- 19 Ağustos 2021
- 1.868
- 2.404
- 83
- Konu Sahibi Lady Starlight
-
- #2.701
Birbirimizin gectigi yollardan geciyoruz, ayni seyleri tecrube ediyoruz. Disardaki kisilerle cok konusmadim ben, cahil cahil bazen sacma sozler duymak ta insani delirtiyor. Benim suratima '' keske boyle bir seye kalkismasan sonra cok uzulebilirsin'' diyen de oldu. Bosver canim, ceken cekenin derdini anliyor ve burada hepimiz birbirimize yetiyoruz.Canım cok sagolasin ,inşallah inşallah
bana normalde geçen ay yasmin kullan demişlerdi, Ben yine klasik normal hamile kalma umuduyla kullanmadım.. Bu aya da bakalım dedik..yine asenkron gelince kullanacağız artık.. burada senin ve tüm kızların her ağzından çıkan kelime o kadar değerli o kadar önemli ki benim icin, hep motive ediyor burası beni..dışarıdaki insanlar hayırlısıylaı,sağlıkla gelecekse gelsin dediklerinde bile batıyor bana..sanki ben dua ederken olsun olsun diyen bir insanmışım gibi
Hayat çok farklı, insanlar çok farklı...
Bana Lady onermisti, carrefourda bulmustum. 3-4 sise ictim kalinlasma olmayinca ve birden kalinlastim.Kızlar nar suyunu hazır alsak olur mu ? Bu mevsimde yok sanırım
Probiyotik bana da verildi bitanem. Duabalance bv diye bı ilaç verildi. Antibiyotik de akşamları kullanıyorum 500 lük. Estrofem sabah 1 akşam 1 ve progestan fitil sabah 1 akşam 1. Estrofem ve progestan histereskopi sonrası 10 gün yazmış.Rahim bagisikligi konusunda bir bilgim yok. Ancak histeroskopi, bana cok gerek gorulmemesine ragmen yapilmisti. O esnada da birkac duzeltme yapip, cizik atmisti hoca. Sansimiz 5-10%'da olsa kuvvetleniyor demisti. PRP'ye gereksiz diyen hoca cok.
Ben ekstra birsey yaptim histeroskopi sonrasinda buna deginmek isterim. Rahmin florasi tutunma ve tutunma sonrasi embriyonun gelisimi icin cok onemliymis. Malum ben ameliyatim da dahil olmak uzere, o kadar OPU ve Histeroskopi sonrasi deli gibi antibiyotik kullanmistim. Bakteri florasi mahfolmustu tabiiki. NBL'nin Gynobiotic diye bir probiyotigini aldim. 5 gun kullaniyorsun, sabah aksam 1 tane. Antibiyotik bittikten 2 gun sonra (probiyotige de saldirmasin diye) baslamistim.
inan tup bebek ilaclarindan ziyade, zarari antibiyotiklerden gorduk. 42 yasima kadar toplasan 2 kere falan antibiyotik kullanmak zorunda kalmisimdir. Sonra film koptu, sayisini hatirlamiyorum.Probiyotik bana da verildi bitanem. Duabalance bv diye bı ilaç verildi. Antibiyotik de akşamları kullanıyorum 500 lük. Estrofem sabah 1 akşam 1 ve progestan fitil sabah 1 akşam 1. Estrofem ve progestan histereskopi sonrası 10 gün yazmış.
Aynen bitanem. Ben de toplasan 4-5 kere dişim için falan kullanmıştım antibiyotiği bu işlere girene kadar. Hormon ilacını bırak ağrı kesici bile pek içmemiş biriydim. Son bir yılda arka arkaya opular, transfer hazırlıkları derken kısa devre yaptı bütün dengem. Şimdi bu ay ilaç kullanmadan rahim duvarı kalinlasirsa natürel transfer olabilir miyim onun derdine düştüm. Kefir alabilirim canimcim Altinkilic markayı beğendim.inan tup bebek ilaclarindan ziyade, zarari antibiyotiklerden gorduk. 42 yasima kadar toplasan 2 kere falan antibiyotik kullanmak zorunda kalmisimdir. Sonra film koptu, sayisini hatirlamiyorum.
antibiyotigin bittikten sonra, kefir ve yogurtta florani toparlamana yardimci olur canim.
Benim diyetisyen de en cok Altinkilic tavsiye etti, laktozsuzunu iciyorum.Aynen bitanem. Ben de toplasan 4-5 kere dişim için falan kullanmıştım antibiyotiği bu işlere girene kadar. Hormon ilacını bırak ağrı kesici bile pek içmemiş biriydim. Son bir yılda arka arkaya opular, transfer hazırlıkları derken kısa devre yaptı bütün dengem. Şimdi bu ay ilaç kullanmadan rahim duvarı kalinlasirsa natürel transfer olabilir miyim onun derdine düştüm. Kefir alabilirim canimcim Altinkilic markayı beğendim.
