.bu sene idare edicem artik
bn eve yemek söylesem iki kisilik isterim heralde anlaşılmasin diye :)

normal çelik kapı,hani alt üst iki kilit olur ya işte bunun 3 tane var. hepsi de 3 kez kilitleniyor 9 kez çeviriyorsunuz yani.

haklisiniz ama olan seyler iste bunlar da
hic uzakta bi basima yasamadim.boyle sudan cikmis balik gibi kaldim
hem heycanli ve mutlu hem de tedirgin garip bi haldeyim

Canımmm akıl vermek çok istiyorum ama henüz bende başaramadım maalesef.

Mune ablacim lutfen tasima konumu.Her konumu taşıyosun:)
Bir kaynana derdi yok burada ama korku ,gerilim, dram var :/

ara kattasın sanırım, alt ve üst kattakilerin yatma zamanlarına bak, eğer gece kuşu komşuların varsa daha rahat edersin belki, hırsız ışıkları yanan bi binaya girmek istemez sanırım
hem merak etme zaten hırsızlar uyanık bu devirde, ne çıkarsa bahtıma diye girmiyorlar, çalacak bişeyleri olan evlere giriyorlar nasıl takip ediyorlarsa
zamanla alışırsın sanırım, olmadı bi odanın ışığını açık bırak ya da tv yi açık bırak salonda yani sesi kapalı ama dışardan tv izleniyor izlenimi versin

Bi de komşulara dikkat edin. Benim arkadaşım tek kalıyodu güneydoğuda. Komşu kadın her akşam çocuklarıyla ondaydı nasılsa tek başına yaşıyor diye evden çıkmıyodu kadın. Pişman olursun sonra.

evet zaten ışık acmadan uyumaya cesaret edemem
tedas zengin olacak bence :)

amanin o da zor :)her seyin fazlasi zarar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…