• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tek kelime 'Pislik'

"Allahın rızası Anne babanın rızasındadır"...
"Anne babası yanında yaşlanmış olupta CENNETE giremeyenin burnu yerde sürünsün"....

Kötü mu davraniyoruz biz bundan bu sonuç mu cikiyor ?
Rica ederim kendinizi benim yerime koyup diğer konuları da okuyun.
"Allahın rızası Anne babanın rızasındadır"...
"Anne babası yanında yaşlanmış olupta CENNETE giremeyenin burnu yerde sürünsün"....

Ceylin adını hatırladığım iki üç üyeden birisin. Babaanne konuların sayesinde! O kadın sadece pis olsa yine iyi derdim. Tepki gösterenleri anlamıyorum yani. Burada yaşlı başlı kaynanası iftira atınca pislik yapınca ortalık ayağa kalkıyor? O da yaşlı kaynana olunca sayılmıyor mu? Benim de babaannem pistir yaşlılığından ötürü. Ama bilinçsiz bu. Mesela başkası ortaya kaşığını bile soksa uyarır. Senin babaannenin canı sıkılıyor bence. İnsanlara eziyet etmekten zevk alıyor. Yoksa altına kaçırabilir normal bu. Ama kalkıp temizlemek zorundasınız demez. Hepimiz yaşlanacağız ve eminim ki oğlumuza kızımıza kendimizi baktırmaktan bile çekineceğiz.

Yaşlı diye birinin bilinçli olarak yaptığı şeyleri "aa yaşlıdır olsun" demek bana saçma geliyor. Senin de dediğin gibi yaşamayan anlamaz. Uzaktan konuşmak herkese kolay.

Aynen canim aynen.
Ama bunu anlatamiyorum kimseye.
Ben zalim torun oldum babaannem nur yüzlü saf kadin ..
Ceylin adını hatırladığım iki üç üyeden birisin. Babaanne konuların sayesinde! O kadın sadece pis olsa yine iyi derdim. Tepki gösterenleri anlamıyorum yani. Burada yaşlı başlı kaynanası iftira atınca pislik yapınca ortalık ayağa kalkıyor? O da yaşlı kaynana olunca sayılmıyor mu? Benim de babaannem pistir yaşlılığından ötürü. Ama bilinçsiz bu. Mesela başkası ortaya kaşığını bile soksa uyarır. Senin babaannenin canı sıkılıyor bence. İnsanlara eziyet etmekten zevk alıyor. Yoksa altına kaçırabilir normal bu. Ama kalkıp temizlemek zorundasınız demez. Hepimiz yaşlanacağız ve eminim ki oğlumuza kızımıza kendimizi baktırmaktan bile çekineceğiz.

Yaşlı diye birinin bilinçli olarak yaptığı şeyleri "aa yaşlıdır olsun" demek bana saçma geliyor. Senin de dediğin gibi yaşamayan anlamaz. Uzaktan konuşmak herkese kolay.

Kötü mu davraniyoruz biz bundan bu sonuç mu cikiyor ?
Rica ederim kendinizi benim yerime koyup diğer konuları da okuyun.
Yok canım onu demek istemedim..Ben çok inanırım yaşlıların çocuk gibi olduklarına çocuklukaştıklarına..Benimde dedem ve babannem bizim yanımızda öldü..Yaşını bilmiyorum ama etkilenmen çok normal..Bazen annemle babannemde anlaşamazdı.Ben küçüktüm o zaman çok anlayamazdım..Fakat dünya geçici canım.Şu an yanımda olsalar ben bile bakardım..Kötü davranıyorsunuz diyemem .Çok zor olduğunuda biliyorum...Fakat bu bir ödül...Sabırlı olursan ne dediğimi anlarsın...

çok merak ediyorum, böyle bir baba anne değilde anneniz olsa şu malum beyaz ışığı görsün diyebilecek misiniz ?

aynı karakterde bir anne ! düşünün ona göre cevap verin lütfen ...

beyaz ışığı görmek bazen kurtuluştur(durumu kritik olanlar için) fakat karakter konusunda sorunları olan birine o ışığa götürmek ? Işığı görse de kurtulsak demek ?

İyi o zaman kötü karakterli herkese bir beyaz ışık tutalım dualar edelim... Beyaz ışığı görsünler diye...

neyse bu başlığa yazmayacağı mzira biri kızdıracak sonra işime gelmeyeni siteden atacağım ne gerek var ....

ben gideyim biraz başka konulara ...

yaşlı kel göbekli
Kazen

Son düzenleme:
Konunun en sonu ve basini okudum :)

Sadece tavsiyem olabilir kişiye ayri tabaklar hazirlayip "anne sen uzanamazsin simdi şöyle önüne önüne koyalım rahat et" diyerek önüne başka tabaklar halinde yemekleri bolebilirsiniz..

Bunun disinda misafir gelmeden önce " anne şimdi onlar çok geç gelirler sen acikir bekleyemezsin gel ben sana önden hazirlayayim doyur güzelce karnini" gibi bir şey olabilir.