Ben de onu alayım o zaman, teşekkürler bitanemBenim diyetisyen de en cok Altinkilic tavsiye etti, laktozsuzunu iciyorum.
bu arada, OPU ve transfer doneminde vucut ilaclardan su tutmaya cok meyilli olurmus. Tukettigimiz tuz miktarina dikkat etmemiz gerekiyormus. Ben bunu cok gec ogrendim tabiikiBen de onu alayım o zaman, teşekkürler bitanem
Bunu da yazdım canım, çok teşekkürlerbu arada, OPU ve transfer doneminde vucut ilaclardan su tutmaya cok meyilli olurmus. Tukettigimiz tuz miktarina dikkat etmemiz gerekiyormus. Ben bunu cok gec ogrendim tabiikiIctigimiz sodalardan sodyumu en dusuk olan Beypazari sodasiymis. Diger sodalara dikkat etmek gerekirmis.
O zaman yasmine göre avantajı birkaç gün kullanılması, ikisinde de bu adet dönemini bos gecmis oluyoruz..Evet canım estrofem birkaç gün kullanılıyor sonra regl başlıyor sonra da zaten Opu için ignelere başlanıyor canım.
Dediğin gibi çeken bilir, çeken anlar..Birbirimizin gectigi yollardan geciyoruz, ayni seyleri tecrube ediyoruz. Disardaki kisilerle cok konusmadim ben, cahil cahil bazen sacma sozler duymak ta insani delirtiyor. Benim suratima '' keske boyle bir seye kalkismasan sonra cok uzulebilirsin'' diyen de oldu. Bosver canim, ceken cekenin derdini anliyor ve burada hepimiz birbirimize yetiyoruz.
Yasin kucuk oldugu icin belki sende beklemeyi tercih ediyorlardir. Ben 43 olmak uzereydim, estrofem ile elimizden geldigince senkron yapmaya calistik ama bence yine de tam olmamisti. Hep gorunen folikulden az toplandi. Belki senin hocanin methodu daha dogrudur genc yastaki bir kadin icin. Estrofem bu arada inanilmaz yaglanma yapiyor, hem ciddi oranda sinirlerim gerilmisti hem de yaglanma yapti.
Evet canım, gelecek dönem için bir tedbir.O zaman yasmine göre avantajı birkaç gün kullanılması, ikisinde de bu adet dönemini bos gecmis oluyoruz..
Cok sık yaşanıyor asenkron durumu buradaki kizlar çözdü şükür, seninki de inşallah çözülecektir, en güzel zamaninda gelsinBen bu ay elendimasenkron olduğu için gelecek aya inşallah..inşallah senden güzel haberler alacağız
bir degil enaz 3 altin yumurta diliyorum canim :) biran once annelerine kavussunlar. kocaman sevgiler
Ay inşallah, 3un 1ine de raziyimistanbul'da cok iyi gorunenlerinde ici bir tuhaf cikiyor su aralar. esim internetten birkac firma buldu, Antalya-Mersin vs oralardan kasa ile gonderiyorlar. Istanbul'a gore de cok daha ucuz ve iyi cikiyorlar.
Birbirimizin gectigi yollardan geciyoruz, ayni seyleri tecrube ediyoruz. Disardaki kisilerle cok konusmadim ben, cahil cahil bazen sacma sozler duymak ta insani delirtiyor. Benim suratima '' keske boyle bir seye kalkismasan sonra cok uzulebilirsin'' diyen de oldu. Bosver canim, ceken cekenin derdini anliyor ve burada hepimiz birbirimize yetiyoruz.
Yasin kucuk oldugu icin belki sende beklemeyi tercih ediyorlardir. Ben 43 olmak uzereydim, estrofem ile elimizden geldigince senkron yapmaya calistik ama bence yine de tam olmamisti. Hep gorunen folikulden az toplandi. Belki senin hocanin methodu daha dogrudur genc yastaki bir kadin icin. Estrofem bu arada inanilmaz yaglanma yapiyor, hem ciddi oranda sinirlerim gerilmisti hem de yaglanma yapti.
