• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek istegim ailemin mutlulugu...

freshvegetables

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2015
258
108
103
Merhaba arkadaslar, bu yazimi biraz icim buruk yaziyorum. Ailemle cok zor zamanlar atlattik ve bu surecte hepimiz yiprandik henuz yeni yeni kendimize geliyoruz. Babamin icki problemi ve ayarini kacirdigi arkadas gezmeleri annemle beni cok huzursuz ediyordu bir donem. Ve sonrasinda tum birikimimizle aldigimiz evi babam satmak istedi. Biz cok karsi ciktik hic istemedik evimizin satilmasini, ama babam hep birseyleri bahane ederek satmakta diretti. Babamin isyerinden bir arkadasiyla arasi cok iyiydi, adam esinden bosanmak uzereymis felan dertli oldugu icin babamla vakit gecirerek kafa dagitmak istiyormus, ama bu vakit gecirmeleri babamin eve olan ilgisizligini arttirdigi icin en sonunda dayanamadim ve kavgalar, tartismalar cikti, eve alkollu geliyordu devamli, bahsettigim o adamla restoranlarda yemekler yiyip, icki icip geliyordu eve, iyice ilgisizlesmisti bize karsi ve devamli maddi durumumuzun iyi olmadigini soyleyip evi satmak istedi, bende madem paramiz yok, o halde neden o arkadasinla disarlarda iciyosun dedim, birak su illeti, huzurumuz kalmadi artik dedim. daha sonra babam ne yapti etti borclari tek bir krediye baglayip durumu duzeltti ama bu seferde evimizin kredisi uzamis oldu. Arkadasiyla olan bulusmalarini azaltti, ve alkolu neredeyse kullanmiyor, tek tuk iciyor ki bu bile buyuk bir mutluluk benim icin. Annem hasta kendisi ramatoid artrit. Ben ise sehir disindayim universite okuyorum. Onlar orada ben burada cok zor oluyor. Aklim hep onlarda. Az once annemle konustuk ben yazin calismak istiyorum dedim anneme, calisip kazandigim parayi kredi borcumuza yatiralim dedim. Annem de hayir olmaz o senin hakkin diyip durdu. Benim zoruma gidiyor hem sehir disinda okuyorum, evde kaliyorum. Sanki yük oluyormusum gibi geliyor. Biriktirdigim paralarla biseyler yapiyorum ancak, onun disinda extra para harcamam hic. Ailem bana duzenli para gonderse de kiyamiyorum onlara, hep bir sucluluk duygusu oluyo icimde. Maddi acidan sıkıntiya sokuyor muyum acaba onlari diye. Ders notlarimda iyi, bir sorun yok ama bi su mesele takildi aklima anneme duyurmadan etmeden bu parayi onlarin yararina nasil kullanabilirim? Ha olmadi is bulamadim calisamadim o zaman ne olur bilmiyorum. Ama benim icime oturdu bu mesele. :(

Şimdi yazın çalışıp eve katkıda bulunmanız neden acayip ki anneniz sanırım üzüntülü sağlıklı düşünemiyor.
Yani babanızın düzeldiğini söylüyorsunuz sonuçta o para alkola gitmeyecek kredide yardım edeceksiniz.
Bundan doğal ne var ki !

Şimdi yazın çalışıp eve katkıda bulunmanız neden acayip ki anneniz sanırım üzüntülü sağlıklı düşünemiyor.
Yani babanızın düzeldiğini söylüyorsunuz sonuçta o para alkola gitmeyecek kredide yardım edeceksiniz.
Bundan doğal ne var ki !
Annem kiyamiyor, parayi benim kullanmami istiyor, ozellikle egitimim icin.