Ve altina yapma konusunda "aa sen altına mi kaciriyorsun hemen bez alalim hasta olursun gece falan olursa" diye bez bağlanacak durumuna geldin diye azicik gurur yapmasına neden olabilirsnz...

Sapirdatma konusunda yapacak keşke keşke bir şey olsa:) sabriniz bol olsun

dedem Alzheimer oldu, yemek yiyemiyor, tuvaletini yapamıyor, yaptığı zaman da etrafı pisletiyor mecburen altı bağlanıyor dedem 82 anneannem 83 yaşında dedemin temizliğini teyzem çok uzakta olduğu için dayım ve Avustralyalı gelinimiz yapıyor. biz Türkiye'deyiz onlar Avustralya'da annem her gün dayıma da değil yengem Sandra'ya dua eder.
ama burada sorun konu sahibinin babaannesinin altını pislemesi ya da elinde olmayan sebeplerden (misal artık doğru ya da yanlışı idrak edememesi) etrafı pisletmesi değil de bunu kasten yaptığını hissettirmesi.
ama sen yine de hayırlı da olsa şer de olsa ölüm lafını ağzına alma Ceylinimdeceylinim, sen iyilik yap denize at balık bilmezse Halik bilir kıymetini.

Ceylin eski konularına baktım tesadüfen. Aslında eskiden bayağı seviyormuşsunuz babaanneyi. çok iyi yaşlı biri demişsiniz hakkında. Hatta seviyor diye pamukşeker alıyormuşsunuz. Ne olduysa o ne yaptığını hatırlamamaya başladığı konudan sonra olmuş. Kadının huyu suyu değişmiş. Doktoru bir teşhis koydu mu bu durumla ilgili?

Canim eskiden de vardi aslinda annem diyor evlendiğimden beri boyle diye.
Doktor bir anda beyne pihti mi gitmiş demişti tam hatirlamiyorim önemli bir sey değil demişti daha da tekrarlanmadı...
Ceylin eski konularına baktım tesadüfen. Aslında eskiden bayağı seviyormuşsunuz babaanneyi. çok iyi yaşlı biri demişsiniz hakkında. Hatta seviyor diye pamukşeker alıyormuşsunuz. Ne olduysa o ne yaptığını hatırlamamaya başladığı konudan sonra olmuş. Kadının huyu suyu değişmiş. Doktoru bir teşhis koydu mu bu durumla ilgili?

ben anlamadım ceylinin çektikleri ortadayken kadına acımanız ceylini canavar kötü torun gibi göstermeniz çok tuhaf kızın hayatını mahvediyor o...u bile demiş yani bu kadın mı yaşlı oh ne güzel küfret istediğini yap sonra bakmazsa kötü torun olsun yapmayın empati lütfen empati
he birde normal bir kadın yaslı elden ayaktan düşmüş alzheimer bir bayan değil yatalak da değil hanımefendi
zaten eminim oyle olsa ceylin ona saygıda kusur etmezdi ki ne kadar da olsa bir türk kızı anadolu insanı gelenek göreneklerinden bihaber biri değil

Annem o kadar iyi biri ki onun bu durumda olduğunu düşünemiyorum..
Çünkü benim annenin kalbi temiz .
Merhametli iyi yürekli bir insan öyle olması çok zor.
Ha olursa da hastaliktan olur bu o zaman da asla oyle bir sey demem .
Ama babaannem gibi bilinçli olarak bunu yapmaz !

çok merak ediyorum, böyle bir baba anne değilde anneniz olsa şu malum beyaz ışığı görsün diyebilecek misiniz ?

Herkes iyilik timsali ben kötüyüm maşallah :)
Beni anlayanlar anladi vallahi Allah razi olsun hepsinden.

Canavar kötü Ruhlu
Ceylin

ben anlamadım ceylinin çektikleri ortadayken kadına acımanız ceylini canavar kötü torun gibi göstermeniz çok tuhaf kızın hayatını mahvediyor o...u bile demiş yani bu kadın mı yaşlı oh ne güzel küfret istediğini yap sonra bakmazsa kötü torun olsun yapmayın empati lütfen empati
he birde normal bir kadın yaslı elden ayaktan düşmüş alzheimer bir bayan değil yatalak da değil hanımefendi
zaten eminim oyle olsa ceylin ona saygıda kusur etmezdi ki ne kadar da olsa bir türk kızı anadolu insanı gelenek göreneklerinden bihaber biri değil

Kimse kimseye kan bağı olanlar kadar yakın olamaz.
o yüzden herkes herkese nazinin geçtiği kadar davranacak

Babannesi bu kıza afedersiniz or.spu diyormuş ne münasebet

Ben katil birine gebersin diyebiliyorum o katılın annesi diyebiliyor mu ? Hayır .

Konu Sahibi de annesi de babannesinin öz evladı değil ellerinden geleni yapıyorlar karşılığında hakaret mi ?
babanne de ona göre davranacak

Back
X