Tek başına yaşamak korkutuyor beni

3 yıl tek yaşadım.
İlk zamanlar tedirgin olmuştum, bir süre sonra kafama uyan biri çıkınca ev arkadaşı bulurum diye düşünüyordum.
Ama sonra öyle rahata alıştım ki, sonradan çıkan talipleri bile geri çevirdim, tek olunca kafan rahat oluyormuş meğer.
Akşamdan akşama eve geliyordum zaten çalıştığım için.
Canın isterse yemek yapıyorsun , istemezse hazır alıyorsun.
Temizlik, bulaşık her şey senin keyfine bakıyor. Ev arkadaşı kaprisi yok.
Korku meselesine gelince, ben girişte antrenin ışığını açık bırakırdım hep.
Bir de yatmadan önce sevdiğim dizileri açıyordum, onları izlerken uyuyakalıyordum başlarda.
Düşünüp de kendimi korkutmayayım diye sonraları ona bile gerek kalmadı.
Hiç tedirgin olmayın, şimdi evliyim hayatımdan memnunum ama bazen o tek yaşadığım günleri özlediğim oluyor.
Bence herkes hayatının bir döneminde bu tecrübeyi tatmalı.

Üniversiteden beri yalnız yaşıyorum.
18 yaşımdan beri :) Yaklaşık 8-9 yıldır.
Bende ilk eve çıktığımda ev arkadaşı alırım vs diyordum, sonra öyle alışmışım ki yalnızlığa, birde titizlik var bende, ev tertemiz olacak her zaman, dağınık olmayacak vs derken 8 yılı devirdim.
Üniversiteden sonra, Şimdi İstanbul gibi koskoca şehirde yalnız yaşıyorum 3 yıldır.
Şuan evim 7/24 güvenlikli, 12.kattayım, sabaha kadar güvenlikler site içinde geziyor, yabancı araç ve kişi girişi yasak turnikeler var, biz bile kartsız giremiyoruz. Ama daha önce ki evlerimde güvenlik vs yoktu yine de korkmuyordum. Sadece bazen bunalabiliyor insan, yani evin içinde 2.bir insan sesi olsun istiyor. Bunun için de arkadaş çevresi önemli. Kafa dengi 1-2 kişi hayat kurtarır :)

Benim bir tespitim de, yalnız yaşayan insanların özgüveni, hayata bakış açısı, daha mutlu olmaları yönünde..

Yalnız yaşamak iyidir iyi :)
Hiçte korkma çekinme. Hele hele bu endişelerini hiç kimseye belli etme güçlü ol.
Allah'ın izniyle sen tedbirini al(kapı pencere kilit vs) hiçbir şey olmaz..

Hayırlı olsun yeni hayatın..

cok sagolun rahatlattiniz

acikcasi ev arkadasi konusunda bn de tedirginim iki farkli karakter

Alışınca çok seveceksiniz bence:)

Bu konuda felaket senoryalari yazmayın Çevrenizde yazan insanlar varsa da uzak durun. Üniversitede 4 yıl, çalışma hayatında da 3.5 yıl yalnız yaşamış biri olarak söylüyorum ki alışınca çok keyifli. Her iki deneyimim de çevremde ama yalnız korkmuyor musun, ya yalnız nasıl yaşanır sıkılmıyor musun, bıdı bıdı diyenler çok oldu. Ama sağ olsun babam "sen kendi kendine yetersin" mottosuyla büyüttügü için bizi bu söylemler o kadar saçma görünüyordu ki cocuk yaşlarda bile.

Illa ki aksilikler zorluklar yasayacasiniz ama sakın kendi kendinizi korkutmayın. sakin olmaya çalışın ve ilk etapta evde kendinize mesguliyetler yaratın. Akşamları oturup bu ses nerden geliyor biri kapıyı mi zorluyor diye hayal gücünüzü çalıştırmayın mesela

Evle ilgili bir sorun olmasi durumunda hangi ustayi nerde bulurum diye çevrenize bakinin, keşfedin. zaten zamanla tanisicaksiniz insanlarla ve hangi durumda kimden yardım isteyeceginizi öğreneceksiniz.

Keşke güvenlikli bi site olsaymis benim hep öyleydi ve bir sorun yaşamadım çok şükür. Ama maden öyle bir imkaniniz yokmus olana alisip onu sevmek lazim.

