- 29 Ocak 2020
- 935
- 327
- 53
- 26
- Konu Sahibi GaardennRosee
-
Benim anlattığım ile yazıkların arasında ne fark varAbim makine mühendisi, tornayla alakası yok. Proje çizer, hesaplama yapar, ustasına teknikerine anlatır onlar uygular.
Diploma?Benim anlattığım ile yazıkların arasında ne fark var
bi bakarmısınn detaylıca anlatttım ne yaptıığını
VarDiploma?
Kayınvalidemin evin de isterseniz gittiğim zaman alıp resmini atabilirim inandırmak içinDiploma?
Yani kaçak mal satınca namuslu ahlaklı olunuyor, iki reşit insan öpüşünce elin pis adamını öpen ahlaksız mı oluyor? Ahlak tanımınıza da hayran kaldımAnnem ceza evindeydi babam çalışmıyordu bize bakmak için 8 sene önce felan kaçak sigara getirirken yakalandı birşey olmaz dediler ama çevre değil jandarma söyledi 2. Yi yaptı ilkinde tutanak tutulmuş ama haberimiz yoktu ikimci de yakalanınca 2 sene 6 ay hapis cezası aldı ve cezaevindeydi bir süre babamla kaldık babam çalışmayınca teyzemle yaşamaya başladık o süreçte yalnızdım söylediklerm birbirini tutuyor sadece iyi okumanız lazım eşim makina mühendisi ayriyetten torna tesviye ustası utanılcak bir mesleği yok çünkü torna tesviye de de bilgisayar üzernden çalışıyor sizin o bildiğiniz arçelik beko ve daha birsürü markanın makinalarının morotunun önce çizimini yapıyor daha sonra motoru yapıyor ayrıca aynı işyerinde birtane daha makina mühendisi var o da aynı işi yapıyor ben sizlere neden yalan söylüyeyim ki fabrikada veya herhangi bir yerde asgari ücretle çalışssa dahi utanmadan söylerdim eğer ki çalışmasa bi mesleği olmasa evet utanırdım çalışmasa zaten evli olmazdım şuan da eşimle ama çalışıyor bazen öyle oluyor ki gece 2 de eve gelip sabah 7 de tekrar işe gittiğini bilirim ben bu adamdan neden utanıyım ayrıca suç diyorsunuz 17 yaşında cinsel istismar felan oluyor vs vs birsürü şey ama ben 17 yaşında resmi nikahla evlendim zaten resmi nikah olmadan imam nikahı da kıyılmıyor o yüzden yasak değil lütfen yargılamayın geçmiş geçmişte kaldı
Offf gerçektende çocuksun yordun burda bütün kk geeçekten. Kızlar anlatmayın boşuna anlamayacak çünkü. 17yaşında çalışıp okumak yerine kocaya kaçıp kolay yolu seçmişsin işte yok annem şöyle babam şöyle diyorsun sürekli. Herkesin ailesinde zorluklar oluyor ama kimse kendini baktırmak için kocaya kaçmıyor 17yaşında anlatabiliyormuyum ? Hayat senin hayatın umarım yaptığın hatanın farkına varırsın ve ilerde çocuğunada aynı şeyleri yaşatmazsın hoş 15yaşında hamile kalan kızları örnek aldığını düşünürsek kendi çocuğunu işk adet olduğu gün kocaya verirsin sen.Annem ceza evindeydi babam çalışmıyordu bize bakmak için 8 sene önce felan kaçak sigara getirirken yakalandı birşey olmaz dediler ama çevre değil jandarma söyledi 2. Yi yaptı ilkinde tutanak tutulmuş ama haberimiz yoktu ikimci de yakalanınca 2 sene 6 ay hapis cezası aldı ve cezaevindeydi bir süre babamla kaldık babam çalışmayınca teyzemle yaşamaya başladık o süreçte yalnızdım söylediklerm birbirini tutuyor sadece iyi okumanız lazım eşim makina mühendisi ayriyetten torna tesviye ustası utanılcak bir mesleği yok çünkü torna tesviye de de bilgisayar üzernden çalışıyor sizin o bildiğiniz arçelik beko ve daha birsürü markanın makinalarının morotunun önce çizimini yapıyor daha sonra motoru yapıyor ayrıca aynı işyerinde birtane daha makina mühendisi var o da aynı işi yapıyor ben sizlere neden yalan söylüyeyim ki fabrikada veya herhangi bir yerde asgari ücretle çalışssa dahi utanmadan söylerdim eğer ki çalışmasa bi mesleği olmasa evet utanırdım çalışmasa zaten evli olmazdım şuan da eşimle ama çalışıyor bazen öyle oluyor ki gece 2 de eve gelip sabah 7 de tekrar işe gittiğini bilirim ben bu adamdan neden utanıyım ayrıca suç diyorsunuz 17 yaşında cinsel istismar felan oluyor vs vs birsürü şey ama ben 17 yaşında resmi nikahla evlendim zaten resmi nikah olmadan imam nikahı da kıyılmıyor o yüzden yasak değil lütfen yargılamayın geçmiş geçmişte kaldı
