• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek çocuk hiç çocuk

Büyükle ilgilenmeyi ihmal etmezseniz kardeşinin bakımında ondan da yardım isterseniz, bezini getirince sen olmasan ne yapardım iyi ki varsın bana yardım ediyorsunuz dediğiniz zaman çok hoşlarına gidiyor.
Büyük uyumlu bir çocuksa çok zorlanmazsınız bu konuda.
Kıskançlık doğal bir duygu illa kıskanacak, biz seni daha çok seviyoruz demeyeceksiniz mesela çocuklar buna inanmıyor, iki yavrumu da çok seviyorum diye hep çoğul kullanabilirsiniz.
Doğum olunca kardeşin sana bu hediyeyi getirdi demek de doğru değilmi, onun alamayacağını biliyorlar çünkü.
Çok haklısın,bunları kazıdım beynime canımHoppa

Simdi anneler de çeşit çeşit....o nedenle kişisine gore değişir bu tez...dört dörtlük bakan bi anne için tek çocuk iki çocuk enerjisini alabilir.kimi analar var görüyoruz yemis mi içmiş mi ,ustu başı temiz mi umru değil,parka salıyorlar daha 1.5yasindaki çocuğu kendi evde....boyle ana 10 çocuk da yapar vesselam

Benim hayatımda %100 geçerli bir söz bu
Tek çocuğum varken çok zor zannediyordum, ikinci olunca aslında tek çocuk kolaymış, ne kadar çok şey yapabilirmişim diye düşündüm.

Örnek vereyim.
Tek çocuğu huzur, sakinlik içinde emzirebilirsiniz, ikinci olunca ilki mutlaka başınızda biter, siz tam emzirirken tuvaleti gelir, susar, acıkır.

Tek çocukla o nereye isterse gidebilirsiniz, iki olunca biri parka gitmek ister, biri evde kalıcam diye ağlar.

Tek çocukla zaman sizin kontrolünüzdedir, İki çocukta ise büyük çocuğunuz parka gitmek ister ama küçüğün uyku saatidir, evden çıkamazsınız.

Tek çocukla AVM çok çok çok daha kolaydır, 2 çocukla biri bir tarafa, diğeri öbür tarafa kaçar.

Tek çocuğu hazırlayıp evden çıkmak çok daha kolaydır, iki çocuk 3 katı zaman demek, birini giydirirken öbürü üstünü kirletir, yeniden giydirmek gerekebilir.

Tek çocuğu uyutmak kolaydır, kitabını okuyup ışığı kapatıp öpersiniz, iki çocuk olunca birine kitap okurken öbürü yan odadan bağırır, biri tam uykuya dalmışken öbürünün gürültülü bir şekilde su içeceği tutar, diğerini uyandırır.

Tek çocuk ne koşulda uyumak isterse öyle uyutursunuz, iki çocuk olunca biri sessizlikte uyumak ister, diğeri kendi kendine konuşarak uyumak ister, aynı odada yatıyorlarsa vay halinize, biri gece lambası açık uyumak ister, öbürü zifiri karanlık sever. Ya birini önce, diğerini sonra uyutacaksınız, ya odaları ayrı yapacaksınız. Bu arada ilk önce uyutmak istediğiniz çocuğunuzu uyuturken diğerini sessiz tutmak çok zordur, gürültüyü o saatte yapası gelir. İlk kimi uyutacağınız da sorun olur. Biri der ki önce bana kitap oku, diğeri der ki onu daha çok seviyorsun, önce bana oku.

Tek çocuğa kahvaltı hazırlamak kolaydır, o ne isterse onu yaparsınız. Sabah kahvaltıda tost yapmak istersiniz, biri der ki ben tost sevmem, bana yumurtalı ekmek yap. Diğeri ben illa da tost isterim der.

Tek çocuğunuz kendi başınayken uslu olabilir ama ikinciyi bulunca azarlar. Kudururlar. Dağıtırlar. Birinin odasını toplarken diğeri odasını dağıtır.

Tek çocuğa okul bulmak ve okula götürmek kolaydır, iki çocuk varsa ve biri kreşe ve ilkokula gidiyorsa ve okul binaları ayrı ise her biri önce beni okuluma bırak diye ağlar.

Tek çocuk sinemada hangi filmi isterse o seyredilir. İki çocuk varsa biri başka öbürü başka film istiyorsa birini ikna etmeniz gerekir. Çocuğunuzun biri 7 yaş altı ise ve çocuk filmi 7 yaş ve üzeri ise filme hiç biriniz giremezsiniz. Oysa tek çocuk 7 ve üzeri ise rahat rahat o filme girersiniz.

