Tek çocuk olmak çok mu kötü bir şey?

Ben tek çocuğum, harika bir şey bence. Kardeşler de illa çok sıkı fıkı olacak diye bir şey yok. Miras kavgasından birbirine küsen çok.

Ilerde nasil olur bilmem tabii.. iyiki annem kardeslerimide dogurmus..kussekte darilsakta gidecegim yer onlarin yani onlarinda tabi benim yanim. Yolda kalsam ilk arayacagim kardesimdir. Ha gelir gelmez gelemez ayri mevzu. Evde sevdikleri birsey yapsam o bile bogazimdan gecmez bazen, yollarim onlarada..1 olur garip olur 2 olur rakip olur.. 3 olur denge olur 4 olur bereket olur.. gerisi Allah Kerim:)

Cok zor hamile kaldim ve cok sukur 9 aylik bi kizim var.ve oyle zor buyuttum ki onu..kolik bebekti ve hamileligimin son ayinda doguya atandim..bebegim 15 gunlukken evi doguya tasidik..kimse yok kar kis..bide esim yanimda yok mecburen bulumdugu sehirde caliaiyor...zorluklara 4.ayina getirdik ve aonra esimin gecisi cok sukir atandigim yere geldi bebekte daha kolaylasti tabi bakimi vs..
Suan bakiciya veeiyorum isterdim ailelerden biri yanimizda olsun arada yardim etsinler bi sinemaya gidelim esimle..
Bi elimde kizim cok market alisverisi yaptim karda kista..
Simdi ise duzenimizi kurduk.hersey cok keyifli cok sukur..
Ama ilk zamanlar o zorlugun verdigi pskoloji ile asla ikinci cocuk yapmam diyordum simdi yavas yavas dusuncem degisiyor.
Tabi daha coooook erken bizim icin..
Demem o ki bi kardes bence onlara birakacagimiz en guzel hediye.
Sahsi dusuncem rabbim hayirli evlat versin ama bence her kadinin bir kizi olmali ilerisi icin...
3 erkek 2 kiz kardes biri olarak ve cevremden gorduklerim kadariyla kiz cocuk ileride anneye en guzel arkadas kaliyor.
Dilerim sizede nasip olur

Kardeslik bagini da kucumsemeyin.
Olmasi gerektigi gibi olunca cok guzel bir sey. Tek cocuk olanlar eksiklik hissetmeyebilirler, bilmedikleri bir sey neticede. Kuzenle veya can dostunla iliskine benzemiyor. Biz de muthis bir bereketle buyumedik, ben 3 yasimda ablaligi ogrendim, paylasmayi ogrendim. Kardesim cikolatasini erkenden bitirirdi benimkini saklar, daha sonra acip yarisini ona verirdim. Hayatim boyle gecti, hic de yok tek cocuk olsaydim da annemler butun cikolatalari bana alsalardi, para ve ilgi bolunmeseydi , tek bisikleti paylasmasaydik demedim.
Sonradan 3. kardesim oldu, ayni odayi paylastik. Yas farkimiz cok ama artik buyudu ve onunla da iliskimiz gayet guzel.
Hicbirimiz ozel okula gitmedik ama ihtiyacimiz olan dershaneye gidip ozel ders aldi. Annemlerin esitlik kaygisi yoktu zaten, birine sunu yaptim hepsine yapayim diye bir dusuncede olmadilar. Duruma gore kimin ihtiyaci varsa ona yoneldiler.
Kardeslik guzeldir, tek cocuk olmak da kotu bir sey degildir. Anne baba manevi veya maddi olarak kaldiramayacgini dusunebilir. Bakamayacagini dusunerek sirf kardes olsun diye cocuk yapmak da yanlis.

Ben çikolatalarımı biriktirirdim
Bi bakardım Hop kardeşim benimkileri de yemiş
Ay ben resmen kardeş sevmez bi insanmışım ya
:D
Çikolatalarımı bi ben kendim yiyemedim

Ben çikolatalarımı biriktirirdim
Bi bakardım Hop kardeşim benimkileri de yemiş
Ay ben resmen kardeş sevmez bi insanmışım ya
:KK70:
Çikolatalarımı bi ben kendim yiyemedim
Senin anilarin kotuymus ondan :D
Kardesimin uc tekerlekli minik bisikleti vardi. Yolda surerken birden dusmustu nasil becerdiyse:D ben de gelen arabalar ikimizi de ezmesin diye biraz ilerisinde kollarimi bacaklarimi acip yolun ortasinda durmustum. Bi kamyon gelip durarak yolu kapatmisti da kosup kaldirdim cocugu. Oyle manyak bir cocukluk gecirdik iste. Gel de gereksiz oldugunu soyle kardesin

Insanin bir kardesi olmali. Kizkardesimle aramda 2bucuk yas var,o benim herseyim.

Kizlarimin aralarinda 4 yas var,ufagi 17 aylik. Boyle zor olacagini bilseydim 2.yi ertelerdim veya hic yapmazdim ama ilk paragraftaki cumlem yine de gecerli. Sadece aradaki yas farkini cok iyi ayarlamali.Cok fark olsa anneye rahatlik ama cocuklar acisindan paylasim azaliyor. Yas farki az olsa anneye asiri zor ama cocuklar acisindan 1-2 yil sonra guzel olur.
Secim hakkim olsa ikiz olmalarini isterdim:D

Ben tek çocuğum mesela tek çocuk olarak büyüdüm iyi yönlerde var kötü yönlerde şimdi şimdi bir kardeşim veya bir ablam olsaydı daha iyi olurdu diyorum abla kardeş dertleşip gezenleri gördükçe benim oğlumun şimdi ne teyzesi var ne dayısı ne amcası..

