- 6 Mayıs 2015
- 2.906
- 4.101
- 133
- 37
- Konu Sahibi four dahlia
-
:))))cok tatlisiniz .. cocuklar cok seviyor onlar yesin diye yapiyorum bari o katkisiz olsun diyorumKek yapmayiniz efendim diyetteyiz.
Şimdi firinda kekim var basinda oturdum bunlari yazıyorum şaka gibiyim.. benim de aklima geldi acaba yukardaki isiya cok yakin ondan mi kabarmıyor die aklin yolu bir demek ki :) linke de bakacağım simdi cok tesekkur ederimhttps://www.google.com.tr/amp/www.kek.gen.tr/amp/yumusak-kek-tarifi.html
Şurda yazanları yapıyorum hep kekim kabariyor ve cok güzel oluyor.
Hep fanlıda yaparım bide alt tele koyarım tepsiyi
Cok degisikmis her yerde onceden isitin yazıyor bunu ilk defa duydum bir sonrakine deneyeyim o zaman sagolunBen firin sogukken koyarim keki yavaş yavaş pisiyor tam kabarıyor o zaman,bir de öyle deneyin.
Kek konusunda firinin onemi buyuk. Bazi firinlar ustunu pisirip icini cig birakiyor. Bazilari da hic pisirmiyor bulamac gibi bir sey cikiyor ortaya. Ne yapsan olmuyor. Elinin ayariyla alakasi yok.:))))cok tatlisiniz .. cocuklar cok seviyor onlar yesin diye yapiyorum bari o katkisiz olsun diyorum
Ben de artik firindan oldugunu dusunmeye basladim.. ankastre ve iyi de pisiriyor altini ustunu hâlbukiKek konusunda firinin onemi buyuk. Bazi firinlar ustunu pisirip icini cig birakiyor. Bazilari da hic pisirmiyor bulamac gibi bir sey cikiyor ortaya. Ne yapsan olmuyor. Elinin ayariyla alakasi yok.
Onun yerine kurabiye yapmak daha akillica.
Teşekkür ederim bir de böyle deneyeyim bakalim insallah olurMerhaba benim kek yaparkenki tekniğim şu: yumurtanın akını ve sarışını ayrı kaplara koyup şekerin yarısını akına yarısınısarısına ekliyorum. Yumurtanın akı ve şeker kar gibi olup kremşanti kıvamına gelinceye kadar iyice çırpıyorum yaklaşık 5 6 dk yı buluyor. Sarışını ve şekeri de mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpıp sarısının olduğu kaba önce sıvıları ekliyorum. Sonra tahta kaşıkla katıları. En son akları yavaşça ekleyip alttan üstte karıştırıyorum tahta kaşıkla. Bu yöntemle çok güzel kabarıyor kekim hiç sorun yaşamadım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Deneyin mutlaka ise yarayacaktir.Cok degisikmis her yerde onceden isitin yazıyor bunu ilk defa duydum bir sonrakine deneyeyim o zaman sagolun
Ben de takmiyordum tadı guzel ama kabarmayinca ağır oluyor birazKabarik olmasin ya
Ben bu inadi anlamiyorum tat ayni tat niye kabarikligina takiyosunuz su meredin
Evet bir arkadaş da dedi bu yumurtayi ayirma olayini mutlaka deneyecegim. Evet bende fazla un koymam akiskan olur tesekkur ederimVerdiğim tarifi yapın şok olacaksınız. 3 yumurtanın beyazını ve bşr çimdik tuzu beyazlayana kadar çırpın köpürüp beyazlayınca yumurtaşatın sarılarını, 1 su bardağı sütü ve tam dolmamış bir su bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı şekeri ve 1 vanilyayı ekleyin. Yine çırpın son olarak 1 pkt kabartma tozunu ve 2 su bardağından iki parmak az unu ekleyin ve çırpın. Yağladığınız kek kalıbına birazda un serpin keki kalıba döküp 2-3 dk bekleyin ve doğru fırına. Kabarmadan açarsanız söner, çırpma işlemini mikserle yapın, pişme kntrolü için kürdan kullanın. Unutmayın hamurunuz ne kadar akışkan plurda kekiniz o kadar yumuşak olur :)
Benimde ankastre kesinlikte alt tele koy ve fırın sıcak olsun ilk 30 dakika sakın acma linki uygularsan güzel olur hiç kötü çıkmıyor benimBen de artik firindan oldugunu dusunmeye basladim.. ankastre ve iyi de pisiriyor altini ustunu hâlbuki
İçi pişmiyor ıslak ıslak çiğ gibi kalıyor canım o zaman zaten piştikten sonra biraz sönuyorKabarik olmasin ya
Ben bu inadi anlamiyorum tat ayni tat niye kabarikligina takiyosunuz su meredin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?