Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

Çünkü kıskandık.35,40 bin kazanan şanslı azınlıktan değiliz.haa bir de üstüne bu parayla geçinemiyorum deyip, çok normal birşey gibi özel okul muhabbetleri falan yapılınca da gıcık olduk.kocam ancak 20 bin nafaka verevilir falan filan denilince duble kıskandık.benim mesela aklına bile gelmez çocukları özel okula mı gönderceeksiniz falan filan muhabbeti yapmak.aklıba bile gelmeyen bir konu ülkedeki çoğu kişinin.
Kızlar üzülmeyin ama para var huzur yok gördüğünüz gibi boşanıyormuş kadın.allah herşeyi aynı anda vermiyor işte.
Bu arada ülkede kendi maddi yüksek standardını normalmiş gibi anlatmak sinirlendiriyor insanları.yav aynı ülkede yaşıyoruz.zengin olsan zengin olduğunu bilirsin fakir olsan fakir olduğunu bilirsin.lüks markaya niye sıradan dersiniz, ya da özel okulu çok normal birşey gibi anlatırsınız.zengin olan adam gibi ben zenginim ona göre yaşıyorum desin.böyle salağa yatınca sinirleniyor insanlar ki haklılar.
Kocası 20 bin bile kazanmıyor ki konu sahibinin, ne 20 bin nafakası. Hem para var huzur yok diye bir durum söz konusu da değil, konu sahibi ailesine yedirmekten tükendi, tek başına 2 çocukla aylık 35 bin tl gelirle ne yapacağım diye düşünecek biri haline geldi ama sorsan kocası daha çok çalışıp kazanmadı, tiktok videosu izledi diye der.

B
Kocası 20 bin bile kazanmıyor ki konu sahibinin, ne 20 bin nafakası. Hem para var huzur yok diye bir durum söz konusu da değil, konu sahibi ailesine yedirmekten tükendi, tek başına 2 çocukla aylık 35 bin tl gelirle ne yapacağım diye düşünecek biri haline geldi ama sorsan kocası daha çok çalışıp kazanmadı, tiktok videosu izledi diye der.
İnsanlar İzmir vs yazmışlar bu kafayla İzmir’de nasıl yaşasın Allah aşkına

Merhaba tekrar ben yakın zamanda bşr konu açmıştım zaten eşimle ilgili sorunlarım olduğundan bahsetmiştim konu hala aktif oraya da yazıyorum zaten. Şimdi zaten boşanmam gerektiğini düşünüyorum ben de ama çekincelerin var. En önemlisi 2 çocukla tek başıma hiç bşr destek olmadan en rahat hangi şehirde yaşayabilirim. İşim şehir değiştirmeye müsait. Ev okul işi üçlüsünü tek başıma yapacağım işime geç kalma ve sık izin alma lüksüm yok kolay ulaşım sağlayacağım çok da pahalı olmayan ev ve iyi okulları olan bakıcı yaptfımcı parası çok fazla olmayan birazda sosyal olanakları olan neresi olabilir hangi şehirde daha rahat yaşayabiliriz. Boşanma sonrası eşimle aynı şehirde kalmamız zor
Denize yakın Ege ilçeleri. Mesela Seydikemer. Muğla’nın ilçesi. Konumu, havası bakımından bir numara. Fethiye, Saklıkent, Yaylalar, tarihi mekanların tam orta noktasında. Turizm bölgesinin kalbinde ama aynı zamanda yöresel bir ilçe. Fethiye gibi boğucu bir sıcak yok çünkü aynı zamanda yayla havasından etkileniyor.

Ceycey, sana Turkceyi ogreten hoca nasil da uzuluyordur simdi.

O konuda gayet normal konusurken cazgirlik yapan ve ortaligi velveleye veren sensin. Sana hicbir yorumumda yukarida belirtilen seyleri demedim. Dedigim sadece “Ben ogrenciden ders almayi tercih etmem”. Bak ne diyorum. “Tercih etmem”. Bu su demek; baskasi ister aldirir; ister aldirmaz. Gerisi tamamen senin hayal dunyan.

Normalde bu tarz seylere hayatta prim vermem. Lakin durmuyorsun ceycey. Hem durmuyorsun hem de sana bile ait olmayan genel gecer bir konuda “Gormezden gel” secenegi dururken sen tutup konudan engelletiyorsun. Kendin calip kendin oynadigin yetmedigi gibi bir de vay efendim bana yazdigi yorumlar var diye insanlari manipule etmeye calisiyor, ayilip bayiliyorsun.