Tek çocuk öğle uykusuna yatınca siz de dinlenirsiniz. İki çocuğun aynı anda uyuyup uyanması bir mucizedir.

Tek çocuğa yemek hazırlamak kolaydır, sevdiği yemeği pişirirsiniz, ama iki çocuk aynı yemekleri sevmiyorsa ayrı ayrı yemek pişirmek zorundasınızdır.

Daha da var, şimdi bunlar aklıma geldi
Olene kadar atacagim tum imzalari su yorumun altina atiyorum :))

Benim kızım şu an üç yaşına yaklaştı. Inş üç yaş olacak işte aralarında. Kızımın hiç bir zararı yok şu an bana maşallah. Ama ikinci gelince kıskanacak gibi. Üstelik aynı şeylere tekrar başlamak zor gelecek. Uykusuz kalıcam. Şimdi birine göre ayarlıyorum kendimi. Belki biri uyurken öbürü uyumak istemeyecek. Ilk aylar özellikle kızım a da zor olacak. Düzeni onun da değişecek

tabi ki çocuğa verilecek tek şey kardeş değil. kardeş sanki en iyi arkadaş bazen anne, baba yani diyorsunya kardeşeri şöyle yaptı çevrendeki insanlarla azcık çıkar çatışmasına gir bak nasıl değişiyorlar iyi de var kötü de anne baba olarak en iyi kararı onun için vereceksinizdir
bu sadece onun icin verilecek bir karar mi? kardes dedigin seyi ben doguracagim, babasiyla buyutecegiz. dogurup al bu kardes senindir mi diyoruz. ve ayrica esimin kardesleri esimin tum parasini yedikten sonra evlendigimiz zaman maddi acidan zora dustugumuzde esimin arkadaslari masraflarimizin cok buyuk bir kismini karsiladi. borcumuzu 3 yil icinde odedik bir kere bile istemediler bu surecte. kalan kismina da bizim hediyemiz istemiyoruz o parayi dediler. ve bence bu cogu kardesin yapmayacagi birsey.

Bi de o birbirine bagli kardes devri bitti ya, biz eskilerin kusagina mahsustu o. Artik tum kardesler evlenince dusman kesiliyor elin kizlari ogullari birbirine dusuyor, miras kavgasi yapiyor ne bileyim, o yuzden bu dunyada yalniz kalmasin bi kardesi olsun muhabbeti baydi artik cok klise. Bitti o dunya. Bi de ben 2.cocugu haksizlik gibi goruyorum cogu zaman.

Benim hayatımda %100 geçerli bir söz bu
Tek çocuğum varken çok zor zannediyordum, ikinci olunca aslında tek çocuk kolaymış, ne kadar çok şey yapabilirmişim diye düşündüm.

Örnek vereyim.
Tek çocuğu huzur, sakinlik içinde emzirebilirsiniz, ikinci olunca ilki mutlaka başınızda biter, siz tam emzirirken tuvaleti gelir, susar, acıkır.

Tek çocukla o nereye isterse gidebilirsiniz, iki olunca biri parka gitmek ister, biri evde kalıcam diye ağlar.

Tek çocukla zaman sizin kontrolünüzdedir, İki çocukta ise büyük çocuğunuz parka gitmek ister ama küçüğün uyku saatidir, evden çıkamazsınız.

Tek çocukla AVM çok çok çok daha kolaydır, 2 çocukla biri bir tarafa, diğeri öbür tarafa kaçar.

Tek çocuğu hazırlayıp evden çıkmak çok daha kolaydır, iki çocuk 3 katı zaman demek, birini giydirirken öbürü üstünü kirletir, yeniden giydirmek gerekebilir.

Tek çocuğu uyutmak kolaydır, kitabını okuyup ışığı kapatıp öpersiniz, iki çocuk olunca birine kitap okurken öbürü yan odadan bağırır, biri tam uykuya dalmışken öbürünün gürültülü bir şekilde su içeceği tutar, diğerini uyandırır.

Tek çocuk ne koşulda uyumak isterse öyle uyutursunuz, iki çocuk olunca biri sessizlikte uyumak ister, diğeri kendi kendine konuşarak uyumak ister, aynı odada yatıyorlarsa vay halinize, biri gece lambası açık uyumak ister, öbürü zifiri karanlık sever. Ya birini önce, diğerini sonra uyutacaksınız, ya odaları ayrı yapacaksınız. Bu arada ilk önce uyutmak istediğiniz çocuğunuzu uyuturken diğerini sessiz tutmak çok zordur, gürültüyü o saatte yapası gelir. İlk kimi uyutacağınız da sorun olur. Biri der ki önce bana kitap oku, diğeri der ki onu daha çok seviyorsun, önce bana oku.

