Tek çocuk yalnızlığı..

Doğru ama psikolojik olarak bir farklılık yaratır belki. Bir de uzun sürse de bir yerde yakalayacaklar birbirlerini. Beraber oynamasa da aynı anne babanın çocuğu olduğunu bilmek daha şyi hissettirir muhtemelen insana.

Bilmiyorum fazla yaş farkı varsa ve üniden sonra hayata hızlı atıldıysa çok kısa süre aynı ev paylaşılıyor kardeşler açısından. Bence tek çocuk olmanın bir sakıncası yok ikincisi için geç kalınmış. Ben de geç kalınmış bir kardes olarak bu durumun tek kardeş olmaktan kötü olduğunu düşünüyorum.

İnsanlar bilmediği bir şeyin eksikliğini hissetmeyebilirler.
Evlenene kadar ailemle yaşadım. Evlendikten sonra en çok kardeşlerimi özledim, biriyle aramda 3, diğeriyle 15 yaş var. Her gün konuşmuyoruz, sürekli görüşmüyoruz, öyle çok tutkun ve düşkün değiliz ama en ufak sıkıntıda tek yürek olabilmek güzel bir duygu.
Aile için de güzel olsa gerek, biri olmasa diğeri yanında, biri aramasa diğeri arıyor. Diğer türlü bütün sorumluluk tek çocuğa biniyor.
Kardeşsiz mutsuz olunmaz, her kardeş de can ciğer olmaz.

Çoğu bölümüne katıldım ama ailenin tek çocuktan beklentisi olur yanlış inanış bence

Burada da yazarım ben tek çocuğum eşim 4 çocuğun en küçüğü

Kimse benden bir şey beklemez mesela daha başına buyruğum topladım çantamı 25 yaşında 8 saat uzağa taşındım ki özel sektörde iş bulurum diye ailem ağzını açıp tek kelime etmedi eşim ayrı eve çıkınca dünya laf ettiler

Eşimin ailesi hala beklenti içine girer işte bizi doktora götür bizimle ilgilen görümcemden de eşimden de bekler

Babam ameliyat olur sonra haber verir

Yani olay çocuk sayısından öte bakış açısı

Bende cocugum tek kalamsin kardesi olsun die ikinci cocugu yapmayi planlayanlardayim. Bana bisey olaursa yada babasina yaninda kardesi olmali dunyada tek kalmamali diye dusunuyorum.. oyun arkadasi dert arakadasi olmali bu hayatta

Ablamin ogluyla kizi arasinda tam 10 yas fark var.erkek yegenimin kardesim olsun isteginide hic duymamistim.birgun enistem ve ablam yaspasta almislar oglum sana bir haberimiz var kardesin olacak deyince koltuktan koltuga ziplamis ucmus cildirmis sevincinden herkesi aramis beni de aradi bagirmaktan sesi kisilmis teyze kardesim olacak diye bagiriyor.halbuki kardesinin olmasini cok istiyormusta soylememis.ablam bile bu kadar istedigini bilmiyormus.icine atmis hep.simdi 5 yasinda olan kiz kardesi okuldan gelince abisini esortmanini hazirlar terligini onune koyar abisi de kardesini korur kollar.o kadar seviyorlar iste kardesler birbirlerini.

Babamlar dört kardeş dördü de (biri rahmetli oldu) birbirine küstü. Çünkü rahmetli babaannem sevgisiz yetiştirmiş. Çocuk yaşadığını öğrenir ve işler siz endişe etmeyin eminim en güzel şekilde yetiştireceğinize.

2 kardeşiz. Ablam var. Ve "eğer tek çocuk olsaydım" durumunu hayal bile edemiyorum şahsen. hayat benim için çok daha sıkıcı olurdu. Bence en az 2 çocuk sahibi olunmalı. ileride size bir şey olsa ne olacak? o çocuk yalnız kalacak. kardeşler arası saçma sapan kavgalar,küslükler artık eskide kalmış. siz çocuklarınızı sevgiyle,hoşgörü ve anlayışla büyütürseniz hiçbir sorun olmaz.

Bende senin gibiyim canim..8 yasinda kızım var..ikincisi olmuyor.. 3 senedir ugrasiyoruz.. Elimizden gelen bisey yok.. Rabbim ol demedikten sonra :( benim kizimda çok bunaliyor tek başına..cok üzülüyorum tabi ama su konuda vicdanim rahat..Onu tek cocuk olmaya ben mahkum etmedim..kendi keyfim ugruna degil yani..istedim mücadelemi verdim.. bi süredir kafamdan cikardim.. Rabbim benim icin kizim icin hayirlisi neyse o olsun diyorum

Tüp bebek demissin ,yeniden bir çocuğun olması mümkün değilse üzülme.bu böyle olacak ve tabiki mutsuz bir çocukluk hatirlamayacak.siz ilgili bir anneymissiniz.kardes sevgisi güzel şey tabi mümkünse olmali.cocugunuzun ilerde mutlu bir ailesi ve çocukları olur inşallah ve eksiklik hissetmez.