*Prp'nin literatürde kanıtlanmış pek bir başarısı yok sanirim o nedenle pek çok hoca uzak duruyor. Bir kaç arkadaşım yaptırdı ama majör bı degisiklik olmadı hatırladığım kadarıyla.Kizlar dün negatiften sonra Recai hocayla ilk görüşmemiz yaptık. Embriyoda sorun olmadığı için doktorun rahmime bakacağını düşünmüştüm ancak hoca embriyologu arayıp 5aa genetikten geçmiş bir embriyo neden tutmaz diye embriyolaga söylendi. Ben hocam rahmim ile alakalı bir şey olabilir mi diye sordum O da hayır Rahmin 13mm olmus zımba gibi dedi. Yani nasıl zımba gibiymis anlamadim. Bana hiç tutunmadan gitti . ben açıkçası rahmimle ilgili işlem yapar diye düşünüyordum şimdi yine aynı tedaviyi yapacağıni söyledi. Bana hiç Histeroskopi yapılmadı. Doktora yine yapmayacak mıyız dedim gerek yok dedi. Rahim bağışıklığını sordum onlar para tuzağı dedi. Yani biraz kafam karıştı Çünkü yine aynı tedavi ile negatif sonucu almaktan korkuyorum. Ben biraz fazla ısrar edince hocam rahmimde belki polip falan vardır diye korkuyorum deyince polik falan yoktur ama yine de tamam madem istiyorsun histeroskopi yapalım dedi Bir de PRP istedim ona da tamam beraber yaparız dedi ama yani ben istediğim için. Sizin düşüncenizi merak ettim bu konu ile ilgili.
Yaa canım inşallah hayırlısıylaCok sık yaşanıyor asenkron durumu buradaki kizlar çözdü şükür, seninki de inşallah çözülecektir, en güzel zamaninda gelsin
Soylicem kuzum tesekkurler. Senin transfer gelecek ay mi olacak ?Canım benim doktorum en iyi ve genetikten geçen embriyo bile yüzde 70 dedi. Yani kalan yüzde 30 birçok bağımsız değişkenden de olabilir hiç sebepsiz o ay rahim kabul etmeyedebilir ama rahimle ilgili aklımızda birşey kalmaması için histereskopi yapalım dedi. Kalınlık için de o kalınlıkta tutar üç çizgi de vardı demişti. 8 mm ile progestana başlamıştık. Bana histereskopide çizik attı, onun tutunmaya etkisi olacağını düşünüyor. Sen de doktoruna söyle istersen bunu. Anestezi altında yapıldığı için öyle ağrı sızı olmuyor. Prp hakkında bilgim yok canimcim.
Bende senle aynı kafadayim.su an yapilacak herşey yapılsın*Prp'nin literatürde kanıtlanmış pek bir başarısı yok sanirim o nedenle pek çok hoca uzak duruyor. Bir kaç arkadaşım yaptırdı ama majör bı degisiklik olmadı hatırladığım kadarıyla.
*Rahim bağışıklığı dediğin transfer sonrasinda bir kaç hafta verilen serum mu onu tam bilemedim ama faydasını gören olmuş, aklımda o da ben de hocama sorucam. Ama daha çok bebeği kabul etmeyen bağışıklık ile ilgili sıkıntılarda faydalı sanırım, ama örneğin ben daha önce kendi kendime hamile kalmıştım kromozomal sıkıntıdan düştüler hep, sanırım bana gerek yok ama kesin sorucam, ortaya karışık kumpir gibi ne varsa yapın diyip herşeyden koydurasim var
*Histereskopi aslında bende de elzem değil ancak hocam yapalım dedi. Hafif bı septum var o düzeltilecek. Hamile olmaya engel değil daha önce de olduğuma göre de, gene de girip bı bakicak çizik falan atılacak. Bı de kurtajlar sonrasında maraz falan varsa iyice de bakmış olacak. Büyükler düşüğün eşi içerde kalır gerisi gelir, hemen hamile kalınır der ya o doğru. Benim de hamilelikler ard arda oldu. Histereskopi de bu görevi görüyor gibi.Rahim travmatize olunca embriyoyu daha iyi kapıyor sanırım.
Ancak her rahim her hikaye farklı, doktorun da senin hikayene göre ilerliyor olabilir ama ben olsam histereskopide ısrar ederdim sanırım. Kolaylıklar gelsin çok
Hiçbir şey belli değil canimcim. Haftaya adet olurum, büyük ihtimalle estrofem vermek istemez hemen, çünkü iki ay baskiladik yumurtaları bir ay daha baskilanir mı üstüste üç ay transfer hazırlığı oluyor mu bilmiyorum. Ama en kötü rahim duvarı kalinlasirsa natürel transferi soracağım bu ay için. Yani kendi yumurtam catladiktan beş gün sonra doğal transfer. İyi birşey mi düşünüyorum hiç bilmiyorum.Soylicem kuzum tesekkurler. Senin transfer gelecek ay mi olacak ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?