Tek isteğim anne olma düşüncesine ara veriyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ondan zaten sevgiliği sekse indirgemiş.
Benim 16-17 yaş aralığında bir sevgilim vardı. Benden bir yaş büyüktü. Beraber ders çalışırdık, kalbim ağzımda atardı hiç bir şey anlamazdım. Bırakın öpüşmeyi, elini tutsam kalbim duracak sanırdım. Gayet masum bir lise aşkıydı. Bunu kirli görenlere üzülüyorum ben. Aşkı helal haram arasına alıp kurallar arasında yaşamaya çalışıyorlar ne yazık. 29umda evlendim. Bir kaç ilişkim oldu. Konu sakinine göre pis şeyler de yaşadım. Hepsi güzel deneyimlerdi. Bana kattıkları dersler oldu. Tam zamanında, doğru insanı seçtim. Eskilerden biriyle evlensem daha mutsuz olurdum. Kendimi tanıdım, ne istediğimi öğrendim mesleğimi aldım elime öyle evlendim.

Tamam

Ben senin 2 katı yaşındayım güzelim. Beddua ya sormuşlar nereye gidiyorsun diye, çıktığım yere demiş.

Üzülüyorum gerçekten. Daha çocuk yaşta evine kadın diye alan adamdan da tiksinecek de, geç olmuş olacak o zaman. Bir gün hayat bu değilmiş dediğinde yine bizler burada olacağız. Düşman dediği insanlardan yol göstermelerini isteyecek.

Kesinlikle katılıyorum, ilişkiler konusunda tecrübe edinmek çok önemli. Benim de doğru kişiyi bulmamı sağladı. Çocuğum olduğunda aynı şekilde sevgilisinin olmasını desteklerim ve elimden geldiğince rehberlik ederim. Bunda yanlış bir şey göremiyorum, inancına ters olabilir ama kimseyi bu şekilde itham etmemeli

Yani sevgiyi aşkı “kirli” görmek, pis erkeklerle öpüşmek demek üzücü. Yani insanların aşık olmasını kucağa atlamak, öpüşmesini pis görmek ne üzücü Aslında..

Anlamaz bacım anlamaz. Günaha girmemek (!) için gördüğü ilk adama yapışmış. Hormonların etkisiyle hepimiz o yaşta yanlış kişilere düşüyoruz. Hatalar yapıyor dersler alıyoruz. Bu hatalar yanlış kişiye aşık olmak düzeyinde oluyor, en fazla yanlış kişiyi sevmiş, yanlış kişiyle sevişmişiz deyip yolumuza devam ediyoruz. Hayatımızı, tanımadan etmeden (daha kendimizi de tanımadan etmeden) kimseye ipotek etmiyoruz. Hayatımızı birlikte geçirmek istediğimiz insanın hangi özelliklere sahip olması gerektiği fikrini de bu şekilde oluşturuyoruz. Daha çok genç, ben de ondan çok büyük değilim bu arada sizler, yaş farkı daha fazla olanlar daha iyi anlarlar.

Konu sahibi, inan 17'yle 19'um arasında inanılmaz bir fark vardı. 19'umla 21'im arasındaysa uçurum vardı. Her zaman yaşıtlarımdan olgun oldum. Ailemin evini ben çekip çeviriyorum annemin rahatsızlığından dolayı. Yıllarca da ailemden ayrı tek başıma yaşadım. Ancak bunlara rağmen, 19'umdan beri deliler gibi sevdiğim, sırılsıklam aşık olduğum adamla evlenmek için benim mesleğimi tam olarak elime almamı bekliyoruz. Diplomamı aldım, işe girmemi bekliyoruz. Üstelik inanılmaz uzaklıktayız. Gerçekten seven insanın yaptığı şey budur. Şartlar iki tarafın da hayallerini, ideallerini karşılayana kadar beklemek. Daha 17 yaşında, bunun kararını ömür boyu pişman olmayacağı şekilde veremeyecek bir insanın hayatını yakmak değildir sevgi, aşk.

Çok ileri gitmiş herkes. Koskoca kadınların 19 yaşındaki gence söylediklerine bakın. Sizlerin ona güzel dille öğüt vermeniz gerekmiyor mu? Sözde hepsi okumuş, mahalle kadınları gibi sataşmışsınız kızı. Bir söz var da ben yazmayacağım onu.
Konu sahibi sen de özelini her yerde anlatma. Aile yaşantın iyi değilmiş yanlış seçim yapmışsın. İnşallah mutlu olursun bundan sonra hayat sana güzellikler getirsin. İster okula gidersin ister Kurslara katırlısın senin tercihin mutlaka meslek sahibi ol. Bebek fikrini olabildiğince ertele, hormonlarını rahat bırak. Cevap vermeyi de bırak artık.

Öfkeliyiz çünkü. Çocuğu evine kadın yapan adama, buna müsaade eden anne babaya, daha bu yaşta çocuk sahibi olması için tedavi uygulayan doktora, konu sahibine "aman sakın sevgilin olmasın" diyen erkekleri öcü gösteren küçük yaşta evliliği sevgili yapmaktan, sevgiliyle sevişmekten daha iyi gösteren herkese öfkeliyim ben şahsen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…