Tek Kese İçinde İkiz Gebelik

bende ikiz gebelik yaşayanlardanım bebeişlerim önce tek kesede idi ama ayrıldılar 13 haftamdayım cinsiyetlerini öğrencez pzrts günü
benim hala bulantım var iştahı hiç yok habire kilo veriyorum daha göbeğim bile çıkmadı

Allah nazarlardan saklasın hepimizi..

maşallah sana ve bebişlerine bizden epey öndesiniz:) sıkıntılı bir hamilelik dönemi geçiriyoruz herkesden çok farklı bizimkisi..bazen kaygılarımın esiri oluyorum sonra kendimi silkeliyorum:kedi: Hep dua ediyorum onları kaybetmemek için:)) Dr um banada 2 haftadır erkek gibi diyo ama henüz net değil:) hakkımızda hayırlısı..

cvp verdiğin için tşkler tek olmadığımı bilmek birşeyler paylaşmak güzella.s.

merhaba benimde bebişlerim tek yumurta ikizleri..tek plasenta ama zarla ayrılıyorlar birbirinden...sendedemi bu durum söz konusu?

canım ben de halen kaygılanıyorum.. bir de tüp bebekle çok zor bi şekilde oldu bizimkisi.. tek embriyodan tek yumurta ikizleri... ilk üç ay hergün iğne vuruldum, 34. haftaya kadar da haftalık vurulacakmışım... şimdiye kadar popomdan vurulduğum iğne sayısı ve karnımdan vurulduğum tüp bebek iğneleri 100ü geçmiştir sanırım... resmen çürüdüm... sağımdan soluma dönerken korkuyorum... herşeye değer tabi ki...çok şükür şimdiye kadar her doktor randevumuzdan mutlu ayrıldık... inşallah hep böyle güzel haberler alırız...
için en çok ne zamna rahatlıyor biliyor musun canım, ayrıntılı ultrasona girip de bebeklerinin renkli olarak yüzünü gördüğünde... ben o gün anladım hasta değil hamile olduğumu... bir de hareketleri var ki olur olmaz zamanlarda... içim bi tuhaf oluyor... sen de inşalla o günleri göreceksin, bebeklerini sağlıkla kucağına alacaksın... doktorların ya da internette yazanların bilincinde ol tabi ki ama unutma dünyada ilk tek yumurta ikizi doğuran da biz değiliz... herkes yaşadı bu riskleri.. hatta pek çok kişi TTTS sendromu dahil pek çok şey yaşadığı halde sağlıkla kavuştu yavrularına...
bol bol dua edelim, Rabbim hayırlısıyla evlatlarımızı bağışlasın bize diye...
kendine çok iyi bak, sen iyi olursan bebeklerin de iyi olur unutma

bende tüp bebek ile hamileyim:) bizede süpriz oldu bebişlerim ben hep şöyle diyorum"kör istedi bir göz Allah verdi iki göz" şükürler olsun okadar mutluyum yani..

bende bu haftaya kadar hem progestanı günde 3*2 fitil olarak aldım birde haftada 1 proluton vuruluyodum bu hafta kesti.endişeleniyorum bazen hepsini bir anda kesince sıkıntı yaşarmıyım diye ....hakkımızda hayırlısı Kurban olduğum allahım hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin..

sizin iğneleriniz ne kadar uzn sürmüş kanam vs mi vardı benim 15 gün önce jeli kesti 1 ay öncde iğneyi 13 haftamdayım

harika gerçekten... seninde tek embriyoydu herhalde, zira gebelik gününe göre sen yönetmelikten sonra tedaviye başlamış olmalısın.. benim tedavi sırasında tek embriyo zorunlu değildi ama benim sadece sağlıklı tek bir embriyom bulunduğu için tek embriyo transfer edildi.. o da yalnız kalmak istememiş, bölünmüş ikiye :)) Rabbim çok büyük gerçekten..
canım iğneler konusunda doktor ne diyorsa onu dinle derim..

sizin iğneleriniz ne kadar uzn sürmüş kanam vs mi vardı benim 15 gün önce jeli kesti 1 ay öncde iğneyi 13 haftamdayım

canım ben umutta tedavi gördüm, orda tüm tedavi görenlere transfer ile birlikte progynex ampul yazıyorlar, gebelik oluşursa iğneye ilk üç ay devam etmeyi söylüyorlar.. benim Allaha çok şükür hiç kanamam olmadı rahim ağzım da kapalı çok şükür ama uygulama böyle olduğu için hergün vuruldum.. iğnenin yanında 3*2 şeklikde kapsül de kullanıyodum vajinal yoldan... üç ay dolunca kendi doktorum artık günlük değil haftalık olarak iğneye devam etmemi, progynex yerine depo hali olan proluton depot kullanmamı söyledi.. Allahtan bir sıkıntı olmazsa 34. haftaya kadar kullanacağım.. sordum hiç bir yan etkisi zararı yokmuş (kız bebeklerde kıl yapmak dışında) beinm de oğullarım olcak zaten varsın kıllı olsunlar :))) bir önlem olarak devam ediyoruz iğnelere.. ama şu da var ki iğne vs hiç bir şey engel olamıyor erken doğuma..
Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

canım çok gewçmiş olsun.. diş zor hakkaten.. bir an önce ağrında diner inşallah.. normalde gebelikten önce halledin diş işini diyolar ama ihmal ediyoruz bizler :))

canım çok gewçmiş olsun.. diş zor hakkaten.. bir an önce ağrında diner inşallah.. normalde gebelikten önce halledin diş işini diyolar ama ihmal ediyoruz bizler :))

valla öyle diyolarda dedikleri gibi olmuyo işte:))

ben yarın dr a tekrar gidiyorum... sanırım abse yaptı dişim puffffffffffffffffffff........