Senin anilarin kotuymus ondan :KK70:
Kardesimin uc tekerlekli minik bisikleti vardi. Yolda surerken birden dusmustu nasil becerdiyse:KK70: ben de gelen arabalar ikimizi de ezmesin diye biraz ilerisinde kollarimi bacaklarimi acip yolun ortasinda durmustum. Bi kamyon gelip durarak yolu kapatmisti da kosup kaldirdim cocugu. Oyle manyak bir cocukluk gecirdik iste. Gel de gereksiz oldugunu soyle kardesin

Ben de benimkini salıncaktan atmıştım o_O
Ben galiba kardeşimi kıskanıyomuşum
Sen iyi bi ablasın
Ben abla olmak istemezdim keşke küçük kardeş olsaydım

Tam yorum yazacaktim tarihi gordum
Ne yaptiniz konu sahibi ? Tek cocukla yola devam mi?

o kadar büyük konuştum. ilki 7 yaşına gelmeden asla dedim. ve bizim yıllarca çocuğumuz olmadı. kızım tüp bebek. kızım şuan 3 yaş 3 aylık. ve ben hamile oldugumu öğrendim bugün. ne yapacağımı bilmiyorum sevineyimmi üzüleyimmi bilemiyorum

4-5 sene bekle bence düzene tam otursun neden acele ediyorsun
ayy benimde 16 aylık kızım var senin gibi pimpirikli anne degilim aman uyku düzeni bozmasin aman yemez diye hiç kısıtlamadim..uykusu gelince uyuturuz karnı acıkınca yemegi yer..
çok şükür gece uykusu da iyi.. çocuk daha o.. büyüynce düzene girer herşey...

IKI abim var keşke Ablam veya kızkardeşimde olsaydı, bunun eksikliğini hep yaşadım, özellikle abimin eşi (5 kardeşler) bana bu konuda çok nispet yapar , bacılarıma gidiyorum, bacım aradı bacımda bacım :). Hiç çaktırmamaya çalışırım ama sinir olurum :)
Not: 2 kızım 2 oğlum var:)

Merhabalar, oğlum 18aylık. Bunları düşünmek için erken belki ama yapım gereği bir şeyi netleştirmeden rahat edemiyorum. Belirsizlik canımı çok sıkıyor... Maddi açıdan problemimiz yok. Ancak manevi olarak hiç mi hiç hazır değiliz ikinci bebeğe. Anne baba olmak gerçekten çok zormuş. Ya da biz zorlaştırıyoruz bilemiyorum. Çünkü uyku düzeni bozulsa, yemek yemese, düşse vs ben çok stres oluyorum. Ağlıyorum ya aç kaldıysa, ya sağlıklı beslenemezse vs diye. Yani çok rahat davranamıyorum malesef. Çok uğraşıyorum ama olmuyor. Bir yere giderken bile uyku saatlerine göre plan yapıyoruz. Aman orda uyusun ya da yolda uyusun diyemiyorum. Her şeyin en güzeli en rahatı olsun istiyorum oğlum için. Küçük gibi görünüyor ama bunlar tüm düzenimizi, psikolojimizi etkiliyor. Sanırım yorucu da oluyor böyle. Ben oğlumu o kadar seviyorum ki bakıp bakıp ağlıyorum nasıl bir sevgi bu diye. İkinci bir bebek olursa eminim onu da böyle severiz ama cesaretimiz yok. Tek çocuk olanlar ya da kesin tek çocuk düşünüyorum diyenlerden sanırım olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var =)
Şu an böyle düşünmen çok normal zaten, o büyüyecek ve kendi başının çaresine bakmaya başlayınca sende yaşanan zor zamanları özlemeye başlayacaksın ve tekrar bebek isteyeceksin yani bu her kadında öylemi bilmiyorum ama annelik kadınlık fıtratında olan bir şey diye düşünüyorum ❤️

o kadar büyük konuştum. ilki 7 yaşına gelmeden asla dedim. ve bizim yıllarca çocuğumuz olmadı. kızım tüp bebek. kızım şuan 3 yaş 3 aylık. ve ben hamile oldugumu öğrendim bugün. ne yapacağımı bilmiyorum sevineyimmi üzüleyimmi bilemiyorum

Bence çok iyi bir zamanda olmuş.
7 yaş kardeşler arası çok bana göre. Tam rahatlayacaksınız tekrar yeni bir bebek dönemi olacak..

Oğlum 23 aylık ikinciyi bir istiyorum bir istemiyorum mesela. Yaşım 34.
İçimden umarım seneye kazayla falan hamile kalırım diyorum. Çünkü şu an hiç cesaretim yok..

Olumsuz düşünmeyin bebek doğana kadar kızınız biraz daha büyümüş olacak.

• Beğen
Reactions: nix
Rahat edeyim ilki kendini kurtarmış olsun ,bebekle ilgilensin diyorsanız 7/8 yaş...birlikte oynasinlar/birlikte buyusunler diyorsanız gayet iyi bir zaman olmuş.Hayirlisi olsun .

• Beğen
Oğlunu bu kadar seviyorsun madem onu kardeş sevgisinden mahrum etme derim. Bu hemen de olur bir kaç yıl sonra da olur. Siz kendinizi ne zaman hazır hissederseniz. Ama kardeş bambaşka birşey. Eğer sağlık sorunu veya ciddi maddi sorunlar yoksa mutlaka olmalı diye düşünüyorum

Ilk cocuklarin üstüne daha fazla düsülüyor anne baba olarak. Ikincilerde daha rahat oluyor insan.

• Beğen
Back
X