Şimdi de annemin mi namus bekçiliğini yapıcaksınız beni yargılayan insanlar size soruyorum gerçekten hiç mi hata yapmadınız hepiniz mi dört dörtlük insanlarsınız bugüne kadar tek bir hata olmadan mı geldiniz bu yaşlarınıza soruyorum sizlere yada ailenizden kimse mi ufak bir hata bile yapmadıYani kaçak mal satınca namuslu ahlaklı olunuyor, iki reşit insan öpüşünce elin pis adamını öpen ahlaksız mı oluyor? Ahlak tanımınıza da hayran kaldım
Kimseye birsey ispatlamak zorunda degilsin. Burdaki üyelerin ne düsündügünü neden bukadar umusuyorsun?Kayınvalidemin evin de isterseniz gittiğim zaman alıp resmini atabilirim inandırmak için
Yazmayın ozaman silah mı tutuyorum yazın diye herkes kendi özgür iradesi ile yazıyor burayaOfff gerçektende çocuksun yordun burda bütün kk geeçekten. Kızlar anlatmayın boşuna anlamayacak çünkü. 17yaşında çalışıp okumak yerine kocaya kaçıp kolay yolu seçmişsin işte yok annem şöyle babam şöyle diyorsun sürekli. Herkesin ailesinde zorluklar oluyor ama kimse kendini baktırmak için kocaya kaçmıyor 17yaşında anlatabiliyormuyum ? Hayat senin hayatın umarım yaptığın hatanın farkına varırsın ve ilerde çocuğunada aynı şeyleri yaşatmazsın hoş 15yaşında hamile kalan kızları örnek aldığını düşünürsek kendi çocuğunu işk adet olduğu gün kocaya verirsin sen.
Cevap vermezssem eğer daha farklı düşünceklerini biliyorum çünkü burda cevap vermeyen bir sürü konu sahibi hakkında atıp tutuyorlar aynısının olmasını istemiyorum:)Kimseye birsey ispatlamak zorunda degilsin. Burdaki üyelerin ne düsündügünü neden bukadar umusuyorsun?
Kendin sormuşsun bizde yorum yapıyoruz zaten yaptığın hatanın farkında olsaydın burada bu lafları duycağını bildiğinden hiç konu açmazdım tatlı kızYazmayın ozaman silah mı tutuyorum yazın diye herkes kendi özgür iradesi ile yazıyor buraya
Ben soru sormadım yalnız :)Kendin sormuşsun bizde yorum yapıyoruz zaten yaptığın hatanın farkında olsaydın burada bu lafları duycağını bildiğinden hiç konu açmazdım tatlı kız
Bak canım resmi nikahın evlenmen beni ilgilendirmiyor çünkü devlet 17 de evlenmeye izin vermiş bana laf demek düşmez. Ama çok erken davranıp erken yaşta o hormon ilaçlarını kullanman doğru değil. Hayatta herşeyi erkenden yaşama biraz bekle yaşın genç evliyken de okunabilir önce oku o dönemde zaten kendiliğinden olur çocuğun. Olmazsa da diplomanı alınca tedaviye başla.Annem ceza evindeydi babam çalışmıyordu bize bakmak için 8 sene önce felan kaçak sigara getirirken yakalandı birşey olmaz dediler ama çevre değil jandarma söyledi 2. Yi yaptı ilkinde tutanak tutulmuş ama haberimiz yoktu ikimci de yakalanınca 2 sene 6 ay hapis cezası aldı ve cezaevindeydi bir süre babamla kaldık babam çalışmayınca teyzemle yaşamaya başladık o süreçte yalnızdım söylediklerm birbirini tutuyor sadece iyi okumanız lazım eşim makina mühendisi ayriyetten torna tesviye ustası utanılcak bir mesleği yok çünkü torna tesviye de de bilgisayar üzernden çalışıyor sizin o bildiğiniz arçelik beko ve daha birsürü markanın makinalarının morotunun önce çizimini yapıyor daha sonra motoru yapıyor ayrıca aynı işyerinde birtane daha makina mühendisi var o da aynı işi yapıyor ben sizlere neden yalan söylüyeyim ki fabrikada veya herhangi bir yerde asgari ücretle çalışssa dahi utanmadan söylerdim eğer ki çalışmasa bi mesleği olmasa evet utanırdım çalışmasa zaten evli olmazdım şuan da eşimle ama çalışıyor bazen öyle oluyor ki gece 2 de eve gelip sabah 7 de tekrar işe gittiğini bilirim ben bu adamdan neden utanıyım ayrıca suç diyorsunuz 17 yaşında cinsel istismar felan oluyor vs vs birsürü şey ama ben 17 yaşında resmi nikahla evlendim zaten resmi nikah olmadan imam nikahı da kıyılmıyor o yüzden yasak değil lütfen yargılamayın geçmiş geçmişte kaldı
