Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

Ben de tanıdım öğretmenlik yaparken. Arkadaş a maaşından para bırakmıyormuş kardeşleri ailesi. Giyim almasına izin vermiyorlardı . Evlenmesini de istememişler. 40 a yaklaşmıştı . Ama birikimi sıfırdı. Kardeşe ev diğerine araba anneye ev tadilatı vs derken boşa çalışıyordu. Üzülmüştüm durumuna☹️
Böyle insanlara daha çok üzülüyorum.Aile kurmasını engellemisler resmen.İnsanda biraz kendini düşünmeli.Herseyin fazlası zarar.

Devletteyim ancak normal memur değilim biraz üst düzey diyeyim çocuklarım 6-4 yaş ilk okul ve anaokulu okul taksitleri olacak ama tatil hastalık vb durumlarda evde de yardımcı bakıcı olması şart onun da maaşı var tabi kira fatura vs çok zorlamayacak bşr yer olmalı
ya doktor yada hakimsiniz

Ben de tanıdım öğretmenlik yaparken. Arkadaş a maaşından para bırakmıyormuş kardeşleri ailesi. Giyim almasına izin vermiyorlardı . Evlenmesini de istememişler. 40 a yaklaşmıştı . Ama birikimi sıfırdı. Kardeşe ev diğerine araba anneye ev tadilatı vs derken boşa çalışıyordu. Üzülmüştüm durumuna☹️
Bir arkadaşım vardı benim de. Babası ayrı ister anası ayrı ister, kardeş 2 ayda bir kendini giydirtir, 2 erkek kardeşi vardı diğeri kızın nişanının bozulmasını fırsat bilip aldığı eşyalara çökmüştü. Neyse kocayı buldu sonunda, o kızıyor diye bahane edip kesmiş beslemeyi.

Ceycey tüm yorumları okumadım ama kızı doktor yapıcam deyip duruyorsun boşver yazılımcı yap. Arkadaşım yurt dışına çalışıyor 5500 euro alıyor. Asgari ücretliden vergi alanlar ithalat ihracatı desteklemek için kazancın yüzde ellisinden vergi kesmiyormuş.
yurtdışındaki şirketin türkiyede bir ofisi, şubesi vs. yoksa
arkadaşınız da direkt o şirketin çalışanı ise (hizmet satan değil bordrolu çalışan olması gerekiyor)
o zaman %100'üne vergi muafiyeti var

Öyle bir şehir var mıdır bilemiyorum,varsa evli kadın kalmaz,boşar boşar gider yerleşir millet.

Gelir durumunuz nedir? Özel okula mı vereceksiniz çocukları? Ev kirasına ne kadar ayırabilirsiniz,bunlar önemli. Ben Bursada yaşıyorum,yalnız olsam tek oğlumla çok rahat yaşarım şahsen ama bana ucuz gelen belki size pahalı geliyordur bilemem ki.

Kendimden örnek vereyim,yalnız yaşasam 10bin kira veririm, asgari ücretli bir yardımcı tutarım yatılı, tatil parasıyla beraber herhalde 10bin de ona veririm. Faturalar 6-7bin gelir. Mutfak masrafı da 8bin diyelim. Oğlumun okulu servisle beraber aylık 8bin. Benzin okul ev iş yakın diye 5bin diyelim. Bunlar harcanır zorunlu ihtiyaç olarak. Kıyafet gezme vs koymadım bakın. Bursa pahalı bir şehirdir ama Nilüferde yaşarsanız güvende olursunuz,sanayi bölgesinde çalışırsanız,evi de yakın yerden seçerseniz zorluk yaşamazsınız ama bu paralar da cebinizden çıkar benim fikrim. Siz önce nereye ne kadar ödeyebileceksiniz,maaşınız ne durumda buna göre değerlendirin. Şehri sonra düşünürsünüz.
Ayy bu ne diyip bayılacaktım da konu sahibinin de maaşı 35-45k arasiymis😂 yorumunuz konu sahibi için çok da absürt sayılmaz o zaman

Merhaba tekrar ben yakın zamanda bşr konu açmıştım zaten eşimle ilgili sorunlarım olduğundan bahsetmiştim konu hala aktif oraya da yazıyorum zaten. Şimdi zaten boşanmam gerektiğini düşünüyorum ben de ama çekincelerin var. En önemlisi 2 çocukla tek başıma hiç bşr destek olmadan en rahat hangi şehirde yaşayabilirim. İşim şehir değiştirmeye müsait. Ev okul işi üçlüsünü tek başıma yapacağım işime geç kalma ve sık izin alma lüksüm yok kolay ulaşım sağlayacağım çok da pahalı olmayan ev ve iyi okulları olan bakıcı yaptfımcı parası çok fazla olmayan birazda sosyal olanakları olan neresi olabilir hangi şehirde daha rahat yaşayabiliriz. Boşanma sonrası eşimle aynı şehirde kalmamız zor
Balıkesir