Bilmiyorum fazla yaş farkı varsa ve üniden sonra hayata hızlı atıldıysa çok kısa süre aynı ev paylaşılıyor kardeşler açısından. Bence tek çocuk olmanın bir sakıncası yok ikincisi için geç kalınmış. Ben de geç kalınmış bir kardes olarak bu durumun tek kardeş olmaktan kötü olduğunu düşünüyorum.
Muhtemelen iki tek çocuk gibi olacaktır diye tahmin ediyorum ama nedir senin için eksileri bu durumun? Bu arada 2. Olursa 3. İçin beklemeyi filan da düşünmüyorum. Hemen ardından tekrar düşünüyorum, normal, olmazsa tüp bebek.

Ablamin ogluyla kizi arasinda tam 10 yas fark var.erkek yegenimin kardesim olsun isteginide hic duymamistim.birgun enistem ve ablam yaspasta almislar oglum sana bir haberimiz var kardesin olacak deyince koltuktan koltuga ziplamis ucmus cildirmis sevincinden herkesi aramis beni de aradi bagirmaktan sesi kisilmis teyze kardesim olacak diye bagiriyor.halbuki kardesinin olmasini cok istiyormusta soylememis.ablam bile bu kadar istedigini bilmiyormus.icine atmis hep.simdi 5 yasinda olan kiz kardesi okuldan gelince abisini esortmanini hazirlar terligini onune koyar abisi de kardesini korur kollar.o kadar seviyorlar iste kardesler birbirlerini.
İnşallah bizim de böyle olur

2 kardeşiz. Ablam var. Ve "eğer tek çocuk olsaydım" durumunu hayal bile edemiyorum şahsen. hayat benim için çok daha sıkıcı olurdu. Bence en az 2 çocuk sahibi olunmalı. ileride size bir şey olsa ne olacak? o çocuk yalnız kalacak. kardeşler arası saçma sapan kavgalar,küslükler artık eskide kalmış. siz çocuklarınızı sevgiyle,hoşgörü ve anlayışla büyütürseniz hiçbir sorun olmaz.
Ben de katılıyorum. Biraz da evdeki huzur ve anne babayla alakalı bu durum. Yetiştirmeyle alakalı ilerideki kopukluk.

Muhtemelen iki tek çocuk gibi olacaktır diye tahmin ediyorum ama nedir senin için eksileri bu durumun? Bu arada 2. Olursa 3. İçin beklemeyi filan da düşünmüyorum. Hemen ardından tekrar düşünüyorum, normal, olmazsa tüp bebek.

İki abim arasında 2 yaş var ve küçüğü bile benden 8 yaş büyük. Dışlanmışlık hissettim hep. Abiliklerini de fazla göremedim görecek kadar uzun zaman aynı evi paylaşmadık. Üniye giden eve dönmedi :) Küçük olarak eziliyorsun. Kafa zaten mümkün değil uymuyor. Ben küçük kardeş olarak onlarla sağlıklı iletişim kurabilecek kafaya geldiğimde çoktan evde yanlız tek çocuk kalmıştım.

Bu sorunu dolu dolu yaşadığım bu günlerde geç kaldığım için yaşadığım pişmanlığı anlatamam sana . kızımın içen kusu hamile girmesi ayrı bir olay
Yaa ben sana de şu diyecem imkanın varsa lutfen dogur oğlunu tek koyma
1 yıldır olmuyor hapı bıraktığım ay hamile kaldım şimdi tup bebek için randevu aldım
Sen düşün artık geç kalma sözümü bir abla nasihati yerine say çünkü ben senden baya büyüğüm. saglikla kal.

Tek çocuğum,annem de tek. yanlız bir çocukluk geçirdim çok istiyordum bir kardeş hatta arkadaşlarıma uyduruyordum 1.sınıftayken benim de kardeşim var diye. Sonra büyürken başıma gelen bazı olaylar sırasında hep paylaşabileceğim benimle birlikte yüküme ortak olabilecek sadece iki kelime bile etse yeterli olabilecek birini aradım sürekli.Anlaşamayabilirdik ama hep kardeş olarak kalıp en kötü hal hatır sormaya devam edebilecek biri olacaktı hayatımda,olmadı.Şu an bir kızım var Allah izin verirse onu kardeşsiz bırakmayı düşünmüyorum,arkadaşlar kuzenler yerini dolduramaz bir kardeşin.Maddi-manevi durumunuz yeterliyse, tek başına bitmesin bence oğlunuzun çocukluğu