Ben yapmadım bekçilik ama siz konunun başından beri sevgilisi olan insanlara verdiniz veriştirdiniz.Şimdi de annemin mi namus bekçiliğini yapıcaksınız beni yargılayan insanlar size soruyorum gerçekten hiç mi hata yapmadınız hepiniz mi dört dörtlük insanlarsınız bugüne kadar tek bir hata olmadan mı geldiniz bu yaşlarınıza soruyorum sizlere yada ailenizden kimse mi ufak bir hata bile yapmadı
Ben oturup şimdi torna tesviye ile mak mühendisliği farkını anlatırım ama o kadar söylenmiş umursamamışsınız bende kendimi yormayacağım sadece biri lise biri üni mezunu bunu bilin ben artık sizin bilmediğinizi eşinizin sizi ben mak mühendisiyim diyerek kandırdığını düşünüyorum bu yüzden detaylı anlatmayacağım 17 yaşında kaçtığınıza göre nikahınıza hangi aile bireyi izin verdi bunu çok merak ediyorum 17 yaşında kimse elini kolunu sallayarak evlenemez izin lazım karar lazım aynı ülkede mi yaşamıyoruz ben anlamadım ki ben konuyu nereden tutsam konu elimde patlıyorAnnem ceza evindeydi babam çalışmıyordu bize bakmak için 8 sene önce felan kaçak sigara getirirken yakalandı birşey olmaz dediler ama çevre değil jandarma söyledi 2. Yi yaptı ilkinde tutanak tutulmuş ama haberimiz yoktu ikimci de yakalanınca 2 sene 6 ay hapis cezası aldı ve cezaevindeydi bir süre babamla kaldık babam çalışmayınca teyzemle yaşamaya başladık o süreçte yalnızdım söylediklerm birbirini tutuyor sadece iyi okumanız lazım eşim makina mühendisi ayriyetten torna tesviye ustası utanılcak bir mesleği yok çünkü torna tesviye de de bilgisayar üzernden çalışıyor sizin o bildiğiniz arçelik beko ve daha birsürü markanın makinalarının morotunun önce çizimini yapıyor daha sonra motoru yapıyor ayrıca aynı işyerinde birtane daha makina mühendisi var o da aynı işi yapıyor ben sizlere neden yalan söylüyeyim ki fabrikada veya herhangi bir yerde asgari ücretle çalışssa dahi utanmadan söylerdim eğer ki çalışmasa bi mesleği olmasa evet utanırdım çalışmasa zaten evli olmazdım şuan da eşimle ama çalışıyor bazen öyle oluyor ki gece 2 de eve gelip sabah 7 de tekrar işe gittiğini bilirim ben bu adamdan neden utanıyım ayrıca suç diyorsunuz 17 yaşında cinsel istismar felan oluyor vs vs birsürü şey ama ben 17 yaşında resmi nikahla evlendim zaten resmi nikah olmadan imam nikahı da kıyılmıyor o yüzden yasak değil lütfen yargılamayın geçmiş geçmişte kaldı
O zaman git parkta kendi denklerine anlat bu karar verdiğin durumu çünkü anca çocuklar anlar seni hoş artık çocuklar bile anlamaz bu durumu ama elbet bulursun kendine çocuk gelinlerBen soru sormadım yalnız :)
Eşimin diploması var 4 yıllık üniversite okudu hatta liseye gitmedi mesleki eğitim merkezinden aldı lise diplomasını alırken aynı zaman da makina bölümünden de çıraklık belgesi aldı daha sonra ümiversiteye gitti 4 yıllık okudu ve mezun oldu neden inanmıyorsunuz anlamıyorum kii benim burda kimseye yalan söylüycek bi durumum yok eşim makina mühendisi olarak işe girse 6 500 civarı maaş alıyor torna tesviye yaptıığı zaman 10 bin tl ye yakın alıyor ispatlayabilirim bunlarıBak canım resmi nikahın evlenmen beni ilgilendirmiyor çünkü devlet 17 de evlenmeye izin vermiş bana laf demek düşmez. Ama çok erken davranıp erken yaşta o hormon ilaçlarını kullanman doğru değil. Hayatta herşeyi erkenden yaşama biraz bekle yaşın genç evliyken de okunabilir önce oku o dönemde zaten kendiliğinden olur çocuğun. Olmazsa da diplomanı alınca tedaviye başla.
