- 22 Mart 2017
- 204
- 704
- 103
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet aynen oyle, mesela suan gercekten kendimi yorulmus hissediyorum ve de ikinci cocugum oldugunda kendimde bu gucu gormuyorum.
Arkadasim sana katiliyorum . Benim kizimda kardes kardes diye tutturmustu. Ve cevremdeki bazi tek cocuga gore daha kolay büyüyor, bana gore benim cocuklarim.
Ama tek cocuk olmakta kotu demek degil tabi. Ozellikle ilerisi icin dusunuyorsan . Sonucta farkli sehirde ,hatta farkli ulkede bile yasayabilirler. Bolca arkadasi olur.
Hatta bazi arkadaslarim var . Kardesleri oldugu halde farkli sehirdeler ve bir sürü arkadaslari var. Benim ise ailem yakin. Onlarla gorusmekten ,baskalariyla gorusecek vakit ayiramiyorum .
Yani bana gore tek cocuk olmak kötü degil . Ama küçükken evde 2 çocuk olunca cocuk acisindan iyi de oluyor. Ee yoksa artik oyun gruplari var .
Sağlığınız her seyden onemli bencede .
Bende tek çocuk diyordum ama atandigim okulda bi öğretmen arkadaşım tek çocuk 2 tane çocugu var.Bence tek çocuk..
Çocuğunuzu ileride kendine yeten bir birey olarak yetiştirdikten sonra hiç sorun olmaz.
Ileride evlenirsem bende tek çocuk düşünüyorum..
Önemli olan çocuğunuzu bilinçli bir düzeyde yetiştirmektir.
Durumunuz özel 1 cocuk size yeter de artar bile.2.cocuk çok büyük sorumluluk zaten saglikli insan baş edemezken siz bu riske girmeyin.Cocugunuzun dogacak kardesiyle ilerde arasi nasil olacak bilemeyiz ki kötü de olabilir.Merhaba kizlar
31 yasinda MS hastasi olan bir anneyim. Oglum 1,5 yasinda. Cok sukur hastaligim kac yildir cok iyi hic atak gecirmedim. Ama son zamanlarda cok yoruldugumu hissediyorum, cunku ogluma tek basina bakiyorum,esim butun gun calisiyor, geldiginde cok yardim ediyor ama cok gec geliyor eve.
Ikinci cocugu simdilik dusunmuyoruz, bazende konustugumuzda baska cocuk dusunmuyoruz. Baska cocuk yaparsam cok yorulurum ve hastaligimkotuye gider diye korkuyorum. Ama bazende oglum tek cocuk olmayi belki de istemiyecek diye dusunuyorum.
Lutfen tek cocuklu anneler, ya da tek cocuk olanlar cevap verebilir mi, bu karar yanlis mi?
Evet kardeşlik ablalık abilik güzeldir.Bende tek çocuk diyordum ama atandigim okulda bi öğretmen arkadaşım tek çocuk 2 tane çocugu var.
Bana hep der çocuklarim dayı teyze hala duygusunu tatsın isterdim.
sen mesela ablana gidiyosun ablanin çocuklariyla çocukların kardeş gibi buyuyor.
bunun eksikliğini hep yasadim.
oysa kendine yeten bi birey baktiginda iyi yerde.
Bu acidan bakinca en az 2 olmali diyorum
Yine bu konu mevzu olmuştu, üyenin biri anne babanın miras bırakması kardeşten daha önemli dedi.Bence çok yanlış ve doğaya aykırı bir bakışaçısı bu
Kardeşim canımın yarısı demek. Asla asla eğitim masrafıma ortak olan kaşık düşmanı ya da ailemin bana verdiği paydan çalan biri olarak bakamam. Aksine 2 kardeşseniz sevgi büyüyor arada 4 kişilik bir sevgi topağı oluyor. Kardeşim olmasa bile başka bir insana bu şekilde bakamam herhalde.
Yetişkin olunca evlenince de tüm dünyayı unutup, tüm insanlardan soyutlanıp sadece eşine odaklanmak şeklinde bir psikoloji sağlıksız tek kelimeyle. Annem 6 kardeş her gün dayımla teyzemle konuşur çünkü o samimiyeti başka yerde bulamıyorsun. Aynı şekilde benim de dışarıya taktığım maskeleri takmadan konuşup iletişim kurabildiğim kişilerden biri kızkardeşim. İyi ki varAkrabanın, arkadaşın, kardeşin, kuzenin, iş arkadaşının, iş ortağının hepsinin yerleri ayrı ayrı, sadece 24 saat eş eş eş karşı tarafı da bunaltır evliliği de yıpratır psikoloji için de sağlıksız.