Tek çocuğa kahvaltı hazırlamak kolaydır, o ne isterse onu yaparsınız. Sabah kahvaltıda tost yapmak istersiniz, biri der ki ben tost sevmem, bana yumurtalı ekmek yap. Diğeri ben illa da tost isterim der.

Tek çocuğunuz kendi başınayken uslu olabilir ama ikinciyi bulunca azarlar. Kudururlar. Dağıtırlar. Birinin odasını toplarken diğeri odasını dağıtır.

Tek çocuğa okul bulmak ve okula götürmek kolaydır, iki çocuk varsa ve biri kreşe ve ilkokula gidiyorsa ve okul binaları ayrı ise her biri önce beni okuluma bırak diye ağlar.

Tek çocuk sinemada hangi filmi isterse o seyredilir. İki çocuk varsa biri başka öbürü başka film istiyorsa birini ikna etmeniz gerekir. Çocuğunuzun biri 7 yaş altı ise ve çocuk filmi 7 yaş ve üzeri ise filme hiç biriniz giremezsiniz. Oysa tek çocuk 7 ve üzeri ise rahat rahat o filme girersiniz.

Tek çocuk öğle uykusuna yatınca siz de dinlenirsiniz. İki çocuğun aynı anda uyuyup uyanması bir mucizedir.

Tek çocuğa yemek hazırlamak kolaydır, sevdiği yemeği pişirirsiniz, ama iki çocuk aynı yemekleri sevmiyorsa ayrı ayrı yemek pişirmek zorundasınızdır.

Daha da var, şimdi bunlar aklıma geldi
Mükemmel anlatmışsınız :)

Sen harikasın,daha önce söylemiş miydim? :) Her detayı anlatmışsın çok çok teşekkürler.
Desene 8 ay sonra nanayı yemiş olacağım. Bakalım neler bekliyor bizi
Biraz öyle olacak :KK45: GelenKutusu GelenKutusu ne güzel özetlemiş ben boşuna yazmışım :KK9:

Benimde dunyalar guzeli 3 yasinda bi kizim var...kizimi 32 yasinda dogurdum yas oldu 35.. cevremde herkes dogurda dogur hadii hadiii gec kalma deyip duruyorlar...

Ama ben hic istemiyorum maddi manevi anca yetisebiliyorum ....aslinda maddiyattan cok sabir isteyen bir is ...esim ilk onceleri istiyordu bi gun karsima aldim dedim ki baak iki cocuklu olup bagiran cagiran bi anne olmak istemiyorum eve gelince yorgunluktan sana bagirmak cagirmak istemiyorum...ben bunlara raziyim diyorsan tamam dedim ikinci cocuk olsun...esimin gözleri acildii yoookyookkalsin bir tane yeter dedi:))))

Bende gezmek tozmak istiyorum kizimi buyutuyorum artik daha rahat gezmek istiyorum ben sirf kizimi baskasi buyutmesin diye isten ayrilip evde kaldim tabiii bu en cok esimin istegiydi bana kalsa cslisirdim....

Bizim toplumu anlamiyorum tek cocukistiyorum baska bi cocuk olmasin dedigimde herkes aaaaa olmaz sakin buyuk hata daha neler neler diyorlar sanki tek cocuklu olmak gunahmis gibi......

Benimde dunyalar guzeli 3 yasinda bi kizim var...kizimi 32 yasinda dogurdum yas oldu 35.. cevremde herkes dogurda dogur hadii hadiii gec kalma deyip duruyorlar...

Ama ben hic istemiyorum maddi manevi anca yetisebiliyorum ....aslinda maddiyattan cok sabir isteyen bir is ...esim ilk onceleri istiyordu bi gun karsima aldim dedim ki baak iki cocuklu olup bagiran cagiran bi anne olmak istemiyorum eve gelince yorgunluktan sana bagirmak cagirmak istemiyorum...ben bunlara raziyim diyorsan tamam dedim ikinci cocuk olsun...esimin gözleri acildii yoookyookkalsin bir tane yeter dedi:))))

Bende gezmek tozmak istiyorum kizimi buyutuyorum artik daha rahat gezmek istiyorum ben sirf kizimi baskasi buyutmesin diye isten ayrilip evde kaldim tabiii bu en cok esimin istegiydi bana kalsa cslisirdim....