Yasinin kadini ol ceycey. Bak ciddiyim ise yarar. Bir yerde durmayi bil. Herkesi kendin gibi bilme.

Su sitede defalarca 13-14 yasimdan beri ailemden onca varligina ragmen destek almadan hem calisip hem okudugumu, neyim varsa kendi cabamla yaptigimi anlattim. Kisinin once kendisini sevmesi ve inanmasi gerektigini; basarisinin buradan geldigini; kimseye minnet etmeyecegini ifade ettim. Ben bir ogrencinin calismasina asla karsi olmadim; olmam da.

Hayat sadece senin su arkadasim soyle yapiyor, bu akrabam boyle yapiyor diye yasanmiyor, su kadar maas aliyor vb hesap yapanlar yok. Baska hayatlar da var. Bu konunun sahibiyle dahi verdigi bilgiyle yetinmeyip olayi sakiz gibi cekistirmissin. Kadin gelirini soylemis belli ki sarpa sarmis bir hayati var cozum yolu ariyor. Yalan borcu mu var? Hadi konu fake olsun zaten uye engellenir ve konu kapatilir. Ee?

Sana son sozum tamamen kendince algiladigin seyleri gelip de burada hatirat minvalinde yazip durma. Zira “KK’daki idollerimden birisin” dedigin kisiye 2 gun sonra once surada;

Thread 'Güzellik rutinlerimiz❤️❤️❤️'
Güzellik rutinlerimiz❤️❤️❤️

Simdi de alakasiz bir konuda tabir-i caizse “sallamaktan” vazgec. Sakil duruyor.

Durmuyorsun ceycey. Ama dur. Vallahi durmak da guzel seydir.
Mune Mune polemiğe çekmeye çalışıyor cevap vermeyeceğim. Grubumuzdan engelledik bu seferde burada bulmuş. Adını bile vermedim ben. Gözardı ediyorum. Bilginize.

Özel sektörde mühendisim😘
O ne güzel işletme öyle 😅 Arkadaşım makine mühendisi, kaynak mühendisliği belgelerini aldı ona rağmen 20-25 bin ancak oluyor maaşı,büyükşehirde hem de. Yeni mezun bir mühendis proje çizimine 6000 civarı ile başlıyor. O işletme her ne ise tüm ülkeye lazım😔

Öğretmenlik maaşları bu maaşları görünce nasıl isyan etmesin ayrıca 🙄

O ne güzel işletme öyle 😅 Arkadaşım makine mühendisi, kaynak mühendisliği belgelerini aldı ona rağmen 20-25 bin ancak oluyor maaşı,büyükşehirde hem de. Yeni mezun bir mühendis proje çizimine 6000 civarı ile başlıyor. O işletme her ne ise tüm ülkeye lazım😔

Benim kardeşim yeni mühendis asgari ücret alıyor

Mune Mune polemiğe çekmeye çalışıyor cevap vermeyeceğim. Grubumuzdan engelledik bu seferde burada bulmuş. Adını bile vermedim ben. Gözardı ediyorum. Bilginize.
Üstteki mesajdaki sorun nedir? Bana kişinin zaten yapabilecegi göz ardı et butonuna böyle göstere göstere bak basıyorum diye yazması ilginç geldi.

Burada adet bu şekilde anlaşılan ben de geç fark ettim. İnsanların duygu ve düşüncelerini paylaştığı bir yer sanma gafletinde bulundum ve üye oldum. Ancak faklı görünen görüşlere çeteleşerek cevap verip, kışkırtıp durup sonra Mune'ye anne bak ne oldu diye yazıp konuyu kendince kapatmak mıdır ötekilesdirdiginiz insanlardan kurtulma yönteminiz?

Bu kadın bir ceza alacaksa nedeni bize de açıklanırsa sevinirim Mune hanım. Çünkü ben yukarıda polemik yaratıcı sözlerden ziyade açıklama görüyorum. Polemik isterseniz satırlar çok. İnsanların yaşına başına eğitimine bakmadan konuşma bittikten sonra bir başkasının yorumuymus gibi yazdığı polemiklerin alasını bulabilirsiniz.

Eğer site bir gruba ait değil ise bu gidişat asıl iyi bir gidişat değil.

