Tek isme oy verdim. Ama kız çocuklarına Melek isminin verilmesine karşıyımMelek bize kız olarak empoze edildiği için öyle kalmış. Halbuki dinimizde meleğin kız olduğuna dair bir şey geçmiyor.
Tek isim kesinlikle. Bir insanın tek ismi olmalı, herkes ona aynı isimle seslenmeli, o ismin karakteristik özelliklerini taşımalı kendisi ona karakteristik anlam yüklemeli.. Ben ismimdeki ekten bile hoşlanmıyorum. Tek ve net olsun yani
erkeklerde 2 isim olabilir ama kız çocuklarında karşıyım. çünkü evlendiğinde bide eşinin soyismini alıyo 2 isim 2 de soyisim biraz uzun oluyo. Rabbim kısmet ederse benimde oğluşum olacak ve ismini yiğit aras koyacağım...
bir öğretmen olarak iki isimli öğrencilerimde hep zorluk yaşamışımdır özellikle yoklama alırkenikisini birden söylemek uzun geliyor. birini söyleyeyim diyorum acaba hangisini kullanıyor? güzelini seçeyim diyorum o da olmuyor örnek olarak haydar oğuzhan diye bir öğrencim vardı gençler genelde daha populer isimleri kullanırlar düşüncesi ile oğuzhan dedim. burdayım diyen çıkmayınca yok yazdım. sonra yanıma geldi hocam beni okumadınız oğuzhan dedim diyince hıı haydar demediniz ben o yüzden sesimi çıkarmadım demez mi... o yüzden ben de bebeğime tek isim düşünüyorum.
Aslında iki isim güzel oluyor ama iki isim olduğunda da tek isimle seslenildiği için birisi çocuğa A ismiyle seslenirken diğeri B ismi kullanıyor buda çocuk için zor ileridede sorun çıkartma riski var dolayısıyla en iyisi tek isim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?