Tek cocuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi D-E
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tek çocuk olarak yazıyorum; sırf çocuğum tek kalmasın diye kardes yapma düşüncesi bana çok pragmatist geliyor. Belki kardeşiyle anlasamayacak belki ileride kötü bir kardeş olacak ya da belki kardesten çok yük olacak bunun garantisi var mı ? Kardeş demek illa ki dört dörtlük biri demek değildir ki ? Nerden bileceksiniz kardesi olunca yalnız kalmayacağını? Sanki çevremizde her kardeş muazzam. Görüyoruz birbirlerinin sırtına bıcak saplıyorlar. Bence zaten hastasınız hiç gerek yok. Var olan çocugunuza paylasmayı, iyi insan olmayı öğretin iyi yetiştirin. Bu yeter de artar.

İkinci çocuk tek çocuk gibi konulara yazıyorum genelde aynı şeyi. Gene yazacağım. Bence tek çocuk olmanın hiç bir eksisi olamaz. Hatta sürüsüne bereket artısı olabilir. Ben tek çocuk değilim ama inanın ne çocukken ne de şimdi oh be iyiki kardeş sahibiyim demedim. Bence çocukken iyi anlaşan kardeşler bile el mahkum bir yaştan sonra uzak akraba gibi oluyor. Evlenince hele insanın ailesi eşi oluyor, olmalı. Durum böyle olunca çocukken ve gençken yapılan tüm harcamalara ve annenin babanın sevgisine ortak bir insanın varlığı artı olamaz bence. Kardeş candır şudur budur diyenler olacaktır. Fakat iyi bir eğitim almak, iyi anne ve babaya sahip olmak, iyi arkadaşlar edinmek ve iyi bir evlilik yapmak hayattaki asıl mutluluk sebepleridir. Bunların içinde kardeş yoktur.

Merhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?
valla erke çocukları kardeş durumunu çok önemsemiyorlar, aksine tekliği seviyorlar.. erkek kardeşim de tek çocuğum da erkek o da tek.. aramıyorlar kardeşi çok sıkıntı yapmayın.. ama tüm imkanlara sahipken kardeş yapmamak da doğru değil.. bence imkanlar ölçüsünde yapılmalı maddi manevi..

• Beğen
Reactions: D-E
valla erke çocukları kardeş durumunu çok önemsemiyorlar, aksine tekliği seviyorlar.. erkek kardeşim de tek çocuğum da erkek o da tek.. aramıyorlar kardeşi çok sıkıntı yapmayın.. ama tüm imkanlara sahipken kardeş yapmamak da doğru değil.. bence imkanlar ölçüsünde yapılmalı maddi manevi..
Zaten erkekler kardeş olmayı önemsemiyor değip birde neden kardeş yapmamak doğru değil dediniz hiç anlamadım. İmkanı olan herkes çocuk yapmak zorunda mı ki? İnsan gelecek dünyaya.

Zaten erkekler kardeş olmayı önemsemiyor değip birde neden kardeş yapmamak doğru değil dediniz hiç anlamadım. İmkanı olan herkes çocuk yapmak zorunda mı ki? İnsan gelecek dünyaya.
hayır tabi ki bunu nasıl buraya çektiniz anlam veremedim.. neden herkes imkanı var diye çocuk doğurmak zorunda olsun.. yok böyle bir şey... sadece çocuğa tüm maddi ve manevi imkanları hakkettiği gibi verilirse neden olmasın ki.. kardeşten zarar mı gelir ne demek... ama saldım çayıra mevlam kayıra değil.. bilinçsizce değil.. sonuç itibari ile kimse kendisi isteyerek ve bilerek gelmiyor dünyaya.. benim anlatmak istediğimi ya ben anlatamadım ya da siz başka anladınız...
demem o ki; erkek çocukları genel olarak istemiyor ihtiyaç duymuyor kardeş durumuna.. biz kadınlar gibi duygusal bakmıyorlar..