Merhaba tekrar ben yakın zamanda bşr konu açmıştım zaten eşimle ilgili sorunlarım olduğundan bahsetmiştim konu hala aktif oraya da yazıyorum zaten. Şimdi zaten boşanmam gerektiğini düşünüyorum ben de ama çekincelerin var. En önemlisi 2 çocukla tek başıma hiç bşr destek olmadan en rahat hangi şehirde yaşayabilirim. İşim şehir değiştirmeye müsait. Ev okul işi üçlüsünü tek başıma yapacağım işime geç kalma ve sık izin alma lüksüm yok kolay ulaşım sağlayacağım çok da pahalı olmayan ev ve iyi okulları olan bakıcı yaptfımcı parası çok fazla olmayan birazda sosyal olanakları olan neresi olabilir hangi şehirde daha rahat yaşayabiliriz. Boşanma sonrası eşimle aynı şehirde kalmamız zor
nerde yaşadığını bilmiyorum..
ucuz şehir kalmadi sanirim:(

Üstteki mesajdaki sorun nedir? Bana kişinin zaten yapabilecegi göz ardı et butonuna böyle göstere göstere bak basıyorum diye yazması ilginç geldi.

Burada adet bu şekilde anlaşılan ben de geç fark ettim. İnsanların duygu ve düşüncelerini paylaştığı bir yer sanma gafletinde bulundum ve üye oldum. Ancak faklı görünen görüşlere çeteleşerek cevap verip, kışkırtıp durup sonra Mune'ye anne bak ne oldu diye yazıp konuyu kendince kapatmak mıdır ötekilesdirdiginiz insanlardan kurtulma yönteminiz?

Bu kadın bir ceza alacaksa nedeni bize de açıklanırsa sevinirim Mune hanım. Çünkü ben yukarıda polemik yaratıcı sözlerden ziyade açıklama görüyorum. Polemik isterseniz satırlar çok. İnsanların yaşına başına eğitimine bakmadan konuşma bittikten sonra bir başkasının yorumuymus gibi yazdığı polemiklerin alasını bulabilirsiniz.

Eğer site bir gruba ait değil ise bu gidişat asıl iyi bir gidişat değil.
Siz iyimisiniz? Ceza almasını neden isteyeyim? Aramızda bir sorun oldu geçen hafta artık konuşmuyoruz. kendisine cevap verme gereği hissetmedim. Polemiğe girmeyeceğimi yazdım yönetime. Cidden sizi neden ilgilendirdi anlamadım? Ayrıca ben dün sizi haklı bile bulanlardandım bu konuda . Yazmayın lütfen bilmediğiniz konuda. İyi forumlar

Siz iyimisiniz? Ceza almasını neden isteyeyim? Aramızda bir sorun oldu geçen hafta artık konuşmuyoruz. kendisine cevap verme gereği hissetmedim. Polemiğe girmeyeceğimi yazdım yönetime. Cidden sizi neden ilgilendirdi anlamadım? Ayrıca ben dün sizi haklı bile bulanlardandım bu konuda . Yazmayın lütfen bilmediğiniz konuda. İyi forumlar
Cevap vermiyorsanız vermeyin o zaman. Küçük çocuk gibi konuşmaları en sonunda Mune'ye bağladınızı görmem ilk değil bu sizde bir tarz olmuş. İşin komiği de bu polemikleri asıl başlatan kişilerden birisinin siz olmanız.

Ben gayet iyiyim de iyi olmayanlar olduğunu idrak etmem zaman aldı maalesef. Birilerinin de dediği gibi vaktimi gereksiz yere harcadım bu forumda. Halbuki kendin çal kendin oyna, disarda yapılan mobbingi dur biraz da kendimiz arkadaşlar arasında yapalimci tayfa çıktı bazı insanlar.

Siz gördüğüm en aynı fikirde kalmayan insanlardan birisiniz bu arada. O nedenle bir önemi yok fikirlerimi nasıl bulduğunuz günden güne değişiyor nasıl olsa. Size de iyi forumlar.

20 sayfalik tartismadan sonra konu sahibi konusuna gelir mi bilmem ama...🙈 Kuzey Ege ilcelerinden birine tayin almayi dusunmez misiniz? Hem is acisindan da rahat olabilir hastaneler. Mesela Edremit'te oturursunuz, Burhaniye'de Bahcesir Kolejinin kampusu var egitimi iyidir, cocuklar servisle 20dkda okulda olur. Hem de ulasim konusundan da kazanciniz olur. Sosyal olanaklar olarak da haftasonlari Izmir'e gidersiniz, haftaici calisanlar icin cikmak zor zaten. Bir dusunun derim.

Geliriniz iyiymiş konu Sahibi
İstanbul hariç başka şehirleri düşünün derim
Çanakkale olur
İzmir olur
Eskişehir olur
Umarım mutlu olursunuz

Benim kardeşim yeni mühendis asgari ücret alıyor
Büyükşehirde gerçekten öyle başlıyorlar ama. Ya hadi tecrübeli olsun bu şartlarda en bilindik kurumlarda bile 30 bini geçen maaşlı görmedim o yüzden üzülüyorum gerçekten eşit şartlarda yaşanmayan durumlara..

