TEK çocuğu olan anneler (2.düşünmeyenler)

papatyam_83

civciv
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2007
1.272
421
323
42
Nolur akıl verin bende kalmadı....yaşım 35 ...25 de kızım oldu....çalıştığım için 2.hic düşünemedim zaten kızıma bakıcı baktı hep şükür sorun olmadan e o arada yıllar su gibi geçti ....hadi 2.konusu açılınca da çok.uzak geldi bana hep ....yav tek cocuk olup hayatini mutlu geçiren yok mu...etraftan öyle bir baskı var ki ayh kızın tek kalmasın ayh ilerde bir destekçisi sırdaşı olsun ...yav hadi dertleşelim....Ben 2.düşünmüyorum kardeşi yok diye kızım hep karalar mi bağlayacak yaaaa hayatı boyu?

Nolur akıl verin bende kalmadı....yaşım 35 ...25 de kızım oldu....çalıştığım için 2.hic düşünemedim zaten kızıma bakıcı baktı hep şükür sorun olmadan e o arada yıllar su gibi geçti ....hadi 2.konusu açılınca da çok.uzak geldi bana hep ....yav tek cocuk olup hayatini mutlu geçiren yok mu...etraftan öyle bir baskı var ki ayh kızın tek kalmasın ayh ilerde bir destekçisi sırdaşı olsun ...yav hadi dertleşelim....Ben 2.düşünmüyorum kardeşi yok diye kızım hep karalar mi bağlayacak yaaaa hayatı boyu?
En büyük örnek kendimden verebilirim tek çocuğum ama keşke ya bi ablam abim yada kardeşim olsaydı tek buyumeseydim hep diyorum o yüzde n ben çocuklarım kardesdiz kalsın istemiyorm

Kızım 15 aylik ileride 2. çocugu asla dusunmuyorum.Ilk bebek tecrubeniz nasil gecti bilmiyorum ama ben cok zorlaniyorum kizim cok miz miz ne gecem var ne gunduzum.Ayrica biz 2 kardesiz bir agabeyim var hayatim onunla kavga ederek gecti defalarca keske hic kardesim olmasaydi dedim.Tek basina da gayet iyi buyur bence.Bunca yildan sonra ruh haliniz yeni bir cocuga elverisli mi?ayni yollari ayni hevesle yuruyebilecek misiniz?bunlari sorun kendinize.Dogurmasi kolay ama bakabilmek,hakkiyla buyutebilmek cok onemli.Bazisi 5 cocuga yeter bazisi anca 1 tanesine.Ben 1 tanesine anca yetenlerdenim

Sen istemiosan kim ne diyebilirki? Geri donusu olmayan bi yol ama..istiosan vaktin var yapabilirsin Rabbim verirse tabii.. ama sirf baskalari diyo diye degil..

Bizim milletimizin çok ilginç bi özelliği bu tek kardeş düşmanlığı. Asla o çocuğa yeter misin iyi büyütebilir misin düşüncesi yok varsa yoksa çocuk tek kalmasın. Yengeme dediler dediler kuzenim de istiyodu kardeş de kardeş diye e yaptı o da biz küçüktük hatırlıyorum kuzenim kardeşine seni ben istedim diye yaptılar der ağlatırdı. Ne sırdaşlar ne çok yakınlar. Bütün örnekler böyle değil elbette ama çok tehlikeli bu şekilde çocuk yapmak bence. Istemiyosanız yapmayın. Benim kardeşim kadar yakın dostlarım var illa kan bağı gerekmiyor bazı şeyler için. Kan bağı olanların neler yaptıkları da malumunuz ayrıca.

Bizim milletimizin çok ilginç bi özelliği bu tek kardeş düşmanlığı. Asla o çocuğa yeter misin iyi büyütebilir misin düşüncesi yok varsa yoksa çocuk tek kalmasın. Yengeme dediler dediler kuzenim de istiyodu kardeş de kardeş diye e yaptı o da biz küçüktük hatırlıyorum kuzenim kardeşine seni ben istedim diye yaptılar der ağlatırdı. Ne sırdaşlar ne çok yakınlar. Bütün örnekler böyle değil elbette ama çok tehlikeli bu şekilde çocuk yapmak bence. Istemiyosanız yapmayın. Benim kardeşim kadar yakın dostlarım var illa kan bağı gerekmiyor bazı şeyler için. Kan bağı olanların neler yaptıkları da malumunuz ayrıca.
Kucukken kardesler hep giciklik yapar :) benim abimle aram pek ii degildir ama erkek kardesimle iidir mesela.. daraldigimda bilirim yardima kosacagini..bu da bi sans tabii. Zamaninda eger abimle ben olsaydik sadece dedigin gibi olurdu.. iki kardes olurduk ama birbrmize faydamiz yok gibi.. baglar iyiyse guzel birsey kardeslik.

Ben de 2. yi asla düsunmeyenlerdenim.Oğlum büyüyecek ve sevdigiyle evlenecek onunda yavrusu olacak diye düşünüyorum.Milletin dedigi gibi tek başına kalacak vah vah düsüncelerim yok niye tek kalsin ki.Yetiskin olana kadar oglumun yaninda olacağiz annesi ve babası olarak en iyi şekilde yetiştireceğiz.Sonrasinda da o kendi hayatına sevdiklerini ekleyerek devam edecek rabbimin izniyle

Önce kendimden yola çıkıyorum tek çoçuğum yaş gittikçe yalnızlığı dibine kadar hissediyorum. Kızım üçbuçuk yaşında yalnız büyümesini istemiyorum bu yüzden, ama gerek hamilelik gerekse büyüme süreci çok zor geçtiği için, eşimle tüm baskılara rağmen şuan direniyoruz ve istemiyoruz.İlerisi nasip kısmet.

Ya bizim millette herşeye yorum yapmak var işte maalesef size ne yaani dimi tek olur çift olur 5olur 10olur ..herkesin yaşantısı....herkese allah sağlıklı huzurlu ömür versin demez kimse amaaaaan .....sankki kardeşsizlik dünyanın sonu ...olursa ne ala olmazsa da bu insan mutlak mutsuzluğa mahkum mu yaaaani

Back
X