İkinci çocuk tek çocuk gibi konulara yazıyorum genelde aynı şeyi. Gene yazacağım. Bence tek çocuk olmanın hiç bir eksisi olamaz. Hatta sürüsüne bereket artısı olabilir. Ben tek çocuk değilim ama inanın ne çocukken ne de şimdi oh be iyiki kardeş sahibiyim demedim. Bence çocukken iyi anlaşan kardeşler bile el mahkum bir yaştan sonra uzak akraba gibi oluyor. Evlenince hele insanın ailesi eşi oluyor, olmalı. Durum böyle olunca çocukken ve gençken yapılan tüm harcamalara ve annenin babanın sevgisine ortak bir insanın varlığı artı olamaz bence. Kardeş candır şudur budur diyenler olacaktır. Fakat iyi bir eğitim almak, iyi anne ve babaya sahip olmak, iyi arkadaşlar edinmek ve iyi bir evlilik yapmak hayattaki asıl mutluluk sebepleridir. Bunların içinde kardeş yoktur.

Bence çok yanlış ve doğaya aykırı bir bakışaçısı bu

Kardeşim canımın yarısı demek. Asla asla eğitim masrafıma ortak olan kaşık düşmanı ya da ailemin bana verdiği paydan çalan biri olarak bakamam. Aksine 2 kardeşseniz sevgi büyüyor arada 4 kişilik bir sevgi topağı oluyor. Kardeşim olmasa bile başka bir insana bu şekilde bakamam herhalde.

Yetişkin olunca evlenince de tüm dünyayı unutup, tüm insanlardan soyutlanıp sadece eşine odaklanmak şeklinde bir psikoloji sağlıksız tek kelimeyle. Annem 6 kardeş her gün dayımla teyzemle konuşur çünkü o samimiyeti başka yerde bulamıyorsun. Aynı şekilde benim de dışarıya taktığım maskeleri takmadan konuşup iletişim kurabildiğim kişilerden biri kızkardeşim. İyi ki var😙 Akrabanın, arkadaşın, kardeşin, kuzenin, iş arkadaşının, iş ortağının hepsinin yerleri ayrı ayrı, sadece 24 saat eş eş eş karşı tarafı da bunaltır evliliği de yıpratır psikoloji için de sağlıksız.

Bu post bana hiç güzel gelmedi hiç beğenmedim😳 Tek çocuk olmak eksiklik ya da mutsuzluk değil ama kardeş de böyle yazdığınız gibi hiçbir önemi olmayan biri asla değil.

Son düzenleme:
Tek çocuğum. Hiçte eksik falan büyümedim. Eğer bir kardeşim olsaydı şimdi sahip olduğum imkanlara sahip olamazdım, en basiti maddiyat olarak bile aynı masrafların başka bir çocuğa tekrar yapılması demek. Ayrıca oğlum belki tek çocuk olmayı istemeyecek demişsiniz ama nerden biliyorsunuz belki kardeşi olmasını istemeyecek? Bütün kardeşler birbirleriyle çok iyi anlaşacak, çok iyi geçinecekler diye bir kural yok. Bunun garantisi de yok.
İkinci çocuk tamamen lükstür. Sizi maddi, manevi zora sokacaksa ikinci çocuğa gerek yok.

Arkadaşa %100 katılıyorum. Ben de tek çocuğum ve bu yüzden çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Benim de şu an tek çocuğum var ve kesinlikle öyle kalmasını istiyorum ona daha iyi imkanlar saglamak için. 2. çocuk düşüncesi tamamen ailelerin kendini tatmin etmesi bence..

Tek cocuk annesiyim, fazla cocuk yapmak icin dünya yeterince kalabalik,
neden bir cocuga tum sevgimi, ilgimi, vaktimi ve enerjimi vermek dururken daha cok cocuk yapip tum maddi ve manevi imkanlarımi boleyim ki dedim ve tek cocukta kaldim, pisman değilim.

Çocuğunuz cok küçük hastalık olmasa dahi 2.yi düşünmek icin erken bence.

2.cocuk benim de cok kafamı kurcalıyor zamanı geldiğinde kendi sartlarimdan bahsederek konu açıp fikir de alabilirim burda. Oğlum su an 12 aylik. Ilerde bir kardeşi olsa güzel olur diye dusunuyorum ama pek cok acıdan 2. 'yi yapmamak ağır basıyor. En başta maddi olarak imkanları kısıtlamak istemiyorum. Artı Aten kendimde 2
Kez kucuk cocuk büyütecek gücü görmüyorum.. .bence bu iki yönden cok iyi tartın kendinizi

Kizlar hepinize cevaplariniz icin cok cooook tesekkur ederim, gercekten cok iyi destek oldunuz

Çocuğunuz cok küçük hastalık olmasa dahi 2.yi düşünmek icin erken bence.

