- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.176
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cok da genellememk lazim bence bunu kisinin yapisina gore degisir. bende tek cocgum varligi da bilirim yoklugu da. herkesle de anlasabilirim. her dedigim yapilarak buyulmedim cunku ailenin tutumuna bagli.
İnşallah olursa, kardeşiyle arasında en az 8-9 yaş olacak. Ama hem çok istediği için, hem de sıcakkanlı bir çocuk olduğu için aralarında kardeşlik bağı oluşurmuş gibi geliyor inşallah.
İnşallah benim oğlum daviyi hatırlar bu zAmanları. Eşimin ailesi kalabalık olduğu ve her gittiğimiz evde en az üç çocuk olduğu için oğlum hep özendi tabi onlara, daha 4 yaşından beri kardeş istiyor. İnşallah, allah nasip eder, bu günlerde yaptırdığım tedavi olursa kardeşi olur. Ki ben tedaviyle olsa bile en az 3 çocuk daha istiyorum. Eğer olursa bu sefer aradaki yaş farkına rağmen anlaşırlar mı diye konu açarım muhtemelen :))
Peki siz mesela nasıl geçirdiniz küçüklüğünü? 7-8 yaşlarındayken oyunlar oynar mıydınız kızınızla? Evde sıkılmaz mıydı, kendi kendine mi oynardı? Bana yorucu geliyor hem anne hem arkadş rolünde olmak.
Eğer okursan fikrini değiştirmeni tavsiye ederim. Anne için de zor, çocuk için de.Konu başlığınızı kaç kere görmeme rağmen okumaktan kaçtım ısrarla. 2. çocuk mu aslaaaa diyenlerdenim. Biliyorum ki içeriği yazılanları okusam fikrim değişecek. İçten içe bencilce davrandığımın farkındayım çünkü :-(
Anne için neden zor? Oğlum iki yaşında ve ben de düşünmüyorum ikinciEğer okursan fikrini değiştirmeni tavsiye ederim. Anne için de zor, çocuk için de.
Anne için şöyle zor; mesela ben çok çocuklu arkadaşlarıma gidiyorum; çocuklar kendi aralarındalar. Biz büyükler oturuyoruz, çocuklar oynuyor, koşuşturuyor. Büyükler kendi işinde, çocuklar kendi aralarında. Ki zaten ben de çocukluğumda hiç hatırlamıyorum anne bizi oynat filan dediğimizi. Biz oyunumuzu oynar, ailemiz çağırdığında gelirdik. Bana garip geliyor, oğlum oynayın kendi aranızda deyip kendi işine bakabiliyor anne, öyle bir şey olamaz biz de. Kardeşler kavga ediyor mesela ama o gün bir kaç saat kardeşini görmeyince de dört gözle bekliyor gelse diye. Küse barışa, oyunlarla büyüyorlar.Anne için neden zor? Oğlum iki yaşında ve ben de düşünmüyorum ikinci
Benim de kardeşim ile aramda yaklaşık olarak 9 yaş var aramız gayet güzel bir sorun yok arasında yaş farkı az olup anlaşamayanlarda var çok yaş farkı olup anlaşanlarda var.İnşallah olursa, kardeşiyle arasında en az 8-9 yaş olacak. Ama hem çok istediği için, hem de sıcakkanlı bir çocuk olduğu için aralarında kardeşlik bağı oluşurmuş gibi geliyor inşallah.
Bu biraz karakterlerle ilgili canım ya. Ben de tek çocuğum ve küçüklükten beri kardeşim olsun istedim. Olmadı... Hala aklıma gelince duygulanirim. Kimisi benim kadar etkilenmez. Kimisi daha çok etkilenir.ne güzel bol keseden genellemeler yapmışssınız. üstelik yaşanlar değil komşu çocugu yakınım eşim dostum diyenler. ben de tek çocugum bahsettiğiniz durumları yaşamadım. mutlu bir çocukluk geçirdim zor olan kımı ise 5 kardeş de olsak zor olacaktı çünkü ebeveny tutumu yüzündendi. tek çocuklar içe kapanık problemli zor mahsun ezik ne çok hakaret etmişssiniz :) sakin olun gençler hepsi sorunlu değil sorunlu olan da kardeşler içinde büyüse de oyle oluyor. kişisel tercih meselesi maddi ve manevi durumlar etkili.
Ya şu sevgi bölünmesi olayını anlayamadım gitti. İlk hamileliğimde kv demişti bana kocanın sevgisi 2 ye bölünecek diye. Hala aklıma geldikçe gülerim. Sizden de duyunca şaşırdım. Nasıl oluyor şimdi 6 çocuğum var diye sizin altıda biriniz kadar mı seviyorumbenim kızım da tek çocuk ve hep tek kalacak.
kendisi de asla kardeş istemiyor (3 ay sonra 5 yaşında olacak)
sen sadece benim annemsin başkasının annesi olamazsın diyor, biliyor sanki ona verilen sevginin, ilginin bölüneceğini.
evet kardeş güzel bir şey ama şart değil bence, günümüz koşullarında çok çok varlıklı insanlar değilsek zaten bir çocuğu bile hakkını vererek yetiştirmek zor...
Ya şu sevgi bölünmesi olayını anlayamadım gitti. İlk hamileliğimde kv demişti bana kocanın sevgisi 2 ye bölünecek diye. Hala aklıma geldikçe gülerim. Sizden de duyunca şaşırdım. Nasıl oluyor şimdi 6 çocuğum var diye sizin altıda biriniz kadar mı seviyorum![]()