• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk hiç çocuk

Bi tane 2yaşında kızım war.. 2.çocuk düşünmeye başladım.. Etrafımda kim warsa arayı uzatma die die 2.çocuk düşündük bakalım nasip..

Tek cocugum. Ozellikle kiz cocuklarin kisisel ihtiyaclari fazla oluyor. Egitimde her adimda masraf artiyor zaten. E bunun hobisi, kursuda var. Bakma ucretsiz liselere, devlet universitelerine. Hepsinde inanilmaz para akisi oluyor. En iyisi bakabilecegin kadar cocuk.

Benim hayatımda %100 geçerli bir söz bu
Tek çocuğum varken çok zor zannediyordum, ikinci olunca aslında tek çocuk kolaymış, ne kadar çok şey yapabilirmişim diye düşündüm.

Örnek vereyim.
Tek çocuğu huzur, sakinlik içinde emzirebilirsiniz, ikinci olunca ilki mutlaka başınızda biter, siz tam emzirirken tuvaleti gelir, susar, acıkır.

Tek çocukla o nereye isterse gidebilirsiniz, iki olunca biri parka gitmek ister, biri evde kalıcam diye ağlar.

Tek çocukla zaman sizin kontrolünüzdedir, İki çocukta ise büyük çocuğunuz parka gitmek ister ama küçüğün uyku saatidir, evden çıkamazsınız.

Tek çocukla AVM çok çok çok daha kolaydır, 2 çocukla biri bir tarafa, diğeri öbür tarafa kaçar.

Tek çocuğu hazırlayıp evden çıkmak çok daha kolaydır, iki çocuk 3 katı zaman demek, birini giydirirken öbürü üstünü kirletir, yeniden giydirmek gerekebilir.

Tek çocuğu uyutmak kolaydır, kitabını okuyup ışığı kapatıp öpersiniz, iki çocuk olunca birine kitap okurken öbürü yan odadan bağırır, biri tam uykuya dalmışken öbürünün gürültülü bir şekilde su içeceği tutar, diğerini uyandırır.

Tek çocuk ne koşulda uyumak isterse öyle uyutursunuz, iki çocuk olunca biri sessizlikte uyumak ister, diğeri kendi kendine konuşarak uyumak ister, aynı odada yatıyorlarsa vay halinize, biri gece lambası açık uyumak ister, öbürü zifiri karanlık sever. Ya birini önce, diğerini sonra uyutacaksınız, ya odaları ayrı yapacaksınız. Bu arada ilk önce uyutmak istediğiniz çocuğunuzu uyuturken diğerini sessiz tutmak çok zordur, gürültüyü o saatte yapası gelir. İlk kimi uyutacağınız da sorun olur. Biri der ki önce bana kitap oku, diğeri der ki onu daha çok seviyorsun, önce bana oku.

Tek çocuğa kahvaltı hazırlamak kolaydır, o ne isterse onu yaparsınız. Sabah kahvaltıda tost yapmak istersiniz, biri der ki ben tost sevmem, bana yumurtalı ekmek yap. Diğeri ben illa da tost isterim der.

Tek çocuğunuz kendi başınayken uslu olabilir ama ikinciyi bulunca azarlar. Kudururlar. Dağıtırlar. Birinin odasını toplarken diğeri odasını dağıtır.

Tek çocuğa okul bulmak ve okula götürmek kolaydır, iki çocuk varsa ve biri kreşe ve ilkokula gidiyorsa ve okul binaları ayrı ise her biri önce beni okuluma bırak diye ağlar.

Tek çocuk sinemada hangi filmi isterse o seyredilir. İki çocuk varsa biri başka öbürü başka film istiyorsa birini ikna etmeniz gerekir. Çocuğunuzun biri 7 yaş altı ise ve çocuk filmi 7 yaş ve üzeri ise filme hiç biriniz giremezsiniz. Oysa tek çocuk 7 ve üzeri ise rahat rahat o filme girersiniz.

Tek çocuk öğle uykusuna yatınca siz de dinlenirsiniz. İki çocuğun aynı anda uyuyup uyanması bir mucizedir.

Tek çocuğa yemek hazırlamak kolaydır, sevdiği yemeği pişirirsiniz, ama iki çocuk aynı yemekleri sevmiyorsa ayrı ayrı yemek pişirmek zorundasınızdır.