Birde eşin makina mühendisi değil bunca okuyup emek veren insanlara saygısızlık yapıyorsun. İşi hemen hemen aynı olabilir ama okuyan teorik bilgi de alıyor senin eşin teorik bilgi almadı ve sadece işi teknik yapıyor. Sonuç olarak diploması olmayan biri aynı işi yapsa bile mühendis olamaz. Açık ve net yani. Bunu başka bi yerde daha söyleme gülünç duruma düşersin.
Biraz kendini kişisel olarak geliştir geçmiş geçmişte kalmış ancak sen geleceğin için de güzel şeyler yapma peşinde değilsin. Dediklerimiz kırıyor olabilir ama hayat daha sert çarpınca yüzüne daha çok kırılırsın. Şimdi bi düşün sorgula kendini geçmişi değil geleceğini sorgula. Bütün ömrün boyunca evde oturup çocuk büyütmeyi mi planlıyorsun? Eşin bugun hoştur ama yarın yaşlanınca ne olacak herşey aynı kalıcak mı sanıyorsun? Ne evlilikler yıkılıyor veya ne işler batıyor bugun güzel kazanıyor olabilir ama diploması yok yarın aynı parayı kazanmayacak belkide. Kısaca dünyanın binbir türlü hali var bak annen size bakmak için cezaevine girmiş ama kolunda altın bileziği olsaydı belki mesleğini yapar bakardı ve sende böyle erken yaşta evlenmek zorunda kalmazdın. Bunu kendinden önce çocuğun için yap ki annenle aynı duruma düştüğünde evladında aynı yoldan gitmesin.
Ben söyleyeyim, cinsel ilişki oldu anne baba dediler izin aldılar. Kaçıp dini nikah yapmışlardır.Ben oturup şimdi torna tesviye ile mak mühendisliği farkını anlatırım ama o kadar söylenmiş umursamamışsınız bende kendimi yormayacağım sadece biri lise biri üni mezunu bunu bilin ben artık sizin bilmediğinizi eşinizin sizi ben mak mühendisiyim diyerek kandırdığını düşünüyorum bu yüzden detaylı anlatmayacağım 17 yaşında kaçtığınıza göre nikahınıza hangi aile bireyi izin verdi bunu çok merak ediyorum 17 yaşında kimse elini kolunu sallayarak evlenemez izin lazım karar lazım aynı ülkede mi yaşamıyoruz ben anlamadım ki ben konuyu nereden tutsam konu elimde patlıyor
Muvafakatname ile resmi nikahım kıyıldıBen oturup şimdi torna tesviye ile mak mühendisliği farkını anlatırım ama o kadar söylenmiş umursamamışsınız bende kendimi yormayacağım sadece biri lise biri üni mezunu bunu bilin ben artık sizin bilmediğinizi eşinizin sizi ben mak mühendisiyim diyerek kandırdığını düşünüyorum bu yüzden detaylı anlatmayacağım 17 yaşında kaçtığınıza göre nikahınıza hangi aile bireyi izin verdi bunu çok merak ediyorum 17 yaşında kimse elini kolunu sallayarak evlenemez izin lazım karar lazım aynı ülkede mi yaşamıyoruz ben anlamadım ki ben konuyu nereden tutsam konu elimde patlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?