Ben maalesef tek çocuğum. Tamam mutsuz bir çocukluk geçirmedim çocukluğumu hala hep güzel hatırlarım. Amaa...
Aması var işte. Kardeşimin olmasını hep çok istedim küçükken sürekli dua ederdim kardeşim olsun diye duasız bir günüm geçmezdi. Annem babam ne kadar ilgili olsa da biirrr sürü yaşıtım kuzenlerim olsa da eksikliğini hep hissettim hala da hissediyorum..
Eğer annemler bile isteye beni tek çocuk olarak bıraksalardı kesinlikle onları affetmezdim. Nasip olmadı.. Hayırlısı böyleymiş.
Tabiiki bunlar benim düşüncelerim herkes böyle hissedecek diye bişey yok. Yine de çocuğunuz kardeş istiyorsa kulak ardı etmeyin bir düşünün derim.
Yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı ailelerin tek çocuk istemesi bana bencillik gibi geliyo.
Dediğim gibi bunlar benim düşüncem..

Bu sorunu dolu dolu yaşadığım bu günlerde geç kaldığım için yaşadığım pişmanlığı anlatamam sana . kızımın içen kusu hamile girmesi ayrı bir olay
Yaa ben sana de şu diyecem imkanın varsa lutfen dogur oğlunu tek koyma
1 yıldır olmuyor hapı bıraktığım ay hamile kaldım şimdi tup bebek için randevu aldım
Sen düşün artık geç kalma sözümü bir abla nasihati yerine say çünkü ben senden baya büyüğüm. saglikla kal.
Sizin de mi tek çocuk? Evet ben tüp bebek filan elimden geleni yapıyorum gerisi artık nasip. Siz nasıldı tecrübeniz?

Tek çocuğum,annem de tek. yanlız bir çocukluk geçirdim çok istiyordum bir kardeş hatta arkadaşlarıma uyduruyordum 1.sınıftayken benim de kardeşim var diye. Sonra büyürken başıma gelen bazı olaylar sırasında hep paylaşabileceğim benimle birlikte yüküme ortak olabilecek sadece iki kelime bile etse yeterli olabilecek birini aradım sürekli.Anlaşamayabilirdik ama hep kardeş olarak kalıp en kötü hal hatır sormaya devam edebilecek biri olacaktı hayatımda,olmadı.Şu an bir kızım var Allah izin verirse onu kardeşsiz bırakmayı düşünmüyorum,arkadaşlar kuzenler yerini dolduramaz bir kardeşin.Maddi-manevi durumunuz yeterliyse, tek başına bitmesin bence oğlunuzun çocukluğu
Ben de üzülüyorum. Mesela bir yaranazlık yaptığında, babasıyla ben kızdığımızda döünp yanına gideceği kimse yok. Bizi çekiştirebileceği filan :)) ben 30 yaşındayım. annemle babamı kardeşlerimle tartışır dururuz yani, yine dediklerini yaparız ama onlara bizİm gibi bakan birilerinin olduğunu bilmek iyi gelir.

Ben maalesef tek çocuğum. Tamam mutsuz bir çocukluk geçirmedim çocukluğumu hala hep güzel hatırlarım. Amaa...
Aması var işte. Kardeşimin olmasını hep çok istedim küçükken sürekli dua ederdim kardeşim olsun diye duasız bir günüm geçmezdi. Annem babam ne kadar ilgili olsa da biirrr sürü yaşıtım kuzenlerim olsa da eksikliğini hep hissettim hala da hissediyorum..
Eğer annemler bile isteye beni tek çocuk olarak bıraksalardı kesinlikle onları affetmezdim. Nasip olmadı.. Hayırlısı böyleymiş.
Tabiiki bunlar benim düşüncelerim herkes böyle hissedecek diye bişey yok. Yine de çocuğunuz kardeş istiyorsa kulak ardı etmeyin bir düşünün derim.
Yanlış anlamayın sözüm meclisten dışarı ailelerin tek çocuk istemesi bana bencillik gibi geliyo.
Dediğim gibi bunlar benim düşüncem..
Kesinlikle benim tercihim değil bu şu anda. Sağlık sorunları. Ve bir anne olarak, kendi tecrübemden dolayı ben de bencillik ve haksızlık olduğunu düşünüyorum, en azından kendi açımdan. Yani ben mi çok hassasım bilmiyorum bu konuda. Bekülki herkes benim kadar duygusal bakmıyordur bu duruma. Ama ben çocuğumun çocukluğu eksikmiş gibi hissediyorum.

oğlum da sizin gibi bu arada. Her gün ilk duasıdır, allah ım bana kardeş ver demek.

Kesinlikle benim tercihim değil bu şu anda. Sağlık sorunları. Ve oğlum da sizin gibi. Her gün ilk duasıdır, allah ım bana kardeş ver demek.

İnşallah hayırlısıyla nasip eder rabbim. Olmasa bile en azından sizin elinizden geleni yaptığınızı onu bilerek tek bırakmadığınızı bilecek yavrunuz büyüyünce sizi suçlamayacak inşallah.

Back
X