Bizim toplumu anlamiyorum tek cocukistiyorum baska bi cocuk olmasin dedigimde herkes aaaaa olmaz sakin buyuk hata daha neler neler diyorlar sanki tek cocuklu olmak gunahmis gibi......
Dimi yani sen kimsin de hata olup olmadigina karar veriyosun, millet haddini bilmiyor.

Bakabileceğin kadar çocuk yapmalısın bence, eğer sağlığın ve imkanın yerindeyse düşün derim canım.

Ben 7 yaşına kadar tek çocuk olan biri olarak diyebilirim ki tek kalmak çok kötü birsey. Hep ağladığımi hatirliyorum kardesi olan çocukları görünce. Allah'tan sonradan kardeşim oldu da herkes rahata erdi..:KK49:

Şuan bir oğlum var. Kısmetse ikinci olsun çok isterim. Ne kadar zor olursa olsun, Benim çektiğim yalnızlığı o çekmesin diye..

Dimi yani sen kimsin de hata olup olmadigina karar veriyosun, millet haddini bilmiyor.
Kaynanam bana diyor ki ada bi tane daha dogur sana 50 gram altin takacam soz diyor...bende dedim ki takaydin birinciye yemezler artik gecti dedim...kaynanam butun gelinlerine dogurun diyor baska bisey demiyor...kizida 36 yasinda ucuncuyu dogurmak istedi kizina diyor ki ayy bu yastan sonra ne yapacan cocuk diyor...bende diyorum ohhh ne ala kizina gelince dogurma bize gelince dogur anne hatirlatayim bende 35 yasindayim diyorum guluyor kadin ;))))

İki çocuğun hele de yaş aralığı yakınsa daha kolay olduğunu düşünürdüm evet,ama bu konuda deneyimim yok tamamen tahmindi. Mesela tekken oyun arkadaşı anne babası, mahallede arkadaş yok ama kardeşi olunca birbirleriyle oynuyorlar. Birbirlerine bakıp yemek yerler,birlikte gülüp ağlarlar,sevinçlerini paylaşırlar.Ama tek çocuk hep yalnızlık hisseder anne de mutsuz olur gibime geliyor nedense. Kardeşimle aramda 2 buçuk yaş var, hep şükrederim mesela.
Yaş aralığı yakın olunca beraber oynuyorlar güzel oluyor, uzayınca ilgi alanları aynı olmuyor, küçük büyüğün oyuncağını istiyor alıyor kiyamet kopuyor :) arada 2 - 2,5 yaş daha iyi gerçekten

Çocuk, bir insanın hayatına katabileceği en büyük zenginlik.
Ve her çocuğun karakteri birbirinden o kadar farklı ki, o zenginlik daha da artıyor.

Biri daha merhametli mesela, biri daha disiplinli, diğeri daha mütevazi, daha kibar, vs vs

Birinde olmayan diğerinde var, toplayınca evimi ve hayatımı zenginleştiriyor.

Keşke yaşım genç olsaydı ve üçüncü bir çocuğum daha olsa. Tüm zorluklarına rağmen bana kattıkları çok daha fazla ve güzel.
Şimdi bunu dediniz kafam karıştı yine , ablalarım diyor 3.yü yap pişman olacaksın yaşın gidince diye ,ablamın biri pişman çünkü, diğerinin olmuyor evlat edindi bir daha edinmek istiyor.
Şu ruh halimle hazır değilim, zaman geçince gerçekten isteniyor mu?

Yaş aralığı yakın olunca beraber oynuyorlar güzel oluyor, uzayınca ilgi alanları aynı olmuyor, küçük büyüğün oyuncağını istiyor alıyor kiyamet kopuyor :) arada 2 - 2,5 yaş daha iyi gerçekten
İnş.bu bebeğime de sağlıkla kavuşmak nasip olursa aralarında tam 4 yaş oluyor. Doğumgünleri de aynı ay :)
İlgi alanları nasıl olur,beraber oyun oynarlar mı bilemedim .Kızım arkadaş çevresiyle anlaşıyor genel itibariyle bazen de hiç anlaşamıyor. Ama daha öncesinde ikinciyi düşünmemiştik,bir kaç aydır düşünmeye başladık 3 ay sonra da oldu çok şükür:)

Benimde nenem ne kadar çok çocuk o kadar dert derdi 10 çocuğu vardı 5 öz 5 üvey kafası attığında baba evine kaçarmış ama dedem onu geri getirirmiş

Back
X