bende işlemlerimi umutta yaptırdım bahçeçiden gittik
ama nedense benimki o kadar sürmedi
bugün ikizlerimn erkek olduğunu öğrendim. birde sizinden 3. ay sonunda tüp bebek merkezi muayne ücreti aldımı bugün 200 lira aldılar

Allah bağışlasın canım kuzularımızı :)
canım ben umutta devam etmedim tedavi sonrası... umutla pek de iyi ayrılmadık, PGT işlemleri yüzündene mbriyolog beni çıldırtmıştı.. bir de eve uzak ve çok yoğun bir yer.. ne kadar fazla öyle muaneye ücreti mi olur Allahaşkına çok acımasız bu özeller... ben takip için işime yakın çok iyi bir doktor buldum onunla devam ediyorum.. muaneye ücreti 50 tl ama bir defa aldıysa ikincide almıyor.. yani ayda ancak 50 lira muayene ücreti ödüyoruz.ç. üstelik kendisi devlet hastanesi doktoru olduğundan daha çok istedim ona devam etmeyi.. özellerden çok devlet doktorlarına güveniyorum.. hem erken doğum vs olursa istemem durumunda devlette yaptıracak doğumumu....
bu doktorumdan önce de maltepe üni hastanesinde devam etmiştim.. hepsi de iğnelere devam etmemi söylediği için devam ediyorum... aslında duyduğuma göre çok da bir faydası yokmuş, ama zararı da yok.. bana olan tek faydası belki de psikolojik olarak rahatlatması...
senin kaçıncı hafta bu arada.. tek embriyo transferi olup ikiz bekleyenler artıyor mu ne :))) sözde yasa çoğul gebeliği önlemek için çıkarılmıştı :))))

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3butün yasaları ihlal ettik bizzzkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

dün bi arkadaşımdan bişey duydum istanbul dışında tüp bebek tedavisi oluyordu yumurtaları erkekn çatladı ve tedavi yarım kaldı dr beni sölemiş tek emriyodan ikiz oldu vs diye anlatmış
dr da demişki aramızda kalsın ama tek emriyo verilmiyo aslında iki emriyo ama yasal olarak tek koyulduğunu sölüyolar ikiz oluncada tekrar içerde bölünme olmuş diyorlar demiş

benim kafam karıştı sizde doğrumudur ??

tabiki yalannnnn tek yumurta ikizi ile çift yumurta ikizi genetik olarak birbirinden ayrı bikere :)))))) gerizekalı dr nasıl böyle bişey söyler anlamadım..-tatlicadiarzu-

tabiki yalannnnn tek yumurta ikizi ile çift yumurta ikizi genetik olarak birbirinden ayrı bikere :)))))) gerizekalı dr nasıl böyle bişey söyler anlamadım..-tatlicadiarzu-

tek yumurta ikizi olunca açıklama var diğer türlü ne diyorlar bilmiyorum banada saçma geldi inanmadım dr güveniyorum ....
niye böle saçmaladı anlamadım

benımde ıkızlerım olacakmıs kızlar 5 aydr kk ya gıremıyordum ıkız haberıyle gırdım plansız bır gebelıktı bırde ıkız oldugunu duyunca soklardayım pazartesı gıdecem dr a 2 lı test ıcın hayırlı haberler alırım ınsalla banada bır 9 haftalık bırı 10 haftalık gorunuyor dedı gıttımde 9 haftalıktık

slm arkadaşlar... uzun zamandır yazamadım.. ben Allahın izniyle çok şükür doğurdum bebeklerimi.. 2 aylık oldular bile... çok sağlıklılar.. Rabbim izin verdikten sonra oluyor imkansız dedikleri. ben bir mono mono annesi olarak size diyorumki 'inanın'... hani bir söz vardır inanmak başarmanın yarısıdır diye.. çok doğru.. rabbim herkese bu mutluluğu nasip etsin inşeallah...

evet canim dogru ben suan ücüz gebelik yasiyorum, ayrintili ultrasonda dr iki yumurta yi iki sperm döllemis dedi ama yumurtanin biri 9 gün sonra ikiye bölündügü icin ücüz olmus dedi, yalan degil yani cünkü en bastaki kontrollerdede 2 kese vardi bir kesenin icinde 2 bebek ve ikiside ariy keseler icinde, bunlarada bildigim kadariyla diyankondri ikizleri deniyor %30-%40 sansla oluyor olmalari iyi birbirine kordonlari dolasmayacak risk okadar olmayacak yani
ama tek yumurtada olduklari icin tek yumurta ikizleri,
insanlar arastirmadanda yorum yapmasinlar, okadar cok biliyorlarsa drlara gitmelerine gerek yok, kontrollerini kendileride yapabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…