Merhaba arkadaslar, bu yazimi biraz icim buruk yaziyorum. Ailemle cok zor zamanlar atlattik ve bu surecte hepimiz yiprandik henuz yeni yeni kendimize geliyoruz. Babamin icki problemi ve ayarini kacirdigi arkadas gezmeleri annemle beni cok huzursuz ediyordu bir donem. Ve sonrasinda tum birikimimizle aldigimiz evi babam satmak istedi. Biz cok karsi ciktik hic istemedik evimizin satilmasini, ama babam hep birseyleri bahane ederek satmakta diretti. Babamin isyerinden bir arkadasiyla arasi cok iyiydi, adam esinden bosanmak uzereymis felan dertli oldugu icin babamla vakit gecirerek kafa dagitmak istiyormus, ama bu vakit gecirmeleri babamin eve olan ilgisizligini arttirdigi icin en sonunda dayanamadim ve kavgalar, tartismalar cikti, eve alkollu geliyordu devamli, bahsettigim o adamla restoranlarda yemekler yiyip, icki icip geliyordu eve, iyice ilgisizlesmisti bize karsi ve devamli maddi durumumuzun iyi olmadigini soyleyip evi satmak istedi, bende madem paramiz yok, o halde neden o arkadasinla disarlarda iciyosun dedim, birak su illeti, huzurumuz kalmadi artik dedim. daha sonra babam ne yapti etti borclari tek bir krediye baglayip durumu duzeltti ama bu seferde evimizin kredisi uzamis oldu. Arkadasiyla olan bulusmalarini azaltti, ve alkolu neredeyse kullanmiyor, tek tuk iciyor ki bu bile buyuk bir mutluluk benim icin. Annem hasta kendisi ramatoid artrit. Ben ise sehir disindayim universite okuyorum. Onlar orada ben burada cok zor oluyor. Aklim hep onlarda. Az once annemle konustuk ben yazin calismak istiyorum dedim anneme, calisip kazandigim parayi kredi borcumuza yatiralim dedim. Annem de hayir olmaz o senin hakkin diyip durdu. Benim zoruma gidiyor hem sehir disinda okuyorum, evde kaliyorum. Sanki yük oluyormusum gibi geliyor. Biriktirdigim paralarla biseyler yapiyorum ancak, onun disinda extra para harcamam hic. Ailem bana duzenli para gonderse de kiyamiyorum onlara, hep bir sucluluk duygusu oluyo icimde. Maddi acidan sıkıntiya sokuyor muyum acaba onlari diye. Ders notlarimda iyi, bir sorun yok ama bi su mesele takildi aklima anneme duyurmadan etmeden bu parayi onlarin yararina nasil kullanabilirim? Ha olmadi is bulamadim calisamadim o zaman ne olur bilmiyorum. Ama benim icime oturdu bu mesele. :KK43:
Çalışıp paranızı egitiminiz için harcayabilirsijiz böylece aileniz size daha az para yollar onlarda rahatlamis olur

Merhaba arkadaslar, bu yazimi biraz icim buruk yaziyorum. Ailemle cok zor zamanlar atlattik ve bu surecte hepimiz yiprandik henuz yeni yeni kendimize geliyoruz. Babamin icki problemi ve ayarini kacirdigi arkadas gezmeleri annemle beni cok huzursuz ediyordu bir donem. Ve sonrasinda tum birikimimizle aldigimiz evi babam satmak istedi. Biz cok karsi ciktik hic istemedik evimizin satilmasini, ama babam hep birseyleri bahane ederek satmakta diretti. Babamin isyerinden bir arkadasiyla arasi cok iyiydi, adam esinden bosanmak uzereymis felan dertli oldugu icin babamla vakit gecirerek kafa dagitmak istiyormus, ama bu vakit gecirmeleri babamin eve olan ilgisizligini arttirdigi icin en sonunda dayanamadim ve kavgalar, tartismalar cikti, eve alkollu geliyordu devamli, bahsettigim o adamla restoranlarda yemekler yiyip, icki icip geliyordu eve, iyice ilgisizlesmisti bize karsi ve devamli maddi durumumuzun iyi olmadigini soyleyip evi satmak istedi, bende madem paramiz yok, o halde neden o arkadasinla disarlarda iciyosun dedim, birak su illeti, huzurumuz kalmadi artik dedim. daha sonra babam ne yapti etti borclari tek bir krediye baglayip durumu duzeltti ama bu seferde evimizin kredisi uzamis oldu. Arkadasiyla olan bulusmalarini azaltti, ve alkolu neredeyse kullanmiyor, tek tuk iciyor ki bu bile buyuk bir mutluluk benim icin. Annem hasta kendisi ramatoid artrit. Ben ise sehir disindayim universite okuyorum. Onlar orada ben burada cok zor oluyor. Aklim hep onlarda. Az once annemle konustuk ben yazin calismak istiyorum dedim anneme, calisip kazandigim parayi kredi borcumuza yatiralim dedim. Annem de hayir olmaz o senin hakkin diyip durdu. Benim zoruma gidiyor hem sehir disinda okuyorum, evde kaliyorum. Sanki yük oluyormusum gibi geliyor. Biriktirdigim paralarla biseyler yapiyorum ancak, onun disinda extra para harcamam hic. Ailem bana duzenli para gonderse de kiyamiyorum onlara, hep bir sucluluk duygusu oluyo icimde. Maddi acidan sıkıntiya sokuyor muyum acaba onlari diye. Ders notlarimda iyi, bir sorun yok ama bi su mesele takildi aklima anneme duyurmadan etmeden bu parayi onlarin yararina nasil kullanabilirim? Ha olmadi is bulamadim calisamadim o zaman ne olur bilmiyorum. Ama benim icime oturdu bu mesele. :KK43:
Düşüncen güzel çalışıp yardımcı olabilirsin.