Bu post bana hiç güzel gelmedi hiç beğenmedimTek çocuk olmak eksiklik ya da mutsuzluk değil ama kardeş de böyle yazdığınız gibi hiçbir önemi olmayan biri asla değil.
Bilmediğim için soruyorum. Iki çocuğa 10 bin neden yetmesin? Asgari ücretin biraz yukarısında iki çocuk büyütüyoruz elhamdülillah. Herkesin çocuğuna yaptığı benin yapmadığım şey ne?Evet kardeşlik ablalık abilik güzeldir.
Ama her kardeş iyi olmuyor.
Keşke hiç olmasaydı denilen kardeş abi abla vardır.
O yüzden ben 1 çocuk diyorum.
Varsın tek olsun.
Evet hayatta yalnız olabilirsin. Ama ablan kardeşin abin olup yalnız kalmak daha kötüdür.
Eğer anne babalar kendi istedikleri için iki çocuk sahibi oluyorlarsa ona lafim yok. Ama kardesi olsun diye çocuk sahibi olmak bana çok riskli geliyor.
Sonuçta belki ileride kanlı bıçaklı olacaklar..
Benim kardeşim var. Ama ileride tek çocuk istiyorum. Tüm ilgimi sevgimi ona vereceğim.
Bir de akraba ilişkileri biraz abartılmıyor mu?
O kardeş gibi büyüme çocukken oluyor. Sonra herkes ayrı yollara savruluyor. Bir de yanlış anlamayın da bir öğretmen 2 çocuk sahibi olacak kadar kazanıyor mu?
Öğretmen maaşı 5 bin diye biliyorum. Hadi eşi de öğretmen olsa 10 bin tl eder. Ev kira ise bu hayat pahalılığında 2 çocuk için az değil mi?
kurs,özel okul,ev,araba almak olabilirBilmediğim için soruyorum. Iki çocuğa 10 bin neden yetmesin? Asgari ücretin biraz yukarısında iki çocuk büyütüyoruz elhamdülillah. Herkesin çocuğuna yaptığı benin yapmadığım şey ne?![]()
Benim çocuğum yok ama duyduklarımdan soyleyeyimBilmediğim için soruyorum. Iki çocuğa 10 bin neden yetmesin? Asgari ücretin biraz yukarısında iki çocuk büyütüyoruz elhamdülillah. Herkesin çocuğuna yaptığı benin yapmadığım şey ne?![]()
Çalışmadığım için çocuklarıma kendim bakıyorum. Bakıcı için bütçe ayirmama gerek yok. Büyük kızımı 3 yaşında devletin küçük yaş ana okuluna gönderdim. Kreş gibiydi yani. Aylık 90 liraydı. Ertesi sene normal ana okuluna gitti. Şimdi 1. Sınıfta. Elimden geldiğince ( maddi değil vaktim müsait olursa) sinema, tiyatro, etkinlik ne varsa götürürüm. Maalesef spor veya kurs imkanları çok yok, olsa mutlaka gönderirdim.Benim çocuğum yok ama duyduklarımdan soyleyeyim
Bir kere özel sektörde çalışılıyorsa çocuk 4 aylıkken işe dönülüyor. Sonra bakıcı tutuluyor sgk ile bakıcı en az 3 bin tl maaliyet. Ev kira 2 bin. Fatura ( elektrik, su, doğalgaz) yemek içme kredi kartları 3 bin. Geriye kalıyor 2 bin tl. Büyük çocuğunuz olsa anaokulunda diyelim kreş ücreti bir iki kurs desek o para yetmeyebilir.
Yani böyle. Ki özel okul, özel kreş, bir iki spor kursu etkinlik durumlarına girmedim.
Sizin nasıl yetiyor? Bende merak ettim.. belki tasarruf tüyosu alır anneler:)
Bu konu çok değişken aslında, eşlerimizin yakın maaşlar aldığı bir arkadaşım var, onların bir çocuğu var ikinci çocuğu maddi olarak yetemeyeceklerini düşünerek istemiyorlar bizim iki çocuğumuz var birkac yıl sonra üçüncüyü de istiyoruz. Yaşam tarzı, öncelikler, hepsi etki ediyor bu karara.Bilmediğim için soruyorum. Iki çocuğa 10 bin neden yetmesin? Asgari ücretin biraz yukarısında iki çocuk büyütüyoruz elhamdülillah. Herkesin çocuğuna yaptığı benin yapmadığım şey ne?![]()