Daha da var, şimdi bunlar aklıma geldi
İnsanı 2. Çocuktan soğutursun valla:kızgın:

tam da şu sıralar ikinci çocuk konusunu düşünüyorum yapıp yapamama konusunda kararsızım.
eşime kalsa şuan çok erken. Bir yandan yaş farkı çok olmasın istiyorum oğlum 3 yaşında şuan..
En çok korktuğum ise eğer hamile olursam oğlumla yeterince ilgilenememek, onu kucağıma alamamak, ona ayıracağım zamandan çalmak ve en önemlisi de kardeşi geldiği zaman onun incinmesi.. Şuan çok nazli yetişti hep ilgi üstünde.. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. AMa içimden bir ses de yap tam zamanı diyor

oğlum çok hassas olduğu için ben de aynı korkuları yaşadım.
ama şimdiden bizi şaşırtıyor, kardeşini inanılmaz sahiplendi, her gün kardeş sevme faslı yapıyoruz, kardeşiyle konuşuyor falan, hatta o kadar sahiplendi ki, "o benim kardeşim, ben abiyim" diyor, babasının falan sevmesine izin vermiyor.

Zaten yıllardır ara vermemin sebebi tam da bu saydıkların..

GelenKutusu GelenKutusu :110: çok kötü anlatmışsınız ya bak bende korktum şu an:KK17:

Yanlış anlaşılmak istemem
Ama atasözü bu anlama geliyor, yani iki çocuğun sorumluluğu bir taneye göre çok daha fazla anlamında olduğu için bunu destekleyen şeyler yazdım. Yoksa ben hepsine razıyım. Tekrar seçme şansım olsa yine 2 çocuk isterim. Hatta yaşım genç olsa şimdi üçüncüyü bile isterim.

Elektrik de bizi çarparsa öldürür ama elektrik kullanmaktan vazgeçmiyoruz.
Korkmaya gerek yok, önceden hazırlıklı olmak yeterli

zorluğunu da güzelliğini de yaşayarak göreceksin.
her ailenin yaşam biçimi ,şartları farklı.
yani her ailede çok çocuğun etkisi farklı olur elbette.
tek çocuğum varken artık üç taneler:))
ikizlerim oldu sonradan.
birden üçe çıkmak oldukça zorlayıcı elbette.
birden ikiye geçmek gibi değil haliyle.
ama tek çocuk hiç çocuk demek te doğru değil.
böyle genellemeler hoş değil.
herkesin çok çocuğu olacak diye bi şart yok.
her tek çocuk sorunlu da olacak diye bişey yok.
tamamen anne babaya bağlı.
ama anladığım ilk çocuğunu aile desteğiyle kolay büyütmüşsün.
ikinci çocukta aynı destek devam edecekse yine rahat olursun.
ben tamamen yanlızım üç çocukla.
haliyle kıyaslanamaz bile aile desteği alanlarla durumum.
Ay 1 den 3 emi çıktı bebekler
Allah gani gani sabır versin :D

oğlum çok hassas olduğu için ben de aynı korkuları yaşadım.
ama şimdiden bizi şaşırtıyor, kardeşini inanılmaz sahiplendi, her gün kardeş sevme faslı yapıyoruz, kardeşiyle konuşuyor falan, hatta o kadar sahiplendi ki, "o benim kardeşim, ben abiyim" diyor, babasının falan sevmesine izin vermiyor.

sen kıskanacak diye mi korkuyorsun korkma asıl ikinciden kork :KK70:
benim büyükte böyleydi.. kardeşte istiyordu şimdi sorsan sakın anne ben daha kardeş falan istemiyorum diyor :KK71:

Yanlış anlaşılmak istemem
Ama atasözü bu anlama geliyor, yani iki çocuğun sorumluluğu bir taneye göre çok daha fazla anlamında olduğu için bunu destekleyen şeyler yazdım. Yoksa ben hepsine razıyım. Tekrar seçme şansım olsa yine 2 çocuk isterim. Hatta yaşım genç olsa şimdi üçüncüyü bile isterim.

Elektrik de bizi çarparsa öldürür ama elektrik kullanmaktan vazgeçmiyoruz.
Korkmaya gerek yok, önceden hazırlıklı olmak yeterli
Espri yaptım anlıyorum sizi. Herkesin hayatıda farklı çocuğuda farklıdır:)

İsteyen hem madden hem manen bakabilecek olan herkes istediği kadar çocuk yapmakta özgür.. hatta ben destekliyorum 4 kardeş olmak çok güzel.. ha kendim yapar mıyım Allah bilir ama 2 de jübilemi yaparım inş:halay:

GOHA çok sevindim ya belkide bizde sizin gibi olacaz
oğlumun bu dünyada mutlaka bi kardeşi olmalı diyorum
diyorum da ne zaman ama olmalı
şimdi mi yoksa oğlum ilkokula başlayınca mı
ha bide şu var eşimle aramız iyi çok şükür bunları da düşünüyorum hani büyük problemlerimiz olsa asla 2 yi düşünmezdim
süt liman giden güzel bi evliliğimiz var çok şükür
tek sorun ne zamna yapmalıyım

Back
X