2.cocuk benim de cok kafamı kurcalıyor zamanı geldiğinde kendi sartlarimdan bahsederek konu açıp fikir de alabilirim burda. Oğlum su an 12 aylik. Ilerde bir kardeşi olsa güzel olur diye dusunuyorum ama pek cok acıdan 2. 'yi yapmamak ağır basıyor. En başta maddi olarak imkanları kısıtlamak istemiyorum. Artı Aten kendimde 2
Kez kucuk cocuk büyütecek gücü görmüyorum.. .bence bu iki yönden cok iyi tartın kendinizi
Evet aynen oyle, mesela suan gercekten kendimi yorulmus hissediyorum ve de ikinci cocugum oldugunda kendimde bu gucu gormuyorum.

Merhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?
Ben de MS hastasıyım ve tek çocuğum var. Hiç pişman değilim. Tek çocuğuma allah uzun güzel ömür versin o yapsın kendine 2 çocuk isterse. Dışarıdaki hayatkavgasını görmüyor musunuz Geleceği ne olacak ne bırakacağız bu tek çocuğa bile bilmiyoruz. Atak riski de çabası. Allah çocuğuma sağlıklı ömür versin yeter. Ben netim bu konuda.

Evet iki kardeş olsa belki daha iyi olabilir o herkesin kendi şartlarına bağlı. Sizin mesela sağlık sorununuz var. Kimisinin ekonomik. Kimisinin sadece tercih. Tek çocuk olup mutlu olan çok çocuk var. Ms kolay bir hastalık değil atağı olabilen bir hastalık ve hamile kalıp çocuk doğurmak iyi gelmeyebilir.
Bunun içinse kendinizi suçlu hissetmeyin. Verimli bir şekilde geçirdiğiniz sürece iyi bir ebeveynsiniz.
Sağlıklı. günler dilerim

Merhaba kizlar
Benimde 23 yaşında bir kızım var bende bazı sebeplerden dolayı başka evlat düşünmedim şimdi daha iyi anlıyorum çok iyi bi kararmış şükrediyorum Allah a bazen şartlar imkanlar gereği böyle olması gerekir Allah ne derse o aslında hayırlısı neyse o olsun herkez için

Canim oncelikle cok gecmis olsun rabbim şifa versin. Ben tek cocuk olarak büyüdüm . Ama hep kardesi olan arkadaslarima özendim hep dedimki eger bir gün evlenirsen en azindan 2 cocuk istiyorum diye. Evlendim 1 oglum var 5 yasinda. Evlendikten sonra ev borcu kariyer vs. 3 yil cocuk düsünmedik. Oglum 3 yasindan beri istiyoruz olmuyor. 3 yasina kadar hicbir problem yoktu ama sonrasinda ne kadar kendimide parcalasam cocuga yetemedigimi gördüm. Cevremdekileri izledigimde kardesi olan cocuklar anneye daha az problem yansitiyor ve daha cok egleniyorlar. Okula basladiktan sonra asil kriz o zaman başladi. Anne neden benim kardesim yok. Arkadaslarimin kardesleri varmis oynuyorlarmis vsss. Sonrasinda ciddi bir rahatsizlik gecirdim o zamanda eger bana birsey olursa keske kardesi olsaydi ilerde yanliz kalmazdi psikolojisine girdim. Simdiki aklim olsa 1 yasindan sonra korunmazdim. Tabi bu demek degilki maddi durumu olmayan üçer beşer doğursun. Senin rahatsizligin varsa saglik durumuna gore düsünmelisim
Arkadasim sana katiliyorum . Benim kizimda kardes kardes diye tutturmustu. Ve cevremdeki bazi tek cocuga gore daha kolay büyüyor, bana gore benim cocuklarim.
Ama tek cocuk olmakta kotu demek degil tabi. Ozellikle ilerisi icin dusunuyorsan . Sonucta farkli sehirde ,hatta farkli ulkede bile yasayabilirler. Bolca arkadasi olur.
Hatta bazi arkadaslarim var . Kardesleri oldugu halde farkli sehirdeler ve bir sürü arkadaslari var. Benim ise ailem yakin. Onlarla gorusmekten ,baskalariyla gorusecek vakit ayiramiyorum .
Yani bana gore tek cocuk olmak kötü degil . Ama küçükken evde 2 çocuk olunca cocuk acisindan iyi de oluyor. Ee yoksa artik oyun gruplari var .
Sağlığınız her seyden onemli bencede .

Back
X