onlar sana hiç para yollamasın sen çalıştığını kendine harca mesele çözülsün.

Anneniz kıyamıyor size
Her anne evladını en iyi şartlarda yetiştireyim okutayım ister
Kendinizi yük gibi görmeyin anneniz eğitiminiz için harcadıkca mutlu oluyordur
Yazın çalışmanız iyi fikir. Parayı harcamayın biriktirin ya okul masraflarınız için kullanırsınız ya annenizin adına bankaya yatırırsınız
Çalışayım getireyim derseniz tabi hayır der kıyamaz size. Siz elinizde paranızla gidin

Annem kiyamiyor, parayi benim kullanmami istiyor, ozellikle egitimim icin.

Ama zaten babanız eğitiminiz için size destek sağlamakta.
Yani tersi olsa size yardım yapmazsa analarım !
Ama şu kısımda bana göre yardım edebilirsiniz.
Yada eğitiminiz için biriktiriyorsanız yazın çalışıp birktirdiğiniz para ile eğitiminizi tamamlayabilirsiniz,onlardan yardım almadan.OnLARda kendi kredilerini öderler zorlanmadan.

Okulda çalışıp derslerinizi aksatmadan para kazanabilirsiniz, eve krediye yardım etmek yerine işinizde yararı olacak bir kursa yazılabilirsiniz annenizin de gönlü olur, kaçıncı sınıfsınız bilmiyorum ama nasılsa son sınıflarda herkes bu yollardan geçiyor. Ya da babanıza çalıştığınızı söylemeden para biriktirin annenize destek olun, babanız siz çalışıyorsunuz diye rahatlayıp yine eski yaşantısına dönebilir gibi geldi.

Ama zaten babanız eğitiminiz için size destek sağlamakta.
Yani tersi olsa size yardım yapmazsa analarım !
Ama şu kısımda bana göre yardım edebilirsiniz.
Yada eğitiminiz için biriktiriyorsanız yazın çalışıp birktirdiğiniz para ile eğitiminizi tamamlayabilirsiniz,onlardan yardım almadan.OnLARda kendi kredilerini öderler zorlanmadan.
Yazin kazandigim parayi egitim icin kullanip, butun bir sene para gondemeseler de olur bana, bi sekilde yardimim dokunsun isterim.

Merak etme.İleride okulu btirip çalışmaya başlayınca yeterince yardımın olur.Sen şu an derslerine odaklan.

Meslegınıze yatırım yapmak amaclı, Bu yonde bır ıse baslayıp yaz donemınde calısıp eve katkı saglayabılırsınız. Yada ogrenımın gıderlerınızı azaltmanızı saglayabılırsınız.Elbet aılenızın emeklerının karsılıgını ılerıde vereceksınız onlara..

Okulda çalışıp derslerinizi aksatmadan para kazanabilirsiniz, eve krediye yardım etmek yerine işinizde yararı olacak bir kursa yazılabilirsiniz annenizin de gönlü olur, kaçıncı sınıfsınız bilmiyorum ama nasılsa son sınıflarda herkes bu yollardan geçiyor. Ya da babanıza çalıştığınızı söylemeden para biriktirin annenize destek olun, babanız siz çalışıyorsunuz diye rahatlayıp yine eski yaşantısına dönebilir gibi geldi.
Aslinda o ihtimalden de korkuyorum. Annem belki de bu sebepten istemedi hic para vermemi. Ama ben yine de uzuluyorum. Para hersey degil, onemli olan mutlulugumuz :(

Back
X