Merhaba tekrar ben yakın zamanda bşr konu açmıştım zaten eşimle ilgili sorunlarım olduğundan bahsetmiştim konu hala aktif oraya da yazıyorum zaten. Şimdi zaten boşanmam gerektiğini düşünüyorum ben de ama çekincelerin var. En önemlisi 2 çocukla tek başıma hiç bşr destek olmadan en rahat hangi şehirde yaşayabilirim. İşim şehir değiştirmeye müsait. Ev okul işi üçlüsünü tek başıma yapacağım işime geç kalma ve sık izin alma lüksüm yok kolay ulaşım sağlayacağım çok da pahalı olmayan ev ve iyi okulları olan bakıcı yaptfımcı parası çok fazla olmayan birazda sosyal olanakları olan neresi olabilir hangi şehirde daha rahat yaşayabiliriz. Boşanma sonrası eşimle aynı şehirde kalmamız zor
Isparta

Maddiyata, kaliteli yaşama biraz düşkünsünüz sanırım. Yani tabi ki her insan daha kaliteli şekilde yaşamak, çocuklarını da o şekilde yaşatmak ister ama elindekiyle idare etmesini de bilmeli insan. Ortalama 40 bin lira kazanıyormuşsunuz. Şu devirde fena bir para değil. Burada okuyoruz, kadınlar boşanacak ama asgari ücret alıp buna cesaret etmeye, bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sizde bazı şeylerden kısarak yapabilirsiniz.
Hem iyi özel okul, hem iyi çevre, hem iyi şehir istiyorsunuz. Hepsi aynı anda çok zor.
Bana kalırsa Anadolu'da Eskişehir gibi yaşaması daha kolay bir şehrin iyi bir ilçesinde güzelde bir devlet okulu bulup bir yaşam kurabilirsiniz kendinize. Her devlet okulu bir sınıfta 30-40 kişilik öğrencisi olan, öğle yemeği olmayan, yarım gün olan okullardan ibaret değil ki. Tüm gün olup, öğle yemeği sağlayan okullarda var. Çocuklar her şeye bizden daha kolay uyum sağlarlar. İlk başta zorlanırlar ama alışırlar. Hem bence iyi bir ilçe, çevre de çok önemli. Bu çocuklar büyüdükçe sokağa, mahalleye, parka gidecekler, o çevreden arkadaş edinecekler. Bakıcısı da olacak bu işin sonuçta. Tatillerde çocukla biri ilgilenmeli.
Özel okula verilecek parayla da çocuğu başka bir spor veya müzik kurslarına gönderip sosyalleşmesini, kendini keşfetmesini de sağlarsınız.

Konu sahibi yok ortada. Psikolojik şiddet gören bir adam var ortada. Vay sen nasıl sadece 20 bin Kazanırsın deniyor adama. Adamın kendine bir şey almasına izin verilmiyor. Kaynana aşağılıyor adamı kızım dr diye. Tüm evi adam geçindirsin kuzen maaşını da biz yiyelim diyor. Konuda tek bir mağdur var o da erkek.

Konu sahibi yok ortada. Psikolojik şiddet gören bir adam var ortada. Vay sen nasıl sadece 20 bin Kazanırsın deniyor adama. Adamın kendine bir şey almasına izin verilmiyor. Kaynana aşağılıyor adamı kızım dr diye. Tüm evi adam geçindirsin kuzen maaşını da biz yiyelim diyor. Konuda tek bir mağdur var o da erkek.
Adam boşansa paşalar gibi yaşar valla. Kadının geliri fazla olduğu için çok nafaka vermez, rahat rahat da evlenir tekrar. Konu sahibinin lanse ettiği gibi öyle ona çok muhtaç falan da değil. Ama konfor alanı işte. Bildiği kötü bilmediği iyiden güvenli geliyordur.

Trakya bölgesi (tekirdağ hariç), sakarya, balıkesir, çanakkaleden sonrasını düşünme bence. Eğitim olarakta buralar iyidir. Tabi heryerde kötü insanlar var ona sözüm yok. İlçelerinide düşünebilirsin rahatlıkla. Onun dışında muğla olabilir. Bir bilgim yok ama güzel. Antalya karışık bana göre adanadan çok bi farkı yok gibi.

Şuan ben de tek başına oğlumla yasayacagım bir şehir arıyorum konu sahibi ne yaptınız?

10 bin liraya Bursa Nilüfer’de ancak Görükle’de 1+1’de yaşarsınız. 2 çocukla 8 bin mutfak masrafı imkansıza yakın,protein yok karbonhidrat çok olur.

Back
X