Size de yeni hayatınız güzellikler getirsin.

Bende iş için taşındım tek yaşıyorum Çorumdayım sokakta yüksek sesle konuşan bile yok sakin bir yer evim güvenlikli bile değil balkona isterse tırmanır çıkar yani ama çorum halkı mahallesine sahip çıkan bir halk , yabancı birini gördüklerinde anında soruyorlar nesin necisin, rahatım ben o yüzden taşındığın mahallenin insanlarının iyi olması çok önemli.

cok sagolun rahatlattiniz

acikcasi ev arkadasi konusunda bn de tedirginim iki farkli karakter
Öğrenciyken daha farklı oluyor, maddi gerekçeler, yaşın daha küçük olması vs. ev arkadaşı iyi oluyor.
Ama çalışmaya, kendi paranı da kazanmaya başlayınca, başkasına tahammül azalıyor, benim evim benim düzenim diyorsun.
Annemler geldiğinde bile, düzenimi değiştirdiklerinde bozulduğum oluyordu. :)
O yüzden tek yaşamaya alışınca hiç istemedim yanıma 2. bir kişi.
Güvenlikli site konusunda da korkmayın.
Olsa daha iyiymiş, ama ben de hiç o tarz sitelerde kalmadım.
Hatta kısa bir dönem oldukça kötü bir mahallede de kalmıştım. :)
Kapıyı, pencereyi kapadıktan sonra korkmayın hiç.

burasi da sakin ara bi mahalle.keske cadde üstü olsaydi ama bu denk geldi.
insallah iyi insanlardir

annem elinden gelse fanusa saklardi bizi :)
cok pimpirikli bi kadin ondan biraz ozguvensiz büyüdük sanirim
ama haklisiniz zaten küçük de degilim bi sekilde olacak artk

18 yaşında yanlız yaşamaya başlamıştım
Bu kadar negatif bakma
Yanlız yaşamak keyiflidir
Tv internet işlerini hallet
Kapını kilitledikten sonra hiçbirşey olmaz korkma
Tadını çıkar

Ben de yalnız yaşıyorum. Yaşıyordum daha doğrusu artık kardeşim gelecek kalmaya ama :/ Cidden üzülüyorum evet kardeşimi seviyorum ama yalnızlığa alışmıştım.

Benim evim sitede ve güvenlik var kameralı sistem var, o yüzden biraz rahatım ama caydırıcı kameralar var onlardan taktırabilirsiniz siz de evinize. Kilitlerinizi ekstra yaptırın. Köpeğim var benim ayrıca o biraz rahatlatıyor beni hem de can yoldaşı oluyor bana. Siz de belki bir kedi, köpek evcil hayvan sahiplenebilirsiniz bakabilecek durumunuz olursa, ilgilenebilirseniz. Bence kendi eviniz, kendi düzeninizin olması en güzeli. Hiç korkmayın. :)

Benim de is icabi bilmedigim sehirlerde yalniz kaldigim donemler oldu.Korkmadim hic.Bazen iyi geldi
Ama bazen cok sıkıldım. Ozellikle ayriliklar yasadigimda bana zindan olurdu.

sagolun alerjiden dolayi hayvan alamam malesef ama kamera iyi fikir :)

ne güzel ya kardesiniz gelicekmis.bakalim bikac arkadas edinirsem en azından disarda sklmam

sagolun alerjiden dolayi hayvan alamam malesef ama kamera iyi fikir :)

ne güzel ya kardesiniz gelicekmis.bakalim bikac arkadas edinirsem en azından disarda sklmam

Ay sormayın kardeşim yaşadığım şehirde üniversite kazanınca öyle oldu. :) Eve ilk çıktığım zamanlar belki isterdim ama şimdi yalnızlığın getirdiği o rahatlık da olmayacak. En azından köpeğim evde eskisi kadar yalnız kalmayacak o açıdan iyi oldu. Kameralar ucuz, caydırıcı olanları alırsanız. Gerçek olanlar pahalı da. Kimisinde gerçek kamera gibi ışık yanıp sönüyor falan. Arkadaş da edinirsiniz, mis gibi de düzen kurarsınız eminim. Bol şans :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…