Bir çizme 1900lira olmuş. 30 tane yumurta 80lira,k

Zaten onun karlı çıkacağı kesin rahata erer ama boşanmasak da ben kafayı yiyeceğim kendisi köşe yastığından ibaret
zaten böyle olmuyor mu
çalışan ve çocuklu kadınlar evlilklerin çoğunda mağdur,
o ne yaparsa yapsın sizin çıkarınız evli kalmayı mı boşianmayı mı gerektiriyor ona bakın siz,
kadınları böyle bu hale getirip de evliliğe zorlayanlar ... beddu aetmek istemiyorum

Arkadaşınız gençtir belki ,ben 16 yıllığım. Dil bildiğinizde de maaşlar artıyor mesela ben işe alımlardan da sorumluyum,yeni mezun mühendisi dil biliyorsa 8500 liradan işe başlatıyorum. Dil bilmiyorsa 7000. Bana kalsa çok daha fazlasını hak ediyorlar mezunlarımız ama işveren takdiri,elimden daha fazla gelen bir şey yok.

Cevap vermiyorsanız vermeyin o zaman. Küçük çocuk gibi konuşmaları en sonunda Mune'ye bağladınızı görmem ilk değil bu sizde bir tarz olmuş. İşin komiği de bu polemikleri asıl başlatan kişilerden birisinin siz olmanız.

Ben gayet iyiyim de iyi olmayanlar olduğunu idrak etmem zaman aldı maalesef. Birilerinin de dediği gibi vaktimi gereksiz yere harcadım bu forumda. Halbuki kendin çal kendin oyna, disarda yapılan mobbingi dur biraz da kendimiz arkadaşlar arasında yapalimci tayfa çıktı bazı insanlar.

Siz gördüğüm en aynı fikirde kalmayan insanlardan birisiniz bu arada. O nedenle bir önemi yok fikirlerimi nasıl bulduğunuz günden güne değişiyor nasıl olsa. Size de iyi forumlar.
Tüm konuşmada sadece sizi haklı buldum. Buradakiler ruh hastası olmuş gerçekten, okuduğunu da anlamıyorlar, birini sıkıştırıp dalga geçmek üstüne bir hayatları var. Essek kadar bir tane kadın var bütün hayatı çocuğunun dersi bilmemneyi, o bile utanmadan kendini övüyor sanki hayatında övülecek bir şey varmış gibi. Böyle üç beş kişi toplanmış birbirini pohpohlayarak ego tatmin ediyorlar.
Zaten bu yurtdisinda yaşıyoruz diyince hiçbir şeye hakkımız olmuyor çünkü 50 bine gecinemeyen beceriksiz, parasının kıymetini bilmeyen, utanmadan da bunu aşırı normalmiş, herkes 50bine geciniyormus gibi konuşmak lazım. Keşke yurtdisinda yaşamayı para kazanmak değil de bakış açısı kazanmak olarak görseler, bu yazdıkları şeylerin, ego tahminlerinin ne kadar avam olduğunu anlarlardi.
Bak mesela tam şu an ben kendi yorumuna eksi koydum diye benim başka yorumumu bulup eksi koydu başka bir hayatsız. Yazık ya, kendilerine yakıştırdiklari hayat da dünyaları da ne kadar küçük.

Ben de 2 çocukla boşandım. Baba gitti ev değişti. Daha da değişiklik çocukları yıpratır diye aynı okul ve kreşe götürüyorum. Günlük 40 km yapıyorum sırf değişmesin diye. Tavsiyem bir süre daha kalın yerinizde. Hangi şehire giderseniz gidin zorluklar olacaktır. Mesleğiniz nedir bilemiyorum. Ben kamu da memurum. Çocuğumun biri bebek kreşe veriyorum sabah akşam alıyorum. Oğlum ilkokul öğrencisi sabah bırakıyorum saat 13 civarı alıp işe geitiriyorum akşam da birlikte çıkıyoruz.
Burda beni iş yerim idare ediyor. 30 gün yıllık iznim var istediğim zaman kullandırtıyorlar. Oğlumu okuldan alıp gelmeme izin veriyorlar. Hastalık da idare ediyorlar. Babaları da aynı şehirdeydi ama sürüldü işinden kurtulduk çok şükür dava açmış umarım kaybeder de gelmez

Back
X