• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek cocuk olmak ve yalnız kalacağım korkusu

41 yaşındayım tek çocuğum ,babamı kaybettik,annem sağ. kızım var o da tek çocuk. şu ana dek bir sıkıntı hissetmedim. belki de hiç varlığını hissetmediğim için. eşim kızım çekirdek ailem yetiyor. yalnızlık derseniz özünde herkes yalnız bunu 40lara gelenler anlar. kızımda mutlu tabii gelecekte neler hissedeceğini bilemem.

Ben tek çocuğum ve bu yaşıma kadar bunu dert etmedim . Ama annem 43 babam 50 yaşında. Onların yaşlandığını gördükçe içimi korku kaplıyor. Ben ocakta 21 olacağım . Böyle onlar göçüp gidince ben yalnız kalacağım düşüncesi aklıma geldikçe gözlerim doluyor . Anne babama sarılıyorum sürekli. Biliyorum çok abartıyorum ama korkuyorum da. Arkadaşlarım vardı. Onlar da ilgi alakayı kesti . Onları kardeş yerine koyuyordum bir nevi. Kuzenlerim var 2 tane ananem onlar senin kardeşin siz 3 kardessiniz diye büyüttü bizi . Kardeşim yok diye onları kardeş gördüm. Aramız da çok iyi birbirimizi severiz . Kavga da ederiz ama gün sonu gene barışırız. Bir gün akrabam geldi bize. Ben dedim hiç kardeş eksikliği hissetmedim. Kuzenlerim bana kardeş gibi oldu birlikte büyüdük diye . O da dedi ki : zor zamanda onlar birbirine siginir sen yapayalnız kalırsın kimse kardeş gibi olmaz dedi . Ben de çok üzüldüm. İnsanları kardeş yerine koymak da istemiyorum çünkü bi darbe aldığım zaman gereğinden çok üzülüyorum.. aranızda tek kardeş olan var mı?
Benim 3 kardeşim daha var başka anneden, hayatımı mahvediyorlar👍

Ne güzel işte tek kardeş yarın öbür gün miras kavganız falan olmaz 🤭annem 5 kardeş babam 3 kardeş cemiyetler bayramlar dışında hiçbir kardeşi doğru dürüst görüşmez önemli olan sizin vaktinizi nasıl geçirdiğiniz dolu dolu geçirin keyfini sürün Allah aşkına

Şuan yaşın çok genc bu korkuların normal.Allah gecinden versin uzun süre beraber olun inşallah.Bazen kardeş bile el olabiliyor insana.Birgün kendi çekirdek aileni kurarsın eşin çocukların olur yalnızlik hissetmezsin.Gerci korkular hic bitmiyor ebeveyn oluncada ya bana bisey olursa o ne olacak ya ona bisey olursa korkulari yükleniyor.Şuana odaklan,gün bi gündür oda bugündür 😉

Back
X